Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Ny vecka och nya tag!!!

God morgon!!!
Känns helt okej med en ny vecka, vad tycker ni? Jag kände att jag fick lite extra ledigt förra veckan och nu känns det roligt att hugga i igen! Helgen har varit sådär tycker jag...varken fredag-eller lördagkväll blir ju riktigt som man tänkt sig när man inte ens kan ta sig ett glas vin tillsammans.
Jag förstår att P-O som tonårsförälder måste ställa upp och skjutsa ibland...men vad hände med cykeln och bussen?
Och nu skall jag inte dra den där historien som slutar med att någon bodde i en skokartong på motorvägen...men när jag växte upp med min ensamstående mamma så var det just cykel och buss som gällde, för mamma hade varken bil eller körkort.
That´s it!
Igår höll P-O på i trädgården hela eftermiddagen. Jag förstår ju att han mår bra av att göra det och jag unnar honom det, men det blir så himla ensamt och tråkigt här inne. Man lagar mat, plockar, plockar ur diskmaskinen, pratar med barnen, tvättar, sitter vid datorn och så börjar det om igen - och igen. Jag blir både deppig och till slut arg.
Det är inte min önskan om hur man tillbringar en helg. Gick ut ett tag och hjälpte honom at kratta löv, såå tråkigt och verkligen inte "min grej".
Jag är en lägenhetstjej, en stadsböna och kommer alltid att vara. För mig blir trädgården bara som ett jättestort rum till att städa, gräs som skall klippas, buskar som skall formklippas, rabatter som skall rensas, löv som skall krattas, träd som skall beskäras, bär som skall plockas av...
När får man njuta av trädgården då?
Åsa kom över en stund på eftermiddagen, det var dagens höjdpunkt! Jag hade gjort en ananaspaj som vi fikade på, den var jättesmarrig! Vi pratade och skrattade en del! Ungefär samtidigt som mina Tradera-auktioner gick ut började P-O med middagen, jag säger bara en sak, det blev tjafsigt :(.
Auktionerna gick inget vidare, det var inte heller så roligt precis...
När maten var i magen och det var undanröjt tog vi på småttingarna pyjamaser och borstade tänder, sedan ut med alla till bilen. Åkte först till Eurostop, tankade bilen full och jag hoppade in på Maxi, behövde småkomplettera och handla frimärken.
Vidare ut mot Kyrkogården, det var jättefint med alla lyktor och gravljus och den upplysta vita kyrkan! Hem igen och bar in sovande tvillingar, P-O tog rätt på tvätt och mat och jag fyllde på kylarvätska och motorolja i bilen (observera vårt "arbetsbyte" ;) ).
Nu måste jag snart sluta här, tvillingarna sover fortfarande så nu har jag lite bråttom!

Dagens outfit:
Poplin smock "love" blouse i blue
Vitt baslinne från Gina Tricot
Jeans från Gina Tricot
Knee length socks i chalk
Stövlar från Vagabond


Ha en bra dag!!!



13 kommentarer:

  1. Livet är inte alltid så lätt när man lever i bonusfamilj, olika uppfattningar om hur man uppfostrar barn kan leda till vilda diskussioner. Generellt sett har jag upptäckt att i alla fall i våra kretsar är papporna mer curlingföräldrar än vad mammorna är - det hade jag nog inte kunnat gissa innan. Jag tror att det viktigaste är, när man diskuterar eller funderar på hur den andre gör med sina barn, det är att fråga sig själv: Hur skulle jag göra om det var mina barn? Jag hoppas ni reder ut ev. missuppfattningar och får en bra måndag! Kram från mig :o)

    SvaraRadera
  2. Tufft det där.. jag upptäcker ibland att jag blir svin-irriterad på att det görs skillnader, om än omedvetet. Bara en sån sak som att det ibland köps 2 "festliga" risifrutti.. så står där 2 sugna tonåringar men får inga.. hmm.. den frågan lyftes här igår. (rättare sagt informerades "nästa gång du köper så köp fyra för de är ju fyra") ;-) det bemöttes med tystnad men jag tror det gick in..

    Min äldsta tonårsdotter var på partaj i lördags och informerades om att om hon missade den avtalade bussen då fick hon ta taxi.. vi skulle såklart lösa ut henne men pengarna dras från nästa månadspeng. (hon kom med rätt buss)

    Jag gissar att P-O läser här och då får han inblick i hur du känner.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Svårt läge det där.. måste vara en balansgång att inte såra, men ändå få fram hur man vill ha det i hushållet liksom.
    Snygg du var idag!
    ha en bra måndag

    SvaraRadera
  4. Då har jag klarat av ett måste på MIN lista...att läsa din blogg...
    Alltid lika spänannde att få hänga med dig i ditt farfyllda tempo..i dina tankar..i din vardag ..Tack! Ha en bra dag! Kram från Johanna

    SvaraRadera
  5. Jojo: Jo, jag är benägen att hålla med....kan det vara det dåliga samvetet som är orsaken?

    Bina: Aha, är ni också en hopslagen familj? Visst är det tufft ibland, den får, men inte den o s v...

    Lilla jag: Visst är det så, i stort sett det ENDA vi bråkar om i vårt hem är varandras barn...inte hushållssysslor, pengar, eller gemensam uppfostran. Men det andra, DET är känsligt!

    Johanna: Det är bara roligt!!!!

    SvaraRadera
  6. Kul Helena att du trivs här! Precis det vi försöker skapa till våra besökare. Ett ställe att pusta ut och få kraft på. Tempot är så snabbt överallt så en frizon är mitt mål att skapa. Eläääändes elände så kommer bootsen tidigast nästa vecka. Jag har annons i Lantliv där det står "äntligen här"... hade blivit lovad det, men pratade precis m tillverkaren o nästa v. hoppas vi!
    Nu styr kosan mot Ikea o dunderljusshopping uuäääää!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Det är en svår balansgång hur man ska göra eller inte med barnen. Jag vill att barnen ska komma hem hela när dom varit ute på stan eller på fest. Tyvärr ser samhället ut som det gör idag, jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände barnen något bara för en så banal sak som att jag ville dricka vin en fredagskväll. Det är tråkigt att inte kunna göra som man vill själv men så är livet som tonårsförälder på helgerna. Jag ligger åldersmässigt steget före dig Helena hela tiden ang. frågor som rör barnen och deras uppfostran och jag har upptäckt att du ofta får revidera dina åsikter och uppfattningar när du senare själv möter samma frågeställningar och problem jag möter idag. För övrigt är det så när man lever i en "bonusfamilj" att man måste ta hänsyn till vad den andra parten finner viktigt i många frågor bland annat barnuppfostran, jag tycker det fungerar rätt bra hos oss även om vi har många diskussioner, vad tycker du?
    P-O

    SvaraRadera
  8. Gillar förresten ert arbetsbyte!!!
    :D

    SvaraRadera
  9. Såg dina önskemollysar här bredvid, har två av dom oxå på min framtida önskelista, mössan o t88dress i rose eller chocolate. Superfina!

    SvaraRadera
  10. Verkar tufft! och jag kan förstå båda parter. Känner mig plötsligt väldigt rik som "bara" har en familj att hålla redan på. KRAM PÅ DIG! Fin var du i varje fall!

    SvaraRadera
  11. Kan förstå detta är en tuff sist har inga goda råd..håller med ovanstående skrivare!!!! Men du vilken snygg outfit du har du är superfin i ditt långahår...blå din färg verkligen!!! ha en bra kväll och du om mannen är ute åker skjutsa unna dig ett glas vin i din ensamhet kolla nätet drömma om det du vill ha ...är ganska skönt avkopplande!!! trevlig kväll och kram på dig

    SvaraRadera
  12. P-O: Visst har vi det bra, vi brukar ju rida ut de flesta stormar, eller hur!

    Lilla jag: Arbetsbyten är bra! Men det lär dröja länge innan jag håller i borren och snickrar på huset...

    OddMolly-holic: Det är tuftt att leva i en hopslagen familj, men det är bara att gilla läget och njuta av de stunder som fungerar bra. Det är underbart att få ge sina barn många syskon!

    Tina: Vin...mmmmm

    SvaraRadera
  13. Stark kärlek fixar det mesta...klart man har lite gnabb m m och såklart inte lätt när det finns barn från förr med i bilden men tycker fixar det galant gnabb irritation måste finnas då växer kärleken och såklart härligt med många barn samt syskon till alla...härligt!!!!! vin ja...mmmm yammie...kram igen på dig ta hand om varandra (ska säga att min man är gift med jobbet inte kul jämt så jag sitter själv tar en bailys och myser hihi...) sen måste man få gnälla lite eller hur perfekt i en blogg som du gör och vi stöttar lite så gott man kan!!!! Kramar om

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails