Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

fredag

Valborgsmässoafton *wieee*

God morgon :)

Då var det premiär för Duvet rose dress. Har haft lite problem med "tillbehör". Hade letat fram mina heltäckande grå leggings och de passade perfekt till den grå tonen i klänningen, men det blev liksom inte riktigt bra till det blårandiga tyget längst ner...Spoilern hade jag redan tagit på mig (och satt upp håret och sminkat mig). Hmm kändes inte hundra...

Frågade P-O och bytte till svarta leggings för att jag tänkt ha svarta skor och tuffade till den "söta-outfit:en" med Humanitybandet. Jo, det kändes bättre, men egentligen skulle jag haft min svarta underklänning. Det är bara det att jag inte kan dra av mig klänningen utan att förstöra håret och ha halva sminkningen på klänningen, därför får det bli en blå...till svart...Hmm. Dövar i alla fall det dåliga samvetet när det kommer till användande av denna blå spoiler. Den är ju urfin, men jag har inte så mycket som passar till...den blå färgen stämde inte alls med de blå plagg jag hade i garderoben....endast till min wrap...den har jag å andra sidan ytterligare två spoilers som passar till...ni förstår, den används inte så frekvent och det känns lite trist. Nu är den i alla fall på!
Enkla bekymmer, eller hur! :D

Klockan ringde 04:10, gäsp. Upp och väcka kroppen, plocka, tvätten, toaletten, mata fiskarna, på med datorn och sedan upp på Crosstrainern, 24 minuter. Bra jobbat!
Dusch och nu frukost med Dig!

Härligt med Valborgsmässoafton idag. Vi brukar alltid gå till brasan här i Lundby, där samlas många Lundby-bor och jag brukar träffa massor av elever, föräldrar och bekanta. Urmysigt!!!!Jag brukar gå dit rätt tidigt med barnen, de leker, fiskar i fiskdamm, fikar, köper godis. Sedan brukar det vara lite enkel underhållning men framförallt brukar vi prata med massor av människor. Trevlig tradition! P-O skall på after work så jag vet inte om vi hinner gå i förväg...han brukar komma lite efter så det är ingen fara. Oftast brukar barnen vara trötta innan brasan så fyrverkerierna ser vi från vårt fönster (vi bor 100 meter från händelsernas centrum :))

Nu måste jag göra mig i ordning för jobb och väcka barnen!
Dagens outfit:
Duvet rose dress i grey (storlek 0)
Spoiler underdress i dark blue (storlek 1)
Leggings från Gina Tricot
Träskor från Calou
Ha en underbar fredag!!!!
Helénakramar

torsdag

Vad kommer från Odd Molly till hösten?

God kväll kära bloggvänner :)

Tänkte titta in nu när jag känner mig lite mer tillfreds! Dagen började inte så bra med huvudvärk och allmän nedstämdhet. Var extra svullen om magen och kände mig jätteplufsig. Att jag dessutom slarvat med träningen gör inte saken bättre precis. Det är klart att man kopplar ihop det med varann. Huvudvärken gav med sig men inte irritationen och frustrationen. Jobbade på och betade av en del saker och kände mig liite bättre till mods.

Hämtade William och Tilde och svängde förbi Statoil, tvättade bilen. Hade på min lunch varit till ett annat ställe men där var det lång väntetid så jag fick hoppa över det. Åkte till Maxi med skinande bil *glad* och veckohandlade. Ganska stor handling eftersom det var löning i tisdags. Som tur var fick jag ingen avstämning!

Kom hem och kände hur stressen fullkomligt förlamade mig. P-O höll på med maten, Leon var ute. Barnen skulle till bords, jag har fyra stora påsar att packa upp, sopor, barnens smutsiga kläder, skolväskor, grus och smulor på golvet, post. Och mitt i allt åker P-O till sin träning. Antingen får han sluta träna på torsdagar eller så får jag sluta handla då, för det är INTE roligt.

Tilde ställde upp och gick ut med de små. Jag betade av måste efter måste och satte mig sedan med en jättesmarrig sallad bestående av ruccola, babyspenat, avocado, tomat, lök och fetaost. Supergod tomatdressing till och rostat pitabröd.

Kände orken återvända och mutade Tilde att leka med småttingarna så att jag kunde träna. Tränade 30 minuter och genast känner jag att jag är i kapp igen. Skall föröka kliva upp tidigt imorgon och träna en liten stund i alla fall. Jag öppnar (har bytt för att kunna åka på Tildes klassresa). P-O måste lämna alla fem och det är han inte så van vid, i värsta fall får han bli sen till jobbet.

Jag tänkte höra om det är så att jag har några Odd Molly-bloggare kvar som läsare, eller någon annan som är insatt i mitt favoritmärke. Jag undrar nämligen över hösten 2010...Jag har bara sett ett fåtal produktbilder...Är det NÅGON som vet när pre-fall kommer och VAD som kan tänkas komma? Denna underbara nedan vet jag kommer och den får gärna flytta in hos mig, känns så där lagom höstig!

Nu skall jag fortsätta med lite kvällsrutiner, tog bara en paus bland tvätt och disk och tandborstning.
God kväll!
*kram*

Dåligt samvete :(

God morgon :)

Vaknade upp idag med jordens huvudvärk, blä! Har drömt superkonstigt i natt, stressande och skrämmande drömmar. Li har varit vaken och väckt mig massor av gånger och det är säkerligen därför drömmarna varit så påtagliga. Jag fick ställa in träningen. Suck. Jag har ingen motivation alls till att träna nu och har inte tränat en enda kväll utöver mina morgonpass. Det känns, både i kroppen, i humöret och med dåligt samvete som följd. Om jag åtminstone kunde justera med matintaget, men det är liksom hopplöst, är hungrig, sugen och i en"jag unnar mig"-fas nu. Det är ju de där små sakerna som förgyller när livet känns tufft och motigt. Visst är känslan av att "nu skall jag se film och äta något gott" rätt skön när man haft en tuff och krävande dag.
Eller är det bara jag som fungerar så?

Dagen igår var väl "som vanligt" bortsett från att jag fick åka till skolan och hämta William. Han hade känt sig dålig, somnat och när de väckte honom tyckte de att han var varm. Troligtvis var det stelkrampssprutan som spökade, han har fortfarande ont, men jag har gett honom alvedon så idag får han gå iväg. Feber har han inte. Mamma och Kent hämtade Tilde och vi möttes här hemma. Gav barnen middag och de åkte rätt snart. Det är inte många minuter vi träffas de få tillfällen vi ses...så kan det vara :(

Jag beställde lite kläder till William från Lindex, två par jeans, en skjorta och en t-shirt. Sedan gick jag upp på vinden, tog ner lådan med sommarkläder från förra sommaren. MASSOR av kläder som är nya (en del oanvända) och som är alldeles för små. Tilde provade igenom allt och kunde ha ungefär hälften, resten sparar jag till nästa sommar. En kasse till Myrorna blev det också.

P-O kom hem från möte på jobbet och hämtade en kruka som han skulle byta på Plantagen, han fick ta med sig kassen på en gång. Sedan gjorde Tilde och jag ordning i hennes byrå, fick rensa ut lite mer "vinterkläder" för att göra plats. Tjejen har HUR mycket kläder som helst. Det är ju för att hon kunnat ta över massor av mina kläder när jag gick från Gina Tricot/H&M till Odd Molly...

Alla barnen sov före nio, mamman med....jag skulle verkligen behöva komma igång med kvällsträningen, för kicken och känslan av att vara pigg!

Dagens outfit:
Lovely knit i powder (storlek 0)
Alloverprinted cottonpoly tank (storlek 0)
Baslinne och leggings från Gina Tricot
Blues skirt (storlek 0)
Träskor från Calou

Ha en bra dag!
Helénakramar

onsdag

Invigning!

Har Blogger fått frispel?
Skulle ladda upp bilderna och det var verkligen helknasigt, tog jättelång tid att hitta varje enskild bild, suck, jag som tyckte att den senaste versionen var så bra. Men man vänjer sig väl...
God morgon förresten!
Har haft en lugn och skön morgon, de små sover så bra på morgnarna nu och jag får faktiskt lite egentid, å andra sidan blir det lite stressigare att få iväg alla när man måste väcka dem...

Det blev faktiskt en bra kväll igår. Energin kom tillbaka och jag hjälpte dels William (och han blev färdig, duktig!) Jag fixade med massor av tvätt och lade in i lådor. Jag lade fram kläder till alla barnen till dagen. Plockade ur diskmaskinen, plockade lite. Såg klart en film. Ringde till mamma, hon och Kent skall hämta William och Tilde idag, jag hade missat att fritids stänger 15:45, de får vänta på skolgården en kvart. Mailade fritids. Ringde pappa som hade ringt. Han och Berith har bokat en Paris-resa med Eurodisney till sommaren, William och Tilde skall följa med. Nästa sommar är det meningen att P-O och jag skall åka med de små tillsammans med pappa och Berith. Vi får hoppas att det blir av. Jag var där när jag skulle fylla 30 och då var Tilde 3 1/2 och William 5, det var en bra ålder så jag tror att nästa sommar blir perfekt för våra småfisar.

Pojkarna somnade vid halv nio, Li stax efter att P-O kom hem. Jag var trött och släckte ner, somnade tidigt!

Dagens outfit:
Bronte shirt i almost black (storlek 0)
Jeans från Gina Tricot
Träskor från Calou
Humanity armband








Invigning av nya armbandet :)
Ha en bra dag!!!
Helénakramar

tisdag

V.I.P

God kväll :)
Här är det rörigt värre.
William berättade idag att han hade läxa, matteläxa. Aha tänkte jag, inga problem. Bad honom börja med den när P-O kom hem (William skulle passa småttingarna i skarven när Tilde och jag skulle iväg).

När vi kom hem igen var William sur som ättika för vi har inget centimeter-rutat papper hemma (hur många har det?). Jag bad om att få se läxan för att kolla. Det visar sig att ungen inte räknat ett tal matte på två veckor av den anledningen att han inte haft linjal (bortslarvad) och inte sagt till fröken (UNGE!). Hon blev hyfsat sur och som "straff" fick han sex sidor i läxa inför det diagnosprov de skall ha imorgon. Jag håller mig för skratt och William med, han grinar för att han missar Simpson.
Nu sitter han bredvid mig, jag försäker pusha och peppa men då tycker han att jag stressar honom.

De små hade jätteroligt när vi kom hem, målade med vattenfärg. Skoj, men inte just idag när jag är själv med fem barn, P-O tränar, William har två veckors matte att göra på en kväll, barnen skall nattas, det skall röjas och tvättas och diskas. P-O åkte på att torka rent!

Tilde och jag har alltså varit på V.I.P-kväll på Smultrongården :). Underbar pastasallad, hembakt bröd, kladdkaka med chokladmousse och daim. Cider och kaffe. Bara sååå gott och så mysigt!
Lite shopping blev det allt :)



Mamma köpte sig en Bronte shirt i almost black
Sedan dessa raringar (kan man ha för många par träskor?) Jag tror inte det :D
Tilde fick de här och hon var så glad att hon kunde ha hjulat ända hem. Hon har ju verkligen velat ha ett par sedan förra sommaren, dessa föll hon för direkt och de fanns i hennes storlek också, roligt!
Detta armband är bara hur snyggt som helst. Det har funnits i mina tankar sedan jag såg det i Smultrongårdens blogg första gången. Nu känns min Humanity-samling komplett! Jag hade inget i svart och inget med pärlor. Men nu så!

Riktigt bra shopping känns det som!

Nu skall jag ta tag i matematiken igen!
Tjing!

Var tog motivationen vägen?

God morgon :)
Jag är ingen bra bloggerska nu och det märks i kommentarsfältet. Jag ber om ursäkt men motivationen är inte på topp. Det är så mycket saker (människor, händelser, ord) som dränerar mig nu. Igår somnade jag tjugo i åtta, helt urlakad. Inte hade jag tänkt sova för natten, men jag somnade ifrån rubb och stubb. Före alla fem barnen, utan att ha tränat, bloggat eller sett klart andra filmen. Däremot såg jag klart "Couples retreat", småtrevlig film, men ingen höjdare kanske.

Idag tar vi nya tag och i kväll skall Tilde och jag på lite "hemligt mys". Återkommer förhoppninsvis med det lite senare :)

Igår kom klänningen som jag beställde i torsdags. Den blir nog outfit på Valborgsmässoafton skulle jag tro!

Dagens outfit:
Fonda dress i pink (storlek 0)
100 gr lovelove tank i pink (storlek 0)
Baslinne och leggings från Gina
Träskor från Calou


Ha en bra dag!
Helénakramar

måndag

Underbar helg!

God morgon :)
Då var det måndag igen och det gör mig inte ett dugg. Jag känner mig påfylld efter en fullspäckad helg. En helg som verkligen varit fylld med "feel-good"-saker. *glad*

Igår var barnen och jag uppe hos Ylva i Garphyttan. Tyvärr blev dte ett missförstånd, jag läste inte sms:et förrän vi var på väg. Vi skulle nämligen vistas ute. Tror ni jag var uteklädd? Knappast. Som tur var hade barnen sina lurvar och mössor. Jag satt med en filt runt mig. Luca sov halva tiden och när jag väckte honom blev han lite grinig. Han satt i mitt knä och ville inte alls leka.

Vi åkte strax före tre för att William och jag skulle hinna byta om. Luca fick ett tokutbrott när vi kom hem och i det läget kände jag mig bara trött. P-O fick ta över så att jag fick lugna ner mig lite. Bytte om och strax efter kom pappa för att hämta upp oss. Vi hittade parkering som tur var, sedan fick vi köa för att köpa biljetter, vidare till restauranten. Kan ni tänka er att sitta högt upp längst med fönstret och ha hela fotbollsplanen nedanför sig, wow!
God mat också! Buffé. Den här helgen har inte varit så snäll mot figuren precis ;).
William var så glad och tacksam, tyckte att maten var jättegod, miljön, matchen.
Att ÖSK dessutom vann med 3-0 gjorde inte saken sämre.

När vi kom tillbaka röjde jag lite och satte på en tvättmaskin. Plockade ur disken och tog rätt på sopberget. Sedan lade vi oss och tittade på "Couples retreat". Rolig film, men jag somnade så jag skall se klart den i kväll! När alla barnen hade somnat plockade P-O och jag fram godiset och mös!

Idag har jag tränat och det gick bra, lättad!!!

Dagens outfit:
Light cotton embroidered i cherry (storlek 0)
Spoiler underdress i powder (storlek 1)
Jeansleggings från H&M
Skor från Puma
Ha en bra dag!
Helénakramar

söndag

Gourmet!

Idag mår man som man förtjänar *hmmm*.
Jag är inte bakis, men känner av min magkatarr efter den mindre nyttiga matorgien igår.
Men det var underbart gott och underbart trevligt så det är värt det, absolut!

Vi kom dit vid fem och bjöds på massor av tilltugg, grissinipinnar med ostkuber (både hårdost och mjukost), vindruvor, oliver. Sedan hade Jessica gjort quesadillas med ädelost och ruccola (perfekt eftersom jag övar mig på att äta dessertostar!), det var helt okej! Sedan hade hon gjort smördegsplattor med ajvar och halloumi. Minikrustader med romröra var det ocks, men det åt ju inte jag.

Jessica och jag pratade och drack vin i köket medan hon lagade middagen. Arnaud och P-O satt i vardagsrummet, P-O körde så han fick hålla sig till en öl. Barnen lekte i hela huset. Det enda som förmörkade kvällen var att Luca skulle bajsa, grät och gnällde om vartannat, vi fick bära, läsa, trösta. Han fick ur sig det före efterrätten. Jag skall ringa till barnkliniken nu, han kan inte ha det så här :(.

Till middag serverades en paj med marinerad paprika, kronärtskocka och parmesan. Jag har aldrig varit med om maken till någon som ansträngt sig så för att göra vegetarisk mat. Det serverades även kycklingfilé, parmaskinka, salami, baguette, massor av ostar, bulgursallad med fetaost, rödlök och coctailtomater. Vi drack olika viner till. Helt gudomligt gott!

Till efterrätt pannacotta med jordgubbar.
Jag säger bara, vilken gourmetkväll! Helt fantastiskt!

Vi åkte hem strax efter nio, då var barnen trötta. Luca somnade i bilen och kunde fortsätta sova. William och Leon lade sig i källaren, såg en film tillsammans. Li valde tat lägga sig i sin säng och somnade direkt, likaså Tilde. P-O och jag fick äntligen till lite vuxentid!

Vaknade ganska tidigt i morse.
Insåg att även det här får bli en träningsfri dag, suck. Skulle verkligen behövt träna idag, men skitsamma, lite fluff dör ingen av ;).
Har förberett våffelsmet till lunch. Skall bada småttingarna sedan men nu hr jag lovat William och Tilde att vi skall se "Clash of the titans".

I eftermiddag skall barnen och jag upp till Ylva i Garphyttan.
I kväll skall pappa, William och jag äta på 4:e våningen och se på fotboll, ÖSK mot Halmstad BK. Det skall tydligen vara riktigt bra mat och så ser man matchen anitingen inifrån restauranten eller från soldäck *myyyys*.

Dagens outfit:
Light cotton embroidered i dark blue (storlek 0)
Baslinne, leggings och jeanskjol från Gina Tricot
Träskor från Calou (de kom i veckan!)



Ser på korten och jag blir alltmer lik min mamma, skall man skratta eller gråta?

Ha en bra söndag!
Helénakramar

lördag

Klädbyte!

Hallå där :)
Idag har vi varit ute och njutit av sol och värme och stundtals blåst och faktiskt lite regn. Barnen lekte och hade roligt, Camilla mötte upp oss i parken och vi satt och pratade *mys*.
Barnen åt köttbullar, ägg och mackor, fika också förstås! Första måltiden ute det här året :)
Vi avslutade med ett besök i lekladan, just då sken solen underbart och vi bara satt på en bänk och njöt av ha det lugnt och skönt!

Gav oss iväg vid två, stannade till för att köpa lördagsgodis. Hem och Leon fick en astma-attack, fick sin medicin och kräktes som vanligt av den. Han är duktig för han känner av när det är dags och går till toaletten, får upp slemmet som sitter i luftrören. Dock blir han ledsen och gråter. En gång hann han inte så det resulterade i lite extra tvätt...*älskade unge*

Nu mår han bättre, skönt det! Vi har lärt oss numer att det inte är magsjuka, att det är medicinrelaterat, så vi slipper noja oss för epedemi...

Har bytt om på mig själv och barnen...Nu skall vi strax åka!

Kvällens outfit:
Nymph nosleeve i multi (storlek 0)
A dolce skirt i almost black (storlek 0)
Leggings från Gina Tricot
Träskor från Calou

Vackra tyger!

Tittut (kolla in lillfisen som gömmer sig i vänstra hörnet)

Skobeställning och Stadsparken!

God morgon :)

Full rulle har det varit här på morgonen! Jag känner mig fortfarande förkyld och utan dåligt samvete bestämde jag mig för att inte träna. Istället färgade jag håret och medan färgen satt i beställde jag Kavatskor till småbarnen, tyckte Ballerinaskorna var ursöta till Li, pojkarna fick likadana sandaler. Jag tycker att Kavat har bra vårskor, man kan ha dem med strumpor i under maj och sedan barfota under sommaren. Barnen har redan sådana där sportsandaler när det blir riktigt varmt och foppatofflor i trädgården...

Duschade och väckte P-O, frågade om han ville med och sola, han gick upp lite sömndrucken och jag passade på att klä småttingarna och ge dem frukost. William passade barnen och vi åkte iväg *vuxentid*.

Hem och började förbereda matsäck. Idag skall jag ta med barnen till Stadsparken (utsedd till Sveriges vackraste park för några år sedan). Thomas kommer hit en stund och jobbar i badrummet med P-O. Lika bra att jag flyr fältet. Sedan skall det handlas lördagsgodis också förstås :)
I kväll skall vi till Jessica och Arnaud, underbart att bli bortbjudna på mat, det är lyx det!!!

Dagens lekparksoutfit:
Appeteaser strap top i lite blue (storlek 0)
Grandmas coat i almost black (storlek 0)
Jeans från Gina Tricot
Converse

Nybeställda skorna!
Ha en bra dag!!!!
Helénakramar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails