Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Ikea, igen! (och en liten flashback)

Hallå där :)

Jag var som bekant på IKEA i fredags, blev så imponerad av allt snyggt, men också lite beklämd. Jag har alltid tyckt att det varit viktigt med inredning och alltid varit intresserad. Men jag har också gjort tabben att bli frälst i ett träslag och liksom förköpt mig på det (= tröttnat). 

När jag flyttade hemifrån 1992 så hade jag med mig en del från mitt flickrum, stålrör, vitt, svart. Jag drömde om väggar i terracotta, senapsgult, klarblått och grönt. Dessa färger var det inte alls på tapeterna i min första lägenhet. Men vilken lägenhet sedan! Älskade min etta med kök på 45 kvadrat. Och den var ganska mysigt inredd. 

Det var rosetternas tid, det skulle var rosetter på allt, lampfötter, ljusstakar. You name it! Började få lite ordning på min ekonomi och handlade en sekretär i syrabetsat furu som det så fint hette. Min allra första IKEA-möbel som jag skruvade ihop helt själv. Sedan blev det en byrå och ett vitrinskåp till sekretären. Jag var så stolt över min hall! Sedan visade sig att det inte alls var miljövänligt och "mitt träslag" byttes ut mot patinerat barrträ....lite ljusare. Då började nästa "byta-ut-alla-möbler-rush". Jag köpte bokhylla och tv-skåp (någon som minns Gammelstad?), soffbord.... Sedan blev det kökssoffa, runt pelarbord och två stolar. Till sist en dubbelsäng (klassiska Narvik) med tillhörande sängbord. Sedan var mitt hem komplett. Hmmm och liiite tröttnade man ju på detta...

Flyttade ihop med Micke och äntligen fick jag mina färgglada väggar, som jag längtat!!!!Möblerna behöll vi men köpte nya soffor, den klassiska Tomelilla i rött! Och en stor Gabbeh-matta. Ja, det var verkligen färgernas mecka, långt ifrån Shabby chic! Nästa epok var det indiska! Mörkt mörkt träslag, superrustika möbler. Vi köpte stolar och ett litet bord men drömde om att byta ut rubbet.

Vi bytte lägenhet och plötsligt var det ljusa fäger och FONDväggen som gjorde entré! Vi köpte nya möbler till hela lägenheten och vet ni, ek hade kommit! Oj, nu ville man ju ha mycket i ek! Vi hann köpa matsalsbord med stolar och köksbord med stolar, skänkar...I de andra rummen var det lite blandad kompott...vitt började komma tillbaka och Tilde fick säng + att vi köpte hallmöbler i vitt.

När jag flyttade till egen lägenhet med barnen så kompletterades bohaget med lite allt möjligt...Kände ändå att lägenheten var okej!

När P-O och jag flyttade till huset så blev det liksom en salig blandning av hans och mina möbler. Nya inköp i budgetvariant. Vår ekonomi var verkligen inget att hurra för. Två separationer, halva bohag, bil som behövdes köpas och så förstås huset. Gravida med tvillingarna var vi också.

Nu har vi fortfarande en salig kompott av möbler och jag gillar det inte. Men det är ungefär som att köpa sig en dyr Odd Molly-klänning och bära foppatofflor till. Känns liksom inte så roligt att investera i möbler när det andra känns fel... I vilket fall som helst så har jag irriterat mig på ekskänken vi haft under tv:n i vårt sovrum. Den passar inte där eftersom resten av sovrummet är i vitt och brun/svart. Vi började spåna på HUR vi skulle kunna byta ut den. Bar ner den till Luddes och Lovisas rum och sedan for vi ut till Ikea. Jag kan säga att det var en rörig tripp med ändrade beslut hit och dit. Barn som for runt och barn som var hungriga. Tre timmar senare kom vi hem med detta!




En ny piedestal (att jag inte såg den i fredags, irriterande!)...Sängbordet får bli ett avlastningsbord för ett glas vin kanske ;)



Nya piedestalen....


Och så blev det den här hyllan med två insatser i from av skåp och två korgar. Yes, mer förvaring och bort med skänken!


Sängbordet som helt plötsligt blev över, suck! Nu får det stå här i väntan på bättre tider!

Vi lunchade på IKEA och det var väl för väl, vem hade orkat laga mat i den här ruschen? Vi hjälptes åt att montera och göra fint, Luca sov och tvillingarna rusade runt som galningar.
Åkte iväg med alla kartonger till återvinningsstationen. Hem igen och fixa fram lite enkel middag, rester från frysen!

Nu skall jag lägga mig i sängen, titta på tv och INTE irritera mig över en opassande skänk!

Ha det gott!
Helénakramar


1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails