Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

tisdag

Svag ekonomi?

Ibland blir jag lite förvirrad, jag får ju en del påhopp ibland i kommentarsfältet, människor som tycker att jag shoppar för mycket, att jag skall lägga pengarna på annat som resor, bil och boende.
Det är ju självklart upp till var och en att lägga pengarna på vad de vill, jag lägger mig inte i om Du vill köpa porslinstomtar för dina pengar, om Du väljer att ta med din familj till Thailand, eller vill bo i ett nybyggt hus i ett flådigt område.
Någon undrade i sista inlägget hur jag tänkte kring min shopping med tanke på att vi hade en svag ekonomi överlag. Då blir jag riktigt förvirrad. Svag ekonomi? Vad är svag ekonomi?
Vi bor i ett hus istället för en hyresrätt.
Vi har precis köpt en stor och bra bil som är 3 år gammal (för oss känns det som en ny bil)
Vi serverar lagad mat med färska grönsaker två gånger varje dag
Våra barn har hela, rena och ordentliga kläder på kroppen
Vi sparar till alla våra sju barn
Vi pensionssparar
Vi äter ute på snabbrestauranter med barnen då och då.
Vi har fyra bärbara och tre stationära datorer i vårt hushåll
Våra fyra stora barn har alla bra mobiltelefoner
Vi har diverse spelkonsoller
Vad är det som vi inte har och inte ger våra barn?
Vi reser inte och det har INTE med vår ekonomi att göra. Vi reser inte av den enkla anledningen att vi inte vill resa med barnen. Det är rätt intensivt och ibland ganska besvärligt att vara på resande fot med sju barn, barn med olika önskemål, viljor och förväntningar.
Mina stora barn har varit både i Spanien ett par gånger och på Eurodisney. Vi har rest med alla stora barnen till Spanien, vi har varit i Rom med Ludde och Lovisa.
Våra små har inte varit utanför Sveriges gränser, men de kommer också att få åka en dag, jag lovar!
Vi bor inte i ett tokrenoverat hus, men det beror på att jag gärna vill umgås med min man, jag vill att vi är tillsammans med barnen, det är tufft att sköta all markservice och alla barnen själv medan P-O grejar i källaren/vinden/trädgården. P-O har lagt jättemycket tid (och pengar) på trädgården och det har slitit mycketpå oss, tyvärr.
Jag vill vänta med renovering till dess att barnen är lite större. Nu skulle man ju lätt kunna tänka att "lej ut". Det är inte så lätt, jag lever med en man som är superduktig på allting, han vill verkligen göra allt själv!
Nog om vår ekonomi. Vi klarar oss, gott och väl, det jag har över när alla fasta utgifter är betalda, när mat finns i kylskåpet, när barnen har fått det de behöver, det vill jag lägga på fina saker. Nog om det!
Jag har som sagt en väldigt rar och vänlig man, idag fick jag beställa en tidig julklapp. Just nu har de 30 % på ajabajakids.com på prefall-kollektionen. Den här blusen har jag suktat efter i almost black, men då ordinarie pris ligger på 2 200 har det burit mig emot.
NU med bra rabatt känns det helt okej :) Att det sedan blev en i chalk gör mig ingenting!

Native shirt i chalk

Idag kom ett fint litet paket från Tintinstyle. Jag höll dock på att sätta godiset i halsen när jag höll upp den, såå nätt och i ett "stramt" tyg. Insåg att jag inte skulle komma i den (och jag som avskyr att reklamera, skicka tillbaka).
Knäppte upp knapparna och gick bet. Skulle precis börja leta efter information om återköp när jag kom på "dragkedja!". Drog ned den till "knytbandet", men nej, kört! Skulle dra av mig den när jag såg att det gick att dra ner dragkedjan YTTERLIGARE en dm och då kunde jag komma i den utan problem.
Den är tight över bysten, men jag har ju köpt spoilern till så jag tänkte ha den uppknäppt till dess att jag slutar amma, sedan kan jag förhoppningsvis knäppa knapparna lite bättre, den är ju generöst tilltagen nedtill så över lår och rumpa är det inga problem, inte heller över armarna.
På lördag skall vi på 30-årsfest, tänker bära den då!

Efter jobbet idag samlade jag upp alla barnen och hämtade sedan Ludde med kompis. Vi for ut till Elgiganten, var tvungen att köpa en ny kaffebryggare för vår andra pajade i morse, suck!
När vi kom hem invigde vi bryggaren, Tilde och jag *mys*.
Nu skall jag försöka uppbåda lite kraft att hitta på någon middag!



14 kommentarer:

  1. Blir så IRRITERAD på att folk skall kommentera och sen åter kommentera och kritisera när det igentligen handlar om REN AVUNDSJUKA!!! Hur ni prioterar är helt upp till Er och SKIT i alla andra avundsjuka personer....
    Ta inte åt dig för att någon annan inte har något annat för sig utan att vara rent utsagt DUM på dig/Er....

    Ha en underbar kväll!!!

    Kram Madde

    SvaraRadera
  2. Ja, vad ska man säga? Hur du/ni sköter er ekonomi är väl ändå er privatsak? Vad är det för sjuka människor som överhuvudtaget kommer på att lägga sig i en sån privat grej som er ekonomi och DESSUTOM kommentera? Tycker verkligen inte att du ska behöva hålla "försvarstal", nä, skit i/radera kommentarerna. Och du, jag har två Native Shirt - älskar dem båda och använder dem oftaofta, du kommer säkert att trivas! Kram på dig och ha en skön tisdagskväll!

    SvaraRadera
  3. Jag fattar inte varför folk lägger sig i så och har så mycket åsikter. Du behöver verkligen inte försvara er ekonomi.
    Ha det gott!
    kram

    SvaraRadera
  4. Sköt sig själv och skit i andra eller hur!!!! helt otroligt vad folk är jobbiga ekonomi är var och en ensak och vad man gör med sina pengar oxå...vill man handla jaa go for it, resa gör det renovera jaa visst men fan tjata bråka om VAD MAN SKA GÖRA behöver man inte man gör som man vill man känner precis sin familj själv vad man känner för m m !!!!! Nu får de ge sig!!! Vad va det i paketet???? hade gött och gör precis vad ni vill med era pengar!!! kramisa

    SvaraRadera
  5. I paketet var det Indy dress i chocolate och spoiler tank i chocolate, bild lär komma på lördag :)

    SvaraRadera
  6. Haha jag tänkte precis skriva och fråga, vad var det egentligen i paketet från Tintin. Skönt att klänningen passade...

    SvaraRadera
  7. haha...tack något att se framemot då!!!

    SvaraRadera
  8. Åh vilken härlig shopping!!!! Ser fram emot bild sen! :-)
    Håller med de övriga, att folk orkar bry sig OCH kommentera. *suck* Ni gör som ni vill!
    Massa kramar

    SvaraRadera
  9. Skit i att förklara dig.. ni lever ert liv!

    Jättefin shopping!

    KRAM

    SvaraRadera
  10. ni sköter er familj, er ekonomi och varandra bra!

    fortsätt så!

    skit i vad "alla" andra tycker...

    SvaraRadera
  11. Strunta i vad de säger, du behöver inte alls förklara er ekonomi för någon endaste. Ingen har att göra med var ni lägger era pengar. Alla prioriterar vi olika!

    Jag tänker dock också vara lite "kritisk", men i all välmening, och du ska inte ta det som personlig kritik på något sätt, utan mer som en input som kan väcka nya prion, och gör det inte det, så kör på som du brukar! Du duger som du är!

    En sak som jag nämligen funderat på efter att ha läst bloggen ett tag, är - Varför?
    Varför vill man lägga alla sina pengar på att köpa dyra kläder? Är det för att det märket just nu är "hett" och "rätt"? Sitter självkänslan och självförtroendet i kläderna? Att ha lyckats? (Många "lyckade" människor bär just OM, det är som att det vore ett kvitto på att man är okej?)

    Och framför allt, blir du, din man och dina barn lyckligare och då menar jag lyckliga i själen långt där inne, av att lägga kraft och energi på att köpa/vara rätt? Består den genuina lyckan även efter det att du köpt ett plagg, eller måste den följas av flera köp för att tillfredsställelse ska kännas?

    Att hitta vad man verkligen mår bra av, utan att behöva bekräftelse utifrån är inte lätt, men jag personligen tror på att det är där man finner sig själv och att man då inte behöver vara rädd för vad andra ev. tycker eller inte tycker om en själv. (som du också har skrivit om på bloggen)
    Detta är dock bara mina egna tankar, och du behöver inte dela dem med mig!

    Jag vill ändå förmedla till dej: Att du duger som du är, med eller utan O.M och med eller utan 10 000 unika läsare på bloggen!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Anonym i all välmening: Hmm, kloka ord. Att jag köper just odd molly är för att jag tycker kläderna är vackra, estetiskt tilltalande, jag känner mig fin och glad när jag bär dem. Dessutom får jag komplimanger för dem (av människor som inte ens känner till märket). Visst finns det en viss känsla av att ha något fint, jag kommer ihåg att jag aldrig fick några fina eller dyra kläder som barn och att det gjorde mig ledsen och tyvärr avundsjuk...Därför känns det extra roligt att kunna ge både sig själv och barnen fina saker! Det finns säkert tusen psykologiska förklaringar till att jag vill shoppa, men jag nöjer mig med att säga att jag tycker att det är roligt och det får mig att må bra!

    SvaraRadera
  13. Vill bara tillägga att jag tycker Heléna är jättefin i sina kläder men att kläder är hennes intresse och det är egna pengar hon spenderar på sig själv. Jag kan nog inte beskyllas för att "köpa/vara rätt" eller bry mig om märken,(kan och vet inte och bryr mig inte om klädmärken). Förmodligen får barnen en dos av båda föräldrarnas intressen och livsfilosofi. Barnens kläder är köpta för gemensamma pengar men jag har börjat förstå hur smart det är att köpa snygga kläder som matchar av bra kvalité och med andrahandsvärde till barnen.
    Helénas man, P-O

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails