Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Oinspirerad!

God morgon :)
Försöker med lite nya funktioner här i blogger,,,men det trasslar...
Idag känner jag mig inte vidare på hugget, tyvärr. Undrar varför jag mått så dåligt den här helgen, jag hade ju verkligen sett fram emot den *funderar*.
Om en stund skall jag se "The taking of Pelham 123" ISTÄLLET för att träna, unna mig lite söndagslyx!
Klockan elva skall jag hämta William och Tilde hos Ingrid. Vi åker vidare till Ylva, äter brunch där och leker en stund, det skall bli trevligt!
I eftermiddag kommer pappa!

Dagens oinspirerade outfit:
Glazing frill tank i chalk (stolrek 0)
Cotton embroidered l/s flannel dark blue (storlek 0)
Contour denim stretch (storlek 0)
Jacquard longsocks i dark blue


lördag

Att komma till insikt...



Och här kommer först en bild på den spegeln som vi köpt på Jula, som skall ligga längre ner i dokumentet men försvann när jag redigerade *j**lar* . Ja, jag skall lära mig det där andra programmet...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





Hej där du underbara vän som stöttar, lyssnar och skänker värmande ord. Du är betydelsefull och värdefull för mig, tack!!!!


Ja, jag var ju på ett uruselt humör förut (ibland bara vet jag varför, men ibland kan jag liksom inte sätta fingret på vad det är som orsakar sådana känslosvallningar). Vi kom iväg efter en urjobbig påklädningshistoria då Luca fick tokspel och skulle byta mössa typ fem gånger. Han somnade i bilen och vi kunde lyfta över honom i en kundvagn, tvillingarna var på sitt "tvilling-bubbla-humör" och gjorde konstiga ljud i vagnen, busade och kivades, tröttsamt!


Vi gick till Esprit först. P-O´s favoritaffär. Han köpte både blazern på bilden och t-shirten + två ursnygga t-shirtar till, en i vitt och en i en cerise ton. Kommer bli såå snyggt när han är lite brunbränd till sommaren!








Gick vidare till H&M. Jag köpte sådana där urtråkiga grejer som strumpbyxor, knästrumpor, strumpor, trosor och fingervantar. Tråkigt men nödvändigt!

~

Vidare mot Jula. Och där gjorde jag något jag aldrig trodde skulle inträffa, jag införskaffade ett Jula-kort. Oj oj oj. De hade nämligen kampanj på spegeln längst upp i dokumentet OM man handlade med ett Jula-kort. P-O köpte även en microvågsugn till sin pappa och två par "sorteringsväskor" för skruv och spik...Spegeln har inbyggda ledlampor (de små "fyrkanterna" runt omkring). Det blev ett väldigt rart sken av dem. Vi slog till på två stycken!


Tillbaka genom Gallerian och ut till bilen, in med alla barnen och vidare till IKEA. Fikade först för att få påfyllning. Det visade sig vara ett fatalt misstag. Sockerkicken ledde till att barnen blev fullständigt skvatt galna. De sprang runt, lät, busade, skrek. Jag försökte få dem att lugna ner sig, men det gick liksom inte att nå någon av dem. Till slut kom en främling fram och sade till dem på skarpen. Jag tackade och barnen var tysta i två minuter. Sedan började de om. Jag kunde ha börjat grina vilken minut som helst. Blev så jäkla ledsen över vår situation, att vi måste stå där och fatta beslut som innebär att vi skall leva med det i kanske 15-20 år. Samtidigt som barnen löper amok. Plötsligt var de väck alla tre. Luca hade sprungit flera avdelningar längre bort och tvillingarna som är rädda om honom följde med. Jag hittade dem vid mattorna. SUCK!






Det här är tvättstället som vi valde, grå-svart med rolig form på "skålarna".





Dessa blandaare gånger två.




Och den här kommoden i högblankt vitt. Summa summarum. 8000 kronor (skit vad dyrt det är med badrumsinredning).




Vidare för att hämta ut grejerna. P-O väntade i bilen med barnen, jag kompletteringshandlade det jag missade igår + lördagsgodis.





P-O var superarg när jag kom tillbaka, barnen hade varit omöjliga i bilen. Jag sade då något jag aldrig trodde skulle komma från mina läppar "vi skall inte ha fler barn". Sedan började jag gråta. Det gör ont att komma till insikt, men det känns samtidigt skönt att ha fattat ett beslut. Det tär så på mig att inte veta, att fråga, tjata, böna och be.






Sedan for vi hem.



Har precis farit runt här som en skållad råtta, packat upp kläder, tagit rätt på kvitton, plockat ur diskmaskinen, satt på tvätt, tagit rätt på torr tvätt. Dukat och lagat mat. Gjorde en jättesmarrig vegetarisk rätt till P-O och mig. Det var quornbitar, lök och sweet&sour sauce. Blandade med pasta och toppade med cashewnötter och ost. Barnen fick pasta och köttbullar.







Nu dricker vi ett glas rosé och njuter av lugnet...












Försoning?

Åh, idag känner jag mig grinig och sur. Slöseri, när det är lördag och allt! Fredagkvällen blev INTE som jag planerat för. Tvillingarna hade sovit och var tokpigga på kvällen. P-O och jag var sura och irriterade på varann efter att ha försökt samarbeta i verkstaden. Ett lysrör skulle upp i taket och jag var inte såå road, med vin i kroppen var jag liksom inställd på en ANNAN typ av fredagkväll.

Sedan är jag så där fånigt långsint. Jag kan inte bara "tänka om" och ladda om för helt andra aktiviteter. Hur fungerar Du? Jag måste erkänna att jag aldrig fått till det där med försoningssex även om jag förstått att det är ett vanligt fenomen. Jag är ofta så ledsen efter ett gräl och vill helst vara i fred och slicka mina sår. Önskar att jag kunde dra ett streck över allt och bara gå vidare, men tyvärr fungerar jag inte så...

Vaknade med huvudvärk, Luca och jag låg kvar rätt länge i sängen. Gick upp och "fixade" med lite filmer, varje dag lär man sig något nytt :D. Har dock fått kasta två dvd-skivor som blev misslyckade *hmmm*.

Har tränat i "omgångar". Hade noll motivation idag och varenda steg var dödstungt. Idag hade varit bra att ta en "hålla-upp-med-träningen-dag", men jag trodde i min enfald att jag skulle känna mig glad och nöjd efteråt, som jag brukar. Men icke, kickade inte igång på träningen heller. Inte ens att välja mollysar var roligt idag (ni, ser, jag ÄR verkligen sur idag ;)).

Om en stund blir det tidig lunch, hade både pannkakor och våfflor i frysen, skall försöka mig på någon slags kesoröra att ha i, göra Crepes....Sedan skall vi ut till Marieberg, leta handfat, speglar, skåp till badrum. Jag tänkte göra ett besök på H&M och kika efter vantar till Luca och strumpbyxor till mig.

Dagens arga/ilskna/tjuriga/mörka outfit:
Chrysalis minigown i almost black (stolrek 1)
Lovely knit i almost black (storlek 1)
Strumpbyxor H&M
Knee length socks i grey
Swedis Hasbeens i bordeaux




I´ll be back (och förhoppningsvis på ett bättre humör!)
*kram*




fredag

Gillar du träskor?

Håll ögonen öppna!!!!
Smultrongården får in sex nya färger från fina svenska Calou!
Ring så får du oslagbar service!
















KÄRLEK!!!

Ibland tänker man till, eller hur! Vet ni, idag körde jag fast med bilen, ORDENTLIGT, när jag skulle åka hem efter att ha lämnat William och Tilde hos Ingrid. Jag min dumma kossa trodde i min enfald att jag skulle kunna ta genvägen hem. Sure, det var inte skottat och jag var liksom redan ute på vägen när detta "upptäcktes". Jag körde fast, big time. Hjälpte inte med att lägga i vare sig ettan, tvåan eller trean. Prövade att backa, det gick bra ända till dessa att bilen gled ner i diket.

I det läget kom tårarna. Tvillingarna sov och Luca såg förundrat på mig "skall vi åka hem nu mamma?". Jag gick ur bilen och började ta bort snö runt däcken, försköte igen men blev bara mer och mer fast. Insåg att jag behövde hjälp. Tog upp mobilen för att ringa. Ingen täckning!!!!!!Vi kan åka till månen men INTE se till att det finns mobil täckning överallt. Oj oj oj. Försökte flera gånger med resulatet att bilen satt ännu mer fast i snön.

Försökte gå en sväng för att se om det fanns någon täckning överhuvudtaget. Jag kunde inte gärna lämna alla barnen i bilen för att promenera till närmsta bostad...Då uppenbarade den sig, PLOGBILEN. Som en skänk från ovan. Den snälle farbrorn tittade förundrat på den mycket opraktiskt klädda mollydockan och frågade "VAD GÖR DU HÄR?".

Vet ni, han hade ett hjärta av guld, han skottade bort massor av snö med skyfffel, kröp ner och fäste någon anordning på min bil och drog sedan loss mig. Beordrade mig att stå still så att han kunde skotta bredvid och bakom mig. Jag lydde och tackade innerligt.

45 minuter senare var jag på väg hem och kände mig jätteglad och tacksam över att allt slutade så väl!

Nu känner jag mig jätteknepig, helt känslomässigt slut. Ledsen och glad på samma gång, konstig...

Ville bara posta massor av bilder på kärlek. Kärleken till livet, till barnen (och självklart till min man även om det inte publiceras någon bild på honom nu).

Mamman och Li

Tvillingarna i den berömda "baljan" på BB. Hur fina är de inte?

William & Tilde

Dubbelamning

Mammas alldeles eget Luciatåg :)

Mamman och Luca

Leon & Luca
Mamman & Tilde
Ha en fortsatt trevlig fredag
och
ta hand om dem du älskar högt!!!









Dagens fredags-outfit

Äntligen fredag igen!!!!

Idag hinner jag bara skriva några rader, måste strax pipa iväg till jobbet, öppnar idag och slutar tidigt, skönt!!!!William och Tilde kommer till mig på jobbet *längtar*. Gick upp superdupertidigt i morse (och ÄNDÅ vaknade jag före det att klockan ringde). Gick igenom konton och överföringar eftersom det är löning idag *wieeee*. Tränade och har hjälpt P-O med ett barn. Frukost och blogg nu :)

Dagens outfit:
Alpaca mix long cardigan i powder (storlek 0)
A-one silk wrap tunic i powder (storlek 0)
Spoiler underdress i royal (storlek 1)
Jeansleggings från Gina Tricot
Jacquard longsocks i royal
Swedish Hasbeens i bordeaux



På med varm tröja på jobbet!

Ha en underbar fredag!!!!
Helénakramar



torsdag

Blir det ingen sommarklänning?

Man kan ju inte annat än drömma nu...vi är många som längtar efter vår-och sommar! Jag ser mest fram emot att få gå barbent...att ha slip-in på fötterna, solbrillor på huvudet...en jeansjacka...Jag älskar tidiga morgnar på våren, man går iväg till jobbet, fåglarna kvittrar, solen värmer lite lagom. Det andas hopp, varenda andetag är friskt och energin rusar genom kroppen.

På rasten sitter man och solar näsan på innegården, vi plingar i klockan och 1 och 1/2 minut senare är HELA gruppen ute. Inte som nu, 24 termobyxor, dunjackor, mössor och 48 vantar = 20 minuter senare...)

Jag tycker faktiskt mest om våren, mycket bättre än sommaren faktiskt. Jag älskar hösten också...när allt återgår till "det vanliga" efter sommaren. Det är faktiskt bara vintern jag INTE gillar. Vinter har vi verkligen fått vår beskärda del av nu tycker jag!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag kikar titt som tätt in på Odd Mollys hemsida, spanar efter "nya" godingar...Till en början var jag jättesugen på flera plagg. Men nu när jag sett en del i verkligeheten så känner jag bara no no no...Den enda som fortfarande känns lite halvaktuell är Runaway dress...men jag undrar fortfarande HUR den ser ut i verkligheten. Ser verkligen ut som en bit badrumsmatta över lökarna :D.

Jag älskar smala axelband och tycker det föhöjer sommarkänslan....dessutom blir det aldrig besvärliga svettfläckar när det är stekande sol ute ;)...

Dagen har gått fort idag, jag har betat av sådana där "hänger-över-mig"-saker på jobbet. Vi fortsatte att gå igenom barnen inför utvecklingssamtalen och är färdiga med det nu. Jag renskrev alla tider och min kollega satte upp dem i tamburen. En annan kollega och jag hjälptes åt med revideringar i vår handlingsplan *nöjd*. Fixade mellis och diskade efteråt.

Vi slutade fyra, hämtade småttingarna och gick hem. P-O hade glömt bort sin träningstid och kom på det när han precis satt sig för att äta, fick slänga i sig maten och störta iväg. Jag hann ge barnen mat, sätta på tvätt och disk, plocka lite och nu har jag precis ätit och fikat lite...
Skall mysa med barnen nu!!!

Trevlig kväll :)
Helénakramar

Premiär för Lovely knit i powder

God morgon :)

En ny dag, skönt! Gårdagen gick bra, men man blir ju lätt lite trött av att jobba 12 timmar. Sista timmen blev jag dessutom genomtäppt och fick magknip. Vår mycket vänlige chef kom nämligen med kilovis av godis till oss pedagoger som jobbar på sportlovet när alla klasslärare har ledigt. Godis är min akilleshäl. Hmmm, jag åt så att det räckte och blev över. Det är inte det att jag inte unnar mig det, men till slut säger liksom magen ifrån...

Kom hem strax efter nio och satte på en tvättmaskin, kollade av datorn, plockade lite. Tog fram dagens kläder. Grejade med lite småplock och väntade in maskinen, hängde den och satte på en ny. Lade mig och somnade bums. Trodde inte att jag skulle orka träna i morse, men faktiskt så kände jag mig fit for fight. Det är liksom bara snuvan...inte hängig i kroppen och magen är "i form igen".

Idag jobbar vi till 16:00. Vi börjar och slutar samtidigt och kan både lämna och hämta barnen tillsammans. Jag skall inte vckohandla i kväll utan gör det imorgon när jag slutar tidigt.
P-O skall väl träna antar jag...

Dagens outfit:
Lovely knit i powder (storlek 0)
Antidote frill tank i pink (storlek 0)
Jeans från Gina Tricot
Jacquard longsocks i pink






Humanityband i babypink till
Ha en bra dag!
Helénakramar





onsdag

Tänk om....

Det var sommar nu istället...tänk om man fick gå klädd så här....


....istället för i dunjacka, mössa, dubbla vantar och moonboots på fötterna. Ja, tänk om?

Väntar just nu på min kollega som skall hämta upp mig. Jag har precis fått barntomt...P-O har varit förbi och hämtat mitt körkort för att kunna hämta ut mitt paket. Imorgon blir det Lovely knit på *yiehaaa*. Förutsatt att jag fått rätt paket vill säga...

Ser fram emot lite mat nu....och så blir det till att gnugga geniknölarna en stund...Fick sms om att tjejfesten på fredag är inställd, synd...å andra sidan känner jag mig inte helt hundra så att skjuta på den lite (och gärna till varmare tider) är inte helt fel...

*kram*






Barnkläder :)


Mitt intresse för barnkläder har alltid varit stort. Var jag har handlat dem har varierat. När jag fick William var ju allt så nytt, mycket skulle inhandlas (barnvagnar, bilbarnstolar, gåstol, matstol, ja, ni som har barn vet). Jag köpte mycket kläder, mest från H&M och där är ju priserna riktigt bra! Fick Tilde och vår ekonomi kändes lite mer "stabil". Började handla ganska mycket från PO.P, Lego, Esprit. Sedan blev det lite Lindex också.
När Micke och jag gick isär valde jag att satsa på lite billigare kläder igen och då blev det i stort sett bara Lindex (de har ju ett helt fantastiskt "bonussystem" med erbjudanden HELA tiden). När jag väntade tvillingarna var jag på mitt absolut första me&i-party. Blev inte biten precis, köpte några saker till William och Tilde. Sedan började det bli mer och mer sportmärken till William, PO.P till både Tilde och tvillingarna. När Luca var nyfödd fastnade jag ordentligt i me&i-träsket. Sura grodorna var HELT underbara tyckte jag! Se bild ovan!
Handlade ENBART me&i till alla fem i drygt ett år...sedan fick jag upp ögonen för danskt som Molo, Småfolk, Katvig och inte minst för svenska Nova Star. Nu blandar jag en del även om det är tre favoritmärken som råder, me&i, Nova Star och PO.P


Premiär idag för Kurbits! Li har klänningen, mössan och strumpbyxorna med Kurbits-mönster.
Leon har byxor från Gangstar och hood från Champion
Luca har haremjenas från Nova Star och hood från Champion

Nu måste jag rusa till jobbet!!!
Kramis


"Sovmorgon"

Hmmm, idag har jag sovmorgon. Det vill säga, jag börjar 09:15 för att jag stänger idag (istället för P-O som har semester). Tittar på klockan och inser att jag redan varit uppe i tre timmar med barnen och nu visar mitt ur på 07:41. Så mycket till sovmorgon det.....

Kvällen igår var rätt lugn, jag lade mig vid kvart i sju med barnen för att försöka söva en trött Luca. Slumrade till själv och väcktes av Li som ville ha hjälp. Hjälpte henne, släckte ner ytterligare och somnade med henne. Ibland är det bra med en "power-nap". Kände mig rätt pigg efteråt och fixade med det sista innan jag lade mig med Leon. När tvillingarna sov båda två bar jag in dem till deras säng. Började kolla på skidskytte och somnade, otippat ;).

Mår lite bättre idag även om jag är snuvig, känner mig inte förkyld "i kroppen", alltså inte trött, hängig, ont...utan bara nästäppa och snuva. Knepigt. Idag har jag lååång dag. Stänger 17:30 och sedan skall jag hem till min närmsta kollega, vi skall prata ihop oss inför utvecklingssamtalen, göra upp tider...Vi lär hålla på till minst nio ikväll....som tur är bjuder hon på en supersmarrig morotspaj *lycka*.

Dagens outfit:
Lovelier knit jacket i dark blue (storlek 0)
Svart baslinne Gina Tricot
Cotton twill str shape skirt i dark blue
Svarta leggings Gina Tricot
Knee length socks i dark blue
Stövlar från Vagabond





Ha en riktigt bra lill-lördag!!!!!
Helénakramar




tisdag

Suktar....

Åh vad jag vill ha den här!!!!!!Men jag bestämde mig för ett ytterplagg och jag valde Lotta lotta....Men önska kan man ju, eller hur!

Idag har det varit rätt trivsamt, lugnt och skönt på jobbet. Slutade lite tidigare, hämtade småttingarna. Hem och stekte pannkakor, dubbel sats. Hann dammsuga, ta bort fläckar, sätta på tvätten, duka. Sedan kom go´a fina Anki, åh vad jag älskar alla mina vänner!!!!!

Vi åt pannkakor med glass, sylt, socker, grädde. Tvillingarna hann åka pulka en stund med Ludde och Lovisa före...Vi pratade och hon kikade på min Mollysamling. Alltså, det är inte bara kläder för mig. Det är verkligen en samling, jag njuter av att titta och känna på kläderna, att tänka ut kombinationer, att drömma om kläder, planera inköp osv....

Vi har precis ätit kvällsmat, baguetter, ägg, brieost, salami, kex, dessertostar...kunde göra enklare "middag" när melliset var mer mastigt. Om en stund skall P-O träna...jag är trött...känner mig lite täppt och har skallebang. Vill krypa ner under täcket, se OS och käka godis...men än återstår mååånga timmars förarbete, efterarbete och mys med barnen!



God kväll!!!!!

Angående bilder...

God morgon :)

Fick en liten förfrågan om jag kunde ta mer närbilder...eller "mer Heléna mindre runt omkring". Saken är den att jag tar bilderna med självutlösaren. Det finns bara ett bra ställe i huset att ställa kameran på för att få rätt höjd, det är byrån i hallen. Det dumma är att man inte kan ställa kameran på högkant för den är "bullig" på sidorna...Om jag zoomar mycket så får jag inte med hela kroppen....Så tyvärr får ni hålla till godo med de bilder jag lägger upp *ledsen*....Man kan ju alltid klicka på dem och då ser man bilden på hela datorskärmen...då kanske det syns lit tydligare?
Apropå bilder har jag fått en fråga om jag vill ta bilder i en ateljé, en kollega på skolan är väldigt fotointresserad och konstaterade att det var rätt dålig kvalitet på bilderna i min blogg. Jag är beredd att hålla med...Jag tänker inte påminna honom men om han frågar igen så varför inte? Kanske vore en rolig grej?


Igår hade vi en jättetrevlig stund, maten på Creperiet var jättegod! Filmen, Shutter Island, var riktigt bra och godiset gott :) Hellyckat med andra ord! Kom hem och då var det operation "kvälssysslor" som gällde, ta rätt på sopor, plocka, sätta på disk och tvätt. P-O sövde Li, pojkarna sov redan. Tyvärr somnade jag ifrån sprintstafetten.


Gick upp riktigt tidigt i morse, fixade lite, lade fram kläder till barnen, matade fiskarna, hängde tvätt och tränade sedan. Har precis gjort mig i ordning och skall snart gå till jobbet. I eftermiddag kommer Anki med sina flickor, roligt!!!


Dagens outfit:

Fonda dress i pink

Baslinne från Gina Tricot

Jacquard sleevewarmers i almost black

Jeansleggings från H&M

Knee length socks i dark pink

Stövlar fån Vagabond






Ha en bra dag!!!
Helénakramar



måndag

Ny dag, äntligen!!!

Åh, en ny dag, äntligen! Igår var ingen rolig dag, blä! Fastkedjad mellan olika sysslor, matlagning, städning, tvätt och disk och så börjar det om igen. P-O var ute och skottade och skottade. Hade med sig barnen i omgångar. Jag tittade på reprisen av skidorna. vilka grabbar! Jag blir så rörd när människor blir glada. Jag grinade i kapp med Elofsson.

Vi hälsade på svärfar på eftermiddagen, han börjar bli gammal....

Jag ville bara att kvällen skulle gå, kände mig trött, frustrerad, omotiverad. You name it! Somnade tidigt och kände mig avsevärt mycket piggare i morse! Träningen var jobbig, men jag behövde inte avbryta även om jag stundtals vill ge upp...
Skall snart lämna barnen på förskolan och sedan har jag friskvård, det behöver jag!

Dagens outfit:
Alpaca hoodly knit jacket i chocolate (storlek 1)
Livealot blouse i lite powder (storlek 0)
Spoiler tank i chocolate (storlek 1)
Blues skirt i lite blue denim
Grovstickade strumpbyxor från H&M
Knee length socks i chalk
UGG i chocolate






Luca i nya fotbollar t-shirten
Jag skriver nog inte i kväll eftersom vi skall på bio *mysigt*
Ha en bra dag!!!
Helénakramar




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails