Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

Lördag *mmmm*

God morgon :)

Jag tycker om lördagar! Jag har en dag framför mig då de flesta människor är rätt glada. Det finns inget som smittar mig mer än glada människor. Eller kanske så här, människor smittar mig, oavsett känsloläge. Men jag försöker och övar mig ständigt på att försöka ta till mig det positiva och ruska av mig det mindre roliga.

Jag jobbade på McDonald´s i många år och jag tyckte alltid att det var roligast att jobba på lördagarna, även om jag själv jobbade så är omgivningen "uppåt" på något sätt! Många skulle på krogen på kvällen. Familjer hade tid och kanske hade en mysig familjekväll framför sig. 

Jag tycker om mitt jobb som förskollärare och jag tycker verkligen om att möta föräldrar och barn i deras vardag, men ändå finns alltid stressmomentet där. Jag möter föräldrar som kanske är stressade för att de är på väg till jobbet, de kanske lämnar ett barn som är trött eller ledset. När de hämtar är de kanske själva trötta efter en arbetsdag och sedan väntar matlagning och skjutsningar till aktiviteter. 
Förstår ni hur jag tänker?
När jag är på Smultrongården, då är människor där för att de är lediga (och kanske mer avslappnade av den anledningen). 
Jag tycker om att ha båda de delarna i mitt liv!

För att gå tillbaka till lördagar så är jag uppvuxen med att vi gjorde något roligt på lördagen, kanske åkte upp på stan, åkte iväg någonstans, åt gott. När jag blev äldre så jobbade jag varannan lördag, den andra umgicks jag med vänner, gick ut, gick på bio. Jag var nog alltid på stan på min lediga lördag! Likadant när jag blev vuxen. 
För mig är lördag=stan! 
Ofta åt vi lunch på stan, strosade i affärer, träffade människor. När jag levde med Micke gick han alltid på "pappis" (öppen förskola för pappor och barn)  på lördagar. Jag åkte upp på stan först och kollade lite. När "pappis" var slut möttes vi ofta och gick tillsammans, käkade, shoppade. Barnen har alltid varit lugna i det avseendet!

När P-O och jag blev tillsammans gjorde vi nog detsamma medan vi bodde på stan, när vi köpte huset blev det liksom annorlunda. Dels är det förstås meckigare att ta sig in eftersom man behöver parkera (det blir lätt att vi väljer Marieberg Galleria istället) och dels finns det alltid saker som skall skötas på ett hus. Och DET är största anledningen till att jag egentligen inte vill bo i hus. Jag önskar verkligen att jag fick rå mer över min tid när jag är ledig. Jag vill ju gärna beta av tråkiga måsten under veckan för att känna mig helt fri på helgen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Igår kväll fick jag en sådan där energikick. For runt här, städade, plockade, tog rätt på tvätt och disk. Klättrade upp på vinden med hammockdynorna och tog i samma veva ned presenningen till hammocken. Det var milt och skönt ute så det var helt okej att packa in den. Nu är trädgården förberedd för vintern. Återstår gör P-O´s arbete med att bära in alla hostor som han har i krukor...de skall nämligen in i förrådet!

Kollade på Idol med barnen och de små somnade vid halv nio *rekord*. Bar över dem en och en till deras säng!
Somnade tidigt. P-O och jag blev osams om en bagatell, det är ett sånt typiskt tecken på att vi båda är slutkörda, man bråkar om typ INGENTING. Suck!

Dagens outfit:
Sexton strap dress i chalk (storlek 0)
Jeansleggings från Gina Tricot
Stövlar från Swedish Hasbeens (bordeaux)
&
Mullholand alpaca coat i vintage chalk (storlek 1)





Halsband och örhängen från Efva Attling




Li i tunika från Fransa, leggings från Molo


Luca & Leon har båda tröjor och byxor från Nova Star


Bus :) 
Det kan väl aldrig vara så att Li ser sin moder om morgnarna? ;)


Ha en underbar dag du fina!!!!
Helénakramar

4 kommentarer:

  1. Hej du glömde skriva storlek på leggings;)) klänningen är superfin. Omvärderade faktiskt klänningen, jag köpte den här i veckan i svart. Helt underbar. Den passar dig. Du är jättefin kram

    SvaraRadera
  2. Alltså, du är så grymt snygg i din Sexton-klänning! Bilderna gör mig sååå klicksugen... Få se om jag kan hålla mig eller om jag faller :o). Haha, vad söt Li är på sista bilden, ser ut som hon kör en klassisk löparstretch - söta barn! :o)

    Ha en underbar lördag och njut av ledigheten! Kram från mig

    SvaraRadera
  3. Hm nu skapade du ett verkligt starkt habegär haha. Både klänningen och stövlarna etsade sig fast. Li är hur söt som helst på bilderna :-)
    Kram

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails