Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

torsdag

Trötter...

God kväll :)

Här har ni en mör tjej som helst av allt skulle vilja lägga sig i sängen och slå igen sina blå, men eftersom hon lider av syndromet "du har inte rätt att vila förrän allt är avklarat" så måste hon hålla sig vaken för att ta rätt på tvätten! Så det så.

Har haft en jättemysig dag idag! Det gick bra på jobbet, effektiv som bara den och jag klarade av utvecklingssamtal och 18 hälsojournaler!
Efter att jag varit matvärd for jag hem, slängde min nya jacka i tvätten, fick fläckar på den igår när jag var rastvärd men glömde bort det igår när jag kom hem. Hade på både TaBort och tvättade i vanish! Nu är den minsann ren och fin igen!

For ut till Smultris och fick träffa Clara för första gången, mycket trevlig tjej! Och så fint de hade gjort det! Lekstugan var fylld med diverse godsaker. Trädgården dignade av frukt, grönsaker och massor av växter. Hade tänkt lägga in en bild här men blogger krånglar :( 
~~~~~~~~~~~~~~~

Nu fick jag till det (är det fler som har problem med bilduppladdning?)

Min kollega Tina kom ut också, det var mycket roligt att se henne!!!Och vilken snygg kofta hon köpte sig sedan då! Den ser jag fram emot att få se live :)



Idag har jag slagit mig själv med häpnad, jag har lyckats låta bli att shoppa! Jag känner mig rätt "nöjd" med det jag införskaffat tidigare under säsongen. Visst skulle jag lätt kunna tänka mig flertalet plagg men nu skall jag lugna mig lite och känna efter, de plagg jag köpt har varit både impulsinhandlade men även efterlängtade. Nu är ju min lista "avbockad" och jag skall bara njuta av alla fina kläder som jag faktiskt redan köpt!

Kom hem till vakna tvillingar men de somnade ganska omgående. Jag tog rätt på post, satte på en tvätt, packade upp, plockade ur diskmaskinen, diskade. Nu återstår bara att hänga tvätt!

Sov gott!!!
Kramar i massor

Full fart!

God morgon :)
Då var det torsdag och full fart mot helgen! Först skall jag göra en halv arbetsdag på Lundbyskolan. Hinna slänga i mig lite mat och så fort som ögat ut till tjejerna på Smultrongården *roligt*

Hann både det ena och det andra igår kväll, skönt att bocka av och vara förberedd!
Morgonen har varit intensiv. Först jaga upp William för en dusch. Plocka ur diskmaskin och ta rätt på torr tvätt. Konstaterade att det är minusgrader här idag och vi beslöt oss för att nu får vinterutrustningen hängas fram på förskolan. Upp på vinden och hämta Luca´s set och alla mössor/vantar. Hämtade tvillingarnas overaller i källaren och gjorde i ordning en stor påse!

Idag skall jag lämna de små och P-O skjutsar de stora till skolan för han skall ha bilen till ett möte. Sedan hinner jag lagom få den till att jag skall åka. Organisera mera!

Dagens outfit:
Continental knit dress i military (storlek 0)
Chrysalis minigown i dark powder (storlek 1)
Sleevewarmers i multi
Leggings från Gina Tricot
Stövlar från In Wear


God




Ha en bra dag!
Helénakramar

onsdag

Wow!

God kväll :)
Titta vad jag hittade på Facebook! Vårens Calou, läckert med en ny modell!!!!


Just nu sitter jag med färg i håret och skall snart skölja ur. När jag kom hem efter jättehandlingen så var jag inte det minsta sugen på att färg håret, inte heller raka benen som jag också behövde, men men. Efter all upp-packning så ignorerade jag tröttheten och gjorde slag i saken! Under tiden hjälpte Tilde mig att slå in Luca´s födelsedagspresenter. Jag packade upp me&i-försändelsen också och lät Tilde slå in "hundkläderna" till Luca. Visade tvillingarna kläderna och Leon blev stormförtjust i sin nya mössa, han ligger med den nu :)

Det känns väldans skönt att kyl, frys och skafferier är fyllda igen! Mycket specialsaker som skulle inhandlas och massor till kalas. Tokdyrt blev det men sånt är livet. Träffade på en gammal bekant som fått en bebis till, 9 år efter den första. Så mysigt såg det ut!!!!

Nu skall jag ta bort färgen så att jag inte blir grön i håret som Lena Endre i "Ogifta par-en film som skiljer sig"

God natt!!!
Helénakramar

Storleksfråga..

Hallå där :)
Jag har ju tabbat mig sedan länge tillbaka med min hotmail så jag får bara enstaka kommentarer via mailen, därför missar jag ibland att se var kommentaren hör hemma och det hände mig idag. Jag fick en fråga om storleken på höstens wigwam så jag svarar här istället för på "rätt ställe". Jag upplever höstens wigwam som både större och längre. Jag kunde utan problem ha höstens wigwam i storlek 0 medan vårens har jag en 1 på. Jag har visserligen inte provat den i 0 men det känns inte som att jag skulle kunna klämma mig i den, även om jag tycker att 1 är i rymligaste laget. Jag hoppas att det är tillräckligt svar på din fråga?


På rasten idag fick vi besök av Ylva med lilla Jonna och jag fick äran att snooza bebis i en halvtimme. Underbart! Och undderbar bebis! Man blir alldeles varm i hela hjärtat och kroppen fullkomligt skriker "ge mig ett barn nuuuu" medan en mycket förnuftig make står i samma rum och säger att "det räcker nu". Suck, skit att man inte får bestämma sånt själv! ;)

Nu måste jag fortsätta med middagen så att vi sedan kan komma iväg och handla!
Ha det gott!
Kramis

Overcast-premiär!

God morgon :)

Jag har faktiskt längtat lite efter att få inviga min jacka, idag kändes det som läge för den! Bara tre grader här och som jag frös i måndags så!

Jag missade "Sommarpratarna" i måndags men igår tittade jag på programmet på svt play. Riktigt bra och gripande. Jag grät förstås. Det är oerhört befriande att gråta tycker jag, både för andras sorg men också för sin egen. 

Vi var ju på utvecklingssamtal också, William är duktig men han måste bli bättre på att hålla fokus! Han är en riktig dagdrömmare. Alla kategorier! Vi måste vässa till oss som föräldrar och verkligen peppa och uppmuntra honom med skolarbete och läxor.

Tilde och jag tittade på Idol och småttingarna somnade under programmet. Luca hade varit superledsen när vi var borta, det är så hjärtslitande med hans problem. Jag skall ringa till BVC igen för för förra veckan var de på utbildning.

Idag väntar en intensiv dag, min kollega är sjuk och vi har en vikarie som är ny i vår verksamhet, jag har som grädde på moset flera utvecklingssamtal. När jag slutar skall jag hämta hem barnen och när P-O kommer hem blir det mastodonthandling. Känns som allt är slut :o. Dessutom skall vi handla till Luca´s 3-årskalas och glass till förskolan! I kväll skulle jag behöva färga mitt hår också. Fy vad det gråa kommer fram fort nu (måste vara alla bekymmer...)

Dagens outfit:
Summer of 2007 tunic i grey (storlek 0)
Baslinne från Gina Tricot
Jeansleggings från Gina Tricot
Boots från Swedis Hasbeens





Och Overcast coat i vintage chalk (storlek 0)




Ha en bra dag!!!
Helénakramar

tisdag

Hjälpsamma barn!

Hej :)

Ibland är det lite knepigt att få till det där med hämtningar och lämningar! Som varannan tisdag t ex. Jag vill helst hämta de stora barnen först för annars somnar Luca i bilen och det är inte så bra. Jag slutar två och William slutar 14:20. Det tar tio minuter att åka med bilen till OP-skolan. Det innebär att jag får vänta i bilen i ca tio minuter och att vi sedan kommer till förskolan ca 14:35 och det är mitt i mellanmålet. Ibland är William försenad och då kommer jag ännu senare till förskolan. Det blir knasigt för barnen att vänta i kapprummet medan de andra äter. Därför bestämde jag med en av pedagogerna sist att det är bättre att jag kommer 14:50 och att barnen äter mellanmål varannan tisdag. 

Därför har jag tio minuters "glapp i tiden" som jag kallar det, åkte hem och hann ta rätt på väskan, tvätt och kolla posten *lyx för en stressad småbarnsmamma*. På vägen från skolan hann vi hoppa in på Lidl för att handla kakor till imorgon när de stora skall ha friluftsdag. William och Tilde var sedan så himla vänliga att gå med på att hämta de små. Jag släppte av dem och kunde åka hem och förbereda middagen, våfflor! Det är verkligen guld värt för mig att få de där tjugo minutrarna, hann både duka, göra smet och gå igenom barnens skolväskor!

Om en stund kommer P-O, då är det dags att åka iväg till skolan för Williams utvecklingssamtal, intressant!

Vilket underbart höstväder det har varit idag förresten!!!


Kram kram

Morgonmail!

God morgon :)

Då var det dags igen, en ny arbetsdag väntar! Efter jobbet skall jag hämta barnen och när P-O kommer hem skall William och jag tillbaka till skolan för utvecklingssamtal. När vi kommer hem skall 
P-O till träningen. Organisera är a och o vissa dagar!

Igår kväll tittade barnen och jag på Idol, men inte orkade vi se vilka som gick vidare, såg det nu på nätet och jag måste väl hålla med om att det var rätt! Jag var trött och somnade som vanligt så fort barnen somnat.

Morgonen har ägnats åt rutiner och lite mailande faktiskt. Fick igår frågor via mail om mitt yrke som förskollärare och jag hade inte hjärta att säga nej utan tog mig tiden att svara. Hade fått ett varmt mail från Pia också så det besvarade jag också!

Dagens outfit:
Lovely knit i almost black (storlek 1)
100 gr cotton jersey l/s i almost black (storlek 0)
Cotton twill shape skirt i dark blue (stolrek 1)
Knee length socks i dark blue
Stövlar från Vagabond






Ha en bra dag!!!
Helénakramar

måndag

Titta här :)

Info från Smultrongården.....


"Årets höstmarknad är på G.
Såååå skoj tycker vi alla!
I år har vi öppet extra länge också.
Sen första årets höstmarknad har jag alltid drömt om att tända upp massor av ljus och ha öppet när det är mörkt på kvällen. Känns som väääldigt bra om det skulle vara hyfsat varmt så man kunde vara i trädgården då också.....
Vi vet aldrig hur vädret tänkt sig vara - inget vi rår över. Nu kör vi hur som haver!
Öppettiderna blir följande: Onsdag öppet som vanligt 10-18.
Höstmarknaden börjar på torsdag öppet: 10-20
Fredag: 10-18
Lördag 10 - 16
Söndag 10-16

Vi håller på att göra jätte mysigt i lekstugan. Fullt av en massa godsaker att äta.
Blir vädret bra kommer vi att servera soppan och äppelpajen därifrån också.
Som vanligt har vi en massa trevliga erbjudanden och skojiga saker för oss.
VARMT VÄLKOMMEN!"

Mysmåndag!

God kväll :)

Tänk, idag har vi  knappt märkt att vi haft alla sju barnen hemma. Jag skulle ha jobbat över men det hade blivit ett missförstånd så jag kunde sluta min vanliga tid. P-O hade dock redan hämtat hem William och Tilde från fritids *skönt*. P-O stod vid spisen och jag tog rätt på packning, satte på en tvättmaskin och skar sedan upp grönsaker. Måltiden var ovanligt lugn, Lovisa hade ätit på stan och Li och Tilde ville inte ha köttfärsen (alltid är det något barn som inte gillar). P-O och jag åt efter barnen, det var nämligen dukat i köket och där får bara sju personer plats. Vi brukar sitta i matrummet men det är väldigt mycket kånkande av porslin och stolar...

När vi hade käkat satte vi på svt play och tittade på gårdagens premiär av "The Event". Jag gillade det verkligen, helt i min stil! P-O tyckte det var lite för hoppigt. Vi poppade popcorn och barnen var utspridda med olika filmer, tv-program och läxor (och popcornskålar förstås!). 
En timme mysstund i lugn och ro med bara glada barn *lycka*





Gillar du Rasmus Seebach? Den här nya(?) låten gillar jag skarpt!

Ha en trevlig kväll!!!
Kramis

Humanity!

Hallå där :)

På torsdag skall jag som tidigare nämnt till Smultrongården, då skall jag naturligtvis passa på att kika på de nya armbanden från Humanity. Jag avgudar dessa armband och visst känns det lite trevligt att en del av förtjänsten går till välgörande ändamål!
Jag har inget band i mörkbrunt utan är väldigt sugen på det.
Kanske detta faller mig i smaken?


Just nu känner jag mig både lite nervös och orolig, saker som skall falla på plats. Möten som skall äga rum. Jag önskar just nu att klockan var åtta, och vi alla var i hemmets "lugna vrå", med något gott att äta och med sovande barn *sure*.
För att säga det enkelt, jag längtar hem!
Såg Li och Luca när vi gick hem från skogen idag, det är mysigt att se barnen i deras förskolemiljö, de är så glada och har så roligt!

Ha det gott!

Höstmarknad i antågande!

God morgon :)
Då var det en ny vecka, en annorlunda sådan! Jag har mycket på jobbet nu, flera utvecklingssamtal, andra möten. Jobbar halvdag på torsdag och sedan åker jag ut till Smultrongården. Höstmarknaden börjar nämligen då! Det är öppet till 20:00 den dagen! Jag har gjort upp med Micke om att William och Tilde skall dit redan på torsdagen. Känns onödigt att hämta dem hos honom vid halvnio för att lämna dem till skolan/honom morgonen därpå.

På fredag har jag tagit semester för att vara på Smultrongården istället, det brukar inte vara fredagsöppet utan  beror på just höstmarknaden. På lördag skall vi ha släktkalas för Luca som fyller 3 på söndagen, men då är jag på Smultris igen. Med andra ord, en intensiv, fullspäckad och rolig vecka!

Kvällen igår gick i sömnens tecken, jag tittade på tv med barnen, småslumrade, tog en powernap men kom liksom aldrig in i matchen igen. Jag antar att jag behövt sömn den här helgen, men liite trist är det att missa tv-program man tänkt se...

Dagens outfit:
Alchemistry s/s i rouge (storlek 1)
Baslinne från Gina Tricot
Contour denim stretch (storlek 0)
Träskoboots från Calou







Och Kettle coat (storlek 1)



Ha en bra dag!
Helénakramar

söndag

Ikea, igen! (och en liten flashback)

Hallå där :)

Jag var som bekant på IKEA i fredags, blev så imponerad av allt snyggt, men också lite beklämd. Jag har alltid tyckt att det varit viktigt med inredning och alltid varit intresserad. Men jag har också gjort tabben att bli frälst i ett träslag och liksom förköpt mig på det (= tröttnat). 

När jag flyttade hemifrån 1992 så hade jag med mig en del från mitt flickrum, stålrör, vitt, svart. Jag drömde om väggar i terracotta, senapsgult, klarblått och grönt. Dessa färger var det inte alls på tapeterna i min första lägenhet. Men vilken lägenhet sedan! Älskade min etta med kök på 45 kvadrat. Och den var ganska mysigt inredd. 

Det var rosetternas tid, det skulle var rosetter på allt, lampfötter, ljusstakar. You name it! Började få lite ordning på min ekonomi och handlade en sekretär i syrabetsat furu som det så fint hette. Min allra första IKEA-möbel som jag skruvade ihop helt själv. Sedan blev det en byrå och ett vitrinskåp till sekretären. Jag var så stolt över min hall! Sedan visade sig att det inte alls var miljövänligt och "mitt träslag" byttes ut mot patinerat barrträ....lite ljusare. Då började nästa "byta-ut-alla-möbler-rush". Jag köpte bokhylla och tv-skåp (någon som minns Gammelstad?), soffbord.... Sedan blev det kökssoffa, runt pelarbord och två stolar. Till sist en dubbelsäng (klassiska Narvik) med tillhörande sängbord. Sedan var mitt hem komplett. Hmmm och liiite tröttnade man ju på detta...

Flyttade ihop med Micke och äntligen fick jag mina färgglada väggar, som jag längtat!!!!Möblerna behöll vi men köpte nya soffor, den klassiska Tomelilla i rött! Och en stor Gabbeh-matta. Ja, det var verkligen färgernas mecka, långt ifrån Shabby chic! Nästa epok var det indiska! Mörkt mörkt träslag, superrustika möbler. Vi köpte stolar och ett litet bord men drömde om att byta ut rubbet.

Vi bytte lägenhet och plötsligt var det ljusa fäger och FONDväggen som gjorde entré! Vi köpte nya möbler till hela lägenheten och vet ni, ek hade kommit! Oj, nu ville man ju ha mycket i ek! Vi hann köpa matsalsbord med stolar och köksbord med stolar, skänkar...I de andra rummen var det lite blandad kompott...vitt började komma tillbaka och Tilde fick säng + att vi köpte hallmöbler i vitt.

När jag flyttade till egen lägenhet med barnen så kompletterades bohaget med lite allt möjligt...Kände ändå att lägenheten var okej!

När P-O och jag flyttade till huset så blev det liksom en salig blandning av hans och mina möbler. Nya inköp i budgetvariant. Vår ekonomi var verkligen inget att hurra för. Två separationer, halva bohag, bil som behövdes köpas och så förstås huset. Gravida med tvillingarna var vi också.

Nu har vi fortfarande en salig kompott av möbler och jag gillar det inte. Men det är ungefär som att köpa sig en dyr Odd Molly-klänning och bära foppatofflor till. Känns liksom inte så roligt att investera i möbler när det andra känns fel... I vilket fall som helst så har jag irriterat mig på ekskänken vi haft under tv:n i vårt sovrum. Den passar inte där eftersom resten av sovrummet är i vitt och brun/svart. Vi började spåna på HUR vi skulle kunna byta ut den. Bar ner den till Luddes och Lovisas rum och sedan for vi ut till Ikea. Jag kan säga att det var en rörig tripp med ändrade beslut hit och dit. Barn som for runt och barn som var hungriga. Tre timmar senare kom vi hem med detta!




En ny piedestal (att jag inte såg den i fredags, irriterande!)...Sängbordet får bli ett avlastningsbord för ett glas vin kanske ;)



Nya piedestalen....


Och så blev det den här hyllan med två insatser i from av skåp och två korgar. Yes, mer förvaring och bort med skänken!


Sängbordet som helt plötsligt blev över, suck! Nu får det stå här i väntan på bättre tider!

Vi lunchade på IKEA och det var väl för väl, vem hade orkat laga mat i den här ruschen? Vi hjälptes åt att montera och göra fint, Luca sov och tvillingarna rusade runt som galningar.
Åkte iväg med alla kartonger till återvinningsstationen. Hem igen och fixa fram lite enkel middag, rester från frysen!

Nu skall jag lägga mig i sängen, titta på tv och INTE irritera mig över en opassande skänk!

Ha det gott!
Helénakramar


Jag tvättar och tvättar...

God morgon :)
Såg du "Här är ditt liv igår"? Vilken fantastisk människa, Lena Maria Klingvall! Så ödmjuk, glad och positiv. Hon blev verkligen hyllad i programmet, med all rätta!

Jag tog mig en powernap före programmet och orkade därför se både det och "The seventies". Luca hade somnat tidigt på kvällen, lagom när tvillingarna somnade vaknade han. Man håller sig lätt för skratt! Däremot somnade han faktiskt om efter en dryg timme *puh*. William ville se på tv med oss och han somnade på mattan på golvet (han är mörkrädd och inte överförtjust över att sova ensam i källaren..Tilde sov nämligen över hos Moa).

När jag vaknade i morse låg alla tre små i vår säng och William sov kvar på golvet.
Rev ur sängkläderna i småttingarnas säng och slängde i tvätten med deras överkast. Satte mig vid symaskinen för att laga P-O´s jeans. Han har fått ett litet hål och det är verkligen hans favoritjeans...jag brukar inte laga kläder så överdrivet gärna, har man slitit hål på dem kan de gott och väl kastas, men men. Ur ett miljöperspektiv är det ju verkligen helt korrekt att lappa och laga. Nu blev det inte så vidare värst snyggt, dels hade jag inte en tråd som var perfekt till jeansen och dels är jag verkligen ingen höjdare på att bruka en symaskin. Nåja, han får göra som han vill, antingen behåller han dem eller så får han kasta dem. Jag har i alla fall försökt!

Upp för att plocka och plötsligt fick vår plasma- tv tokspel. Den blippade och blinkade. "Sluta tryck på kontrollen" ropade P-O. Jag skrek," men jag rör ju inga knappar" och kastade iväg den på sängen. Tv:n fortsatte konstra och jag drog ut huvudströmmen. 
Vad hände egentligen?  
Efter en stund satte jag på tv:n igen och då fungerade den, även fjärrkontrollen. Hmmm innan dess såg jag tusenlapparna fladdra iväg framför ögonen på mig. Inte sugen alls på att lägga pengar på en ny tv...Inte alls!

P-O gick upp och jag tog bort våra lakan och påslakan med. På med ytterligare en tvätt. Det blev alltså en helg med "byte av sängkläder"! Skönt att ha rent och fräscht! Lovisas säng tvättade jag sist hon var här...Luddes däremot var lääänge sedan, å andra sidan har han inte sovit här sedan i våras...

Skall snart ta rätt på det torra i tumlaren och bädda klart småttingarnas säng!

Dagens outfit:
Fonda dress i lite indigo (storlek 0)
Sleevewarmers i multi
Linne och leggings från Gina Tricot
Träskoboots från Calou











Ha en skön söndag!
Helénakramar

lördag

Tre vildingar....

...bortskänkes med tillhörande garderob (där finns en hacka att tjäna!)...
(och nu är det väl bäst att jag förtydligar att jag skojar)

Allvarligt, det är inte roligt. Jag vill också ha lite lite lite lugn och ro ibland. Bara få se en film, jag begär inget mer. Jag behöver inte besök på lyxrestauranter, inte utlandssemestrar. Jag vill bara se en film, dricka ett glas vin och äta godis utan att barnen springer, hoppar, busar, studsar, skriker eller gråter.


Eftermiddagen har varit intensiv. Jag har fixat med tråkiga hushållssysslor, badat barnen, bakat tortillas (William önskade sig tacos och jag hade missat att handla just detta). P-O var iväg på lite småärenden...

Vi käkade när han kom hem. Jag hade tänt ljus, dukat och gjort mysigt. Li vägrade smaka och Luca skrek. Tjohopp vilken mysig måltid *not*.
Har kollat på reprisen av Doobidoo med William...
Nu skall jag gå och be om ursäkt till Leon för att jag for ut nyss. Hjälpte att skriva en stund för att jag skulle lugna ner mig!

Kram kram

Fix och trix!

Hallå där :)

Här ordnas det och grejas! William och Tilde fick välja vilka gosedjur som skall sparas och resten bar jag upp på vinden! De börjar bli så stora nu så man kanske inte behöver ha femtioelva gosedjur på sängen...De höll med! Jag slängde deras lakan, påslakan och överkast i tvätten och de fick välja nya som vi bäddade rent med. Fortfarande är inte tvätten riktigt torr.

Sedan åkte barnen, Moa och jag iväg till Micke med Williams cykel, han använder den så sällan här så det är bättre att han har den hos sin pappa. Tänk, jag fick plats med cykeln stående i bagageutrymmet. Jag älskar den bilen! När vi lämnade cykeln så passade Tilde på att hämta sin dator och William hämtade sin digitalkamera. Vi åkte vidare till Maxi och handlade massor av lördagsgodis!

Åkte hem, i ugnen hade jag kycklingfilé och P-O hade satt på ris. Barnen tyckte maten var god! Jag hade faktiskt haft i apelsinjuice i formen som kycklingen puttrade i (tillsammans med soya, chilisås och kryddor).

Vi åt och sedan har jag ägnat ett par timmar åt PIM, nu har jag kört fast med ljudet, men det skall jag ta tag i en annan dag! Är nöjd med att jag åtminstone är på g.
P-O har ritat med barnen.



Ha en skön eftermiddag!!!
Kramis

Lördag *mmmm*

God morgon :)

Jag tycker om lördagar! Jag har en dag framför mig då de flesta människor är rätt glada. Det finns inget som smittar mig mer än glada människor. Eller kanske så här, människor smittar mig, oavsett känsloläge. Men jag försöker och övar mig ständigt på att försöka ta till mig det positiva och ruska av mig det mindre roliga.

Jag jobbade på McDonald´s i många år och jag tyckte alltid att det var roligast att jobba på lördagarna, även om jag själv jobbade så är omgivningen "uppåt" på något sätt! Många skulle på krogen på kvällen. Familjer hade tid och kanske hade en mysig familjekväll framför sig. 

Jag tycker om mitt jobb som förskollärare och jag tycker verkligen om att möta föräldrar och barn i deras vardag, men ändå finns alltid stressmomentet där. Jag möter föräldrar som kanske är stressade för att de är på väg till jobbet, de kanske lämnar ett barn som är trött eller ledset. När de hämtar är de kanske själva trötta efter en arbetsdag och sedan väntar matlagning och skjutsningar till aktiviteter. 
Förstår ni hur jag tänker?
När jag är på Smultrongården, då är människor där för att de är lediga (och kanske mer avslappnade av den anledningen). 
Jag tycker om att ha båda de delarna i mitt liv!

För att gå tillbaka till lördagar så är jag uppvuxen med att vi gjorde något roligt på lördagen, kanske åkte upp på stan, åkte iväg någonstans, åt gott. När jag blev äldre så jobbade jag varannan lördag, den andra umgicks jag med vänner, gick ut, gick på bio. Jag var nog alltid på stan på min lediga lördag! Likadant när jag blev vuxen. 
För mig är lördag=stan! 
Ofta åt vi lunch på stan, strosade i affärer, träffade människor. När jag levde med Micke gick han alltid på "pappis" (öppen förskola för pappor och barn)  på lördagar. Jag åkte upp på stan först och kollade lite. När "pappis" var slut möttes vi ofta och gick tillsammans, käkade, shoppade. Barnen har alltid varit lugna i det avseendet!

När P-O och jag blev tillsammans gjorde vi nog detsamma medan vi bodde på stan, när vi köpte huset blev det liksom annorlunda. Dels är det förstås meckigare att ta sig in eftersom man behöver parkera (det blir lätt att vi väljer Marieberg Galleria istället) och dels finns det alltid saker som skall skötas på ett hus. Och DET är största anledningen till att jag egentligen inte vill bo i hus. Jag önskar verkligen att jag fick rå mer över min tid när jag är ledig. Jag vill ju gärna beta av tråkiga måsten under veckan för att känna mig helt fri på helgen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Igår kväll fick jag en sådan där energikick. For runt här, städade, plockade, tog rätt på tvätt och disk. Klättrade upp på vinden med hammockdynorna och tog i samma veva ned presenningen till hammocken. Det var milt och skönt ute så det var helt okej att packa in den. Nu är trädgården förberedd för vintern. Återstår gör P-O´s arbete med att bära in alla hostor som han har i krukor...de skall nämligen in i förrådet!

Kollade på Idol med barnen och de små somnade vid halv nio *rekord*. Bar över dem en och en till deras säng!
Somnade tidigt. P-O och jag blev osams om en bagatell, det är ett sånt typiskt tecken på att vi båda är slutkörda, man bråkar om typ INGENTING. Suck!

Dagens outfit:
Sexton strap dress i chalk (storlek 0)
Jeansleggings från Gina Tricot
Stövlar från Swedish Hasbeens (bordeaux)
&
Mullholand alpaca coat i vintage chalk (storlek 1)





Halsband och örhängen från Efva Attling




Li i tunika från Fransa, leggings från Molo


Luca & Leon har båda tröjor och byxor från Nova Star


Bus :) 
Det kan väl aldrig vara så att Li ser sin moder om morgnarna? ;)


Ha en underbar dag du fina!!!!
Helénakramar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails