Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

onsdag

Sommarpratare!

God kväll :)

Just nu har jag sällskap av självaste Per Holknekt. Inte fysiskt dock (tyvärr, honom skulle jag gärna vilja träffa i egen hög person) utan i egenskap av sommarpratare. Fick tips från Eva-Lena idag om att han skulle prata! Jag jobbade ju och hade inte en tanke på det då, sedan har jag fått tips både från en förälder och en vän på Facebook. Googlade och kunde hitta programmet. Nu lyssnar jag medan jag skriver *spännande*.


Dagen har varit väldigt annorlunda, det visade sig vara en vattenläcka vid Vivallaskolan och vi fick ett första besked om att vi inte skulle kunna få lunchen levererad. Vi beslöt oss för att hämta mat från Max. Gissa om det blev jubel när pedagogerna kom med maten! Sedan kom lunchen *hmmmm*. Lunchen fick bli mellis. Vi fick sedan sällskap av Vivallaskolans fritids, de kunde inte nyttja sina lokaler. Rörigt värre, ungar och vuxna överallt. Men vi löste det också!

P-O kom med barnen och gjorde oss sällskap på eftermiddagen, barnen lekte och blev roade av fritidsbarnen. Jag tog rätt på ett ton disk, typ!

Slutade 17:30 och vi åkte hem. Orkade inte laga mat utan slängde in pizza i ugnen. Tog rätt på post och plockade lite. Vi käkade och sedan fikade vi. Tränade för att få ny energi (och det fungerade). Tog rätt på tvätt och disk.

I kväll skall vi se på nya Wallander som kom i brevlådan idag, jag älskar svenska kriminalkommisarier!



Ha en trevlig kväll!!!!
Helénakramar

Favoriterna spring/summer 2010

Inspirerad av andra Molly-bloggare måste jag nog göra en liten lista över vårens och sommarens favoritplagg. Jag kan dock inte bestämma mig för endast några plagg utan det blir få bli en "kategori-lista". 

Först ut blir Vårens kofta/tröja:
Kettle Coat i rouge!!!


Vårens Jacka och vårens "underplagg":

Emb Bikette denim jacket
&
Chrysalis Minigown i dark powder







Nästa kategori blir vårens klänning!
Livingloving dress i lite blue





Nästa kategori blir vårens "linne" och underdel:
Nymph nosleeve dress i multi
&
Blues skirt









Sista kategorin blir vårens tunika:
WIGWAM i grey




Sedan måste jag lägga till Vårens/sommarens VACKRASTE plagg:

Up-to-me-ism strap dress i chalk!






That´s it!
Nu måste jag skynda mig till jobbet!!!
Ha en bra dag!!!
Kramar i massor

Jobbar på....




God morgon :)

Då var det dags igen! En ny dag väntar på Lundbyskolan. 

Imorgon har jag tagit kompledigt, då skall jag nämligen ut till Smultrongården, roligt!
Idag stänger jag, det betyder att jag börjar 10:00 och slutar 17:30.Vi har inga planer i kväll och vad P-O skall hitta på idag vet jag inte heller. Det skall visst bli finare väder i eftermiddag, just nu är det lite disigt och det har regnat på morgonen. 

Var det någon mer än jag som såg på Allsång på Skansen igår? Jag tycker att Anna Bergendahl var ljuv som en liten prinsessa med den vackra klänningen och lockarna i håret. Li satt som paralyserad och tittade. Hon tyckte nog att det var lite knepigt att det inte såg ut som på Melodisfestivalen. Hur gulligt är det inte sedan när de små liven försöker säga "This is my life" på svengelska. Luca tittade nämligen han med, men Leon hade somnat! Sedan såg jag Carola. Den kvinnan blir verkligen vackrare för varje år som går! Tycker att hon var så fin i sin första håruppsättning! Ibland skulle jag vilja gå iväg och få mitt hår iordninggjort, det skulle vara roligt att se!

Morgonen har varit ganska lugn och skön. Jag har suttit lite vid datorn, betalat en räkning, kollat av mailen (TACK för alla värmande kommentarer om klänningen igår!). Tränade och duschade. Har tagit rätt på tvätt och gett barnen frukost.

Dagens outfit:
Appeteaser dress i apricot (storlek 0)
Underkjol från Indiska
Träskor från Swedish Hasbeens








Vackra Carola!
(Bild lånad från Youtube)

Ha en bra dag!!!!
Helénakramar

tisdag

*OMG*




Åhhhh, den är precis så ljuvlig som jag föreställt mig! T o m bättre! Och så tung den är att bära! 
P-O fick hjälpa mig att komma i den och nu vill jag aldrig ta den av mig ;)
P-O sade på en gång "wow, vilken snygg klänning".
 Nu är den stora frågan, NÄR skall jag bära den?

Kvällens provomgång:
Up-to-me-ism strap dress i chalk (storlek 0)
Spoiler underskirt i rose (storlek 1)








Vi har haft en toppendag idag! Strålande sol, bad i Vivallabadet och idag badade fröken till barnens stora förtjusning! Så härligt och roligt! Eftermiddagen spenderades ute på kullen och med lite måsten som disk och sånt...

Luca kom vid halv tre och var jättelätt att ha att göra med. Tvillingarnas besök hos tandläkaren gick finemang! 

Micke och jag pratades vid i telefon under dagen, det var nämligen så att William ville köpa sig en digitalkamera att ha med till Spanien. De var här och hämtade pengar och sedan for Micke ut med honom till Elgiganten och köpte en Olympus.
Hoppas nu att han får stor glädje av den!



P-O hämtade upp oss strax före halv fem och vi mötte upp mamma på Creperiet. Vi åt varsin Galette (fullkornspannkaka med massor av gojs på). Det var jättegott! Vi åt glass till efterrätt och barnen lekte så fint. På vägen hem hämtade vi upp klänningen med stort K
Nu skall jag dra igång med lite rutiner!

Ha en skön kväll!!!
Helénakramar

Storlekar...?



God morgon :)

Då var det en ny dag! "Ljusblåa dagar....seglar förbi". Idag skall vi gå med det andra gänget till Vivallabadet. För mig är det perfekt, dels promenaden dit och tillbaka och sedan få vara ute med barnen. Tiden går så fort! Idag skall P-O till tandläkaren med tvillingarna, han får lämna Luca hos mig på jobbet. Sedan hämtar de upp oss vid halv fem när jag slutar. Vi skall möta mamma på stan som skall bjuda oss på Creperiet, lyx att slippa laga mat!

Igår hade vi en lugn och trevlig kväll! Jag gjorde fotvård på P-O och berättade alla detaljer om besöket hos Anki. Li vaknade vid elva och var sedan vaken från och till hela natten. Hon stör inte på något sätt men ändå. Vid fyra flyttade jag över till tvillingarnas säng, öppnar fönstret som är precis vid sängen, det blir så svalt och skönt då, nästan lite kallt! I vårt sovrum är det tokvarmt för solen ligger på hela dagen och kvällen (söderläge).

Morgonen har varit som vanligt, tränade, tog rätt på tvätten, gav barnen frukost. Tog en lång dusch *skönt*. Gjorde mig i ordning och dricker mitt morgonkaffe nu!

Hoppas att klänningen kommer idag, jag är faktiskt lite nervös, det är alltid läskigt med dragkedjan och man vet ju inte riktigt med storlekarna. Än så länge har jag bara behövt skicka tillbaka ett plagg som varit för litet (en Spoiler-underdress). Tänker att klänningen kanske är lite stum? Har googlat lite och det verkar som att den är normal i storlek. Men å andra sidan fattar jag inte vad som är normalt när det kommer till Odd Molly...Jag menar, jag har en klänning som är riktigt stor som jag kan dra på mig utan att dra ner dragkedjan, medan ett linne är så litet att jag får åla mig i det...När jag väl kommit i klänningarna brukar de sitta bra, men innan *puh* Jag vill inte gå upp i storlek, känner mig stor som ett tält då. Modellerna är ju oftast så generösa ändå!

Dagens solvänliga outfit:
Tubtopp från H&M
Coquette skirt i purple (storlek 1)
Träskor från Calou (Sara i cerise)








Ha en bra dag!!!
Helénakramar

måndag

Post fire dew

Jag längtar till dess att herrkollektionen kommer!!!!
Skall bli såå spännande att se vad Holknekt och Jimfeldt-Ghatan hittat på!
Hoppas sannerligen att min käre make investerar i några plagg i alla fall!
Jackorna är grymma tycker jag!





Underbart!

God kväll :)

Åh, vilken fullkomligt PERFEKT dag jag haft! Jobbat med glada barn, promenerat till Vivallabadet. Solat, njutit av glass och kaffe. Promenerat tillbaka. Ätit lunch. Slutade jobba och gick hem. 

Barnen höll sig vakna i bilen och blev glada när vi kom till Anki!
De har nämligen ingen vanlig lekstuga utan ett lekslott! Fullt inredd med små möbler och kaffekoppar, solstolar utanför och dessutom MASSOR av leksaker. Rena rama festen med andra ord!

Anki bjöd på en helt gudomlig rabarber-och jordgubbspaj med olika sorters glass och vaniljsås. Vi njöt! Vi skrattade och skojade, vi pratade och vi fikade. Fram med frukt. Barnen ville leka i vattenspridaren och gjorde så!

Sedan ville de se film, barnen satt som paralyserade framför Barbie! Anki dukade fram mackor, yoghurt, nyponsoppa, vattenmelon och barnen (och mamman) åt!
Åh vad jag blir glad av en sådan här dag, vad mer kan man önska?
Vi har skrattat så tårarna rann och det var precis som förr, min älskade vän!

Barnen somnade i bilen och nu har jag EGENTID dessutom! P-O har klippt gräsmattan och vattnar för fullt!
NU skall jag plocka ur en disk!

Ha det gott och hoppas att du också haft en bra dag!!!!
Kramar i massor
Heléna



Badrumsrenovering..


God morgon :)

Börjar dagen med lite magkatarr. Hmm, som amen i kyrkan när jag inte sover tillräckligt mycket. Vi kom i säng alldeles för sent igår.

Thomas och P-O bröt upp strax före fem, då var "väggen" bakom toaletten på plats, det vill säga specialkonstruktionen till den vägghängda toaletten som vi vill ha "på diagonalen", i ett hörn alltså. Nästa gång tror jag att han skall sätta kakel på den väggen och efter det kan själva toaletten kopplas på, rören är färdigdragna tydligen. Vi gör en rätt omfattande renovering eftersom vi byter plats på saker och ting, skall ta bort en vägg, byta ut brunnar och rör. Det sköna nu vore om toaletten kom på plats så att vi kan börja använda det badrummet lite grann. Det kommer dock att ta låååång tid innan en dusch är på plats eftersom den skall stå i den sektionen som blir klar sist.

I alla fall så käkade vi middag och sedan hjälpte jag P-O att städa där nere, han gjorde rent bytor och redskap och jag dammsög och torkade golven. Det tog bara en halvtimme när vi hjälptes åt! Jag ville att vi skulle göra något efteråt och föreslog att vi skulle åka till McDonald´s, äta glass och låta barnen leka! De hade jätteroligt och vi kunde faktiskt prata en del! 

Åkte sedan en tur runt i Örebro och återupplevde gamla minnen *mysigt*. Tvillingarna somnade och vi kunde lyfta över dem. Luca hängde med länge dock. Vi tre satt i hammocken, åt chips och pratade. Han var så glad, njöt verkligen av att ha mammas och pappas fulla uppmärksamhet. Han är världens gladaste barn så länge han inte behöver bajsa:(.

P-O och jag försökte krångla oss till lite vuxentid, man kan ju inte låta bli att skratta ibland av frustration, men men. Till slut så! Jag somnade efter elva någon gång och det är alldeles för sent för mig när jag skall öppna på morgonen. Hoppas magen ger sig under förmiddagen i alla fall! Kanske går vi till Vivallabadet idag, skall höra med mina kollegor!

I eftermiddag blir det tripp till Anki, det skall bli skoj!

Dagens outfit:
Tubtopp från H&M
Blues skirt (storlek 0)
Träskor från Swedish Hasbeens




Ha en bra dag!
Helénakramar

söndag

Den osminkade sanningen :)

Hej igen...

Det kanske var dags att hoppa ur bikinin nu...men sminket struntar jag i. Lite mascara brukar få duga under sommaren! 
Rufsfrisyr som heter duga...skulle kunna gå under benämningen Kn***rufs, men det vore icke sant idag!

Skulle vilja hitta på något i kväll, får se om jag åtminstone kan få med maken på en promenix eller något. 
Luca kom precis "Har du på dig kläderna?" "Mmmmm" "SNYGG". 
Han e´ ju för go´!

Eftermiddagens outfit består av linnet med krångligaste namnet....
Alloverprinted cottonpoly tank (storlek 0)
Kjol från Esprit






*kramar*

Stimulans, tack!

Hej där :)

Hur härligt det än är med sol, barn och trädgård så saknar jag vuxenstimulans. Jag behöver NÅGON att prata med. Det är verkligen inte roligt att bara få stimulans från människor UNDER fem år.

Jag tycker att det är trevligare att åka iväg till ett badställe! Nästan alltid träffar man på någon man känner och kan prata lite med i alla fall. Jag är en sällskapsmänniska och tycker om att ha människor runt omkring mig!

Jag har fixat med lunch. Jag har kokat kaffe. Jag har servat barn. Jag har solat och så börjar det om igen, typ. NU håller jag på med middagen, det blir kycklingfilé, spaghetti, cashewnötter och massor av grönsaker + olika såser. Mitt surdegsbröd också...Blir väl bra....

P-O och Thomas grejar där nere...De håller på med toaletten nu, det tar en hel dag och man ser inte ens vad som hänt...då är det roligare när man ser golvytan med klinker växa fram....men men skitgörat skall också göras.

Nästa gång det skall renoveras tar jag med mig ungarna och gör något istället!

Imorgon bär det av till min kompis Anki...
Jag slutar tidigt, hämtar upp kidsen och drar ut till Ekeby-Amby, det skall bli så roligt!

Vad har du för dig en dag som denna?

Drömklänningen på väg?



Hallå där :)
Nu har jag klickat och hoppas innerligt att lagersaldot stämmer!
Drömklänningen alla kategorier!
Jag har ju "missat" den två gånger innan då ekonomin inte tillåtit ett köp.
Nu hoppas vi på en leverans av Up-to-me-ism dress i chalk!

Bikini!

GOD MORGON :)

Idag presenterar jag ingen dagens outfit! Jag skall nämligen ut i trädgården och njuta av sol! Jag är för tillfället klädd i en bh utan axelband och bikiknitrosor med engelska flaggan! Jag har en bikiniöverdel till som är rar, men tyvärr är den lite liten. Det känns som att jag visar lite för mycket av mina obefintliga bröst (hur går det ihop sig?)

Tack alla ni som kommenterade igår! Det är verkligen roligt att få höra om Er som läsare!!!!
Kvart i elva igår kväll hade inget barn somnat än....Jag hann ju å andra sida få rätsida på tvättberget. Nu är allting på rätta platser och Williams Spanienväska är färdigpackad! Bara ett par flip-flop som skall i! 

Jag slutar 15:30 på fredag, hämtar upp William och Tilde hos pappsen. Hem och svida om för William och packa det allra sista! Hämta Torunn klockan 17:00 och sedan vidare till Västerås flygplats. 19:40 lyfter planet med min guldklimp *hjälp*

 

I morse gick Luca och jag upp strax före åtta. Gav honom frukost och bäddade. Kollade av datorn lite grann och gjorde sedan frukost till tvillingarna. Tränade (motigt!) och duschade sedan med Li. Tog rätt på mer tvätt och skalade potatis till lunch. Det får bli lite rester, sill, potatissallad, köttbullar...Idag kommer Thomas för att hjälpa oss med badrummet *spännande*

Ha en underbar dag i solen!
Helénakramar






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails