Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Barnet som kom istället för....

God morgon :)

Idag är ingen vanlig dag. Idag är Luca´s födelsedag! Luca kommer alltid vara barnet som kom istället för. Istället för det pyret vi förlorade den 16 november 2006. Tvillingarna var sju månader och vi väntade en liten som skulle födas i juni 2007. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att duscha på torsdagar. Det var en torsdagmorgon som jag först trodde att jag råkat skära mig när jag rakade mig. Det var nämligen blod på duschgolvet. Anade oråd när det dessutom var blod på handduken. Ringde till kvinnokliniken och fick en tid omgående
Jag kände mig så rädd, så utelämnad och liten.

P-O fick vara hemma med tvillingarna, det var första gången som han var själv med dem en längre tid, min mamma följde med till sjukhuset och man konstaterade en missed abortion. Jag skulle gå in i vecka 13 och pyret hade lämnat oss redan i vecka 8.

Det är min största förlust och stora sorg här i livet. Men så brukar jag tänka så här, hade vi fått behålla det barnet så hade vi inte haft Luca idag. Och Luca vill jag ju förstås aldrig vara utan. Därför är han barnet som kom istället för! Lika älskad som mina andra fyra barn men ändå med en speciell plats i mitt hjärta.

Den 3 oktober 2007 skjutsade jag William och Tilde till skolan. Hade värkar och ringde deras pappa för att göra honom beredd på att hämta dem från fritids. Ringde min mamma för att göra henne beredd. Hon kom med bussen någon timme senare. I samma veva hade jag ringt hem P-O. Klockan elva åkte vi in till USÖ. Klockan 13:43 såg Luca Björn Oscar Kämpe dagens ljus. 51 cm lång och 4170 gram tung. Ett litet blåbär som fastnade med halsen vid sista krystvärken. Han skrek inte när han kom ut men jag skrek desto mer "Han skriiiiker inte, han skriker inte". Strax efter kom det, det där efterlängtade skriket och känslan av att få möta sitt barn för första gången. Oslagbar känsla. Ovärderlig. Värd timmar av smärta, gråt och skrik.

Ida fyller han 3 år. Åren rusar på, helt otroligt. Minns det ju som igår!

Vi skall sjunga för honom alldeles strax nu, de andra har precis vaknat!


Luca alldeles nyfödd!



Tre barn på 1 1/2 år!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagens outfit:
Wigwam dress i vintage chalk (storlek 0)
Spoiler underdress i royal (storlek 1)
Jeansleggings från Gina Tricot
Jacquard longsocks i victoria
Stövlar från UGG







Ha en bra dag!!!
Helénakramar

2 kommentarer:

  1. Ett STORT Grattis till Luca!!!
    Önskar dig en bra dag....

    Kram Madde

    SvaraRadera
  2. Vilken jobbig historia, men som du säger själv: hade det inte hänt hade du inte haft fina Luca hos dig idag. Supergulligt kort på dina tre små, men det är svårt att fatta att Li och Leon är storasyskon när de själva är så små! :) Hur du orkade är en gåta... jag är imponerad! Stor kram <3

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails