Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Leon & Li 4 år!!!

God morgon :)

Börjar med en dagens:
Appeteaser strap top lite blue (storlek 0)
Jeansleggings från H&M


Idag är det 4 år sedan våra tvillingar föddes. 4 år!!!!!Var har den tiden tagit vägen?
Så efterlängtade och så älskade!
När P-O och jag inledde en relation så var det direkt givet för mig att vi skulle ha ett barn tillsammans. P-O blev nog mest lite förundrad över det, han hade nog inte tänkt i de banorna på ett tag. hans barn var ju ändå 10 och 12 år. Det tog någon vecka så sade han "du, jag har tänkt på det där med barn, jag vill också börja om!".

Vi flyttade ihop julen 2004 och i samma veva tog jag ut hormonspiralen. Det var dock inte så enkelt. Först tog det några månader innan jag fick tillbaka min mens (kombination av undervikt, ångest och faktumet att jag inte hade haft mens på flera år). Vi hade det jätteturbulent första månaderna. Vi mådde dåligt båda två av olika anledningar så tiden var verkligen inte rätt att skaffa ett barn. (Tänk så finurligt kroppen ändå ordnar till det för en ibland!).

I maj skrev vi på papprena på huset. Sista juli flyttade vi in. I början av augusti åkte vi till Rom, jag hade halva väskan med tamponger men fick aldrig min mens. Kom hem igen och tänkte inte så mycket på det. Under de åtta månaderna vi försökt hade jag lagt ut åtskilliga slantar på graviditetstest. När vi varit hemma drygt en vecka så slog ändå tanken mig att kanske....
Åkte iväg till Apoteket och köpte ett test. Det visade svagt svagt plus. "Köpte du bara ett?" frågade
P-O. Jaaaa och dessutom av en billig sort *snål-Ove*. Åkte tillbaka och köpte ett dubbelpack av en dyrare variant. Det tog typ två sekunder så kom det ett starkt plus.
Jag trodde inte det var sant!

En vecka senare fick jag åka till Marieberg och köpa mammakläder. Jag var alltså i vecka fem och kunde inte ha mina vanliga kläder. På måndagen började skolan och en bekant kom fram till mig, lade handen på magen och frågade"så ni skall ha ert kärleksbarn nu?".
Oj oj oj.

Jag mådde väldigt illa i början av graviditeten (dubbel dos). Kände mig ledsen och nedstämd och tyckte livet var rätt tungt. Inget är ju liksom roligt när man ständigt mår illa. Inte gjorde det saken bättre att jag i vecka 12 redan hade gått upp åtta kilo. Gissa om ångest när jag ställer mig på vågen på bvc och väger 70 pannor. 14 månader tidigare när Micke och jag skulle skilja oss vägde jag 48 kilo.

I november åker vi på ultraljud. Då hade omgivningen frågat lääänge om vi väntade tvillingar. Man tror ju liksom inte att man skall ha sådan tur så det vågade jag inte hoppas på. När barnmorskan började fara med den där makapären över magen tänkte P-O "vad många huvuden". Hon visade ett barn, detaljerat och sedan sade hon "Ser ni vad det här är?" Ja du skrattade jag, det ser ut som ett huvud till. Hon såg faktiskt förvånad ut, "har ni pratat om det här?"
P-O bara skrek rakt ut "Va´´´´, alla sade ju det men jag trodde inte det".

Det var så himla mysigt att komma tillbaka till jobbet, bara visa bilden och se på allas miner när de upptäckte att det var två. Vi hade då fått beskedet att vi väntade två gossar, men vi valde att hålla det hemligt. Lite förvånade var vi, vi som var så säkra på att vi väntade en liten Li :)

 Vilken ofantlig lycka!
Om jag någon mer gång mot förmodan skulle få fler barn så skulle jag bli urlycklig om jag fick tvillingar igen!

Runt jul hade matorgien upphört. Då kände jag mig liksom "mätt". Illamåendet kom och gick fram till vecka 28. I vecka 25 blev jag sjukskriven för sammandragninar. Tvilling ett låg i säte och det blev planerat kejsarsnitt efter 37 fulla veckor.
Den femte april 2006 åkte vi in till förlossningen. Vågen stod på 87,7 kilo. TUNG!

09:02 föddes Leon Carl Victor Kämpe 2810 gram lätt och 46 cm kort
09:03 föddes Li Ester Johanna Kämpe 2340 gram lätt och 44 cm kort.


Och idag, fyra år senare ser de ut då här :)

Luca i skjorta från Nova Star, chinos från PO.P.
Leon i ny skjorta från Nova Star och jeans från dito.
Li i klänning och strumpbyxor från me&i.

Just nu håller P-O på att sätta upp väggfästet till plattskärmen. Datorn skall tydligen vara färdig. Han väckte mig två i natt och sade att "nu orkar jag inte mer". Då var stödhjulen på plats, men däcken på cykeln är inte pumpade, för vår pump är för stor för de små däcken. Måste låna en annan pump idag! Hade ju tänkt att barnen skulle få ut och cykla på förmiddagen men det snöar! Vem beställde mer snö? *morr*

Natten har varit jobbig, Luca har vaknat flera gånger, varit ledsen och Li väcktes. Klockan fyra satte jag på en film åt dem. Jag småslumrade och sedan vaknade jag sju, då sov de! Jag smög upp, plockade lite, tränade och gjorde mig i ordning. Leon vaknade först och fick en god morgon-kram. Fick förklara att deras presenter inet riktigt är klara än....Li och Luca sov ett tag till. Barnen har ätit frukost och tittar på vad P-O håller på med.
Idag blir det släktkalas!
Ha en bra dag!
Helénakramar

6 kommentarer:

  1. så fina! Jag är full av beundran för all tvillingmammor! Vilket jobb men såklart även lycka! Grattis till er och kram

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till födelsedagsbarnen!

    SvaraRadera
  3. Dr Molly: Tack :)

    Malmis: Tack säger jag å deras vägnar!!!

    *kram*

    SvaraRadera
  4. Härligt att du delar med dig. Grattis till barnen, hoppas ni får en fin dag!

    SvaraRadera
  5. Sitter med ett stort leende över hela ansiktet,. Tack för att du vill dela med dig av ditt liv.
    Kram :-)

    SvaraRadera
  6. De är sååå fina dina barn och tvillingar ojoj..jobbigt när de är små men 2st av det bästa gos man kan få...bebis!!! Grattis och hurra för 4åringarna idag!!! Ha en underbar dag ida fast det är tråkoväder!!

    Kramar

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails