Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

onsdag

Viktiga beslut

God kväll :)

Det har varit en turbulent dag, en rätt jobbig dag faktiskt.
När vi hade vår fikapaus på jobbet frågade jag om någon visste var man kunde göra av gamla VHS-filmer. Jag samlar på Disneyklassiker och de 30 första har jag på just VHS, det är bara det att de vhs-spelarna vi har krånglar och nu tänker vi inte köpa någon ny. Dessutom hade vi massor av andra filmer på DVD så det är inte så att barnen blir "lidande" precis. Jag ville liksom bara bli av dem och då var det en av mina kollegor som frågade om jag inte kunde ta dem till jobbet, vi har ju faktiskt fungerande vhs-spelare där.
Det kändes som en bra idé.

Åkte hem för att hämta alla filmerna och möts av en MYCKET ledsen Luca. Han var ledsen redan när jag åkte, behövde bajsa och var jättehård. Kraken. Tårarna sprutade. P-O var jättefrustrerad och tårarna rann på mig med. Hälften kom ut (och massor av blod) men sedan lyckades han tyvärr knipa tillbaka resten. Kändes inte så bra att lämna på förskolan. Men HUR skall man veta när han skall bajsa igen? Skall vi vabba varje gång han behöver tömma tarmen?
 Det känns liksom inte rimligt.

Kom tillbaka till jobbet och kände mig jätteledsen och orolig. Fick massor av tips från flertalet kollegor. Det mest akuta kändes ju att han skulle bli av med de han redan hade i tarmen. Nästa steg är att få ordning på hans mage igen.

Det mest naturliga känns att sluta amma. Inte för att amning är förstoppande utan för att han äter sååå himla dåligt (eftersom han snuttar på mig i tid och otid), det är svårt att få in bra rutiner och vanor när han typ aldrig är hungrig.

Kompade sedan en timme och åkte till Maxi. Köpte coca-cola (nu jäklar skall vi få i honom Lactulosen, tror inte han känner smak av den genom läsk...), linfrön, katrinplommonpuré och päronpuré. Skall försöka få i honom det sistnämnda genom yoghurt...

P-O och jag har bestämt att jag ammar i natt och sedan slutar jag i morgon. Då har vi fyra dagar/nätter på oss. Vi får helt enkelt turas om att vara uppe med honom på nätterna om vi går bet när det gäller att söva om. Sedan får vi väl turas om att sova på dagarna...
Jag bävar, men känner mig lättad att vi kommit fram till ett beslut!

Ringde tillbaka till förskolan, behövde kolla hur många barn det är i Leon´s och Li´s grupp eftersom de skall ha kalas där nästa vecka. Fick prata med Luca´s underbara fröken Emma och han hade fått bajsa där, men varit superduperledsen. De är rätt bekymrade och det känns skönt att de bryr sig om lillskrutten.
Hoppas hoppas att vi får rätsida på hans mage nu!!!!!

Jobbade på men kände mig ofokuserad och ledsen.
Hämtade William och Tilde och sedan de små.
Hem och fixa mat, tacos! Dammsög, tog rätt på torr tvätt och satte på en ny maskin.
När P-O kom hem käkade vi. Jag dukade av och åkte sedan och solade, behövde verkligen komma ifrån en stund.

Har du haft en bra dag?
Helénakramar

Alla fem barnen :)

God morgon :)
Igår hade jag en sådan där knepig känsla att "jag borde". Borde det ena, det andra och det tredje. Hade liksom dåligt samvete för att jag inte utnyttjade tiden "bättre". Ändå fick jag en hel del gjort. Dammsög både markplan och gillestugan (AVSKYR!). Tvättade tre maskiner och diskade två...Gjorde fint på hyllorna i klädkammaren och ställde upp vinterstövlarna. Gick upp på vinden med sista pulkan, lite småplock, lite kläder.Tränade femton minuter, fixade middag och dukade. Förberedde morgondagen.
Ändå kände jag mig frustrerad!
Varför?

P-O åkte iväg och tränade efter middagen. William och jag såg på Alice i Underlandet. Tilde var hos en kompis. Lovisa kom hit för Ludde hade fest hos sin mamma. Somnade någon gång under "House" efter att ha tittat på "Mästarnas mästare".

I morse var jag trött *gäsp*. Snoozade och sedan var det bara att masa sig upp. Satte på en tvätt och en disk. Matade fiskarna och malarna. Plockade lite, slog in Traderapaket och bäddade barnens säng. Tränade mycket motvilligt och tog sedan en lång skön dusch.

Dagens outfit:
4 continent dress i brown (storlek 0)
100 gr lovelovet tank i lite lilac (storlek 0)
Baslinne från GIna Tricot
Spoiler underskirt i rose (storlek 1)
Strumpbyxor H&M
Träskor från Calou



Idag har alla fem på sig nya kläder :)
Tilde i snygga hood:en (skulle kunna tänka mig en sådan själv!) och t-shirt, båda från me&i,  jeansleggings från Kapp Ahl
William i t-shirt och mössa från me&i, jeans från H&M
Li (nyvaken och sur) i medaljongklänning och plyschbyxor från me&i
Luca i t-shirt och byxor från me&i
Leon i t-shirt från me&i och haremjeans från Nova Star

Nu skall jag lämna de stora och sedan fara till jobbet!
*kram*

tisdag

Päronglass....

Hej där :)
Sitter här och väntar på barnen. Tilde och Emmorna ville gå till förskolan och hämta barnen. Självklart sade jag och hann både dammsuga, prata med chefen i telefon och plocka ur disken.
De borde komma när som helst nu...
William sitter bredvid mig och ritar.
Jag har jobbat, lugn och lyckad dag med påskpyssel och uppsättning av tyg i vår "grotta".
God lunch och sedan ta sig hemåt, friskvård i en timme! En liten promenad.

Är det någon mer än jag som associerar till päronglass när man ser dessa plagg? När jag växte upp kallade vi det för "mintgrönt!
Skulle inte ha något emot att dessa tre godingar flyttade in hos mig, men nu är det stopp på ett tag.
Måste fylla igen shoppinghålen lite ;)
Men som sagt att drömma kostar inget....drömma om päronglass...

Kramar i massor

Uppdatering :)

God morgon
Igår fungerade inte blogger något vidare, det gick inte att ladda upp bilder så jag gav upp efter ett tag....

Först kommer en dagens....
Taradiddle dress i red (storlek 1)
Svart baslinne från Gina Tricot
Bälte från H&M
Svarta strumpbyxor från Twilfit
Träskor från Calou



Idag har småbarnen sina nya kläder på sig och ville ta massor av kort. Jag knäpper och så skall de springa fram till kameran och kika och så en gång till  och en gång till....:)


Luca har pirat-tröja i grönt från me&i och jeans från Nova Star
Leon har pirat-tröja i lime från me&i och jeans från Nova Star
Li har singoallaklänning i lime med geischa från me&i och strumpbyxor med kurbitsmönster från dito
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gårdagen....
Jobbade på och hämtade sedan William och Tilde. Vi svängde förbi Maxi för att hämta me&i-paketet. De hade väldigt billigt godis. Min erfarenhet säger mig att kommer man för sent i veckan är det bästa urplockat. Vi har ju dessutom en hel hög ungar att handla till och så skall man ju bjuda alla påskgummor som förhoppningsvis kommer och hälsar på :)
Köpte varsin film till småttingarna i påskpresent, massor av godis och så lite småsaker som fanns på handlingslappen.

Kom hem till pärlande barn och matlagande man. Jag försökte röja lite, packa upp, sätta på en tvätt, assistera med disk. Rörigt värre! Alla åt, fiskpinnar och potatis (okej, alla åt inte potatisen, men fisken, eller i alla fall paneringen ;)). Röjde undan och när allt var "i ordning" så satte jag mig med min mat.
P-O hade då tagit med sig Lovisa, dels skulle de titta efter ny mobiltelefon till henne och även på datordelar till tvillingarna.

När jag druckit lite kaffe och lugnat ner mig till normala nivåer förberedde jag dagen och sedan tittade Tilde och jag på Farsan. Vilken mysig film, man blir ju alldeles varm i hjärteroten! Tilde gillade den också. Luca somande i min famn och Li strax efter i vår säng. Leon gav upp sist.

P-O kom hem glad i hågen, hade hittat det mesta till datorn. Nu saknas en skärm (som skall sitta på väggen) och något mer tror jag....Han är duktig min man, som BYGGER egna datorer.

Tilde och kläderna som kom igår. Både William och Tilde blev jätteglada för sina plagg, roligt!

Ha en bra dag!
Helénakramar

måndag

Vuxentid :)

God morgon :)
Då var det påsklovsvecka. Det innebär en arbetsvecka på fyra dagar. Det innebär färre barn på fritids. Det innebär att William och Tilde endast skall vara två dagar på fritids den här veckan och att de skall få klara sig själva två dagar (mina korta dagar), det blir premiär! För min del känns det skönt att slippa två dagars lämning/hämtning i stan. Jag har med andra ord höga förväntningar på att det här skall bli en lugn och skön vecka :)

Igår kväll hade vi det riktigt mysigt. Barnen somnade vid halv nio. Vi satt en stund vid datorerna. Kröp ner och tittade lite på Johan Falk. Vuxentid TILLSAMMANS är aldrig fel!

Morgonen har varit ganska lugn, tränat, gjort barnen i ordning. Nu är det frukost för mig vid datorn och strax skall vi åka.

Dagens outfit:
Antidote frill tank i rose (storlek 0)
Livealot blouse i dark powder (storlek 0)
Lovely knit i powder (storlek 0)
Jeansleggings från Gina Tricot
Höga converse i benvitt

Ha en bra måndag!
Kramis

söndag

Glamour...?

Tvättmorsan behöver lite glamour i sitt liv just nu. Kikar på bilder från den fantastiska Mollyträffen. Hade också velat vara där...men jag hade nog fått fruktansvärda mindervärdeskomplex. Alla dessa fantastiskt vackra kvinnor med fantastiska kläder. Till shoppingrundan hade jag säkert kunna bära något "passande", men VAD skulle jag klätt mig i på kvällen? Jag har väldigt "dåligt" med urtjusiga klänningar helt enkelt. Det är liksom inte vad jag satsat på, men NÅGON gång skall jag också köpa mig en riktigt vacker (dyr?) skapelse *drömmer*.

Jag behöver lite flärd i mitt liv nu, efter fjärde diskmaskinen och tredje maskinen tvätt, lunch, fika-och middagslagning, städning och röjning känner jag mig väldigt oglamourös...
Piggar upp mig med bilder på vackra klänningar helt enkelt!
P-O och jag satt framför skärmen, undrade vad han tycker är fint egentligen. Vi har liite olika smak. Han föll för ett par blusar, några klänningar men INTE de jag skulle välja till att börja med...


Eftermiddagen har varit ganska hektisk. Fram med lunch, baka paj, bort med lunch. Plocka, fixa, duka. Jessica med fina familjen kom! Det är roligt för Arnaud och P-O går så bra ihop och barnen leker jättebra! De stannade i tre timmar och sedan var det dags för mat- IGEN!!!
Rotfruktsgratäng eller pasta, sallad med fetaost och avocado (bland annat), köttbullar.
Barnen åt bra!

Har lagt fram alla kläder för morgondagen. Gjort rent dammsugarbehållaren (om jag får säga det själv, totalt värdelöst att ha en utan dammsugarpåsar!). Dammsugit...tvätt, disk...
Som sagt, var är glamouren?
Väntar på att få se mer bilder från träffen..då skall jag drömma igen, att jag vore en av dem som står där i högen av fantastiska Mollytjejer :)

Kvällskramar!
Heléna

Sommartid...

God förmiddag :)

Jag tillhör nog fåtalet som tycker om att ställa om klockan till sommartid. Det betyder nämligen att jag slipper en av de där seeega morgontimmarna. När man har små barn brukar det vara lite ödesdigert att rucka på rutiner och liknande. Kommer ihåg när William och Tilde envisades med att vakna fem varje morgon och så skulle man dra tillbaka tiden en timme på hösten, huvaligen! Kommer också ihåg (apropå tiiiidiga morgnar) när vi var på Skåne-semester och barnen var små. Vi sov på olika vandrarhem, mysig idé tyckte vi, men oj.....orutinerade som vi var insåg vi ju redan efter ett par nätter att omgivningen INTE uppskattade våra morgontidiga barn. En morgon när de var som "värst" i gasen satte jag dem i bilen klockan sju på morgonen och vi åkte in till Ystad och bara åkte runt. Kom tillbaka till vandrahemmet i lite mer kristlig tid.


Kvällen igår var mysig! Vi behövde påfyllning! Jag älskar verkligen att umgås med folk! Vi åt och drack och pratade och barnen lekte hur bra som helst! Sövde våra skruttar när grannarna gått hem. Jag mumsade lite godis och började kolla på Millenium, men somnade förstås *som vanligt*.

William kom upp till mig i natt, hade drömt mardrömmar och ville prompt ligga hos mig. Det får han ju självklart, men liiite trångt blev det, Luca som ett plåster på ena sidan, Li på andra och William vid mina fötter. Min sömn har därför varit helt sönderstyckad.
Vaknade på dåligt humör, varför?
Satt en stund vid datorn, slog in två Tradera-paket, badade småttingarna, klippte naglarna och P-O smorde in dem. Tränade, ställde om klockorna.

Nu, efter att jag tränat och P-O och jag varit och solat känner jag mig glad igen :). William och Tilde passade de små så att vi faktiskt kunde åka samtidigt *lyx*. Något rörigt var det när vi kom hem, men det får man ta! Plockade, dammsög, tog tvätt och satte på en disk. Duschade och gjorde mig i ordning. Idag känner jag bara för jeans och linne!
I eftermiddag kommer min kompis Jessica med sambo och barn. Tänkte göra en äppelpaj till dess!
 Till lunch får det bli våfflor!

Dagens outfit:
100 gr lovelove tank i pink
Vitt baslinne från Gina Tricot
Jenas från Gina Tricot

Ha en skön söndag!!!!
Helénakramar

lördag

Måste måste måste!

Hej där :)

Det blev ändrade planer. I veckan sprack två av P-O´s jeans när han böjde sig för att ta på sig skorna. Det har enligt honom aldrig hänt förut och så händer det två gånger samma dag.

Förra helgen ville jag att han skulle köpa jeans (jeans/byx-människa som jag är), men han tyckte att han hade "så många". När jag idag skulle leta fram något snyggt till honom att ha på sig....
 (jag är lite kräsen och jag får jämt se honom i "jobbanpassade kläder", därför vill jag gärna att han sätter på sig något snyggt när det är helg, det han hade valt själv var inte mitt önskemål om man säger så...)
...... upptäckte jag att han bara har ett par snygga ljusa jeans och de är lite för tighta runt magen. Frågade om vi inte skulle fara ut till Marieberg ändå, köpa lite nya byxor. Barnen ville gärna följa med och William som bett om att få gå på stan blev nöjd!

Åkte ut och handlade först två par snygga jeans och en t-shirt till P-O.


William tog med sig Leon, gick runt i typiska "pojkaffärer". Luca var rätt busig inne på Esprit-butiken. Tilde tog med sig Li till Gina Tricot. Så efter många provningar av modeller och storlekar var det dessa som fick följa med hem.

Mötte upp grabbarna, William hade handlat Pokémonkort och en liten Kubricks kub. Tilde och jag smet in på Gina och Tilde köpte sig två brottarlinnen och en top.

Vi gick in på Coop och köpte ost och kex till kvällen, vi har bjudit över grannarna på vin i kväll!
Sedan åkte vi till Max. Det var sista gången på länge kan jag säga. Ett totalt urflippat besök som FORTFARANDE färgar oss här hemma, suck. Hoppas vi orkar vända tillbaka det...

Kom hem till stress....jag är så jäkla dålig på att låta saker "vara". Måste hänga upp alla ytterkläder, plocka ur disk, hänga tvätt, sätta på ny maskin, packa upp mat och saker. Måste slå in nya Tradera-paket på en gång.
Måste måste måste.


Hönapöna ville att jag skulle ta kort på henne (hon har väl sett mor sin ;))

Nu skall jag röja, IGEN! Tjugo minuter vid datorn och hemmet förfaller..

Kramis

Tacksamhet :)

God morgon sunshine :)

Eller, njae..inte sol precis utan snarare grått och regn....men man kan ju känna sig glad som en sol, eller hur!!!

Morgonen har varit rätt lugn...Började med att slå in två Tradera-paket. Kollade av lite bloggar, facebook. Det är mysigt med helgen tycker jag...att jag kan unna mig att vakna till vid datorn, på vardagar är det ju ett annat tempo och jag kan bara sitta en yttepyttestund innan träning. Tog rätt på tvätt, bytte blöja och pussade på kidsen.

Tränade och höjde motståndet ett hack. Det gick bra! Just nu är det dels ganska tungt fyskiskt att träna, men hanterbart på grund av tiden, 30 minuter. Men mentalt. Åh vad det är motigt att komma upp på den där maskinen. "smekmånaden" är liksom över. Inte är jag ett dugg förundrad. Jag har ju alltid avskytt att träna så det var snarare så att jag var jätteförvånad över att faktiskt bli lite biten som jag blev där i januari...Men jag skall kämpa på! Det ÄR bra att träna, jag känner mig starkare, jag kan äta näst in till det jag vill utan att lägga på mig massor av fluff, jag får energi och känner mig både pigg och duktig. Det är många parametrar att ta hänsyn till och överväga när det gäller fortsatt träning!

Gjorde frukost till barnen, dammsög och gjorde sedan toast till mig *gott*. Njuter av kaffe nu och celebert sällskap av just Dig där ute. Jag är tacksam över att jag har tid och möjlighet att hålla den här bloggen vid liv. Ännu roligare är det att just Du läser! Gladast blir jag om du vill säga ett ord eller två :)

 Dagens bildkavalkad:
Appeteaser strap top lite blue (storlek 0)
Blues skirt (storlek 0)
Lovelier knit blue (storlek 0)


Har Du några planer idag?
Vi har inget inplanerat alls mer än att vi skall till Maxi, handla lördagsgodis och kompletteringshandla lite...
Ha en underbar lördag!!!
Helénakramar

fredag

Avundsjuk, jag?

God kväll där ute i fredags-Sverige :)
Ser du på Let´s dance?
Jag kikar någon gång i bland men är inte överdrivet förtjust i programet. William och Tilde är det dock! De myser i källaren med popcorn och läsk. Jag tittar in hos dem mellan varven...ni vet, tvättar, plockar, smuttar på vin, kollar bloggar, mår allmänt gott :)

Fick ett tokryck för en timme sedan (inte vet jag varför), Tilde och jag hjälptes åt att rensa ur hennes sommarlåda. Började fotografera hennes kläder, litegrann efter småttingarna och några plagg som jag lovat P-O att lägga ut som är Lovisas. Dett har hängt över mig ett tag nu och jag avskyr att låta saker dränera mig på energi, sånt som ändå MÅSTE göras. Jag kände mig frustrerad och arg (helt oförklarligt) och i stundens hetta bestämde jag mig. Det var en sådan där toktrist omgång när Tradera lagga så inåt....I över en timme höll jag på....Men nu är det ute och nu skall det bara slås in paket i takt med att folk budar (förhoppningsvis!)

Dagen som gått....
Jobbade och hade min tredje ensamma samling för den här veckan, så är det i utvecklingssamtalstider, då jobbar man mycket ensam...Fredagsfika och sedan påskpyssel. Egen rast som innebar att jag åkte till Eurostop, tog ut pengar, bytte kolsyrepatron, tog ut pengar till matkassan och till barnens månadspeng samt tankade bilen.

Tillbaka till jobbet, lunch och sedan tre utvecklingssamtal, stort framträdande på scenen med inbjudna föräldrar, ett stackars barn som kräktes av nervositet och det fick fröken Heléna käckt ta hand om ;). Avslutade med ett till samtal och hämtade sedan kidsen *mamma hel igen*.

Hem och packa upp, duka, hälla upp ett glas vitt, på med en disk- och en tvättmaskin. Barnen hade med sig en film från när de var små, fastnade förstås framför den med dem *sötisar*. Så små!!!Men jag var mig lik! Typ som nu i kroppen och långt hår! Roligt att se barnen och sig själv med för den delen!

P-O kom hem och vi mumsade på den obligatoriska fredagspizzan! Barnen speedade upp två hack och jag kände mig plötsligt sååå slut. Lite kaffe och glass och sedan Tradera!~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imorgon smäller det, Stor Mollyträff i Stockholm. Jag är inte avundsjuk, inte alls ;). Klart som korvspad att jag skulle vilja vara där, men jag känner att vi lever i en rätt tuff familjesituation. Det är inte så himla enkelt att vara ensam en helg med tre småttingar. Dessutom är det "fel" helg, har mina stora barn och det är alldeles för bökigt och meckigt att byta. Istället skall jag njuta av alla underbara bilder sedan!
Ha det helt underbart roligt tjejer!!!!!

Helénakramar

Fredag *wieeeee*

God morgon :)
Det närmar sig, eller hur!
Fredagsmyyyys!

Hade en riktigt bra kväll igår! Barnen var på gott humör, inga konflikter utan bara mysig stämning. Dessutom infinner sig alltid den där "duktighetskänslan" när jag tränat. Jag är nöjd med mig själv + att jag får energi och det behöver jag sannerligen på kvällen! Gjorde barnen i ordning, det är så många procedurer nu...Leon med sin förkylningsastma skall ha sin medicin, han skall smörjas in varje kväll "så att han glänser" som doktorn sade. Li skall få sin arm nogrannt insmord, Luca´s bakdel krånglar mest på kvällen och han skall smörjas och tröstas, kanske få i sig det sista av Lactulosen.
Hmmm, detta liksom utöver alla andra kvällsrutiner..

Såg klart "The blind side" medan jag sövde Luca. Vilken bra film! Att rekommendera skulle jag vilja säga!
När P-O kom hem hade barnen somnat och jag satt inloggad på Campadre. Hade fått två tips i kommentarsfältet *tack*och faktiskt gott och klurat lite under dagen. Till slut kunde jag inte låta bli utan klickade hem ett par rosa jeans. Nu får vi hoppas att de finns kvar! Istället för att betala ganska dyr frakt köpte jag en rosa ryggsäck, tyckte den var lite gullig. Antingen kan jag ha den i jobbet eller så får någon av flickorna den!


Gav P-O massage och kände mig mycket nöjd när jag somnade, hade fixat med mycket, gjort "må-bra-saker" och dessutom lovat P-O en massage och faktiskt orkat genomföra den :).

Idag har jag varit effektiv! Fixat med konton eftersom det är löning. Färgade håret och tränade med färgen i! Sedan duch och nu frukost. P-O stänger idag och börjar sent, därför behövde jag inte hjälpa till med barnen.

Dagens fredagsoutfit:
Indy dress i chocolate (storlek 0)
Spoiler underdress i powder (storlek 1)
Strumpbyxor från H&M
Stövletter från Bianco

Ha en bra dag!
Helénakramar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails