Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

fredag

Det där med Midsommar....

God morgon du fina!

Har du Midsommartraditioner?
För mig är Midsommar = god mat, Midommarstång, finklädda barn!
Sill, färsk potatis, gräddfil, gräslök.
Grillning och sedan jordgubbar med glass.

Nuförtiden när jag är vegetarian så skippar jag förstås sillen, men det andra, gärna!
Å andra sidan har traditionerna ändrats i takt med att jag gått från barn till ungdom, till kvinna och till fru (till olika män).
Som liten campade vi rätt ofta i Midsommar-tider. Som ungdom (innan barnen) var det väl rätt mycket festande. Ett år var vi på Bohus-Malmön. Det var en hit! Ett år hade vi fest hemma hos Tim, då fick jag ringa polisen *creepy*. Har varit ute på landet med Anki.

Första året med Micke var vi i Grekland. Andra året hade vi William, en vecka gammal. Vi firade hemma hos Henca och Mia. Ett år firade vi med Henca (då hade de gått isär). På kvällen följde han med oss ut till Maria &Lars-Åke. Ett annat år firade vi i Brunnsparken och på kvällen i Lundby(!) hos Micke& Ellinor. 

*tänker*

Läskigt att man inte minns mer...Vad gjorde vi alla andra år?

P-O och jag firade hos min pappa på Vätö första året, efter det har vi varit hos Thomas!
P-O´s släkt har en tradition sedan måånga år tillbaka. De träffas hos P-O´s bror i Vintrosa, alla brukar komma, det vill säga P-O´s syskon, syskonbarn med partners, hans pappa och lite vänner. Vi brukar åka dit vid ett, då klär vi Midommarstången och sedan tänds grillarna.

Jag är glad att vi inte behöver planera och organisera för Midsommar utan varje år är det samma visa. Jag saknar dock en del. Jag vill att familjen är finklädd när det är Midsommar, jag vill dansa med barnen runt en Midommarstång med massor av andra människor.
Om jag fick önska så skulle jag vilja träffa mina vänner på dagen, typ äta sill-lunch, åka till ett gemensamt Midsommarfirande. På kvällen skulle jag mer än gärna åka ut till P-O´s bror och grilla då, spela brännboll och leka lekar. Eller njae...jag tycker inte om de aktiviteterna men det är roligt att se barnen ha roligt så därför vill jag ha den biten också!

Men man kan inte få allt, eller hur! Jag är glad att det finns några som vill fira med oss, det är huvudsaken! Och nuförtiden struntar jag i den "brännbollsvänliga dress-code" som gäller och så klär vi upp oss litegrann ändå! Så det så.
Våga vägra fleece!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Morgonen har varit väldigt intensiv! Lyckad men också stressad. Blev väckt av Luca strax före sju. Mornade mig ett tag och gick sedan upp för att färga håret. När färgen var på plats började jag baka surdegsbrödet. Gav barnen frukost och rev ut deras sängkläder, satte på en tvättmaskin och bäddade rent i deras säng.

Upp och plocka lite innan det var dags att tvätta ur färgen. Mindre lyckat med nytt stopp i badkaret. P-O gör inget annat än att rensa avlopp i det här huset. Alltid stopp.

Klädde barnen och bakade sedan ut brödet. Gjorde mig i ordning. Började dammsuga, men Luca ville ta över *sötis*.
Nu har jag ätit frukost och hoppas att kaffet skall råda bot på huvudvärken. Det luktar nybakat här :)

Dagens outfit:
Nymph nosleeve dress i multi (storlek 0)
Dolce skirt i almost black (storlek 0)
Träskor från Calou


Leon i skjorta och jeansshorts från Nova Star, slips från PO.P


Luca i skjorta och shorts från Nova Star och slips från PO.P


Li i klänning från Molo och leggings från me&i


Ha en underbar Midsommar!!!
Helénakramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails