Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

IKEA-shopping

Läste tidigare i veckan i Pinglas blogg, om det där med IKEA-besök, man åker dit för att köpa typ ljus och servetter och kommer därifrån tusenlappar fattigare.
Snacka om merförsäljning (och DET är ett begrepp vi jobbade med på McDonald´s när jag jobbade där i 7 år!)
Dagen har varit intensiv...jag fick jobba med mitt ego på förmiddagen, jag är väldigt känslig och tar lätt åt mig. Jag har alltid varit usel på att ta emot kritik (men jag övar mig, det skall gudarna veta!).
Jag blir ledsen när någon tycker att jag har för många barn, är en dålig mamma, dålig flickvän/fru, har fula kläder, att jag gör ett dåligt jobb, att jag är för smal eller för tjock, har för långt hår, när någon tycker att jag är lismande, när någon ger mig kritik för mitt hem, för mina val. Ja ni förstår.
Det fattar jag väl att alla inte gillar mig, jag är ju inte dummare än så, men måste man säga det? Varför kan man inte hålla sådant för sig själv? Varför mår en del bra av att göra andra illa? Troligtvis överreagerade jag, men jag har under en längre tid känt mig lite orättvist påhoppad i ett annat forum och idag var jag tvungen att säga ifrån. Det gör mig ju inte mer populär precis, men jag tyckte ändå att personen kunde få veta att den sårar mig, om och om igen.
Fick ont i magen och kände mig bara jätteledsen :(.

Efter lunchen (potatisgratäng med korvslantar) tog vi oss i kragen och gjorde barnen i ordning. Det var milt ute och jag valde att bara kränga på mig nyaste koftan och stövletter. Chocolate och royal var temat skulle man kunna säga :).
Vi åkte först till Bauhaus. Igår när jag var hos Karolina fick jag tips om att man kan måla på kakel. P-O var MYCKET skeptisk, men efter att ha sökt en del på nätet höll han med om att det kunde vara en "enkel" variant att semi-renovera lite. Just nu har vi ett gräsligt ljusrosa kakel med blommor *uäck*.
Efter en låååång stund på Bauhaus med flera expediter och experter åkte vi därifrån med svart kakelfärg, vit fogpenna, massor av slip-papper, målartvätt, borste och gummihandskar till det kommande projeketet.
Sedan köpte P-O en bok och en sekatör också.
Vidare mot godisaffären och massor av godis *nice*. In på Toys´r´ us, men där hittade vi inget som vi kände att DET skulle vi ha. Vid det laget var blodsockernivån nere i skorna.
Vi åkte till IKEA och började med att fika, pusta lite med kaffe och massor av gott till! Sedan åkte spenderbrallorna på! P-O köpte en jättesnygg tavla till Luddes och Lovisas rum...han håller på med lite renovering där, skall väl ta tag i det lite mer ordentligt snart.
Det skall bli en svart fondvägg och tavlan skall sitta på den väggen. Golvet är inköpt sedan läääänge, men ork eller tid har inte funnits, tyvärr!
Sedan blev det en julklapp till Lovisa och så köpte vi massor av köksleksaker till barnen, vi skall nog ta ner Fisher Price-köket igen, de är inne i en sådan fas nu. Nu blev det redskap, tallrikar, muggar, glas, grytor *gulligt*.
Det här blir en gemensam julklapp till småttingarna.
Sedan blev det förstås både ljus och servetter, mera trägalgar (t o m P-O undrade varför jag köper galgar varje gång vi handlar...ja, VAD kan det bero på? ;)).
Två träramar i ek slank med också, har ramat in fotografiet på mig i den ena och i den andra skall det sitta ett kort på P-O. Glas köpte vi också, de där små med fina mönster på, nu hade de fått in "nya" motiv...och så spaghettislevar.
Ett nytt överkast till tvillingarnas rum, i brunt. Det gamla har en hopplös fettfläck efter att något av barnen fullkomligt tryckt in en smörmacka i tyget.
Sedan köpte vi hinkar och förvaringstunnor till förbannelse. Från och med imorgon måste vi börja sopsortera *orka*. Det är klart att jag vet att det är viktigt för miljön, men jag är inte mer än människa, jag tycker det är drygt med tvåhundra kärl överallt :(.

Från det ena till det andra, den här rara tavlan fick jag av Karolina igår *fin*!

Här är nya tavlan, helt i svart/vitt med bara bussen i rött. Såå snygg!
När vi kom hem blev det sådär megarörigt så att man knappt orkar med. Disk som skulle pockas ur, torr tvätt, ny maskin att sätta på, nya saker som skulle diskas, saker att packa upp, göra plats i sopskåpet för alla kärl (= upp på vinden med krukor/vaser), slå in julklappar (och det MÅSTE man ju göra på en gång ;)), fixa med överföring, ringa och beställa pizza, sätta i fotografi, duka, springa iväg med skräp, klä av barnen, ner med saker i källaren...
Jag är stresstålig, men i de lägen är jag icke-kommunicerbar, jag bara far runt som en bulldozer, minst sagt!
Kunde sedan i alla fall sätta mig ner och njuta av goda Canelloni som jag hade i frysen och ett glas vitt. Nu skall jag dricka kaffe, äta glass med kolasås och läsa roliga bloggar!
Ha det!



6 kommentarer:

  1. Se nu till och ta igen dig lite och njut av kaffet och glassen...
    Tack för att du delar med dig... Du vet inte till vilken underbar hjälp du är!!!
    Ha en fortsatt trevlig helg!!!

    Kram Madde

    SvaraRadera
  2. Hej!! Jag vill applådera lite & säga bravo. Skönt att du sa ifrån och du är inte ensam om att tycka att dom pikarna & syrliga kommentarerna är onödiga. Vet att du fått dom innan i en annan tråd av samma person. Trist men ta inte åt dig av det. Hoppas du har en toppen kväll :)

    SvaraRadera
  3. Jag ville bara säga att jag tycker din blogg är toppen! Jag gillar att läsa den och ser fram emot dina "Dagens" bilder med jättesnygga outfits.

    Kram på dig!
    Sandra

    SvaraRadera
  4. Julia: Åh tack, då är jag inte ensam om att märka det! Det var just det, att hon fick mig att sluta skriva i en tråd för att hon var syrlig där...NÅgot har hon defintivt emot mig..

    Sandra: Vad roligt!!!

    Madde: Menar du att jag hjälper dig på något sätt, vad glad jag blir!!!!

    Mellie: Detsamma!!!

    SvaraRadera
  5. Ingen fara & nej du är inte den enda,tyvärr.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails