Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

Och plötsligt känns lila HELT okej!

God morgon :)
Idag är det invigning av min Lovely knit i lite lilac, jag har aldrig varit speciellt förtjust i lila, men ibland försöker jag mig på ett par plagg eller två. Häromdagen när jag upptäckte att det var 20 % rea på country dreams så gick jag och klurade på om jag skulle investera i en rosa Lovely knit. Dock kändes det inte riktigt försvarbart med tanke på att jag har en rosa Tenfold knit och verkligen är på jakt efter en alpaca mox long cardigan i rosa.
Plötsligt slog det mig, varför inte en lila? Jag äger inte en endaste lila molly....Nu känner jag mig jättenöjd med mitt inköp! Det svåra är dock matchningen...Vitt är fint, på sommaren! Svart är snyggt. Jeans också, men då skall det vara RÄTT jeansfärg tycker jag! Kanske mörka jeans?
Jag äger i dagsläget bara ett par riktiga jeans. Jag är egentligen en utpräglad jeanstjej och har alltid ägt minst tio par som jag växlat mellan. Nu känner jag mig lite "bränd". Jag vet av erfarenhet att jag pendlar väldigt mycket i vikt och då är det just jeans jag INTE kan ha.
NU går klädseln åt volang och spets (snacka om motsats) :).
Just nu är jag i en fas då jag tycker att jag kan äta i stort sett det jag vill och ändå hålla vikten hyfsat. Annars har mitt liv pendlat mellan svält och hetsätning
(fy, vilka vidriga ångestanfall jag haft. När man verkligen varit nere på botten är det så enkelt att känna tacksamhet för det lilla).
Jag är 166 cm lång och under de fem åren P-O och jag varit tillsammans har jag pendlat mellan 48 och 88 kilo. Det är 40 kilo det! Då har det varit vikt från när Micke och jag låg i skilsmässa (i kombination med ätstörning) till inskrivning på förlossning med tvillingarna i magen. Idag väger jag 58. Om jag skall vara ärlig skulle jag vilja att vågen visade 54, men jag vågar inte ta tag i de där kilona på höfterna och magen. Jag vet närmligen inte om jag kan dra i handbromsen. Jag har trott förut att "nu är jag frisk". Bullshit, i takt med att mitt omfång krymper så verkar hjärncellerna förtvina för jag blir helt koko i huvudet, besatt!
Därför tänker jag försöka vara nöjd med min vikt!
Och fortsatta handa mollysar som verkligen tillåter mig att lägga ut lite ibland och ändå vara fin, det är en underbar känsla!
Jag känner inte ens den där känslan längre "se mig, jag ÄR smal" utan snarare
"åh vad roligt, tycker du att jag har fina kläder?"


Dagens outfit:
Lovely knit i lite lilac
Vitt baslinne från Gina Tricot
Plyschkjol från me&i
Mörkgrå strumpbyxor från Twilfit
Knee length socks i dark blue
Swedish hasbeens i cognac
Exakt samma färg på bandet i koftan som på strumporna och nästan samma som kjolen

Uppknäppt variant




Söta rosetter på ryggen

Småbusarna Kämpe äter frukost.
Barnen är klädda i Nova star all over, bortsett från Li som har leggings från Katvig. Har tänkt på en sak, barnen har ofta de här kläderna på helgen. Vet inte varför riktigt, men de tillhör nog mina favoriter. Dessutom är det ganska praktiskt att barnen har velourbyxor på förskolan, under overaller/regnkläder. På helgen brukar de ha bara byxor och "finjacka" och då behöver de ha lite varmare stuk på byxor.
Morgonen har gått i ganska lugnt tempo, jag har klätt barnen (tror vi tar badet till kvällen eller imorgon). Har tagit rätt på tvätt och plockat lite efter Cross-trainern, nu är den monterad och klar att användas. Det skall bli spännande att se om P-O skall bruka den idag!
Jag har gjort mig i ordning och bäddat. Har precis äit en god frukost och dricker nu mitt kaffe, skall nog ta mig en pepparkaka!
Dagen är faktiskt oplanerad.
Jag skulle tycka det vore bra om vi gick på stan, jag skulle behöva lämna in min vigselring, ringen som sitter ovanpå har lossnat (igen), jag har den innerst nu för att inte tappa den tunna ringen helt. Sedan har P-O en del julklappar kvar att inhandla. Jag tycker dessutom att han skall köpa sig några snyggkläder, vi skall på Hjalmars revy på fredag och om ett par veckor är det julbord. Luca behöver ju den där tomtedräkten också. Lördagsgodis måste förstås inhandlas också :).
Idag skall Tilde genomföra sitt livs första danstävling! Hon åker med Liljebys och har lovat att ringa efteråt så jag får veta hur hon upplevde det hela. Imorgon är det dansuppvisning på dansskolan, det skall bli roligt att se!
Ha en underbar lördag!!!!!
Helénakramar







12 kommentarer:

  1. Sänder dig en Helg KRAM och hoppas helgen blir lugn och du hinner ta igen dig lite.....

    Kram Madde

    SvaraRadera
  2. Godmorgon...även fast jag är för lat oftast för att kommentera gör jag det idag för WOW villken outfit.Snyggaste jag sett på dig :)
    Hoppas ni får en mysig dag Många kramar Julia

    SvaraRadera
  3. Julia: Tycker du? Vad glad jag blir!!!!Helénakramar

    SvaraRadera
  4. Gudars vad snyggt med lila knit! Kikat lite på den men velar för egentligen vill jag ha en rosa kofta. Men som vanligt är du jättefin och de små med.
    har aldrig provat nova star, vi har haft mycket Lingon & Blåbär kläder.
    men nu är de så att de vill vara med och välja själv och det måste absolut den stora tjejen.

    ha en härlig lördag, här ska handlas och pyntas inför en mysig lördag kväll med god mat och dryck.

    kram

    SvaraRadera
  5. Supersnyggt!! :D Har "smygläst" din blogg några veckor och måste säga att du passar ju jättebra i lila! :)
    Lovely knit sitter kanonfint på dig - blir liiiiite avundsjuk för på mig ser den bara konstig ut... :p

    SvaraRadera
  6. Helena, jag tycker att du är jättefin som du är nu, du behöver verkligen inte gå ner mer. Utifrån de bilder jag ser på dig så är du helt perfekt och verkligen supersnygg i kroppen. Och du passar vansinnigt bra i din lila Lovely Knit! Önskar er en fin och mysig lördag. KRAM!

    SvaraRadera
  7. Tycker def inte du skall gå ner i vikt. Då skulle du ju bli FÖR smal..du är perfekt som du är! Jättefin!

    SvaraRadera
  8. Jaap jag tyckte det var super fint enkelt och helt rätt med färgerna. Till och med håret matchade ;) Jätte fint
    kram Julia

    SvaraRadera
  9. Så snyg du är i de färgerna!
    Klär dig jätebra!
    Tycker inte du att lovely knit sticks med bara ett linne under?
    Jag sålde ju min i almost black bara för den men så kunde jag inte låta bli ändå att beställa en i royal med 20% rabatt på CD trots allt:-))
    Får nog den på måndag så jag ska se hur jag känner mig då om den blir en keeper..
    Och du...Du ska inte gå ner i vikt!!!
    Du är perfekt som du är och om du skulle gå upp något skulle inte det vara hela världen!
    Jag däremot ska ner 8 kg men så väger jag 10 kg mer än dig:-o
    Hoppas ni får en härlig lördag,
    kram

    SvaraRadera
  10. Odd M: Nej, jag tycker inte den sticks, har haft så hela dagen idag :) Tack för komplimangen!!!Jag tycker du ser jätteslimmad ut på dina bilder!!!!

    SvaraRadera
  11. Den ser jättefin ut på dig.. och du ÄR så fin!

    KRAM

    SvaraRadera
  12. Tack alla rara underbara bloggvänner :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails