Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

onsdag

Brrrr -23 grader ute

Idag är det kallt ute! Jag avskyr kyla, men jag är mer rustad för den nu när det sitter lite mer fluff på min kropp. Två vintrar tidigare i mitt liv har jag varit säker på att jag skulle frysa ihjäl *huvaligen*. Idag har jag tagit på mig det enda plagget som jag skulle kunna tänka mig att sälja av mina Odd Molly plagg och då är det inte för att jag inte tycker det är snyggt utan för att tröjan är så förbaskat stickig. För att kunna bära den måste jag ha lager på lager och idag passar det onekligen bra!

Igår kväll bad jag P-O om att få ta bort julen. Han tycker att jag skall skriva i bloggen att jag får bestämma allt. Hmmm, det ligger rätt mycket i det. Inte allt, men jag är hopplös i det avseendet att när jag fått något på hjärnan då vill jag ha det så. Men de viktiga frågorna i livet (som det där med mer barn) där har jag ju fått ge vika. Andra saker med för den delen, men det kan jag tyvärr inte skriva om här. Men de där små små sakerna som egentligen inte har så stor betydelse är jag nog rätt envis när det kommer till *skäms*. Men man kan ju också se det som att mycket blir uträttat när man är handlingskraftig.

Det var så skönt för vi hjälptes åt, annars har jag ofta städat undan den på tidiga morgnar, konkat och haft mig, släpat upp kartonger på vinden. Det är mysigt de där första dagarna man pyntat, tända granen och adventsljusstakarna, men puh vad skönt det är nu att ha tagit bort allt. Slippa ha det hängande över mig *lättad*.

Kvällen var helknepig igår. Vi skulle söva barnen men Luca ville ju förstås inte alls sova, han som sovit så sent på eftermiddagen. Tvillingarna somnade efter en stund. Jag bar in dem, smorde in Leon (han är torr som fnöske och vägrar smörja in sig mer än efter att han duschat och då gåter han jättemycket. Jag tror att hans salva plötsligt svider fastän han haft den på recept i ett par år). Li har lite böjvecksexem ibland så jag smorde hennes knäveck med hydrokortison.

Tog rätt på tvätt, gjorde mig en hård macka med kyddost *nostalgi* och lade mig med Luca igen, vi tittade på Vinterkrysset. P-O sov. Till slut somnade Luca i skarven mellan oss, jag hann inte somna förän Li kom upp och hade kissat ner sig och sängen, hon var jätteledsen (det har hänt typ tre gånger sedan hon blev torr). Jag kunde inte dra ur lakanen eftersom Leon sov där.

Gjorde rent Li och vi lade oss. Sedan har hon varit ledsen och varm i natt. Vaknade tidigt och kräktes slem, sedan började hon springa upp och ner säkert tio gånger för att dricka vatten. Det blev som en fix idé för henne. Till slut gick vi upp, jag satte på en film till henne för att avleda och lade henne på ett engångslakan, som hon sedan kräktes ner, men det var liksom ingen mat utan bara vatten. Alltså inte som magsjuka. Precis så var det ju i början av december när P-O och jag skulle på Hjalmar.

Nu har hon somnat om! Jag tvättar för fullt, är lite nojig för vår tumlare började lukta bränt i helgen och nu tumlar jag igen. Måste ha koll så att den inte börjar brinna. Jag har torkat av den på baksidan, den var rätt dammig...kollade nyss till den och då luktade det inget, än! När vi renoverar badrummet skall vi köpa en ny tumlare, en sådan utan slang, alltså en kondenstumlare. Skulle helst vilja vänta ett litet tag till, få ihop lite pengar på huskontot, just nu är det hård åtgång på det kontot för att betala av på bilen...Men måste vi så måste vi *håller tummarna*.

Det trista är att Li skulle få gå på sitt livs första barnkalas utan föräldrar idag, en kompis från förskolan hade bjudit henne. Jag tycker lite synd om P-O, han går här hemma med sjuka och gnälliga barn, han kommer ju ingenstans. Hoppas de snart blir lite bättre så att vi hinner göra lite roliga saker innan vi båda är tillbaka på jobbet igen. Tanken är att vi skall upp till Ylva imorgon på förmiddagen, åka pulka och grilla korv. På fredag kommer min pappa och hälsar på. På lördag skall vi till Karro på fika och på söndag släktkalas i Vintrosa. Det är sällan vi har så mycket roligt samlat, hoppas nu att barnen inte blir mer sjuka!

Idag börjar jag 10:30. Därför skall jag passa på att veckohandla nu på morgonen när Maxi öppnar! Vad skall du göra? Årets näst sista dag!

Dagens outfit:
Hoodly knit i grey (storlek 0)
Hatehate tee i purple (storlek 0)
Vit långärmad baströja från me&i
Vitt baslinne från Gina Tricot
Scarf från Only
Jeans från Gina Tricot
Jacquard longsocks i royal



Ha en bra dag!!!
Helénakramar

11 kommentarer:

  1. Ingalunda 23 minus men kallt i alla fall och likadan tröja har jag på mig idag. Japp den är stickig, kräver ett mellanlager av bomull.

    Trist med krassliga barn.
    För eksem och torr hud finns en kräm som heter Zon. Den säljs på hälsokost och är superbra på barn som våra. Den svider inte vilket alla kräme rmed karbamid i gör om huden är sprucken. Zon läkte yngsta dotterns eksem som var bedrövliga, benen främst ( jag har jobbat på hudmottagning och sett ganska mycket olika eksem)

    kram

    SvaraRadera
  2. Är den så sticksig alltså? Synd, hade gärna fyndat en i rose, men avskyr sticksiga kläder! Everyday Long cardigan har den varningen också, jag måste alltid ha nåt långärmat under, synd för den är SÅ användbar!

    Hihi, ett hushåll till där mannen säger att kvinnan bestämmer, ooops! Tycker inte det stämmer men är nog ganska bestämd med hur jag vill ha det, hahaha!

    Inget paket från Amy än:( 16 dagar idag, men posten har ej kommit än....sista chansen, ville ju ha klänningen imorn:(

    ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. -9.4 här.. klart och vackert!

    Hoppas din sista jobbdag i år blir fin och att Li piggar på sig! KRAM

    SvaraRadera
  4. Brrr, här är det -15 just nu, jobbigt för en fryslort som jag. Oturligt nog ska jag just idag, denna iskalla dag, stå ute hela eftermiddagen och grilla hamburgare i samband med en fotbollscup som min yngsta dotter är med i. Får försöka bylsa på mig allt jag har. Återkommer med nya kommentarer om jag inte frysit ihjäl...

    SvaraRadera
  5. Christina: Tack för tips!!!

    Filippa: Om det är årets du är ute efter tror jag inte den är lika stickig, jag köpte min på rea i somras så det är en äldre variant.

    Elisabeth: Lycka till och ta på dig dte varmaste du äger!!!

    Bina: Tack för omtanken!!!

    SvaraRadera
  6. Helena, det heter Zona så det inte förväxlas med Zon som är smärtlindrande och säljs på Apoteket. kram

    SvaraRadera
  7. Hoppas du får en fin dag!
    Kallt e det här med men har ej kollat hur kallt...

    Kram

    SvaraRadera
  8. Här var det också väldigt kallt i morse, -21 visade termometern.
    Årets näst sista dag har jag ägnat på evighetsgörat tvätten. Det tar aldrig någon ände.... snart är mannen dock hemma och då blir det lite helgfeeling, nu är vi lediga tills måndag. Skönt!
    Hoppas Li piggar på sig och att ni får en bra nyår.

    Din outfit idag ser varm och gosig ut. Passar precis en kall dag som denna. Fin som alltid!
    Kram!!

    SvaraRadera
  9. Här var det plusgrader i förmiddags men nu har vi nog hela 5 minus:-o
    Hoppas Li kryar på sig snart...
    Kram Mia

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails