Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

tisdag

Hjälpsamma barn!

Hej :)

Ibland är det lite knepigt att få till det där med hämtningar och lämningar! Som varannan tisdag t ex. Jag vill helst hämta de stora barnen först för annars somnar Luca i bilen och det är inte så bra. Jag slutar två och William slutar 14:20. Det tar tio minuter att åka med bilen till OP-skolan. Det innebär att jag får vänta i bilen i ca tio minuter och att vi sedan kommer till förskolan ca 14:35 och det är mitt i mellanmålet. Ibland är William försenad och då kommer jag ännu senare till förskolan. Det blir knasigt för barnen att vänta i kapprummet medan de andra äter. Därför bestämde jag med en av pedagogerna sist att det är bättre att jag kommer 14:50 och att barnen äter mellanmål varannan tisdag. 

Därför har jag tio minuters "glapp i tiden" som jag kallar det, åkte hem och hann ta rätt på väskan, tvätt och kolla posten *lyx för en stressad småbarnsmamma*. På vägen från skolan hann vi hoppa in på Lidl för att handla kakor till imorgon när de stora skall ha friluftsdag. William och Tilde var sedan så himla vänliga att gå med på att hämta de små. Jag släppte av dem och kunde åka hem och förbereda middagen, våfflor! Det är verkligen guld värt för mig att få de där tjugo minutrarna, hann både duka, göra smet och gå igenom barnens skolväskor!

Om en stund kommer P-O, då är det dags att åka iväg till skolan för Williams utvecklingssamtal, intressant!

Vilket underbart höstväder det har varit idag förresten!!!


Kram kram

2 kommentarer:

  1. Vet att jag påpekat det tidigare, men vore det inte bättre för "livsstressen" att storbarnen åkte buss från skolan? Det är inte menat som kritik utan som peppning, jag vet att det är lätt att vara överhjälpsam som förälder och det är lätt att bli hemmablind. Men det finns ingen anledning att skjutsa så stora barn, om man ändå inte råkar ha vägarna förbi. I detta fallet verkar det ju inte vara så utan snarare innebära mer stress för dig och onödiga bilresor för de små. Som jämförelse kan jag säga att vid 12-års ålder brukar vi börja träna våra elever i grundsärskolan att klara korta bussresor på egen hand. Dina barn skulle klara det aldeles utmärkt själva.

    SvaraRadera
  2. Tove: Visst har jag tänkt på det både en och två gånger men jag tycker att de är för unga för att byta buss =vara på stan själva och sedan åka genom ett visst bostadsområde.... Deras pappa vill det inte heller och jag har hört mig för med bekanta om de skulle låta sina barn ta det ansvaret...Det vore en sak om det var 15 minuter utan byte...men nu pratar vi ca 45 minuter på buss....

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails