Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

torsdag

Leve Native shirt :)

God morgon :)
Nej, jag har inte magsår, inte än i alla fall. Jag är van vid att leva ett hektiskt liv, både på arbetet och privat. Jag är ganska bra på simultanförmåga om jag får säga det själv. Det vill säga, jag kan utan problem laga mat, duka, fixa grönsaker, dammsuga och förhöra läxor samtidigt. Alltså, jag är bra på att utnyttja minuter! Medan fiskpinnarna steker på ena sidan river jag fram dammsugaren.
Ni förstår va´?
Men jag klappar också ihop ibland, som i fredags när det bara var FÖR mycket. Jag är en människa med stort behov av kontroll och det är i lägen som vid sjuktider MYCKET jobbigt. Jag mår alltid skitdåligt precis innan vi bestämt oss, skall vi vab:a eller inte? Hur dålig är han? Klarar han förskolan? Leon får ju besvär av astma så fort han är förkyld. I morse bad han om medicin och det är ett tecken på att han har det jobbigt. Just nu är han medicinerad och pigg, men det kan likaväl vara medicinen som kickar in eller tillfälligt. Vi har i alla fall bestämt oss för att P-O blir hemma med alla tre idag, Luca är pigg men eftersom både Li och Leon hostar och kan behöva vara hemma så får lilllfisen också stanna hemma.
Om vi måste vara hemma imorgon tar vi en halvdag var, jag slutar nämligen halv ett och då kan P-O gå till jobbet och köra eftermiddag. Det är en nackdel med att jobba på samma arbetsplats, vårt arbete blir alltid drabbat när barnen är sjuka. I en annan familj kanske man turas om att vab:a så att olika verksamheter drabbas. Jag tycker förstås att det blir lite extra jobbigt som utvecklingsledare eftersom jag har yttersta ansvaret att det fungerar i mitt arbetslag.
P-O måste hämta mina stora på fritids idag för jag skall på utvecklingssamtal klockan fyra på barnens förskola. Sedan skall Tilde på dansen, Emmas mamma skjutsar och jag hämtar tjejerna strax efter sex, sedan skall det handlas också. Full fart framåt!
Nu en liten bildkavalkad!
Dagens outfit:
Native shirt i chalk
Spoiler underdress i royal
Jeansleggings från Vero Moda
Knee length socks i chalk


















Ha en skön torsdag (det närmar sig helg :))





10 kommentarer:

  1. Vad din Native shirt var fin! Läste bloggkommentarerna vid bloggen, "Svag Ekonomi" och kan inte låta bli att kommentera. Märkeskläder är inte alltid = med bra kvalité men P o P och Me & I har ju bra kvalité vilket då kompenserar det lite dyrare priset tycker jag. Kläderna går att använda till många barn och man kan sälja dom och få tillbaka lite av pengarna dom kostat.
    P o P har gjort en undersökning där tre av fyra föräldrar låter sina barn ärva kläder och 53 % har köpt barnkläder second-hand på nätet eller i butik. På Tradera är Polarn och Pyret vanligaste sökordet. Med andra ord är det kanske smart att köpa bra kvalitet utan att man vill skryta med märken eller så.
    /Sissi

    SvaraRadera
  2. Sissi: Det är så jag resonerar, dels kan jag kräva högre kvalitet i och med priset och de gånger plaggen inte håller måttet har jag UTAN problem kunnat reklamera och fått full ersättning tillbaka. Sedan att andrahandsvärdet är bra känns ju extra roligt. Jag brukar räkna ut att jag i genomsnitt får tillbaka mellan 40 och 70 % av priset tillbaka, lite beroende på märke och skick. Om jag försöker sälja ett par jeans eller byxor från H&M får jag tillbaka ca 10 %...I längden blir det inte dyrare att köpa dyrare kläder till barnen, tycker jag i alla fall...Att de sedan är fina och rolga är ju förstås extraroligt!!!

    SvaraRadera
  3. Hej Skrutteruttan!
    Bortsett från att du och din man jobbar på samma arbetsplats, hur ser du på vem som ska vårda sjuka barn? Det blir ju ofta konflikter i familjen om vem ska vara hemma, vem älskar inte sina barn men fy fan vad arg män gör mig ibland med sitt snack om pengar och att dom är oumbärliga på jobbet.
    Grrr

    SvaraRadera
  4. Sitter här och tjuvläser bloggen samtidigt som jag "vabbar" :-). Jag var faktiskt tvungen att kolla hur det ligger till med vård av sjukt barn och kommentaren från Grrr ovan stämmer tydligen rätt bra då 2 av 3 vab-dagar tas ut av mammor. Jag tycker inte att det är något problem hemma hos oss men det kanske beror på att vi tjänar ungefär lika mycket. Inget jobb är viktigare än någon annans, alla behövs väl på sin arbetsplats och då får man också dela på "vabben". Så ser jag i alla fall på det.
    P-O, Skrutteruttans man.

    SvaraRadera
  5. Angående vab: Vi brukar tänka som så att den som "minst" behövs på jobbet just den dagen vab:ar. Om min man t ex öppnar eller stänger så är han ju "oumbärlig" eller tvärtom. Det beror lite på hur schemat ser ut och om den ena har viktiga möten (då en vikarie inte kan ersätta t ex). Idag blev det P-o som fick vab:a då jag jobbar emd vikarie och det kändes inte okej att ha två vikarier i f-klassen.
    Eftersom vi tjänar i stort sett lika mycket så är det ju ingen som får mer eller mindre inkomstbortfall.
    I slutändan försöker vi nog dela så rättvist som möjligt, eftersom vi har separerad ekonomi så vore det inte såå rättvist om den ena alltid fick bära "vab-kostnaden". Hoppas det vara på frågan!

    SvaraRadera
  6. Vi tänker ungefär på liknande sätt här hemma...den som har minst att göra på jobbet får vara hemma...sedan ibland är det någon av oss som VILL vara hemma, så då är det ju inga problem... Hoppas era sjuklingar snart blir friska igen! Kram

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Din Native är helt bedårande! Skulle bara säga att du verkar vara en helt underbar god tjej och ingen annan människa i hela världen har med er ekonomi att göra! Alla vi prioriterar olika saker och ting här i livet!

    VÄRLDENS STÖRSTA KRAM till dig!

    KRAM modellmini

    SvaraRadera
  8. Halloj!

    Hoppas barnen frisknar på sig!!! Kan förstå att det är otroligt frustrerande. Men, men med så många små blir det ju så. Glömmer aldrig när jag o maken hade magsjuka o kunde inte stå upp o tjejerna var puttesmå. Skulle ha nya blöjor, mat etc.. ingen släkt närmare än 20 mil... Sånt man kan skratta åt idag, men jisses, då var vi så sjuka att man kunde knappt ta hand om barnen... snart är dom lite större o då blir det bättre!!
    Du är hur fin som helst i nya blusen! Otroligt fin! Och vilken super rea...
    Vi har varit borta, så jag såg din fråga idag.
    Jag hoppas på bootsen i morron. Hör av mig.
    Ha det bra!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Dina outfits är alltid så fina, mycket smakfullt! Fredagens choklad var underbar - har du detta på jobbet? Däremot är jag lite skeptisk till modet att ha knästrumor ovan jeansen som många har nu, det är nog något vi kommer att skratta år om några år.

    Jag har knappt en vabdag min man tar alla sjukdagar trots att han tjänar nästan dubbelt, men han har lättare att jobba igen vid andra tillfällen.

    Trevlig helg!
    C

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails