Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Jag bli galen!!!

Hallå där :)
Varför kan man aldrig vara nöjd?
När känner man (läs JAG) att nu, nu har jag "det jag vill ha"?
Varför hittar jag ständigt nya saker som jag vill ha?
Chillnorway har jag suktat efter i ett halvår nu...inte riktigt kunna bestämma mig...hur väljer man ETT plagg av 114 fina liksom? Om man nu skall unna sig just ett plagg?

Nej, jag har prioriterat annat, mycket Odd Molly förstås. Nu är den önskelistan är "uppfylld". Jaha, då springer man på annat, Branting, Chillnorway, Primeboots.
Ytligast i stan.
Eller?
Jag kan liksom inte få nog av vackra saker helt enkelt. Och speciellt inte kläder och skor.

Jag vill ju ha fler barn också. Varför är man inte nöjd med fem?
Räcker ju alldeles utmärkt egentligen.
Mycket vill ha mer, hela tiden!

Den här klänningen har jag varit så nära att klicka hem flera gånger i helgen. Har tom i ren protest mot mig själv stängt ner datorn och gjort annat.
Diamond dress i offwhite från just Chillnorway...


Nej, nu skall jag sluta drömma, back to reality!
Kramar i massor

16 kommentarer:

  1. Det är nog bara mänskligt att känna så!
    Däremot tror jag att man ibland måste vara uppmärksam på det och stanna upp.Är man bara påväg till nästa mål hela tiden missar man ju nuet och att njuta av det man faktiskt har. När det gäller barn, jättehärligt med många barn men som jag brukar tänka, som själv har flera barn-jag ser framemot massvis med bebisar men i form av barnbarn!Tänk vad fantastiskt att ha orken och glädjen till att finnas som mamma och mormor sen! KRAM

    SvaraRadera
  2. 5 barn räcker.... Men att man hela tiden vill ha mer och mer när det gäller kläder.... det är nog bara så det är (antar jag). Jag tror att vi är många som delar det problemet med dig, att bara vilja ha mer och mer.... Odd Molly är en drog!!!
    Kram.

    SvaraRadera
  3. Lämpligt (eller olämpligt, hur man nu se det:-) nog har Butik 23 på Kungsgatan i Örebro fått in Chill Norway. Bara att dra dit:)

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Det där är en sjukdom tyvärr. Att man aldrig blir nöjd och bara vill ha mer. Du måste träna bort det. Köp billigare saker och spara till en kärleksresa med din man i stället. Du är fin som människa inte hur dyra kläder och skor du har att visa upp,för den lyckan varar bara några dagar, ibland inte ens det. Jag kan inte ha vänner som köper dyra saker för då gör jag det med. Det blir som en tävling. Därför har jag bara vänner som är jordnära nu, och mår bra. Kram

    SvaraRadera
  5. Hit har plötsigt landat fem ChillNorway plagg, konstigt. Tre för mamma och två till dotter, och vi är båda så nöjda.

    Jag köpte två röda velourtunikor, Agat och Onyx och en Agat i vitt också. Och lillprinsessan fick nästan likadana som mina, en rös och en lila klänning. Jag tror, att hon älskar väl mera dessa plagg. Troligen hjälper detta dig inte att hålla fingret bort från datorn :)))

    SvaraRadera
  6. Hei, jeg har trodd at jeg selv er "shoppinggal", men etter å ha fulgt en del blogger, skjønner jeg at det skal litt mer til enn det jeg kjøper.... Jeg har massevis av klær, men "mangler" alltid et eller annet. Overalt finnes det fristelser. Flotte Molly klær, Chillnorway, Ilse Jacobsen osv. Det er litt skummelt at man aldri blir fornøyd, synes jeg.Nå har jeg sett nøye gjennom hvor mye penger jeg har brukt på klær det siste året, og jeg må innrømme at jeg blir flau. Mye av det som ligger i klesskapet har jeg faktisk glemt at jeg har kjøpt. Nå har jeg bestemt meg, jeg skal bli mer forsiktig. Selvfølgelig kjøpe noe fint av og til, men ikke hver eneste uke!! Faktisk tror jeg at enkelte blogger påvirker en til å kjøpe. Har også bestemt meg for å kutte ut disse bloggene. Kommer til å følge med din blogg, for du har så mye annet bra. Tror det kan være viktig å huske på at de Molly-gærne damene kan påvirke en til å kjøpe mer. Opplever du det slik at du blir påvirket av andre Molly- entustiaster til å kjøpe klær som du egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe?
    Jeg blir også litt sjokkert når jeg ser at noen av disse damene har kostbare Molly bluser i alle farge- varianter. Det er galskap og veldig kostbart. Dette er ikke ment slemt, men hvis man tenker fornuftig tror jeg de fleste skjønner hva jeg mener. Folk får selvfølgelig bruke penger på det de vil.Å gåveldig ofte på shoppingsentre bare for å se på klær, er heller ikke særlig lurt. Husk: Det går raskere å bruke mye penger enn å tjene dem;) Dessuten virkelig lykke er mer enn fine klær. Kanskje shopping er en slags trøst for enkelte av oss damer. Vi shopper kanskje for å dekke over behov som ikke tilfredsstilles eller for å forsøke å bygge opp en finere fasade? Hva mener du og andre lesere? Hilsen Randi

    SvaraRadera
  7. Tro mig du är inte ensam, jag älskar allt som är vackert och kan inte heller få nog. Vill bara ha mer, mer och mer!!! Ibland kan jag komma in i shoppingstim där jag har svårt att hejda mig men lyckas jag bara med att låta bli ett tag känns det bra i kroppen och samvetet är rent. Men visst är det svårt då frestelser finns så långt ögat kan nå...
    Kram Ina

    SvaraRadera
  8. Det har jag ofta tänkt när jag läser din blogg och andra ytliga klädbloggar där lyckan verkar sitta i att konsumera. Hela tiden. Nya saker. Dyrare saker.
    Hur ofta och bestämt du än säger att du prioriterar precis det som gör dej lycklig, så är det ändå svårt att tro att det är på riktigt sant. Men jag önskar dej all lycka framöver. Det gör jag verkligen, och jag tror för din egen skull, the real Helena, att du skulle må bra - där innerst inne- av ett annat fokus! Kram!

    SvaraRadera
  9. Hej Helena! Diamond dress är underbar. Vet du hur den är i storleken?
    Ha en bra dag! Kram Jen

    SvaraRadera
  10. Jag tror det är naturligt att gilla vackra saker. Om man känner sig lycklig och blir nöjd, varför inte? Var köper man chillnorway i för nätbutik? Har förälskat mig i deras kläder både för barn och vuxna

    SvaraRadera
  11. Jag har läst din blogg, för jag tycker du ser fin ut på bilderna och klär dig så bra, men nu får det vara nog. Du gnäller mest hela tiden, har du det verkligen inte bra? Spar några av dina köpe-slantar, och gå på terapi några gånger istället. Du måste fylla din ångest med nya inköp, men det kommer aldrig att lyckas, för lycka går inte att köpa. Gör något åt den onda spiralen och få därigenom en positivare blogg. En som ser framemot det och därför tar en vilopaus från att läsa dina inlägg.

    SvaraRadera
  12. Hei, Skrutteruttan. Har du tenkt over det jeg skrev i innlegget mitt 25.okt om hvorfor mange av oss damer shopper så mye? Kjenner du deg igjen i noe av det jeg skiver? Det er absolutt ikke meningen å være slem, men jeg synes det hadde vært interessant å høre ditt synspunkt, (og gjerne også flere andres).Hvorfor hamstrer vi klær og sko når vi har skapene fulle fra før? Er det bare jeg som får dårlig samvittighet pga shopping? Jeg er som sagt en "flink" shopper, så det er ikke meningen å henge ut andre. Hilsen Randi

    SvaraRadera
  13. Hallå tjejer: Jag har läst era inlägg och det är så många tänkvärda saker!
    Anonym 1: Jag ser också fram emot barnbarn, men det lär ju dröja ett tag till ;)
    Molly B: Drog var rätta ordet ;)
    Mollymatronan: Tack för tips!!!
    Anonym 2: Tycker det låter lite hemskt att du bara vill omge dig med människor som mår bra...är det inte tanken, att man skall STÖTTA de som inte mår bra? Tänk om mina vänner lämnat mig genom skilsmässa och ätstörningar *huvaligen*
    Tarleena: Åh, vilka fina inköp!!!Jag är så sugen på en dress till Li!
    Randi: Jag förstår andemeningen i ditt inlägg, men jag förstår inte riktigt alla orden. Jag tycker också att man lätt "dras med", men blir inspirerad helt enkelt! För mig är kläder och sko ett glädjeämne även om många vill få det till att jag försöker fylla ett hål...hmmm, vilket då? Kläder fyller inga hål så vitt jag vet...men visst tycker jag att det är underbart roligt att få komplimanger för min klädsel och att få känns sig fin är viktigt för mig. Jag har nämligen alltid känt mig ful och tråkig.
    Ina: Ja, kan det inte vara så enkelt att man faktiskt tycker om att omge sig med vackra saker, det blir så analyserande ibland kan jag känna. "Du handlar för att du inte mår bra!" Och hur vet de det?
    Anomym 3: Oj, jag trodde inte att jag hade en ytlig blogg, trodde snarare att en del upplevde mig som för privat och personlig...Att jag sedan utöver jobb och familj har en ytlig hobby kanske är en annan sak...
    Jen: Ingen aning faktiskt, äger inget plagg (än så länge ;))
    Lotta: Millami kanske? Svårt tycker jag, att hitta nätbutiker...verkar mest vara fysiska butiker som skickar!
    Anonym 4: Hjälp, gnäller jag? Åh vad tråkigt, jag trodde verkligen att jag mest berättar rakt upp och ner om mitt liv (och jag kanske har blivit en gnällig människa *hemskt*). Jag har det jättebra! Jag har en familj som jag älskar, ett jobb jag trivs med, tak över huvudet, stabil ekonomi., underbara vänner!
    Randi 2: Absolut! Jag har bara inte hunnit svara och "tänka till". Tack för alla dina klocka ord och funderingar!!!!

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  15. Hei igjen. Flott at du sier din mening. Synd at du ikke skjønner alt jeg skriver. Håper du ikke blir trist(lessen?), for det var ikke meningen. Du gav egentilg et ganske bra svar på hvorfor du liker å shoppe:...visst tycker jag att det är underbart roligt att få komplimanger för min klädsel och att få känns sig fin är viktigt för mig. Jag har nämligen alltid känt mig ful och tråkig.
    Det er nettopp det jeg også tror! Fine klær og saker kan ha den virkningen at man kjenner seg bedre (mår betre). Du sier at du alltid har kjent deg ful og tråkig, og at fine klær fører til at du får komplimanger. Når det gjelder meg selv, så er det nok også slik. Fine klær, vesker og å ta vare på hud og hår hjelper på selvtilliten. I tillegg er det morsomt, men dessverre dyrt...Ha en fortsatt flott kveld!Hilsen Randi.Kommer til å følge bloggen din fremover. Liker godt at du forteller fra hverdagen din.

    SvaraRadera
  16. Randi: Absolut inte ledsen! Jag lyssnar gärna på människor och jag föröker att ta till mig. Men när människor skriver elakheter anonymt då lackar jag till, jag blir liksom misstänksam på en gång, när man inte kan stå för det man säger...Visst är det dyrt, men jag tycker att jag är värd det! Jag jobbar och sliter och då vill jag välja vad jag skall göra för mina pengar, inte göra det andra förväntar sig att jag skall göra...Vad roligt att du vill fortsätta läsa min blogg!!!Kramis

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails