Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Traditioner

1:a advent
Tänk att det är så kort tid kvar till jul, första advent redan! Om jag tittar tillbaka på mina 35 år som jag firat jul så skulle jag nog vilja säga att den ENDA återkommande vanan är att se på Kalle på Julafton. Min mamma förringar detta fenomen varje år, men för mig är det viktigt, just för att det i stort sett är den enda traditionen som vi har haft återkommande kring jul. Vi äter också julbord och öppnar julklappar (som de flesta svenskar), men under olika former och på olika tidpunkter. Jag är uppvuxen de första 13 åren med min mamma och pappa. Vartannat år var det litet julfirande hos min mormor och morfar, vartannat var det stort firande hos farmor med kusiner, fastrar och farbröder.
När mina föräldrar gick isär blev det vartannat år med mamma och vartannat med pappa. När Micke och jag fick William bestämde vi att vi skulle fira julen som vi ville, på vårt sätt. De som ville fick komma till oss och vara med. Micke hade mycket tungt i bagaget och för honom var julen mest ångestförknippad. Jag har alltid älskat julen, även om den alltid sett olika ut från år till år. Den där underbara förväntan och glädjen, den goda maten, att få ge (och kanske få) en klapp eller två. Jag kanske är fånig, men Kalle Anka, det är det som är stabilt för mig, det vill jag fortfarande se!
P-O och jag har bestämt att vi skall ta fram allt till första advent, gran, tomtar, hela klabbet. Jag tycker det är mysigt att njuta av det hela december. Om jag fick bestämma skulle jag ta bort julen på juldagen, då är julen över enligt mig. P-O vill dock ha kvar julsakerna till Nyår så det har blivit någonstans i de dagarna...
I:a advent har vi inga traditioner kring mer än att vi tänder det första ljuset i adventssljusstaken. Jag brukar inte stressa runt i december i onödan, oftast har jag köpt alla julklappar långt i förväg, jag städar inte mer än vanligt, jag byter INTE gardiner, jag köper färdig sill och jag griljerar bara skinkan (förutom ett år när jag köpte okokt av misstag :D). P-O brukar steka köttbullar för Ludde och Lovsia äter inte färdigköpta. Jag har lärt mig att göra det så enkelt som möjligt för oss, inget blir bra av att ha en sönderstressad familj!
I år är det bara småttingarna vi har på Julafton och då får vi hem de stora på Juldagen, men i år verkar det som att Micke skall ta med barnen till sin bror i Stockholm och det innebär att de kommer tillbaka till mig dagen före Nyårsafton istället. Vi får göra en liten minijul, bara William, Tilde och jag innan de åker till pappsen. Jag skulle aldrig sätta min egen lycka främst och tvinga Micke att åka från sin bror, barnen kommer att ha jätteroligt med sina kusiner och då är jag glad för deras skull! Vi har istället alla barn på Nyår i år!


Dagens outfit:
Spoiler tank i chocolate
Alpaca hoodly knit jacket i chocolate
Jenas från Gina Tricot
Jacquard longsocks i pink
Stövlar från In Wear
Rosa Humanity till

Ha ett trevligt första advent!
Heléna



3 kommentarer:

  1. jisses.. man blir helt förbluffad över människor..

    SvaraRadera
  2. jisses.. man blir helt förbluffad över människor som inte vågar stå för sina kommentarer..
    /Kattis

    SvaraRadera
  3. Kattis: Tack, jag undrar också...vet inte om jag skall tolka det negativt eller positivt...men man blir ju skeptisk när någon är anonym...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails