Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

Mat mat mat (eller huvudvärk i dubbel dos)

God morgon du fina bloggvän!

Vaknade vid halvsju i morse (wieeeee, sovmorgon). Luca är så gullig på morgonen, ligger och klappar och pussar på mig *underbara unge*.

Han och jag gick upp och jag skall erkänna att jag redan då hade lite ont i huvudet. Inte för att jag drack mycket vin igår, men de två glas jag tog med P-O dracks rätt sent och jag är nog liite känslig för det.
Ignorerade huvudvärken och började leta marinadrecept...vi är ju ingen grillfamilj (jag älskar grillad mat men jag tycker inte det är värt all tid och stress kring grillningen och sedan har man en kasomåltid ändå med barnen) och jag är urusel på att tillaga kött, mycket för att jag inte kan provsmaka. Hittade ett recept som kändes okej. Parerade fläskfilén och klappade in den med balsamvinäger. Gjorde marinaden och lade filén i dubbla plastpåsar och hällde i marinaden. Gjorde sedan likadant med kycklinfilé och quornfilé. Allt ligger i kylen nu och "gottar till sig".

Gjorde sedan ananaspaj med kokos och creme fraiche, tänkte servera med gammaldags gräddglass (obs, köpt, jag är INTE den som krånglar till det i onödan).

Följde med William och Tilde ner i källaren och vi packade deras trunkar med kläder till kollot som de åker till om en vecka. Jag står för det mesta i klädväg (Micke får komplettera där det fattas) och Micke för lakan, handdukar och sånt trist. Dammsög snabbt i deras rum och tog rätt på massor av tvätt.

Upp igen och gjorde frukost till småttingarna. Då kom stresshuvudvärken som grädde på moset. Åt frukost och tittade runt lite på nätet. Vi tänkte grilla sparris så jag var tvungen att kolla hur läne de skall ligga på.

Nu har jag faktiskt tagit mig en huvudvärkstablett, dricker kaffe och känenr att jag är på väg tillbaka. Barnen är klädda, det är dammsuget och jag har en diskmaskin igång!

I eftermiddag skall jag baka surdegsbrödet som är så gott, sedan skall jag göra avocado/ruccola/fetaost-röran...spenattagliatelle med pesto och coctailtomater skall ordnas. Tänkte att vi sätter på grillen vid halv fem. Gästerna kommer fem och jag siktar in mig på att vi skall äta halv sex. Potatissalladen är färdigköpt och likaså den goda rotfruktsgratängen. P-O skall få göra rent bordet ute och duka!

Vi skall åka iväg om en stund, uträtta lite småärenden och köpa lördagsgodis. Måste vara hemma senast två för brödet måste börja bakas halv tre för att det skall bli klart i rätt tid!

Dagens outfit:
Glazing frill tank i chalk (storlek 0)
Blues skirt (storlek 0)
Träskor från Calou (Nina)
Ha en bra dag!!!
Kramar i massor

1 kommentar:

  1. Vilken fin matchning! Låter som en supergod middag. Lycka till!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails