Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

fredag

"Black is black...

....I want my baby back"...så sjöng alltid min pappa när jag växte upp. Brukar tänka på den sången när jag är klädd i svart. Jag tycker att svart är jättesnyggt, men jag måste säga att jag inte är en svart person, jag tycker om mycket färg! 
Men idag är jag alltså HELSVART!

Kvällen igår var rätt trevlig, P-O busade med barnen och jag tittade på julkläder till barnen. Det är så roligt att titta före jul, då känns det helt naturligt och självklart att de skall ha fina kläder på julafton. Sedan sitter man där med skjortor, slipsar, västar, finbyxor och finklänning som knappt används...Hade massor av kläder i varukorgen och skulle betala men då fanns det ingen kontakt med banken. Kanske var lika bra det, egentligen. De behöver inte mer finkläder, de kan gott och väl ha samma som förra året. 
Så egentligen kanske jag bara var lite shoppingsugen ;)

Kollade lite grann på Robinson och somnade under Hellenius hörna. Jag tycker faktiskt att det är mycket bra på tv nu! Och på onsdag börjar Maria Wern *gillart*

Hade sovmorgon i morse och vaknade tjugo över fyra. Jaha. Sedan började det snurra i huvudet. Lika bra att gå upp. Jag avskyr när man inte får stopp på tankarna utan att det leder till magknip istället. Då är det bättre att gå upp och sätta igång! Har haft det jättelugnt och skönt, resten av familjen sover fortfarande!

Jag har skrivit förut att jag har stenkoll på min ekonomi, massor av olika konton för olika ändamål. I det fallet är jag väldigt ekonomisk! Men det är också det som gör att jag i andra änden kan shoppa mycket kläder och skor som är min stora hobby.

Idag kom alltså barnbidraget. Jag har flera olika budgetar för olika konton. När jag får in pengar på kontot så öppnar jag aktuellt dokument. Dubbelcheckar med mitt konto och raderar raden i budgeten. Detta för att aldrig missa något. 
  • T ex så förs alltså en viss summa in på Mickes konto (hans del av barnbidraget minus spar och försäkringar till barnen som jag har konto för). 
  • Sedan dras en summa till P-O som är hans del av flerbarnstillägget. 
  • En summa dras till våra tre gemensamma barns konto (och från det kontot dras spar och försäkringar och resten går till kläder, skor). 
  • En summa dras till Williams och Tildes konto (samma där, spar och kläder).
  •  En summa dras för barnens mobiler.
(Ludde och Lovisa har hand om sina egna studiebidrag)


Sedan betalade jag räkningar från H&M och me&i och då gäller det att veta vilka barn som skall betala vad (och det har jag förstås skrivit upp). För oss är det viktigt att vi har olika konton i familjen, just för att vi inte lever i en kärnfamilj och att det aldrig skall bli snack om vem som fått vad...
Konstigt tycker en del, självklart tycker vi.

Nästa fredag är det lön och då kanske jag berättar hur jag gör då :)
(Jag får rätt mycket frågor om min ekonomi så så kanske det är bättre att förklara än att folk spekulerar och undrar...)

Dagens fredagsoutfit:
Everyday long cardigan i almost black (storlek 0)
Chrysalis minigown i almost black (storlek 1)
Leggings med skinndetaljer från H&M
Stövlar från Vagabond





Stövlarna är lite inspirerade av Primeboots med dragkedja där bak!

Ha en underbar fredag!
Helénakramar


10 kommentarer:

  1. God morgon!

    Ville bara säga att du är vrålsnygg i din outfit idag. Lite rockbrutta över det hela,super snyggt.
    Sedan vill jag bara säga att varför ska du behöva redovisa din ekonomi? Den är privat,vad du gör eller köper för dina egna pengar har ingen med att göra.
    Sedan om du vill ge lite tips eller råd är en ennan sak, men någon redovisnings skyldighet har du inte. Låt folk spekulera - dom har inte med det att göra.

    Ja detta var bara en liten morgon reflektion,

    Ha en bra dag,snygging. :-)

    Mvh Marie

    SvaraRadera
  2. Marie: Tack, vad du är rar!!!Jo, jag menar det kanske mer som ett tips, har hjälpt vänner att reda upp sin ekonomi. Att ha koll på sina utgifter kan vara ett sätt att få ordning eller att ge utrymme för t ex shopping eller resor... Kramis

    SvaraRadera
  3. Svart är suuuper snyggt!
    Klär dig. Bra låt för övrigt...
    Tur du & jag shoppar och några till. Gjorde vi inte det slutade hjulen att snurra.
    We miss u 2! Of course.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Hej tycker också det var så snyggt.Du passar visst i svart.Ha en bra fredag. OCH shoppa på.Det är jätte kul Lena

    SvaraRadera
  5. Håller med ovanstånende såå snyggt idag men såklart kommer från mig som är a big fan av svart GILLART tråko jag ;) vet det men men ...

    Tips är alltid välkommet hur man gör med sin ekonom och intressant att veta hur andra har det men absolut ingen nödvändighet att redovisa detta har varit på tapetet förut men massa tjafs m m hur ni gör med alla inköp hur ni har får..ja hua mig men bara så man har pengar så det räcker till allt och att man kan unna sig det där då blir ALLT MYCKET ROLIGARE :) eller hur hihi.. hur ekonomis är väl allas dröm att få var iaf min vill gärna lyxa köpa fina saker men ibland fixar men det och inte...!!
    TACK iaf för tipsen

    KRAMAR och hoppas vi får ihop en dejt!!
    Ha en toppenhelg själv ska jag jobba startar kl 15 avlut på söndag kl 21 jaja..hade en toppenkväll igår så den får man leva på denna helg!
    <3

    SvaraRadera
  6. Hej H!
    Jag gillar ju svart skarpt...mycket snygg outfit idag!!!!
    På en blogg väljer man ju själv vad man vill skriva om och dela med sig av...eller? Vill du skriva om din ekonomi så är väl det OK. Jag gillar inte att folk spekulerar då är det bättre att klargöra!
    Som sagt..mycket snygg i svart är du!
    Trevlig helg/Annsofie

    SvaraRadera
  7. Supersupersupersnygg outfit idag! :) Jag verkligen älskar svart och klär mig gärna i det. Du har verkligen lyckats med din outfit idag. Tack för inspiration! Njut av helgen!

    SvaraRadera
  8. Eva: Puss :)

    Lena: Tack!!!

    Tina: Ha en bra helg TROTS jobb!!!!Puss och kram

    Åsa: Tack vad du är snäll!!

    Ann-Sofie: Tack tack!!!

    Mia: Tack, det skall jag göra!!! Och TACK för komplimang!!

    SvaraRadera
  9. Pssst...
    Hej igen..måste bara säga att det är mycket uppskattat att du svarar på kommentarer!! Läser en annan blogg som är mycket populär oxå och där får man ALDRIG respons!
    Fortsätt så..
    Annsofie

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails