Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Företaget Kämpe-Edberg....

God morgon :)
Tittar in en snabbis och visar dagens outfit!
Trots att jag gick upp 04:20 i morse har jag ont om tid, knepigt! Li och Luca sover fortfarande, de andra tre är färdiga. Så fort jag bloggat skall de andra väckas.

Eftermiddagen/kvällen igår var tröttsam. Ibland blir jag så förjordat trött på att fixa med ALLT. P-O var ute i trädgården och höll på, hade stundtals barnen med sig. Det var ju roligt för dem och visst underlättar det för mig, men jag är så trött på alla dessa sysslor, ständigt!

Jag är trött på att helgerna bara går åt till att diska, tvätta, städa, plocka, laga mat och så börjar det om igen. Jag hade velat gjort något roligt också!!!!Träffat folk! Jag är inte personen som tycker att det är tillfredsställande att ta fram utemöblerna, plantera blommor, gödsla gräsmattan och gå en promenad i solen. Jag vill ha mer än så! Jag önskar att jag vore som "Lundby-borna" som fullkomligt strålar av glädje över att få påta i trädgården och kratta löv, sopa bort grus, byta däck på bilen. Varför är inte jag som andra?
Varför bor jag i ett hus när jag inte vill?
För andras skull.....men jag då?
När får jag göra det JAG vill?
Hur känner DU? Lever du ditt liv som du vill?

Jag är jätteglad för mina barn och min man. Jag är glad för att jag har ett jobb jag trivs med. Jag är glad för att mina barn får växa upp här och jag är glad att vi har tak över huvudet. Missförstå mig inte, jag vill bara att det skall få vara lite roligt ibland också.
Jag är trött på att vara vd, ordförande, sekreterare, coach, städerska, kock och ekonom  i företaget Kämpe-Edberg.
Ibland vill jag bara säga upp mig!

Dagens outfit:
Lovely knit i powder (storlek 0)
Baslinne från Gina Tricot
Blues skirt (storlek 0)
Leggings från Gina Tricot
Skor från Vagabond

Ha en bra dag!
Jag skall till mitt jobb och jag skall sitta i ledningsgrupp med förvaltningschefen idag *oops, nervös*

Frustrerade (men ack tacksamma!) kramar ;)

8 kommentarer:

  1. Himla söt vårig outfit idag!

    Ja du detta eviga kämpande! Man älskar dom man kämpar för och med men visst finns det en längtan efter variation och påfyllnad. Du kan inte hitta någonting som gör att du får denna påfyllnad (något annat än Mollysarna då ;-))... egentid med tjejkompisar?

    Lycka till på mötet!

    Kram Katarina

    SvaraRadera
  2. God morgon Heléna! Nog händer det att man tänker "varför gjorde jag det här".. och drömmer om människor i sin närhet utan barn och med friheten att bara bry sig om sig själv. Men huuh så tomt och ihåligt det skulle vara, eller hur.

    Vi har vår rikedom men betalar för det.

    *KRAM*
    //Bina som skyndar in och fixar med tvätten före jobbet

    SvaraRadera
  3. Jodå ibland undrar man vad man håller på med vi är ju rätt begränsade med vissa saker måste planera in i detalj med 2st diabetesbarn men för det stannar inte livet upp vi gör saker man med lite mera planering!! Jag bedriver ett pensionat kallat blåmyran (vårat hem) med restarurang och tvätteri samt städfirma som ingår i mitt företag haha..skämtar om det för det känns så och taskig dricks är det men men..jag brukar göra så att mat behöver man kan man inte sålla bor livsnödvändigt och här är det välbalanserad kost då...men tvätt kan jag hoppa över för det hinner man har inte tvättat en maskin på hela helgen ojojoj men guud vad skönt får ta det i veckan kläder finns till barnen dammsuger gör jag varje dag men gör mig inget!! Prioritera ibland sålla bort nåt för det kan man göra en annan dag visst dubbelt upp men det kan man ta! Jag är nöjd med mitt liv gillar ju påta i trädgården och hålla på men ÄLSKAR ATT SHOPPA MED men gör lite av allt så är det toppen nöjd huvudsaken man är frisk och barnen mår bra då gör jag det med!! Ta hand om er och fin du är idag lite svammel från mig som är iaf dagsläget nöjd med livet kunde varit värre alla barnen inkl de som har sin sjukdom mår toppen och gör mig glad lycklig lilleputt som äter dåligt har gått upp hela 1kg på 3veckor underbart!!

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Du är så fin! Och vad klokt du skriver, jag känner precis likadant att trots att man givetvis älskar sina "medarbetare" i företaget Familj så kan man ändå känna att byte av arbetsuppgifter verkligen vore på sin plats nån gång, att få ha kul också och inte bara diska, städa, tvätta etc, jag har faktiskt "sagt upp" mig ett par gånger och i ren protest vägrat göra dessa saker, men det funkar bara en kort tid... Vi renoverar jämt hemma också, men jag har bestämt mig för att nån gång på helgen, kanske inte varje helg, så ska vi göra något kul, kan handla om att gå ut och grilla i skogen eller vad som helst, men bara något annat än att mannen spikar och skruvar och jag tvättar och lagar mat! Sen det där med att få egentid är svårt, hur gärna jag än vill och behöver! Men nån kväll eller hel dag någon gång ibland behöver man ju för att fylla på sitt energiförråd. Det finns så mycket jag skulle vilja hinna med och ibland blir jag så less på att mina intressen alltid får stå tillbaka för familjens skull, men jag skulle ju ändå aldrig vilja ha det annorlunda. Tycker som bina här ovan att den rikedom vi belönats med i form av familj och barn kostar en del men det är det värt :) kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Hej helena har du läst boken "familjen projektledare säger upp sig", så otroligt rolig och träffande bok.
    Ha en härlig dag i solen
    Sthlms kramar från monica

    SvaraRadera
  6. Jag upplever mig inte alls som det du beskriver. Visst kan man ibland känna att man har allt för många måsten men då säger man upp sig från dem. Det behöver inte bli perfekt varje gång. Man kan köpa färdiga pannkakor till barnens matsäck, disken kan stå kvar, likaså tvätten. Mår inte jag bra så mår ingen bra i familjen. Jag har dock ett mycket omväxlande jobb som gör att jag byter miljö flera ggr i veckan och träffar intressanta människor.....men man måste säga upp sig från måste och göra det man känner för.

    SvaraRadera
  7. Hej! Jag håller med min molly, man sätter själv upp nivåerna för vad man måste och inte måste. Lyssnade på en otroligt bra föreläsare som heter Krister Olsson. Han hade grundinställningen att det finns INGA måsten i livet, däremot finns det konsekvenser om man struntar í vissa saker. Tex man måste inte andas, men om man inte gör det så dör man men ingen kan tvinga en. MAn måste inte betala skatt men man kan hamna i fängelse för skattebrott. Först lät det helt absurt men ju mer man tänker på det så har man alltid ett val. Ser man det så så blir det enklare. Detta gör jag för jag har valt det själv, ibland för att jag vill och ibland för att jag inte vill ta konsekvensen som kommer. Man väljer själv. Jag tror efter att ha läst din blogg ett tag att du har EXTREMT höga krav på dig själv och du blir väldigt frusterad om du och andra inte lever upp till dem. Tex att hemmet som du beskriver "förfaller" om du och PO är borta en timme. Jag tror med mina mått mätt att det inte är möjligt om man inte kommer från en vldigt hög nivå. Sen är det ju helt ok att du känner så och vill torka fläckar och damsuga varje dag, men kanske att det känns bättre om du tänker att det har jag valt själv för att må bra. ELLER så struntar du i det ett par år och bara inser att småbarnstiden är tuff och man måste ha en annan nivå på det. Som Tina skriver, kläder har ju barnen så att det svämmar över. Kanske att man inte behöver tvätta varje dag... Visserligen med en tvättkorg som aldrig är tom som en konsekvens men garderoben finns det alltid kläder i så det kan kanske vara ok... Du har ju också ett antal stora barn i familjen. Kräv att de hjälper till och acceptera att det kanske inte blir på ditt sätt men att det är gott nog. Det ä rinte kul för barnens självkänsla att mamma går och gör om när man har gjort ngt.
    Oj ett väldigt långt inlägg, men summan är att du har kansje för många saker definierade som måsten :)
    Stor kram från Anna i gbg

    SvaraRadera
  8. Förstår hur du känner det, men har det inte så själv. Har två barn, jobbar natt i vården, har en datanörd till sambo som jobbar kontorstid, har stort hus med trädgård. Vi är inte pedantiska, men tycker om ordning båda två. Vi delar på allt, faktiskt blir det inte nåt bråk el tjafs om det heller, för eftersom vi är så lika med hur vi vill ha det så faller det sig naturligt att vi hjälps åt. Dock håller vi inte på HELA tiden, varje dag.. Vissa dagar måste man ta det lugnt o det gör ju ingenting om det ser lite rörigt ut eller tvätten hopar sig nån dag.. Man måste ta ledigt ibland!
    kramar

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails