Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

torsdag

Tacksamhet?

Hej där!

Usch, det känns inte roligt. Vet inte varför riktigt men just nu är allt så motigt. Den energin jag så väl behöver och får genom träning existerar inte. Det är surt och tjurigt och missnöje råder. Jag brukar hålla humöret upp men ibland dras jag också ned i den negativa spiral som allmänt råder i min tillvaro. Varför är människor inte glada och tacksamma? Varför är inte jag glad och tacksam? Till saken hör att jag faktiskt ÄR tacksam, för det mesta! Men jag blir också deppig, ledsen, och känner mig håglös. Som tur är brukar det vända rätt fort. Behövde bara skriva av mig lite....

Idag mår jag mycket bättre, inte ont i magen eller i kroppen, däremot huvudvärk! Kan ju bero på den minimala dosen kaffe de senaste två dagarna. Har jag tur mår jag ännu bättre imorgon och kan börja träna lite grann igen.

Kvällen igår var inte så bra... Vi var osams och lade oss tidigt. Jag fick ett ryck och fixade med massor, fyllde i kolloansökan (måste fylla i ett papper till som William får med sig idag), lade fram kläder, förberedde dagens handling, plockade ur disk, tvättade och sov före nio! Jo, en rolig sak, upptäckte att Nova Star släppt sin nya vårkollektion. Beställde lite till barnen, väst, mössa, skjorta, shorts, kjol, fina grejer!!! Har jag tur frå jag sakerna före helgen!

Dagens outfit:
Velvet hood i chalk (storlek 0)
Hatehate tee i almost black (storlek 0)
Jeans från Gina Tricot
Calou träskoboots
(YES, nya anlände igår, de var innehållet i paketet)



Ha en bra dag!
Helénakramar


21 kommentarer:

  1. Vet precis hur hur det känns! Jag är likadan. Det här med deppihet och håglöshet är något som förföljer mig hela tiden. Oftast kan jag skjuta det åt siden men det finns alltid där på något sätt och ibland när jag inte orkar stå emot så kommer det fram.

    Visst var det fina nyheter från Nova Star! Jag beställde lite i söndags och håller tummarna för att kläderna ska komma idag el imorgon. Älskade t-shirten med den tuffa tjejen på. Igår kunde jag förresten hämta ut mitt me&i paket. Vad har Li för storlek på sin krontunika och hur lång är hon? Jag beställde 98/114 till Novali men den satt som en tajt t-shirt på henne. Hon är 95cm lång och väger 15,5kg. Hade beställt 122/128 till Linnea men fick en 110/116 istället?! Men det var endå lite tur för den satt jättefint på Novali. Så nu åker den i 98/104 tillbaka och byter den till 134/140.

    Ha en bra dag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det väl så att träningen får dig att känna dig tillfreds & du verkar ha mycket tvång. Visste du att en pers0n med höga krav & perfekti0nsm har svårare att ta sig ifrån sin ätstörning? Igår för ett år sedan fick jag min diagn0s, ändå sitter jag här med 0r0n & rastlösheten att jag inte ska träna idag. Jag tränar varje dag & jag vet vad s0m händer med mig när jag inte gör det. Jag blir trött, deppig, irriterad, rastlös & 0r0lig. Jag känner tvång & att jag inte bränner kal0rier s0m k0mpensati0n när jag äter n0rmnal mat. På t0rsdagar går jag h0s min terapeut, där får jag prata av mig & jag gör små steg för att sluta göra saker tvångsmässigt. Ärligt talat tr0r jag att du har pr0blem med träningen & kr0ppen. En ätstörning yttrar sig på 0lika sätt & 0lika skeden. Jag tycker du ska ta upp din k0ntakt där du var förr. Det är svårt att säga till någ0n s0m är i "smekmånadsfasen" för den sjuke ser & upplever bara allt det där p0sitivt.=mgivningen tycker man är duktig man 0rkar hur mkt s0m helst. De flesta tränar ju inte alls.Detta gör bara att sjukd0men växer( jag säger sjukd0m fast man inte har en diagn0s) Jag var så speedad att jag inte kunde s0va på nätterna, kunda vara uppe & städa 6 rensa skåp. Mitt bl0dtryck var lika med att jag kunde få en str0ke vilken sekund s0m helst. Sanningen är den att har man trillat dit en gång, är risken att åka dit igen. ha en bra dag iaf! Kram

    SvaraRadera
  3. Anna: Hon har också 98/104...den är tight i modellen! Tyckte det var fint eftersom me&i-kläderna ofta är lite generösare...Kul med fler som gillar NS :)

    Anonym: Tack för omtanken, visst har du rätt!!!!Känner mig oduglig som inte tränat nu två morgnar...Jag är glad att du ser klarsynt på min problematik...det är jobbigt att erkänna för sig själv att man har problem...saken är den att jag tycker att 45 minuters träning varje dag är hälsosamt i förhållande till sex dagars svält och en dags hetsätning...Förstår du min koppling? Jag tycker inte att jag tränar onormalt mycket. Jag springer ju inte en mil, sedan till gym och sedan på innebandy på kvällen. Det handlar om 45 minuter på en crosstrainer, det många cyklar varje dag till sitt jobb....Det kanske är ursäkter? Jag vet inte, mer än att jag mår bra av träna och mindre bar när jag inte gör det...suck suck suck. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Känner så väl igen mig i både dig och anonym ovan....Höga krav på sig själv=svårare att ta sig ur! Maten byts ut mot någon annan fixering...En skör skör tråd att balansera på som är sååååå lätt att falla av.
    Jag tror/vet att ditt resonemang runt träningen är URSÄKTER och NEJ det är inte normalt att träna varje dag! 3-4 ggr/v är hälsosamt och normalt....
    För dig och din familjs skull tror jag att ni mår bäst av att du tar upp din kontakt på ätstörningsenheten....Inga bra tecken tyvärr...

    Snygg som alltid är du!

    Kram

    SvaraRadera
  5. måste bara fråga från vilken shop beställer du Nova star??
    Vill oxå beställa nåt åt mina kids. Hur är nova star i strlekarna, min doter brukar ha 98/104 i vanliga fall och min son 116
    Tack på förhand
    Kram Monica

    SvaraRadera
  6. Ja, det är definitivt en ursäkt! Flera har försökt göra dej uppmärksam innan på aspekter i ditt liv innan som inte är "normalt", men du kommer med ursäkter för att kunna fortsätta och kortsiktigt mår man då bra. Men ett livslångt välmående kan man inte prata om. Det är tvångsmässigt, och det är aldrig bra. Vet att du svarat innan, att du inte är eller känner att du behöver vara "normal", du vill, bli accepterad som du är. Och det har du ju en poäng i, samtidigt ser du ju baksidorna av det. Du mår inte riktigt bra. Du mår inte bra längst inne. Där sitter rastlösheten och tvånget.
    Att träna varje dag är INTE normalt, fråga vem som helst. Tränar man 3-4 gånger i veckan är det mycket, 1-2 gånger normalt. Det är inte samma sak att cykla till jobbet som att träna på en crosstrainer! Hur mkt puls får man genom att cykla till jobbet?
    Lyssna, ta till dej och försök att inte komma med ursäkter som rättfärdigar något som inte får dej att må genuint bättre.
    Du kan må bättre, omvärdera dina fokus, ta hjälp! Det är du värd.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Hang in there. Det blir bättre.

    Kram Tabby

    SvaraRadera
  8. Monica: Jag beställde från Babyshop...jag köper samma storlek som på me&i....ganska rymliga skulle jag vilja säga...Jag köper 104 till tvillingarna, 98 till Luca...

    Alla andra: Tack för att ni ger mig råd och stöd!!!

    SvaraRadera
  9. Du är en smart tjej Helena, jag säger som jag brukar, vi känner inte dig bara för att vi läser din blogg och har ingen rätt att döma eller komma med påståenden om vad du behöver. Du vet själv hur du mår och var du kan vända dig om du behöver hjälp! Styrkekramar

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Vet du, jag tycker du har rätt i att det är hälsosammare att äta normalt och träna, om man jämför med innan. Och det är du som känner hur du mår. Och jag ska inte leka fysrådgivare kanske, men jag tror att du skulle få ut i princip lika mycket av 30 min per dag, och då kanske det inte skulle kännas som lika länge de dagar det är motigt? De dagar du verkligen vill kan du ju köra 45 min - ibland är man ju olika peppad. Fast så kanske du redan gör. Jag har för mig att jag läst att 20 min motion/dag är bra. Jag måste googla och titta...
    Japp, jag klipper ett stycke från Finlands version av folkhälsoinstitutet:
    "För en vuxen person räcker det med mindre ansträngande motion för att hålla sig i form. En halv timme om dagen är tillräckligt, bara man motionerar så aktivt att man blir lätt andfådd och svettig. Bra exempel på vardagsmotion är promenader, trädgårdsarbete, snöskottning, dans och städning. Den dagliga halvtimmesdosen kan delas upp på kortare motionspass om t.ex. 10 minuter.

    Vid sidan av lättare motion rekommenderas intensivare motion för att utveckla muskelstyrkan och syreupptagningsförmågan. Minst 20 minuter tre dagar per vecka rekommenderas."

    Tyckte det var lite roligt - du är ju jättejätteduktig på att tvätta och städa så du måste ligga på superplus redan från början. Så du kan ju tänka så om du en dag inte orkar träna.
    För övrigt är jag grymt avis på din crosstrainer. När vi lyckats köpa hus vill jag också ha en...men nu får den inte plats. Tyvärr. För det känns ju sådär att ut och springa på vintern.
    Annars tror jag också att det nog är så som de andra skriver att du mår dåligt för att du inte tränat, men vill ju gärna känna att man ligger på plus och är duktig. Men eftersom du gör massa saker hemma så ligger du nog redan väldigt högt - tänk bara på att springa upp och ner och fixa tvätten varje dag, jämfört med mig som har det på samma våning :)

    Och jättefin vit velourtop, en sån vill jag såå gärna ha. Jag ska nog springa ner på stan och kika imorgon och se om de fått in nåågot roligt, jag fyller år då och man får köpa presenter till sig själv, eller hur? ;)
    Kram och ha en bra dag!
    Sara

    SvaraRadera
  11. Vet man alltid själv vad man mår bra av? Och var och vilken hjälp man mår bäst av? Dömer man andra genom att försöka komma med feedback på en öppen blogg? (genom att inte enbart ha samma åsikter) Är det påståenden när någon försöker få någon kanske tänka lite annorlunda?

    Är det enbart positivt att bara klappa varandra om ryggen, berömma och ge komplimanger för vad man presterar?

    SvaraRadera
  12. Håller med ovanstående!!! Det hjälper inte att alltid stryka medhårs....Man uppmuntrar inte en alkholist att dricka ,n kanrkare att knarka eller en spelare att spela.Då ska man inte heller uppmuntra en med ätstörningar att äta onormalt lite eller träna onormalt mycket!!!!

    KRAMAR TILL DIG HELENA!

    SvaraRadera
  13. Usch, det är jobbigt när man inte mår bra och det mesta känns motigt...
    Såg att någon längre upp kommenterade din träning. Jag har själv tränat mycket och har inga större invändningar mot det. Däremot tycker jag att träningen bör varieras så att man inte kör samma sak flera dagar i rad. Muskler behöver vila för att återhämta sig, annars blir träningen bara nedbrytande. Men jag tror att du har ganska bra koll på det :)
    Skickar en stor kram till dig och hoppas att det snart vänder :)
    /Kram, Nina

    SvaraRadera
  14. jag antar att de anonyma kommentarerna var riktade till mig? Skriv ut vem ni är och skicka ett mail till mig via min blogg så kan vi diskutera vidare, intressant ämne tycker jag! Kram

    SvaraRadera
  15. Min mening var absolut inte att starta en diskussion med dej Dr Molly, utan mina egna frågor som jag funderar över när jag läser bloggar. Och det är inte heller någon kritik till Skrutteluttan. Men visst är det ett vanligt fenomen bland OM bloggar (kanske bland alla bloggar, vad vet jag som annars läser väldigt få bloggar)
    Däremot tror jag få av de anonyma menar illa. Tvärtom, de menar nog väl och försöker hjälpa.
    Anledningen till att jag är anonym är att jag inte har någon blogg att länka till.. mvh Monika

    SvaraRadera
  16. Vill bara ge dig en kram här och nu !!! Du ser jättefin ut idag och inte ska du vara ledsen känner så oxå ibland att man är ledsen inombords kan riktigt inte ta på det varför det blir så..men har man en mage som krånglar blir det inte bra (magen styr mycket)är magen fit for fight är hela kroppen det!!! Ta hand om dig och hoppas du snart kan träna och känna dig ok ha lite kontroll som vi ibland kan behöva ha..vissa lite mer än andra så är det!!! Du vet bara å skriva här vissa stöttar mer, andra stjälper och är dumma!! Du vet lagom är alltid bäst men sen att försöka hålla det är en helt annan femma och det är lätt att trilla dit va det än gäller för slags missbruk , träning,mat ,dryck
    ,droger jaa godis shopping...INGET SKA VARA LÄTT HÄR I LIVET!!! Tycket iaf du är bra som du är,kör som du gör bara du mår bra!!!!
    Stryrkekramar till dig idag

    SvaraRadera
  17. Jag är jätteglad att så många tar sig tid att läsa och kommentera! Har precis haft ett samtal med en sjuksköterska som absolut uppmuntrade mig att träna regelbundet (och varje dag är ingen fara om träningen är skonsam som den är på just en crosstrainer). Mår du bra, är det bra sade hon.

    Jag blir jätteförvirrad nu när jag äntligen hittat en motionsform som passar mig, jag behöver dessutom upprepningen för att behålla motivationen. Hon berättade att de ordinerar sina patienter att träna varje dag i minst 30 minuter. Har även en väninnna som fått ordinerat motion, ibland flera gånger om dagen för att bli av med ångest....

    Jag menar bara att för mig är träning ett sätt att hålla formen istället för att dribbla med maten. Jag äter mer än någonsin, känner mig fylld av energi och pigg när jag tränar.

    Jag vet att många tycker att jag är helknäpp och jag menar inte att alla skall stryka mig medhårs, men om man säger saker på ett förmanande eller otrevligt sätt så vänder jag istället taggarna utåt...Dessa anonyma kommentarer triggar mig, varför kan man inte säga vem man är? Istället får jag tankar som att jag kanske ger just dig anonym dåligt samvete för att du inte tränar? Kan det vara så?

    Tack alla underbara männsikor därute som ändå tar sig tid att läsa om just det jag skriver *kram*

    SvaraRadera
  18. Takk for at du legger ut så mange fine bilder, Helena! Jeg er ikke alltifd så flink til å lese alt, men jeg ser alltid på bildene dine og har stor glede av dem. Tusen takk!
    - Ingrid

    SvaraRadera
  19. Jag tycker mycket om din blogg och dina fina outfits i OM kläder och alla har vi väl bättre och sämre dagar. När det gäller träning så är det väl bättre att träna än att svälta sig själv och det du tränar är ju inget att prata om. Själv tränar jag 3 timmar varje dag men jag har ingen ätstörning eller annat som ligger bakom det hela utan en glädje och kärlek till träning tävlar och tränar löpning, cykling och simmning och ska jag bli bäst så måste jag träna. Vi är många elitidrottare som tränar mycket för att nå dit vi vill men inte är vi missbrukare för det.

    SvaraRadera
  20. Jeg er forresten anonym fordi jeg ikke har blogg. Men jeg legger jo igjen mailadressen min, og du må gjerne sende meg en mail om du vil.
    Og si endelig ifra om du syns anonyme innlegg er plagsomme eller om du helst bare vil ha innlegge fra de andre med OM-blogg.

    Takk for kjempefin blogg, uansett!

    Hilsen Ingrid (som er innom bloggen din daglig)

    SvaraRadera
  21. Anonym: Såå befriande att höra, det är verkligen så, 45 minuter, vad är det i förhållande till en elitidrottsman...och är DET skadligt, det elitidrottsmän tränar? 45 minuter som får mig att må bra, känna mig pigg och stark, det kan aldrig vara fel i mina ögon...Kram

    Ingrid: Tack för komplimangen...jag tycker baar att dte är trevligt med ett namn, min erfarenhet är att många som skriver elakt skriver just anonymt och då får jag en klump i magen så fort jag ser anonyma inlägg...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails