Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

IKEA-shopping

Läste tidigare i veckan i Pinglas blogg, om det där med IKEA-besök, man åker dit för att köpa typ ljus och servetter och kommer därifrån tusenlappar fattigare.
Snacka om merförsäljning (och DET är ett begrepp vi jobbade med på McDonald´s när jag jobbade där i 7 år!)
Dagen har varit intensiv...jag fick jobba med mitt ego på förmiddagen, jag är väldigt känslig och tar lätt åt mig. Jag har alltid varit usel på att ta emot kritik (men jag övar mig, det skall gudarna veta!).
Jag blir ledsen när någon tycker att jag har för många barn, är en dålig mamma, dålig flickvän/fru, har fula kläder, att jag gör ett dåligt jobb, att jag är för smal eller för tjock, har för långt hår, när någon tycker att jag är lismande, när någon ger mig kritik för mitt hem, för mina val. Ja ni förstår.
Det fattar jag väl att alla inte gillar mig, jag är ju inte dummare än så, men måste man säga det? Varför kan man inte hålla sådant för sig själv? Varför mår en del bra av att göra andra illa? Troligtvis överreagerade jag, men jag har under en längre tid känt mig lite orättvist påhoppad i ett annat forum och idag var jag tvungen att säga ifrån. Det gör mig ju inte mer populär precis, men jag tyckte ändå att personen kunde få veta att den sårar mig, om och om igen.
Fick ont i magen och kände mig bara jätteledsen :(.

Efter lunchen (potatisgratäng med korvslantar) tog vi oss i kragen och gjorde barnen i ordning. Det var milt ute och jag valde att bara kränga på mig nyaste koftan och stövletter. Chocolate och royal var temat skulle man kunna säga :).
Vi åkte först till Bauhaus. Igår när jag var hos Karolina fick jag tips om att man kan måla på kakel. P-O var MYCKET skeptisk, men efter att ha sökt en del på nätet höll han med om att det kunde vara en "enkel" variant att semi-renovera lite. Just nu har vi ett gräsligt ljusrosa kakel med blommor *uäck*.
Efter en låååång stund på Bauhaus med flera expediter och experter åkte vi därifrån med svart kakelfärg, vit fogpenna, massor av slip-papper, målartvätt, borste och gummihandskar till det kommande projeketet.
Sedan köpte P-O en bok och en sekatör också.
Vidare mot godisaffären och massor av godis *nice*. In på Toys´r´ us, men där hittade vi inget som vi kände att DET skulle vi ha. Vid det laget var blodsockernivån nere i skorna.
Vi åkte till IKEA och började med att fika, pusta lite med kaffe och massor av gott till! Sedan åkte spenderbrallorna på! P-O köpte en jättesnygg tavla till Luddes och Lovisas rum...han håller på med lite renovering där, skall väl ta tag i det lite mer ordentligt snart.
Det skall bli en svart fondvägg och tavlan skall sitta på den väggen. Golvet är inköpt sedan läääänge, men ork eller tid har inte funnits, tyvärr!
Sedan blev det en julklapp till Lovisa och så köpte vi massor av köksleksaker till barnen, vi skall nog ta ner Fisher Price-köket igen, de är inne i en sådan fas nu. Nu blev det redskap, tallrikar, muggar, glas, grytor *gulligt*.
Det här blir en gemensam julklapp till småttingarna.
Sedan blev det förstås både ljus och servetter, mera trägalgar (t o m P-O undrade varför jag köper galgar varje gång vi handlar...ja, VAD kan det bero på? ;)).
Två träramar i ek slank med också, har ramat in fotografiet på mig i den ena och i den andra skall det sitta ett kort på P-O. Glas köpte vi också, de där små med fina mönster på, nu hade de fått in "nya" motiv...och så spaghettislevar.
Ett nytt överkast till tvillingarnas rum, i brunt. Det gamla har en hopplös fettfläck efter att något av barnen fullkomligt tryckt in en smörmacka i tyget.
Sedan köpte vi hinkar och förvaringstunnor till förbannelse. Från och med imorgon måste vi börja sopsortera *orka*. Det är klart att jag vet att det är viktigt för miljön, men jag är inte mer än människa, jag tycker det är drygt med tvåhundra kärl överallt :(.

Från det ena till det andra, den här rara tavlan fick jag av Karolina igår *fin*!

Här är nya tavlan, helt i svart/vitt med bara bussen i rött. Såå snygg!
När vi kom hem blev det sådär megarörigt så att man knappt orkar med. Disk som skulle pockas ur, torr tvätt, ny maskin att sätta på, nya saker som skulle diskas, saker att packa upp, göra plats i sopskåpet för alla kärl (= upp på vinden med krukor/vaser), slå in julklappar (och det MÅSTE man ju göra på en gång ;)), fixa med överföring, ringa och beställa pizza, sätta i fotografi, duka, springa iväg med skräp, klä av barnen, ner med saker i källaren...
Jag är stresstålig, men i de lägen är jag icke-kommunicerbar, jag bara far runt som en bulldozer, minst sagt!
Kunde sedan i alla fall sätta mig ner och njuta av goda Canelloni som jag hade i frysen och ett glas vitt. Nu skall jag dricka kaffe, äta glass med kolasås och läsa roliga bloggar!
Ha det!



Hemma-spa...

Rise and shine :)
Jag har upptäckt att jag får färre kommentarer på helgerna, beror det på att Du hellre umgås med din familj än att sitta vid datorn?
Klokt i såfall!
Jag sitter nästan ALDRIG vid tv:n, det är ett fåtal program jag ser på men jag föredrar att hänga vid datorn, upplever det som mer "aktivt" (dvs jag somnar inte :D).
Dels fixar jag ju lite med bloggen, läser andras bloggar, är inne på Facebook, Familjeliv, kollar mail och sedan blir det ett par varv till...
Idag har vi haft hemma-spa! Det började med att jag färgade mitt hår, en liten rödare ton (håret växer som ogräs och då kommer den där icke-så-fina grå-utväxten fram, fy!
Nu kändes det väldigt tätt inpå förra färgningen som var på min födelsedag den 9 oktober.
När färgen var i rakade jag "hela" kroppen så där supernoga (som man bara orkar en gång i kvartalet), noppade ögonbrynen och gjorde en liten "näsmask". Målade tånaglarna också!
Sedan var det dags för småttingarna, deras lördagsbad med tillhörande nagelklippning, öronrengöring och insmörjning.
Nu är vi så rena och fina :).

Idag har jag på mig:
Makeoutblouse i chocolate
Spoiler underdress i royal
Jeansleggings från Vero Moda
Jacquard longsocks i royal
Dubbla Humanity for all band, i magenta och ljusbrunt!

Från sidan...

Blusen är rar med kantbandet vid halslinningen tycker jag!

Och alla broderier i nederkant.
Underklänningen är ljuvlig tycker jag, älskar alla mina Spoiler-plagg!

Tre nybadade busungar äter frukost på sitt rum!


Idag har alla tre på sig kläder från Nova Star.
Li i hoodklänningen och leggings från Katvig, strumps från PO.P.
Leon har Winterchinos i grått och röd tunn tröja, strumps från PO.P
Luca har Winterarmy i brunt och tunn blå tröja, även han strumps från PO.P.
Idag har vi inga direkta planer, P-O pratade lite om att köpa julklappar...han skall väl hämta hem Ludde också från festen igår (han sov över)...Jag har röjt lite på morgonen efter Lovisas och hennes kompisar pannkaksrace igår...dvs tagit rätt på disk (SUCK) och städat i gillestugan efter dem, tagit rätt på tvätt och startat en ny maskin...Återstår väl den dagliga dammsugningen...
Sedan skall det FÖRSTÅS inhandlas lördagsgodis också!!
Ikväll antar jag att vi far till graven, tänder ljus för P-O´s mamma!
Ha det gott och trevlig Allhelgona!!!!!







fredag

Chokladdrömmar...

God kväll där ute i höstmörkret!!!!
Just nu sitter jag och lurar med ett glas vitt och lite tjejslisk i Baileysanda (fick ett litet glas av bonussonen som snart skall på fest)...
Alltså, ungen var 12 när jag kom in i hans liv och nu är han 17 *time flies*.
Säga vad man vill om 17-årsfasoner, men han är VÄLDIGT go´mot sina småsyskon och de avgudar honom, speciellt smågrabbarna.
Just nu önskar jag att jag hade 3000 kronor som låg och skräpade, då skulle jag investera i någon av dessa ljuvliga chokladdrömmar...
Lägger huvudet på sned och frågar P-O lite snällt "i julklapp kanske?" eller "om...(och nu cencurerar vi ;))...Skall tillägga att jag har INGET emot att skriva om sex, men
P-O blir lite besvärad av det, för att inte tala om eventuellet upprörda männsikor i vår närhet (som att sex vore något fult, skamligt eller osmakligt...personligen tycker jag inte att det är konstigare än att alla går på toaletten)
Jag har ju en liten avbetalningsplan till honom på kappan och nu vill jag icke handla mer på lånade pengar...
Måste få in lite mer kosing innan det handlas fler Molly-juveler!




Oj, jag som inte ens är chokladfantast var tvungen att ta mig några Marabourutor nu ;)
Idag har barnen och jag varit först på Marieberg, köpte strumps till småkidzen på Polarn och Pyret, en bag-in-box (vitt) till oss vuxna, det passar så bra för oss som inte är stordrickare, vi tar ofta bara ett glas eller så...Sedan blev det julklapp till William och en liten Farsdagspresent....
Sms:ade go´a Karolina och blev inbjuden mot att jag passade lill-Hildisen när K städade ;).
Självklart, jag ÄLSKAR bebisar! Vi åkte dit och köpte med oss fika, bullar, kakor och pepparkaksglass (såå smarrigt).
Vi fikade först och pratade en massa, sedan började hon städa och jag följde henne i hasorna med lillfisen antingen i mitt knä, eller i min famn, matade henne med potatispuré och fick avsluta mitt besök med att söva henne...Gick runt, bumpade i rumpan och sjöng (fattar att ungen somnade, hon ville väl inget hellre än att slippa ifrån min hemsk stämma!).
Mina barn hade det roligt, höll bebben, klappade hunden, busade, lekte, fikade och fick dessutom middag!
Leon somnade på vägen hem och Li och Luca har PRECIS somnat.
P-O har hämtat Lovisa från en spökvandring och Ludde skall snart skjutsas till fest...med andra ord dricker jag vin alldeles själv...vi har ätit sallad, grekiskt lantbröd, ost och kex...*mys*.
Ha en skön och mysig fredagskväll alla bloggvänner!!!


De små små sakerna

God morgon :)
Barnen pusslar och ser på film SAMTIDIGT...Tvillingarna i moln från me&i, Luca i tröja från PO.P och byxor från Katvig...


Då var det fredag igen, ingen som deppar för det antar jag! Fredagar, veckans bästa dag!
Hela helgen har man framför sig, möjlighet att sova längre (om inte annat slippa stressa upp på morgonen), ligga kvar i sängen och titta på Postman Pat med barnen, äta LÖRDAGSgodis, de där små små sakerna som man uppskattar i livet.
Innan jag fick barn då var det de stora sakerna som man längtade efter, restaurantbesök, bio, resor, krogen. Som småbarnsförälder är man lycklig när man får dricka en kopp kaffe i fred, ta en dusch utan gråtande barn utanför badrumsdörren.
En måltid i hemmet där alla äter.
Det finns så många små saker som man uppskattar!
Just nu har jag två "drömmar", den ena är att få chans att följa med på Mollyträffen som kanske blir av till våren. Dels vore det förstås fantastiskt roligt att få chans att shoppa lite i Stockholm (om ekonomin tillåter förstås) men ännu roligare vore det att få träffa alla dessa underbara människor som jag "lärt känna" genom bloggar och forumtrådar. Människor som delar min passion för Odd Molly.
Det vore verkligen en dröm!
Min andra dröm är ett barn till, den drömmen ser i dagsläget ut att vara mycket svårare att genomföra, tyvärr....Bollen är hos P-O (och där har den varit sedan Luca var fem månader). Undrar om han tänker passa någon gång?
Gärna INNAN han fyller 50....


Gårdagen innebar jobb och ÄNTLIGEN hann jag klart med det arbetet kring Verksamhetspärmen som jag blev ålagd i början av September. Jag har lagt ner åtskilliga timmar på att revidera dokument, leta dokument, sortera, slänga och uppdatera mappar på vårt intranät. Igår kunde jag glad i hågen ställa in skolans pärm i konferensrummet, vårt arbetslags pärm i bokhyllan och lämna över kopior till rektor och min gulliga kollega Tina.

Kände mig 14 kilo lättare efter att ha burit en tung sten länge!


Hämtade hem Tilde från fritids, William hade följt med gulliga Carl hem.
Åkte hem och hann börja med tacos, vilken miss, det hade småttingarna fått på förskolan.
Vid sju åkte Tilde och jag iväg, tankade bilen och handlade lite grann på Maxi, idag skall jag veckohandla, men det är rätt skönt att ta det i etapper ibland och när vi ändå var i krokarna...
Hämtade sedan hem William.
När barnen hade somnat fick jag massage av P-O, är fortfarande öm i rygg och mage, men ändå hanterbart, känns alltid skönt med beröring då!!!!
P-O hämtade Ludde från bio vid elva, men då sov jag sedan läääänge.



Idag har jag på mig följande:

Lovelier knit i blue
Private embroidered dress i grey
Jeanskjol från Gina
Strumpbyxor i grått från Twilfit
Knee length socks i dark blue

Bakifrån....


Idag har jag vitt Humanity for all-band till...(Snacka om att det är mina favorit-accessoarer)

Linnet/klänningen i närbild, faktiskt mitt absolut första Mollyplagg tillsammans med bloomers...

Strumporna...Åh vad jag älskar dessa skapelser...hade nog inte tänkt mig ett par blå just, men de bruna har en lite knepig färg "ser ut som bajs" sade Tilde, jag är beredd att hålla med, tänk om det funnits i chocolate...de rosa är väldigt rosa, fina men jag har inget specifikt att matcha till....
Tycker jättemycket om mina jacquard longsocks också...men de är ju lite mer svårmatchade i och med att de är så mönstrade..


Undrar just vad barnen och jag skall hitta på idag? P-O börjar sent, vid elvasnåret...Jag skall skjutsa William och Tilde till fritids till klockan nio (de skall till Micke idag) och sedan skall jag handla på vägen hem. Blir väl till att fixa lunch till småttingarna och mig och sedan....
....Något skall vi väl hitta på...
Ha det!!!











torsdag

Julklappar och Sibylla

God morgon!!
Hoppas ni har ett skönt höstlov och att några av Er får lite ledighet eller åtminstone en paus i vardagen när det kommer till barnens läxor och aktiviteter.
När man jobbar inom skolans värld så innebär ju lov alltid något annat, antingen ledighet för en del eller förändring av arbetsuppgifter.
För min del innebär det att jag enbart jobbar på fritids och att jag har möjlighet att kompa lite grann (som igår och imorgon).
Igår åkte vi upp på stan, barnen och jag. Luca somnade på bussen och då gäller det att vara effektiv (han är den som minst gillar att gå i affärer). Vi hoppade in på en trevlig inredningsbutik och så köpte vi julklappar till morfar & Berith, mormor & Kent, bror & Bitte. Vidare och så blev det julklappar till Ludde och Lovisa.
Sedan var barnen hungriga och vi gick till Sibylla, en såå lyckad måltid. Alla åt bra, t o m Luca, faten var rensade och barnen var proppmätta, roligt!
Sedan kom gnäll-sm. Tilde för att hon inte fick ett par asfula byxor, Leon för att allt var fel.
Vi köpte lite godis (jag vet, det var INTE lördag), men vi behövde alla ha en liten sockerkick!
In på H&M, vi köpte en ny mössa till William (han hade tappat bort sin nya, suk suck) och hårspännen till flickorna. Stötte på mamma och tog sällskap med henne ner till bussen. Kom tidigare till Anna, men det gick bra!
Jättemysigt att träffas, barnen hade roligt, vi pratade och fikade på fruktsallad och glass *mums*. Tog bussen vid halv fem hem och var inte i Lundby förrän halv sex drygt. William var jättesnäll, bar in sovande tvillingar (och de sov för natten), hjälpte mig in med allt vi hade handlat.
Sedan dukade han (jag hade hunnit steka pannkakor på morgonen). Jag gjorde en sallad till mig och fixade varma koppen till P-O. Kvällen var ovanligt lugn, t o m de stora var trötta och lade sig före åtta. Jag fick kramper i magen och lade mig tidigt jag med (och nu har jag superont, P-O tycker att jag skall uppsöka vårdcentralen, jag är ju lite avigt inställd till sjukhus, vill inte belasta någon och är lite rädd för att de inte skall ta en på allvar).
Jag känner inte igen det som magkatarr riktigt, det är mer som värkar...jag har konstant småont och sedan kommer riktiga kramper ungefär varannan minut, strålar ut i ryggen och jag kan inte lyfta benen. Knäppt va´!
Skall gå till jobbet och hoppas på att det ger sig...skall försöka lägga mig en stund på sängen och vila snart, ligger bra till i tiden...

Nya outfit:en idag
Voile short dress i chocolate
Spoiler underdress i royal
Spoiler underskirt i chocolate
Grovstickade strumpbyxor från H&M
Knee length socks i dark blue
UGGs i dark brown


Närbild på tunikan...


Strumporna och UGGsen



Och dubbla Humanity-band...
Ha en bra dag!!!




onsdag

Morgonstund har guld i mund....

....eller?
Jo, för det mesta, men inte när man vaknar klockan fyra med huvudvärk och sedan INTE kan somna om. 40 minuter senare är det FULL rulle, dvs de små är vakna, busar, bråkar, skriker, skrattar.
Då håller mamma sig för skratt!
Nu sitter mina fem och Emma och äter frukost (det var ovanligt tidigt).
Välkommen till morgonpigga familjen sade jag till Emma "jo, fem över fem" svarade hon för då blev hon väckt av illbattingarna.
Tur att tösen är en glad prick och inte lider av morgontrötthet!
Jag har grejat lite, tagit rätt på tvätt, plockat, bäddat, gjort matinköpslista, packat in Tradera-paket. Igår fick jag betalningen för sista auktionen (som gick ut i söndags). Hade fått massor av omdömen, bra då kan man pusta lite! Har kollat in Familjeliv,Facebook, mail och mitt konto. Man hinner onekligen mycket när man går upp i ottan!
Idag hände lite skoj, nu på förmiddagen skall vi ta bussen upp på sta´n, barnen och jag! Vi skall luncha på Sibylla (Williams önskemål).
Sedan skall jag försöka hitta lite julklappar.
Vi tar sedan bussen vidare till Anna och Roger, barnen får leka med deras barn, det blir bra det!

Ny outfit idag *glad*
Voile s/s blouse i chalk
Glazing frill tank i chalk
Jeans från Gina Tricot
Jacquard longsocks i royal
Rara blusen, många fina detaljer, text, rosetter, broderier..

Nya Humanity-armbandet i ljusbrunt tillsammans med det "gamla" i magenta




Och nya gosiga sockarna!

Ha en bra dag alla glada morgonpigga (och trötta) själar!!!!





tisdag

V.I.P: Smultrongården

God kväll :)
Nu är vi hemma igen, inte efter en bal på slottet (men nästan).
Det är nämligen så att för några veckor sedan fick jag en v.i.p-inbjudan från Smultrongården, det var lite hemligt eftersom det bara var vi trogna kunder som bjöds och en kväll då de i vanliga fall inte har öppet.
Min mamma tyckte det var viktigt att Tilde och jag fick lite mystid ihop och ställde upp som barnvakt *tack snälla*.
När vi kom dit var det champagne/cider upphällt i fina glas och godis i fina skålar, sedan var det en liten skylt där det stod : V.I.P-gäster 20 % på hela sortimentet.
Man blir ju bara lycklig!!!
Jag visste att det skulle vara erbjudande och jag hoppades på en rabatt på hela sortimentet, alternativet kunde ju ha varit några få plagg...I en första vända köpte jag voile short dress i chocolate, tänker ha min royal underdresst till och underkjolen i chocolate. Sedan köpte jag de blå långa strumporna, såå fin blå färg och dessutom är det blått i tunikan!
Det slank ner ett Humanity for all-band i ljusbrunt också *älskar*.
Glada i hågen bjöds vi på en fantastisk vegetarisk smörgåstårta, såå god, inte alls fet och mastig. Drack cider till! Sedan var det kaffe och tiramisu till *mums*. Vi skålade och småpratade och hade verkligen urmysigt, Tilde och jag!
Sedan var vi tvungna att kika in en gång till i Molly-rummet och då slank en vit liten raring ner i shoppingbagen, mycket finare i verkligheten än på produktbilden, provade med mitt glazing frill-linne under, gulligt med den extra volangkanten.
Till blusen köpte jag faktiskt ett par till jacquard longsocks i royal. Tyvärr hittar jag ingen produktbild på dem, men "live-bild" kommer väl snart på bloggen! Åkte sedan hemåt och jag släppte av Tilde hos Emma som skulle packa lite, ikväll skall hon sova här nämligen!
P-O skjutsar hem mamma nu, men skulle hoppa över träningen sedan.
Jag skulle vilja se senaste Wallanderfilmen som damp ner i brevlådan idag!
Imorgon är jag ledig *wieee*.
Ha en trevlig kväll!!!!


Voile short sleeve blouse i chalk

Knee length socks i dark blue


Voile short dress i chocolate


Mor-och dottertid!

Tisdagmorgon...dagarna går fort, eller hur!
Först, tack för alla snälla och rara ord bland kommentarerna!
Jag har bloggat förut, på Familjeliv, men så började det blåsa kring bloggen och jag var tyvärr tvungen att stänga ute en del (eller snarare bjuda in de som ville läsa).
Jag önskar att man läser min blogg för att man tycker att den ger något...igenkänning, intresse (t ex Odd Molly), vardagsbestyr.
Inte vet jag.
Men det jag inte förstår är VARFÖR man läser bloggen om man blir arg, irriterad, provocerad. I mitt inlägg från i lördags "När man menar väl" så finns det återigen en syrlig kommentar, vilken jag svarar på direkt efter. Jag har ju förstått nu att det är en person (eller flera) i min omgivning som retar sig på det jag gör, säger, skriver (och handlar ;)).
Kan du inte säga det till mig öga mot öga, varför väljer du att vara anonym?
Det är fegt att haspla ur sig saker som sårar och sedan inte har modet att stå för det!
Nog om det!
Idag jobbar jag kort dag, skall ta med mig William och Tilde till jobbet, de brukar ha roligt och många av barnen på jobbet frågar efter mina stora barn ibland, därför brukar jag passa på när det är lov, att de får vara med en dag eller två.
I eftermiddag kommer min mamma, hon och William skall passa småttingarna från kvart i fyra ungefär, Tilde och jag skall få lite mor-och dottertid, men vad vi skall göra är lite hemligt, det skall jag skriva om när vi kommer hem igen.
Men trevligt blir det säkert!
P-O har sin kurs på jobbet och sedan skall han skjutsa hem mamma innan han åker till träningen, så kvart över sex måste vi vara hemma igen, Tilde och jag alltså.

Idag har jag på mig detta:
Alpaca hoodly knit i chocolate
Glazing frill tank i chalk
Jeansleggings från Vero Moda
Knee length socks i chalk
Stövletter från Bianco

Ha en skön tisdag!!!


måndag

INSPIRATION!!!!

Hej där ute :)
Jag känner mig så glad idag! Jag behöver verkligen komma ut ibland och bara vara Heléna, som igår!
Det brukar alltid vara trevligt hemma hos Pia, att hennes familj dessutom lagar fantastisk mat och bakar som Leila det gör ju inte saken sämre precis!
I somras när Pia hade sin sommaravslutning för oss värdinnor så träffade jag Maria för första gången, hon hade en jättefin blus (4 continent...) i en kort variant, med jättecoola chinos till och ett par Converse. Hon var dessutom oerhört trevlig, glad och lättsam och vi pratade rätt mycket under kvällen. Sedan den händelsen är jag fast i Odd Molly-träsket ;).
Vet inte om jag skall tacka henne eller skylla min ekonomiska konkurs på henne ;)
(obs, jag skojar faktiskt :o).
Igår kom hon till Pia med fina Sofia. Det var verkligen jätteroligt att träffa dem båda, och visst blev det en hel del Molly-snack utöver de me&i-kläder vi faktiskt var där för att handla av...
Nu till saken, Maria hade på sig en kjol från me&i och till det en jättefin Lovely knit i rosa från höstens kollektion, nu är det inte läge för mig att köpa den, dels för att jag redan har två Lovely knit och dels för att jag har en Tenfold i rosa, till hade hon jaquard longsocks i rosa, det var sååå himla fint och så enkelt. Hon hade strumporna nedanför knät (istället för ovanför knät som jag brukar och det var jättesnyggt, dessutom satt de uppe).
Nu är jag ännu mer sugen på de rosa sleevewarmers som finns på Heaven (och som man även kan använda som benvärmare).
Två andra tjejer på tillställningen bar också Odd Molly, det är verkligen roligt att hitta andra "likasinnade", att tillsammans få dregla över fina kläder ;).

Dagens outfit består av följande:
Everywear dress i almost black
Jaquard sleevewarmers i almost black
Spoiler underdress i powder
Spoiler underskirt i rose
Jaquard longsocks i cherry
Stövlar från Vagabond
Fredagsfin på en måndag :).
Idag har vi studiedag på jobbet, barnens förskola är stängd (därför är P-O hemma med småttingarna idag) och Williams och Tildes skola är stängd (därför är de hos Ingrid).
Vi skall ha föreläsning på Conventum med Petri Partanen om Vygotskijs teorier.
Det avslutas med lunch och sedan går nästan alla mina kollegor hem, medan vi utvecklingsledare + rektorer stannar för fortsatt utbildning. Klockan tre skall vi samlas med förskolornas ledningsgrupp för att diskutera nästa samverkansträff.
Efter det mötet skall jag fara upp i bergen och hämta hem William och Tilde!

Närbild på mina sleevewarmers tillsammans med klänningen...



Och longsocks över stövlarna...


Förstås blev det en del shoppat igår också, faktiskt den rara kjolen till mig. Har sett den på Åsa flera gånger och den vinner i längden. Kanske till min Lovelier knit i blått...eller till något råååsa som Maria hade...Vi får väl se! Sedan köpte jag av nyheterna till tvillingarna, Li fick svarta plyschtights och en svart tunika med en blomma på bröstet, Leon fick röda plyschbyxor med fickor, sedan köpte jag pyjamas till Leon och nattlinne till Li. Inget till Luca :o.
NU skall jag försöka avrunda här!
Ha en skön måndag!!!!
Helénakramar





söndag

Snart iväg!

God kväll alla läsare :)
Tänkte jag skulle skriva några rader innan jag far iväg till Pia!
Dagen har varit intensiv. När alla Tradera-auktioner hade gått ut och jag fixat och mailat angående samfrakt röjde jag lite och pushade på barnen lite extra.
Först svängde vi förbi Emma och lämnade en scarf som hon glömde hos oss igår.
Vi åkte vidare mot Statoil och tankade.
Till nästa ställe för att köpa frimärken till auktionerna.
Vidare till Camilla för att lämna de me&i-kläder hon hade beställt och som kommit till mig.
For sedan upp mot Sånnaboda, lämnade William och Tilde hos Ingrid.
Hos Ylva var det jättetrevligt, vi fick god fika och barnen lekte jättebra!
Tack för idag vännen!!!
På vägen hem somnade Leon i bilen trots att jag försökte hålla honom vaken med Ahlgrens bilar, postade ett paket och åkte hem.
Har fixat med disk och tvätt på eftermiddagen, gjorde hamburgare i folie (kombinerad lunch/middag).
Läste sedan ut Liza Marklund-boken, den var sådär....
Har puzzlat med barnen och P-O har byggt med både megablocks och lekt med Little People.
Om en yttepyttestund skall jag åka till Pia, det skall bli trevligt!
Har behållt lite av kläderna men bytt ut jeansleggings mot strumpbyxor i cherry och jeanskjol, till det scarf scarf i rose och höga stövlarna!




Söndagsångest, någon? Eller... Jag? Bitter? ;)

God morgon :)
Börjar med en bild som jag glömde igår, precis innan vi skulle iväg, ibland blir det ju väldigt duttig-nuttigt med alla volanger och spetsar, då kan man ju rocka till det lite om man nu känner för det!
Här med grova stövlar från Din Sko och skinnjacka från Only!

Söndag idag...hur många gillar söndagar? Jag sticker väl knappast ut hakan om jag säger att söndag är lite av en ångestdag...varför är det så? Man längtar hela veckan efter en helg och när helgen väl är här, då slösar man bort en hel dag med att ha ågren för att det snart är en ny arbetsvecka, eller?
Eller är det baksmälla som spökar?
Eller något annat?
Jag vill ha mysigt på en söndag, ta det lite lugnt på morgonen, äta god frukost.
Tänk att bli bortbjuden på söndagmiddag, med stek, potatis, sås och äppelpaj till efterrätt.
Så var det när jag var liten, nästan varje söndag hos mormor och morfar.
Så är det aldrig idag. Vi är avskräckande som stor familj. Inte ens när det är jul eller andra högtider blir vi bortbjudna till någon släkting mer än till min pappa.
Som om vi vore släktens svarta får.
(JA, jag är ledsen över det, bitter skulle väl någon kalla det, jag känner bara att ens ursprung är ju något som ingen annan kan ersätta, jag kan aldrig välja andra släktingar. Jag hoppas sannerligen att jag kommer att bjuda hem mina barn och barnbarn när de en dag flyttar hemifrån!)
Idag är en bra söndag!
Jag skall lämna William och Tilde hos deras extramormor uppe i Sånnaboda.
Sedan far jag och småbarnen direkt till Ylva som bor ett stenkast därifrån, har bjudit in oss på lite fika *skäms*. Det är så sällan vi umgås på fritiden, men idag tyckte jag att det var världens bästa tillfälle, när jag ändå är i krokarna och när jag vet att P-O vill greja med trädgården/förrådet (vilket jag fullkomligt avskyr, jag tycker att vi slösar bort hemskt mycket tid på att underhålla hus/trädgård och framförallt all energi som läggs på att ha ÅNGEST för detsamma.)
Om jag hade en helt annan ekonomi då skulle jag bo i ett NYBYGGT hus som var underhållsfritt i minst 10 år. Ett hus där vi tillsammans valt färger invändigt, inte ett hus där en familj för tio år sedan valde färger (och DESSUTOM älskade rosetter och guld *uäck*).
Vårt hus duger jättebra, det är inte det, men ibland känner man att man liksom inte ens vet vilken ände man skulle börja i och det är väl därför man aldrig gör det heller. Jag har sedan dag ett som vi flyttade in velat målat om innertaket i hall och kök, men det blir aldrig av. Varför? Inte har det med pengar att göra, det kostar inte många hundralappar med lite vit färg. Jag vill leja ut arbeten, det vill inte P-O. Han kan allt (och jag menar det) men jag vill inte vara ensam med barnen jämt för att han skall måla här, snickra där, riva här, bygga där.
Jag brukar säga att vi bor ju mycket bättre än om vi bott i en kommunal lägenhet. Kan vi inte nöja oss med det? Och renovera sedan, när barnen är äldre, när de kan leka ute själva en stund, är upptagna med vänner,
kanske vi tom skulle kunna måla TILLSAMMANS?
Kanske skall tilägga nu att mina inköp av Odd Molly INTE är i klass med att bygga ett nytt hus eller att ha en ny bil. Någon irriterade ju sig nyligen på detta.
(Jaa, grattis, jag ödslar energi på att vara ledsen över ditt påhopp, är du nöjd då?)
Idag har jag på mig:
A-one silk wrap tunic i powder
Spoiler underdress i blue
Jeansleggings från Vero Moda
Humanity for all i magenta

Närbild på tunikan, den påminner verkligen inte om något annat jag har. Ibland är det roligt att chocka sig själv, köpa något helt oväntat!

Jo, det händer ju mer roliga saker idag också! Ikväll skall jag på en liten me&i-visning hos Pia, hon har bjudit in till "after-noon-tea" klockan sju (väldigt sent thé sade P-O). Jag hoppas på lite scones kanske. I fredags släpptes ett par nyheter som var rara. Det är alltid mysigt att se Pia och nu skall jag dessutom träffas UTAN barn *nice.

Nu skall jag förbereda det sista innan mina Tradera-auktioner går ut, lär ju INTE vara någon som ninjar idag med denna okristliga utgång tidsmässigt :).

Jag glömde förresten att det var dags att ställa om klockan, döm om min förvåning när jag satte på tv:n till barnen och hon var 04:49. Kändes lite väl tidigt!

Ha en underbar söndag och njut av varandra!



lördag

När man menar väl...

Och det ändå bara blir fel....
Det är jobbigt tycker jag, jättejobbigt och energidränerande. Förra helgen var vi till Smultrongården (för att jag behövde byta mina stövlar), det var något som var roligt FÖR MIG.
Sedan åkte vi vidare till Heaven och P-O köpte en jättefin (och dyr tröja) till Lovisa. Sedan hade han inte täckning på sitt konto längre. Han hade tyvärr missat att göra en överföring i stressen. P-O tyckte det var urtråkigt för han kunde således inte handla något till sig.
Inför den här helgen tänkte jag att nu skall P-O få göra det HAN vill, det han mår bra. Eftersom vi i stort sett aldrig har barnvakt så är vi ganska förpassade att göra saker utan varandra (och den andra har hand om barnen).
P-O vill gärna gå ut och äta, gå på bio, gå på krogen. Det går inte att göra det med mig och det är inte direkt så att han har 40 vänner som står på kö och väntar.
Jag har alltid prioriterat mina vänner och trots stress och fullspäckat schema försöker jag att hinna med alla. Jag vet att sanna vänner är de som står vid ens sida när det blåser riktigt hårt.
Försökte peppa P-O till att komma med egna förslag på vad vi skulle hitta på....När vi hade handlat på Maxi (en superrörig vistelse, som vanligt) så kom han på att vi kunde ta en tripp till Marieberg. Jag hakade på.
Först kollade han skrivare på ONOFF, men den värsting-skrivare som han är på jakt efter fanns inte...Vi fortsatte mot själva Gallerian och rent spontant hoppade jag in på 3-butiken.
P-O fick vänta med en tjurig och nyvaken Luca. Jag valde att förlänga mitt abonnemang och valde denna ljuvliga rosa skapelse (och skänkte samtidigt pengar till Rosa bandet). Sedan öppnade jag ett nytt abonnemang till William (han har en Nokia i dagsläget som INGEN klarar av, urstrulig).
Han fick den fina blå Walkman-telefonen. Glad i hågen går jag ut ur butiken.
Tror ni P-O är glad? Inte. ÅTER igen blev det jag som shoppade och trots att han besökte både Siba och Expert så fanns varken skrivare eller dvd-film som han ville ha.
Jag blir så ledsen när han blir så där besviken och deppig.
Kommer hem och Tilde bryter fullständigt ihop när hon inser att William fått en ny telefon (och hon "bara" min gamla från i våras. Den är jättebra och både William och Tilde brukar slåss om att använda den). Hon gråter som om hon förlorat något kärt. Med en gång rann all energi ur mig. Jag ville bara väl, jag ville göra P-O glad, jag ville göra William glad, jag ville göra Tilde glad.
Ändå blir det bara fel. Varför är det så?
Blev förstås urstressad av att fixa med tre mobiler, kopiera från SIM-kort, flytta SIM-kort mellan olika mobiler, lägga undan Tildes och Williams gamla mobiler, ta rätt på tvätt, fixa fika till barnen, plocka ur diskmaskin.
Självklart blir man osams i de lägena, suck suck.
Nu har jag skrivit av mig och snart skall jag försöka få tillbaka glädjen och orken igen! Ikväll blir det ost, kex, baguette och lite rödtjut!


Min nya fina råååsa mobil



och Williams BLÅ!

Bloggtime :)

4344 unika besökare, på exakt tre veckor! Jag tyckte att jag hade jättemycket träffar första veckan och nu rullar det på.
Nu hamnar min blogg rätt snabbt upp om jag söker på "Skrutteruttan" på google, i början var jag tvungen att snäva sökningen genom att skriva blogspot också för att ens hitta den.
Här är en bild när jag bloggar :). Mest för att visa kombinationen av två Humanity for all -band idag!
Min "frökenfrökenfröken"-mugg skymtar i bakgrunden, fick av min underbara klass i somras *tack*.


Dagens outfit:
Taradiddle i red
Spoiler Underdress i powder
Spoiler underskirt i rose
Jaquard longsocks i cherry
Kläder som passar en fortfarande ÖM mage :(




Fina detaljer på klänningen!


Leon ville prompt ta kort på sig själv med självutlösaren!
Idag i tröja från PO.P och byxor från Katvig.

Li i klänning från PO.P och nya leggings från me&i.
Det är nämligen så att jag reklamerat en del plagg som jag varit missnöjd med.
Av misstag skickade jag med en tröja som kom från en provkollektion (och dessa har man inte rätt att reklamera), de kunde inte skicka tillbaka den till mig (undrar varför?) men som "plåster" på såret fick jag ett hemligt plagg och då damp dessa ner i brevlådan, passar ju finfint till klänningen!
Tilde i jeansleggings från Gina, tunika från Boomerang, benvärmare från Cubus.
Igår fick jag ett ryck, hämatde ner kläder från vinden, fyra byxor och en blus, fotograferade dessa tillsammans med en klänning från me&i efter mig och lade ut på Tradera.
Nu har jag nog i stort sett lagt ut det jag kan, känns bra att få det avklarat.
Blir jag inte av med kan jag ge bort det eller hålla på plaggen ett tag till dess att Tilde kan ha dem.
Har jag tur får jag igen några hundralappar i alla fall!
Spökvandringen igårkvällvar urmysig, lite läskig förstås, men jag uppskattar verkligen att få göra något med bara de stora barnen. Det är underbart att få ge dem den tiden, de är inte bortskämda med det precis...
När vi kom hem igen tittade barnen på "Barda" på datorn och mumsade på chips.
Jag läste lite i boken jag håller på med, den är bra, men jag har ju nästan aldrig tid eller ork att läsa (dvs jag SOMNAR när jag läser).
Just nu är P-O ute, det är städdag i samfälligheten, han tömde vår kompost redan igår innan containern blir så pass full att man måste tippa över kanten...
Vi har inga större planer idag mer än att åka till Maxi, skall ha lördagsgodis och lite småplock som present, skosnören och mer packtejp!
Ha en riktigt skön (ledig) lördag!!!





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails