Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Sommarfunderingar...

Hallå där :)

Det blev en lång tripp! Oplanerad men trevlig!
Vi åket först ut till Mega, hmmm, inget för mig. Jag har verkligen svårt för sådana butiker, jag vet inte vad det är men jag blir liksom deprimerad. Fånigt, jag vet!

P-O hittade ett skärp till sig och ett par badtofflor till Ludde.
Vi åkte vidare till Stadium outlet. Nada!
Börjar inse att normala männiksor INTE köper vinterkläder mitt i sommaren, det finns verkligen inget vinterutbud. Inte heller hittade vi sandaler till Li där.

Åkte vidare till "vanliga" Stadium och hittade dessa sandaler, tvillingarna fick varsitt par! Egentligen var det Li som behövde, men Leon ville också ha ett par. Köpte även Everest-sandaler till William. Hans är på gnällen så de får vandra vidare nu!


Vi gick över till Intersport och där hittade P-O en jättesnygg Puma-hood i lila. Färgglad som bara den. Han tycker om den typen av kläder och då kan han ju gärna få bära något i snyggare väg tycker jag!

Vi var vid det laget mycket hungriga och åkte vidare till Max för att käka lite. Barnen åt bra och lekte sedan i bolhavet medan P-O och jag försökte hitta någon strategi för sommaren. Jag vill veta vad han vill ha ut av den. Jag vet ju vad jag vill, men det är liksom inte meningen att det skall bli "en familjemedlems sommar". Jag skulle helst av allt önska att vi lade allt vad renovering heter åt sidan, bara umgås i familjen och känna att vi har tid och ork för varann och barnen.

P-O vill att vi skall byta planket på framsidan och putsa grunden där. Jag säger inget om det. Jag vet att jag får ta hand om all markservice när han håller på och det är öken. Men är det det han vill, så fine! Jag orkar inte slösa energi på att vara arg och deppig över det. Det var värst första åren. Nu vet jag att vi har superjobbiga somrar. Jag tycker bättre om våren och hösten. Men det är jag det.

Efter maten åkte vi till Blomsterlandet, gick in allihop. P-O och jag bestämde faktiskt tillsammans att vi skulle ha murgröna och silvergirland tillsammans med ormbunke i en stor kruka på framsidan. Vidare till Trädgårdsmarknaden i Adolfsberg. Träffade på Anki, Micke och flickorna där. Såå mysigt att ses, nu har vi bokat in en date! P-O köpte växtnäring och en till ormbunke.

Åkte hem och fikade i trädgården. Nu har vi ett gäng tjejer här om leker med barnen.
Snart är det dags för middag, potatisgratäng och köttbullar!

Ha en trevlig kväll!!!
Helénakramar

6 kommentarer:

  1. Måste fråga då jag uppfattar dej som olycklig (arg/deppig som du skriver) i er "sommaruppdelning"...pratar du med din man och berättar det du känner/skriver här?!
    Jag måste skriva att det låter som att en sommar med bara fokus på barnen och er själva är PRECIS vad ni behöver, att släppa hostor, renovering och andra "måsten"
    Om han visste hur du kände skulle han säkert släppa allt och hjälpa dig med barn och hem "lasset", det är ju ERT hem och ERA barn tillsammans!
    Stor kram från Lisa

    SvaraRadera
  2. Lisa: Han VET! Han läser här och vi har diskussionen VARJE sommar. Han menar dock att man måste underhålla ett hus, medan jag tycker att det kan vänta några år till dess att barnen blir äldre...Tack för omtanken!!!Kram

    SvaraRadera
  3. Det är ju sant som din man säger att ett hus måste underhållas. Men man måste ju inte göra allt själv. Man kan låta hantverkare göra det, om man är beredd att prioritera bort annat ekonomiskt. Man köper sig tid, helt enkelt.

    Eller också väljer man att göra allt själv, för att få mer pengar över till roliga intressen som kostar pengar. Men det kräver ett engagemang från båda sidor i förhållandet. Alternativt väljer man att bo i lägenhet eller ett mer lättskött hus typ radhus (vet inte riktigt vad det är ni har idag).

    Det är viktigt att tänka igenom sina prioriteringar och livsval så slipper man vara olycklig och känna sig drabbad. Då kan man hitta glädje i det val man gör även om det innebär uppoffringar.

    SvaraRadera
  4. Anonym: Jag håller med dig fullständigt! Jag är ju egentligen en lägenhetsmänniska, men jag inser ju också att barnen har det bra i huset med lite yta, trädgård, barmnvänligt med cykelvägar, närhet till skog och lekparker...Vi har ett radhus och dessutom i tegel så som tur är behövs det inte målas en masssa! Trädgården är min mans hobby och han vill ha den "perfekt", jag vill inte heller ta ifrån honom sin hobby...Det är klurigt det där...jag accepterar att det är som det är men jag behöver också få ur mig det ibland när jag känner att läget är "hopplöst"...Min man är prefektionist och vill INTE leja ut arbete...Tack för att du tar dig tid att skriva! Kram

    SvaraRadera
  5. Tycker nog att jag känner igen ert dilemma, vi har hus och småbarn vi också. Jag tror säkert att din man är noggrann men inte som du uppfattar det "perfektionist", men när man lejer ut arbete ska det ju betalas också och då kanske man gör det så noggrannt själv som möjligt istället, kan det inte vara så? Jag tror nog att det är bättre att fördela arbetet på huset under flera år istället för att underhålla allt på en gång om ett obestämt antal år. Det blir aldrig en tid som passar "bättre" till en barnfamilj. Alla barnens åldrar kräver sitt engagemang.
    Ni har ju båda hobbies, dock inte samma :). Ditt OM intresse tar säkert minst lika mycket tid som din mans trädgårdsintresse och det måste ni kunna unna varandra.
    //Eva-Lena

    SvaraRadera
  6. Hej Skrutteruttan!
    Jag följer din blogg och ville bara sätta lite perspektiv på din "sommaruppdelning". Vårt hus är i stort behov av renovering men min man vill och orkar inte nu under semestern, det gör mig galen. Jag tar med glädje hand om marktjänsten bara det blir lite action med alla hus och trädgårdsjobb. L.L.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails