Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Tröttis...

God kväll :)

Kikar in en lite snabbis, känner mig rätt trött i bollen och i kroppen. Skulle helst av allt vilja krypa ner i sängen med en stoor påse godis och en bra film...men men.
Nu är det tvätt, disk, nattning som gäller!

Dagen har gått för runt!
Hämtat pass. Varit på möte på annan skola. Tagit emot samtliga nya sexåringar. Ratsvärd i solen. Lunch. Egen rast och så låååångt pass med ledningsgruppen.

Hem och röja. P-O mös med Luca så det var okej att ta rätt på disk och tvätt, sopor och uppackning. Tyvärr missade P-O att ta med kassen med kläder hem från förskolan, suck.
När jag var klar med tråksysslorna gjorde jag en sallad till mig med massor av gojs i!

Vi har precis fikat i solen *nice*.

Hoppas på fina silverpjuck imorgon :)
Nu väntar hemmajobb!
Tjing!

Massage :)

God morgon :)

Tänk vilken bra avslutning vi fick på dagen igår! Jag gav P-O massage och under tiden pratade jag på :D.
P-O lyssnar och säger i alla fall att han tycker det är intressant. Jag kan berätta ganska detaljerat om en sak och då kan man prata om en liten sak länge. Igår var det historien om Swedish Hasbeens i silver. Från att de bara passerat lite snabbt i mitt huvudet till köpet igår. Även om vi inte pratar om världsfrågor så är det bra för oss att bara stänga av dator och tv och vara med varandra!

P-O var tvungen att hämta upp Ludde mitt i allt men när han kom tillbaka fick jag massage! Jag har fått problem med mina fotleder, jag hoppas att det är mina träningsskor som är dåliga och inte något annat. Det gör ont när jag börjar träna men så fort jag blir varm går det bättre, däremot värker det EFTER träningen och när jag går. Igårkväll hade jag dessutom ont i höfterna. Känner mig rätt trött i kroppen. Massage var i alla fall välbehövligt! Och vuxentid!

Morgonen har varit precis som andra morgnar, upp i ottan, väcka kroppen, ta rätt på tvätt, plocka lite, mata fiskar. Har klätt barnen (tvillingarna sovandes), tränat, duschat och bäddat!

I kväll jobbar jag till 19:00. Vi skall sitta i ledningsgruppen och göra vårt bästa för att sammanställa kvalitetsredovisningen. Ett digert arbete! Tur att jag går in i veckan med energi!

Idag skall jag få hem lite kläder till barnen från me&i. Dels har jag beställt lite på rean och dels har jag bokat lite av Åsa från hennes provkollektion *nice*.
Idag lär det inte komma några skor, men jag skall i alla fall hämta ut Williams och Tildes pass som har kommit *bockar av*.

Dagens outfit:
Lovelier knit jacket i dark blue (storlek 0)
Appeteaser strap top i lite blue (storlek 0)
Blues skirt (storlek 0)
Träskor från Calou (Knyta)

Ha en bra dag!!!
Helénakramar

söndag

En dag i solen och jordgubbstårta!

God kväll :)

Vilken härlig dag! Och en dag bara hemma på Glimmervägen *ovanligt*. Eller inte ovanligt, men ovanligt att jag upplever en sådan dag som lyckad!

Vädret har ju varit fullkomligt strålande och det gör ju inte saken sämre, eller hur!
Var ute en stund på förmiddagen och gick sedan in för att göra lunch, potatisgratäng, grönsaker, köttbullar och korv. Lovisa var med sin mamma till mormor och Ludde orkade inte pallra sig över.
De små åt så bra, t o m potatisgratängen *chockad*.
Vi åt ute och bara njöt av värmen, solen och sommarkänslan.

Egentligen hade vi planerat ett besök till Örebros stolthet "Svampen", men grannarna frågade om vi ville fika på jordgubbstårta med dem. Vilken vettig människa säger nej till det ;).
Svampen hinner vi med hundra gånger den här sommaren!

Jag chockade mig själv med att rensa ogräs. Det är verkligen inte jag! Förra sommaren köpte vi en pallkrage som vi odlade lite sallad och bönor i. Nu var det bara ogräs i den. Grävde, rev och slet med kratta. Leon hjälpte mig! P-O passade på att åka till sin favoritaffär, Plantagen. Han köpte med sig sådana där "betongcirklar" som grävs ner i jorden för att det skall bli lätt att klippa gräset runt hostorna. Sedan kom han hem med mer blommor...hmmm. Han får köpa hur mycket han vill men jag är verkligen totalt ointresserad *skäms*. Lika intresserad som han är av Odd Mollys produktnamn är jag av namnen på hans hostor, men jag lyssnar...

Det var väldigt trivsamt att vara ute, grannarna var ute med sina barn. Christer på taket och bytte reglar och papp...Helena ömsom i köket och ömsom i trädgården.

När jag var färdig med rensningen lade jag mig för att sola lite grann, då kom Petra över på spontanbesök med sin lillkille. Trevligt att pratas vid en stund!

Lite senare fikade vi på den mycket smaskiga jordgubbstårtan. Det var först en mjölkchokladbotten, sedan marängbottnar, mellan lagren var det hallongrädde och allt toppades med färska jordgubbar, jag säger bara "mmmmmm".

Vi satt kvar en stund och pratade innan sysslorna fortsatte, P-O grävde och planterade, Christer spikade på taket, jag in i köket och gjorde kvällsmat. Hemmagjorda hamburgare och pommes. Luddes skulle ha skjuts till någon festlighet. Lovisa skulle iväg och spela golf.

Vi käkade och efteråt väckte jag Luca som sov gott i hammocken. Han blev jätteledsen, ville inte äta och grät sedan i en timme ända till dess att han bajsade. Sedan blev han lugn!

Jag passade på att träna och har nu både duschat, diskat, torkat golvet i tvättstugan (hatar byggdam!), dammsugit plattorna och gruset som var fyllt av träflis efter takjobbet och dessutom tvättat ett par maskiner!
Känner mig stärkt efter en heldag ute och skall väl nu orka med den mastodontvecka som följer!

Snart skall vi natta tvillingarna!

Ha en fortsatt trevlig mors dag!!!!
Helénakramar

Världens raraste make :)

Det är väl märkligt hur något bara så där helt plötsligt kan bli ett riktigt "must-have". Visst har jag sett lite bilder i bloggar och på nätet och tyckt att de var rätt coola....
...och så plötsligt i morse bara kom jag på det. Jag vill verkligen ha ett par träskor i silver. VERKLIGEN!
Kommer att bli såå fina till klänningarna jag har med silverpaljetter (Livingloving dress och Wig wam dress).

Började jaga runt på nätet som en galning!
Fanns på Swedish Hasbeens hemsida, men bara i storlek 40. Jag är ju knäpp, jag har komplex för mina stora fötter :o.
Inte är det lockande att gå upp en storlek i skor, men å andra sidan märks det inte av på samma sätt när man har en sko/stövel med hög klack!
Jag har faktiskt 40 på mina stövlar därifrån. Mina grease sky high är det 39 på och i dem ser fötterna rätt små ut så jag tror inte att 40 blir kanotvarning *hoppas*.

Min man är rätt underbar! På många sätt och vis! Något som är otroligt skönt är att han aldrig ifrågasätter att jag vill handla fina saker (och ibland till höga priser). Jag skulle inte orka leva i ett förhållande där jag var och varannan minut var "tvungen" att rättfärdiga mina inköp. Det är flera i min omgivning som frågar "men vad säger P-O?"...Betyder det att deras partner undrar, hindrar, ger dåligt samvete?

 Att han dessutom gav mig ett bidrag till dessa underbara skor som morsdagspresent från barnen gör ju inte saken sämre :)

Braided sky high i silver, ni är varmt välkomna till träskofamiljen :)
Och stor kram och puss till min man :)

Ett stort GRATTIS till alla mammor :)


God morgon :)
Har du blivit väckt med frukost på sängen och present?
Sovmorgon?
Jag väcktes av en liten barnhand som låg och klappade på mig, det var gott nog!

Vi gick upp och strax efter anslöt Li. De tittade lite på barn-tv medan jag försökte vakna till. Tog rätt på tvätt, klädde barnen, gav dem frukost och tränade!
Idag är det verkligen sol från klarblå himmel, skall väl försöka få lite färg idag så det är sommaroutfit som gäller :)

Tittade du på Eurovision igår? Jag såg alla låtar men orkade inte se omröstningen. Jag tycker dock att Danmark var klart bäst!

Dagens outfit:
Antidote frill tank i rose (storlek 0)
Jeanskjol från Gina Tricot
Träskor från Calou (Gaby)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tänk att jag frår äran att vara mamma till dessa charmtroll *älskar*
Önskar att jag hade mina storskruttar hos mig också ....

 



Jag gillar verkligen Molos linnen med olika print på fram-och baksida!
Li har Dalmatiner-linne från Molo och shorts från me&i
Luca har Racing-linne från Molo och shorts från me&i
Leon har Grodgrimaser-linne och shorts, båda från me&i


Hoppas du får en alldeles alldeles underbar morsdag!!!
Helénakramar

lördag

Cream, Braez, I say....

God kväll i stugorna :)

Jag skulle LÄTT kunna tänka mig att knäcka extra i klädbutik, lätt! Då menar jag inte att det jag gör är så bra utan att det är så roligt! Jag älskar mitt yrke som förskollärare och skulle inte kunna tänka mig ett annat heltidsyrke. Men att ha något annat ibland! Få träffa folk, få leva ut mitt klädintresse. Inte tänka på handlingsplaner, läroplaner eller bedömningsmatriser.
Bara vara glad och trevlig och hjälpa folk i sitt klädval, det vore något!

Det har varit mycket folk idag, MYCKET! Jag har ju inte så mycket att mäta med, men enligt de andra som jobbar där så var det bra tryck idag! Jag kan säga att jag hade inte många lugna minuter i klädrummet, det var fullt upp med att leta storlekar på träskor, hitta fina matchande underklänningar, hjälpa med storlekar, plocka, vika, hänga och så samma visa igen! Det märks att det är mycket fest på gång nu! Jag har hjälpt kunder att hitta kläder till bal, till bröllop, till skolavslutning, till dop!
Tre roliga systrar som åkte därifrån med ny garderob!
Måste säga att jag är riktigt imponerad av det danska märket Cream, enkla vackra plagg och till ett riktigt bra pris! Även Braez och I say har mycket fint. Här är en bråkdel av fina plagg som provats eller sålts idag!
Om du är intresserad av något  så maila eller ring Eva, hon skickar gärna!

Klänningen till vänster tillsamamns med underklänningen var populär! Boleron finns i vitt och powder, såå snygg!
Klänningen i vitt långt ner är fullkomligt ljuvlig! För att inte tala om underklänningen längst ner!
~~~~~~~~~~~~~~

På morgonkvisten svängde jag förbi Coop, köpte med mjölk till Smultris, lördagsgodis till barnen och så bytte jag kolsyrepatronen! Skönt att inte behöva fixa med det efter en heldag hemifrån!

Kom hem till en mycket trött man :(. Barnen hade varit jobbiga, t o m Thomas tyckte rätt synd om P-O..
Det var städat och fint, blev så glad!
Ingen av oss orkade laga något avancerat, det fick bli räkor, ägg, baguetter, ost, kex och grönsaker. Bara till att plocka fram med andra ord!

Tränade efter och nu skall jag plocka upp tvillingarna ur badet!
Trevlig kväll!
Kramis

Välkommen till Smultrongården :)

God morgon :)
Allt väl med dig?
Här är det lite pirr i magen, men på ett rätt okej sätt!
Jag är så nyfiken på alla fina kläder som kommit i mängder sista veckorna. Det är ju lite molly-torka nu eftersom det är mellan summer och pre-fall i kollektionerna. Men det finns ju många andra rara märken och efter att ha sett fina bilder i Smultrongårdens blogg så är jag riktigt imponerad!

Jag vaknade före klockan ringde och gick upp, Luca var inte sen att haka på! Fixade med lite småplock, klädde barnen, gav dem frukost, tränade, borstade tänder på dem och hoppade sedan in i duschen.

Massor av överskottsfärg så det blir till att ha uppsatt hår! Dessutom har jag precis kommit in i min "tappa-håret-period" som jag har varje sommar. Det går inte att ha håret utsläppt då, det är hår överallt, på kläder, på golven, i maten *uäck*. Med andra ord; en håret-uppsatt-period är i antågande! Å andra sidan gör det inget, orkar inte ha det utsläppt när det är sommar och varmt så jag får vara glad att perioderna sammanfaller!

Dagens outfit:
Emb biktte denim jacket (storlek 0)
Livingloving dress lite blue (storlek 0)
Tubtopp H&M
Träskor Calou (Knyta)


Nu skall jag dra hit strax!
Wish me luck!!!
Helénakramar

fredag

Man blir ju bara glad :)

Hej där vännen :)
Vet ni, idag fick jag en förfrågan. En förfrågan om att hjälpa till imorgon vid Smultrongården. Det är nämligen sjuk personal och Eva har stor annons i Nerikes Allehanda imorgon. Jag kan tänka mig att det kommer att välla in folk! Och så får jag, lilla jag, en förfrågan. Jag blir både glad och smickrad! Så om du har vägarna förbi Smultrongården imorgon så kan du få hjälp av mig att hitta kläder! Inte bara Odd Molly utan annat fint också!
Det skall dessutom bli helt okej väder enligt Yr.no.
Maten på Smultrongården är helt fantastisk så passa på att njuta av god mat i en urgullig trädgård!!!






Dessa rara klänningar, blusar och scarfs finns bland annat!

Jag ser fram emot morgondagen med skräckblandad förtjusning! Det skall bli oerhört skoj att få andas Smultrongården en dag och det skall bli superspännande att få möta alla dessa fantastiska människor som har vägarna förbi! Kanske jag stöter på en och en annan bekant :)
Om du läser här och tänker ta dig dit, lova att säga hej!!!!

Jag har fått lära mig en sak...att tänka "vad är det värsta som kan hända?"
Att jag får frågor jag INTE kan svara på....Vad gör jag då? Frågar någon annan förstås!
Jag menar bara att ibland föreställer man sig sådana obehagliga saker, men HUR troligt är det?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagen har varit jättetrevlig! Vi satte in en matematik-kampanj och hjälpte så många barn som möjligt att bli färdiga i sina matteböcker! På min rast åkte jag till Maxi, skulle byta kolsyrepatron. SLUT! Suck...handlade lite laktosfria produkter...Lovisa skall ha lite födelsedagsfika för sina kamrater i helgen och en av dem är lakotosintolerant...

Jobbade på fritids på eftermiddagen och hade verkligen sådan där "mystid" med några barn. Det som jag önskar att jag kunde ge alla barn VARJE dag!

Hämtade hem småttingarna och fick samtalet från Eva. Rodda om! P-O är bara för underbar!
"Det är klart du skall åka dit, ungarna får vara med mig, jag får gå mellan renovering och dem"!
 Jag blir så himla glad. Det är inte ofta jag ber om tid att få göra något eget och nu föreslog han det! *tacksam*.

Fick avstyra besöket hos pappa imorgon, men det var helt okej och han betonade att jag INTE skulle ha dåligt samvete för det!

Jag hann bara komma innanför dörren så ringde Ebba och Linnéa på dörren, de ville leka med barnen och tog med dem till parken. Jag bestämde mig för att att avstyra fredagspizzan och faktisk göra tacos. Tog ett glas vitt och började laga mat :)

Snart skall vi äta, P-O har precis kommit innanför dörren, men jag har sagt kvart i sex till Ludde och Lovisa.

Ha en riktigt skön fredagskväll, det skall jag!!!!
Helénakramar

Trolleri?

Hur är det möjligt?
Hur kan det redan vara fredag igen?
Var tar livet vägen?
Lämnar från mig mina stora idag *ledsen*

Just när jag lämnar dem på skolan på morgonen brukar jag pusta lite, en vecka med skjuts hit och dit, läxor är till ända. Sedan kommer saknaden på kvällen. Då känns det som att "fel" barn är hos oss. Jag antar att P-O känner tvärtom omvända fredagar.
Förstå mig rätt nu, det handlar inte om att jag inte vill ha P-O´s barn här, jag bara önskar att jag hade mina hos mig!

Att vara skild är inte så lätt alla gånger. Jag har ändå turen att ha ett "bra ex". Barnen har det bra hos sin pappa och det är tryggt! Vi är överens om det mesta och det brukar aldrig vara något strul utan vi kan samarbeta kring pengar, resor, kläder, scheman och tider. Skönt att slippa slösa energi på samarbetsstrul!

Idag blev det ett träningsuppehåll, har ont i huvudet så det passar väl bra. Åtminstone en gång i veckan skall jag försöka göra ett "break"! Det blev med andra ord lite sovmorgon eftersom jag börjar åtta och P-O inte förrän kvart i tio, inget stress kring småttingarna alltså!

Idag har jag faktiskt stått som "värsta tonåringen", bytt kläder hit och dit. Jag ville utgå från nya underklänningen. Men det kändes som att det fattades en bra underdel. Till slut blev det detta!

Dagens outfit:
Chrysalis wrap i rouge (storlek 0)
Chrysalis minigown i dark powder (storlek 1)
Leggings från Gina Tricot
Träskor från Calou (Knyta)



Ha en bra dag!!!
Helénakramar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails