Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Ny vecka, ny månad ÄNTLIGEN!

Rise and shine :) 04:30 ringde min klocka idag, gäsp. Upp ur sängen, sätta på datorn och crosstrainern. Mata fiskarna, ta tvätten, försöka väcka kroppen helt enkelt. På med träningskläderna och 04:42 var det dags för dagens 45 minuters pass. Riktigt bra gick det. Är det så jag skall försöka göra i fortsättningen? De dagar som jag eller P-O slutar senare är alltid lite tjofsiga och hektiska på kvällen, som måndagar, onsdagar och torsdagar (då handlar jag alltid). Tänk om jag kunde ta och lägga in ett morgonpass de dagarna....Jag har ju en väldig energi nu efteråt...vi får väl se. Det är i alla fall ett bra alternativ de dagar jag inte kan få till det på kvällen...

Igår var vi på ett trevligt kalas, barnen lekte och hade jätteskoj, P-O och jag kunde sitta i soffan och bara vara, gott fika dessutom! Leon somnade på vägen hem och sov för natten, i finkläder och allt (jag trodde faktiskt att han skulle vakna efter en stund). Jag hjälpte Tilde med matteläxan och William gjorde sin läsläxa. P-O höll på med min stationära dator hela kvällen, den krånglar tyvärr. Luca somnade vid åtta och Li medan jag tittade på "En annan del av Köping". Det är hög igenkänningsfaktor, jag har jobbat i många år med utvecklingsstörda och funktionshindrade människor. Många discon har det blivit. Jag blir så varm inombords när jag ser det programmet, det är så glada och fyllda av liv :).
När de stora hade somnat fick P-O och jag äntligen lite vuxentid, det behövdes!

Dagens outfit:
4 continent x-stich dress i blossom (storlek 0)
Vitt baslinne från Gina Tricot
Bälte från ?
Jeansleggings från Gina Tricot
Knee length socks i dark pink
Stövlar från Vagabond




Tre Humanityband idag, i Magenta, Snow och Midnight plum

Åh vad det skall bli skoj att gå på bio i kväll *längtar*
Ha en bra dag du med!
Helénakramar



9 kommentarer:

  1. Hej, Jag förstår din tankegång kring träningen. Vill bara av erfarenhet varna dig lite med tvångsmässig träning. Jag har haft ätstörningar på 0lika sätt sen jag var 9 år gammal, är 27 nu. Jag fick diagn0s an0rexi för ett år sedan & har s0m största pr0blem med tvångsmässig träning. Det är ett fantastiskt sätt att känna sig pigg & full med energi. Det började med kvällar sedan insåg jag att det är svårt att få ih0p vardagen med familj & träning så jag började gå upp s0m dig tiidigt på m0rg0nen & utföra min träning. Ingen kunde säga ngt 0m det & många höjde på ög0nbrynen när jag berättade att jag gick upp 0430 & sprang en mil i 10 minus varje dag...Jag först0d inte mitt pr0blem till en början, jag åt & tränade, jag var bara duktig. Tänkte på det där du sa att vara 100% i saker. Jag är likadan, har alltid varit. När jag f0rmade kr0ppen, gick ner i vikt fick uppmuntran från k0lleg0r & nära började jag succesivt att minska med maten..2 kg till, 2 kg till... Tillslut såg jag ingenting annat än en st0r bullig kr0pp, fast verkligheten sa ngt annat. Jag gick ner till 43 kg till mina 170, inte friskt. Jag kämpar s0m tusan med min ätstörning s0m varit på 0lika nivåer & på 0lika sätt i st0rt sett hela mitt liv. Jag skriver till dig bara av vänlighet, bara att jag ser det med andra ög0n. Kanske du inte ser det själv, kanske du gör det nu eller såsmåning0m. Men tänk efter en extra gång vad det egentligen är s0m händer när du tränar. Självklart ska man vara glad över sin kr0pp, det var jag med, jag har aldrig varit så st0lt & "rädd" 0m min kr0pp s0m när jag var mest fanatisk men jag blev mer & mer upptagen av mig & mina egna beh0v, det är en den av den psykiska biten. Jag går h0s en terapeut en gång iveckan & jag har fått reda på mkt 0m mig själv & varför jag gör s0m jag gör. Vi "duktiga" tjejer är ju vi s0m får ätstörningar till största delen. KRAMAR & h0ppas att du inte tar detta på fel sett! Milla

    SvaraRadera
  2. hmm snyggare utan skärp..

    SvaraRadera
  3. Som förste talaren så ser jag oxå det "farliga" i det du har börjat med...dessutom träna varje dag är inte sunt.....Jag har oxå haft ätstörningar...har kämpat mot detta i över tjugo års tid...det är först nu när jag lärt mig att släppa kraven jag är ok med min kropp.....Du "jagar" mindre storlekar och det är inget bra tecken...ett försök att komma i sina gamla kläder är inget att sträva efter....Var nöjd med den kroppen du har...du har fött fem barn och är superfin!!!!
    Ha en härlig dag ...

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Anonyma: Tack för att ni bryr er om och delar med er av er erfarenhet. Jo, jag förstår att det finns en fara i min träning också. Men träning känns hälsosamt att jämföra med att svälta sig själv. Jag känner mig piggare och har mer ork sedan jag började träna, det är en effekt som jag aldrig känt av tidigare. Jag tränar 45 minuter på en maskin...många cyklar till jobbet och får den motionen "smygmässigt" medan jag har fem minuter till jobbet. Jag är så glad att jag äntligen fått upp motivationen för något som jag alltid avskytt. Nu till en början är det väl nyhetens behag, men om jag kan fortsätta med tre gånger i veckan sedan kommer jag att vara mycket nöjd med det!
    Tack än en gång för omtanken!!!Kramis

    SvaraRadera
  5. X Stitchen är så snygg i blossom, jag lyckades aldrig lägga vantarna på en i den färgen :-)Hoppas att du får en bra start på ny vecka och månad .-)
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Lagom är alltid bäst men det är ju inte lätt att uppnå!!! Tycker du är duktig som orkar gå upp så tidigt och träna jag skulle ALDRIG orka kvällstrött och morgonseg jag går upp kl 6.15 om jag ska jobba men börjar ju kl 8 barnen ska vara på dagis/fritte halv 8 men vill ligga så länge som möjligt annars jaa blir dagen kaonartat för mig!!!
    Simma lugnt och ta hand om dig du är supersnygg idag med som alltid!!! Odd Molly är verkligen din stil kul att du funnit den skulle gärna ha några av godbitarna fondan tex ohc några mera du har hihi..!!!!

    kramar Tina

    SvaraRadera
  7. Lyssna på den förste talaren! Jag har själv tänkt samma tanke sedan jag började läsa din blogg. Försökm vara lagom, för din skull. En kropp behöver vila för att må bra och kunna bygga muskler på rätt sätt. Att jämnföra det med cykling till arbetet är såklart lätt att jämnföra det med för att göra något fel, rätt för dig själv. Du har fått så många fina och omtänksamma tips i bloggen även tidigare, som du sedan vänder på och rättfärdigar för dig själv. (vanligt vid olika sorters missbruk)
    Framför allt: Vill du att Tilde ska träna dagligen? Fotografera sig själv dagligen och lägga extremt krut på att se snygg och rätt ut? Du är hennes förebild.

    SvaraRadera
  8. Peggy: Tack:)
    Tina: Visst är det så..men jag är morgonpigg och har lätt för att göra saker då, värre är det på kvällen..
    Anonym:Träning är hälsosamt,jag ser ingen risk i att hon skulle "träna" 45 minuter varje dag, men om hon höll på med fem olika sporter och tränade timtals varje dag skulle jag bekymra mig. För mig är det viktigt att se bra ut och jag har inga problem med att hon också skulle vilja det. För mig är det inte fult att anstränga sig. Då finns det betydligt allvarligare saker att oroa sig för tycker jag.

    SvaraRadera
  9. Vad du passar bra i de färgerna, kanon snyggt!
    Du är så duktig som går upp på morgonen och träna, det finns det många andra som gör. Fast jag tycker inte att du behöver träna för att bli snyggare i kroppen för du är bra som du är. Känner man att det ger en energi och att det inte är ett tvång att kliva upp så tidigt (för blir det ett måste är du illa ute) så är det väl bra med 45 minuters träning. Jag förstår de andra som ger dig ett varnande finger, eftersom du har/haft ätstörningar så är det lätt att trilla dit igen. Du har fina läsare som bryr sig om dig!
    Hoppas bion var bra.

    Kram Camilla

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails