Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Biltur :)

Jag tycker om att köra bil och jag älskar att åka bil. Det är något med lugnet, vägljudet, tystnaden som (för det mesta) råder bland barnen. Ibland när det är sjukt livat här hemma så är en bilfärd på sin plats. Det är jobbigt att komma iväg men väl i bilen så känner jag mig så nöjd och glad!

Idag har det blivit några turer. Först tog jag med mig Leon till min mormor och morfar, de blev så glada! Vi bjöds på glass (det är min morfars "grej", att få trolla fram ett glasspaket från frysen) sedan äter vi som när jag var barn, direkt ur paketet. Åh vad jag har många fina barndomsminnen med min mormor och morfar!

Leon var jätteduktig när vi var där, lugn och snäll, Att ta med sig ett barn är aldrig något problem, då är det såå rara och lätta att ha att göra med. Det är när de är tillsammans som det blir livat :D.

Åkte hem och slängde in matlådor i micron, skar grönsaker och dukade, plockade ur diskmaskinen och röjde. Ibland blir jag så gräsligt irriterad när jag lämnar hemmet i "toppskick", kommer hem ett par timmar senare och det första jag får göra är att städa, blä! När vi hade ätit hämtade jag bilen, P-O baxade upp fåtöjen och bar ut den till bilen, va´lyxigt att ha så stort bagageutrymme. Torkade av golvet lite snabbt i tvättstugan, tryckte upp "engångslakan" över garderoben i tvättstugan och bar upp den oöppnade förpackningen, den skall jag ge till Ylva på jobbet. Det är perfekt att ha dessa när man försöker få sitt barn torr på natten och när barnen är magsjuka! Gick upp på vinden med delar till grinden som jag hade missat igår. P-O hämtade Isabellas dator som han försäkt laga men gått bet på. Det enda som återstår där nere nu är P-O´s träningsbänk och alla fula vikter! Dessutom står det tre julkartonger där, men de skall ju upp på vinden så fort julen är väck. Madrassen skall vi försöka ta i veckan!


Vi åkte först förbi jobbet och lämnade lite krafs. Vidare för att lämna datorn och sedan ut till Vintrosa. Vi blev inbjudna på fika och fick även skåda deras nya bastu som Thomas byggt och använt delar av vår gamla bastu till *fiffigt*. Vi satt ett tag och diskuterade klinker. Jag vill ha grått, gärna lite ruffigt eller flammigt, alltså inte högblankt. Kikade på vägghängda toaletter i en tidning. Efter nyår är det meningen att Thomas och P-O skall byta brunnarna och sedan skall Thomas börja lägga klinkers, innan dess skall jag i alla fall fråga min pappa om han kan tänka sig att passa barnen en stund så att vi kan kika på klinkers i fred, det vore väldigt skönt!

Innan vi åkte:
Nylon hooded pile parka i powder
UGG i chocolate


När vi kom hem igen ställde jag mig vid spisen, gjorde två tacogratänger, en med köttfärs och en med quornfärs. Jag skall försöka bli bättre på att tänka på mig själv, jag äter nästan alltid bara sallad för att jag inte orkar laga mat både till familjen och till mig. När jag väl lagar försöker jag frysa in en matlåda i alla fall! Efter maten gjorde jag en fruktsallad och vispade vaniljvisp, det skall vi mumsa på sedan!
Ha en fortsatt trevlig kväll!!!!
Helénakramar

9 kommentarer:

  1. Hej! Jag måste fråga dig hur dina uggs har blivit? jag har ett par svarta som jag haft ett fåtal gånger som blivit så bubbliga framtill och sjunkigt ner mycket. Kram julia

    SvaraRadera
  2. Julia: Mina är jättefina, som nya! Har använt dem ett tiotal gånger skulle jag tro...Dina kanske är för stora, att du inte fyller ut dem där fram?

    SvaraRadera
  3. Härlig söndag eller?
    Vi har klätt granen och nu ska vi göra pepparkakshus:-)
    Vi åt hämtmat och mannen tog sonen till affären och jag hjälpte dottern med läxan..
    Ikväll ska vi försöka ha lite
    egentid tänkte vi;-)
    Härligt att du har din mormor och morfar kvar och så bra kontakt..Min mormor har aldrig varit glad i oss barn (eller andra barn heller för den delen) och min morfar dog när jag var barn..Farmor och farfar bodde i stockholm så dem hann vi inte träffa så ofta och nu är de bägge borta sedan 13 år..
    Känns tråkigt..
    Usch nu blev jag deppig:-o
    Ialla fall, vad hade jag gjort utan mina uggs??
    Finns det några skönare stövlar? :-D
    Kram på dig,
    Mia

    SvaraRadera
  4. Å, vad din rosa jacka är FIN! Och väldigt snyggt med rosa strumporna till! KRAM, Helena!

    SvaraRadera
  5. Shit vilket tempo! Vad duktiga ni är att hålla på. Vi har tagit det luuuugnt i dag igen....;-) Eller, maken har försökt fixa torktumlaren(hur klarar sig folk utan?)och så har vi varit ute lite och lekt. Solen kikade faktiskt fram hos oss och då gäller det att passa på att få sig en dos dagsljus!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Jag bara undrar om du är lycklig av allt det där... När jag läser din blogg verkar det som du gör nästan allt hemma... Fixar och grejar hela tiden, när har ni kvalitétstid med barnen? Jag har följt din blogg ett tag, men sällan man läser vad ni gör med barnen, förutom att åka till olika affäer och så. När gör du saker FÖR barnen, för deras skull??

    SvaraRadera
  7. Anonym: Vad är "allt det där"? Menar du mitt liv som det ser ut? Jag har dagar när jag inte känner mig lycklig, men för det mesta känner jag mig väldigt lyckligt lottad :). Trist att du väljer att vara anonym, på en gång finns det en underliggande ton om att jag borde göra annat. Det här är en blogg där jag skriver det jag vill skriva och berätta om, främst mitt intresse för kläder, därav titeln. Jag skriver inte om de 25 gånger per dag som jag sitter ner och gosar och pratar med barnen, eller när vi läser böcker, bygger, busar, leker med kompisar. Om det finns ett önskemål om att jag skall skriva om det, säg det! Eller berätta vad DU tycker är kvalitetstid med barnen! Är det att gå till skogen? Jag tycker inte om att gå till skogen och det står jag för, men jag gör det ändå, varje vecka i mitt jobb och ibland med våra egna barn. Jag är ingen "utemänniska" och jag medger att jag hellre är inne och leker med playdough med barnen än står vid en lekpark i regn och snålblåst. Badar i simhall gör vi inte alltför ofta, det kan vi bli bättre på, men även om man är två vuxna så är det tufft att hålla reda på fem barn i vattnet. Vi är två vuxna i den här familjen, min man är också mycket med barnen!
    Jag vet inte vad du är ute efter, vill du ge mig dåligt samvete? Berätta att jag är en dålig mamma? Jag hoppas du förstår att jag gör massor av saker som inte står i bloggen? En dag ryms inte på ett A4 blad. När jag startar min blogg "Skrutteruttan goes barnaktiviteter" så skall jag säga till dig!

    SvaraRadera
  8. Håller med vår underbara bloggerska "Skrutteruttan"

    kram Tina

    SvaraRadera
  9. Ja precis- man väljer ju VAD man ska skriva om!
    Hoppas allt är bra med dej Helena. Kram Sophia

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails