Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

tisdag

Grubblerier!

God Morgon!

Jag har funderat lite. Det har nog inte gått Er förbi att jag haft det rätt tufft i höst. Jag har mått dåligt, ätit för mycket onyttigt (som belöning och som kompensation). Jag har känt mig fruktansvärt obekväm i min kropp och ändå verkligen inte orkat eller haft motivation att ta tag i det. Varken med diet eller träning.

Sedan en dag så "landar jag" och tycker att det fungerar, det är jag och det är min kropp. Jag dör inte av att ha några extra kilo på den! I takt med denna insikt så började jag dels må lite bättre och jag beslutar mig för att vara snäll mot mig själv och köpa större storlekar på mina kläder. 
Därav den massiva utrensingen i min garderob!
Jag har investerat i en hel del nytt och jag ser verkligen fram emot lite nytt från Odd Molly som kommer nu i december. Jag vill nämligen inte köpa precis likadana kläder som jag haft i större storlek, det känns inget vidare.
ChillNorway och Branting har blivit ett bra komplement till Odd Molly. Att Odd Molly nu kommer med mycket velour gillar jag skarpt!!!

I söndags fick jag den raka frågan om vad jag väger. Jag visste verkligen inte men jag känner min kropp mycket väl efter 20 år med extrema viktförändringar. Jag var rätt säker på att jag vägde runt 62 (och att det skulle stå minst 63-64 när jag vägde mig med kläder och mitt på dagen). Jag kunde inte riktigt tro på resultatet utan fick be både P-O och Lovisa ställa sig på vågen.

I morse ställde jag mig igen, mest för att se om det var "tillfälligt" i söndag. Vägde 58,4. Nu funderar jag lite på vad det här beror på!
Jag äter som sagt vad jag vill och när jag vill (har fruktansvärt dålig karaktär nu!). Jag tränar inte alls.
Men vet Ni, jag grubblar och har gjort hela hösten.
Jag grubblar runt mitt arbete, jag grubblar kring vårt hus (renoveringar ), jag grubblar på vår relation (även om vi just nu har det bra!), jag grubblar runt bloggens utformning, jag grubblar på Luca´s mage.
Grubbleri kräver energi!

Har ni tänkt på att många som går isär går ner mycket i vikt?
Nästan alla jag känner har tappat åtskilligt i vikt under separationer. En av mina väninnor blev toksmal för några år sedan, hon var i ett skede i livet där hon kände att hon behövde bestämma sig för vilken väg hon skulle gå.

Kan det vara så att trots mitt alldeles för höga kaloriintag så har jag ändå gått ner lite sista månaden på grund av alla tankar som far runt i mitt huvud?
Bara klurar...

Dagens outfit:
Onyx dress i brunt från ChillNorway
Strumpbyxor från H&M
Jacquard longsocks i rose från Odd Molly
Stövlar från Primeboots






Humanitybandet passar bra till!!! Det finns flera olika modeller och färger på Smultrongården!
Bara att maila så skickar Eva!


Idag öppnar jag och slutar två. 
Skall hämta hem småttingarna och sedan skall jag ta med Luca till tandläkaren!
Ha en underbar tisdag!!!!

Kram kram

19 kommentarer:

  1. ...hmm känner igen mig i det mesta av det du skriver nu på morgonen.Jag tror att kroppen lätt blir det synliga och representativa i allas mående.Tyvärr har det blivit så fel i att media oftast framhäver det som smalast mår bäst när det snarare är tvärtom!!!Själv pendlar jag upp och er i vikt och är inte heller riktigt på min trivselvikt, men å andra sidan när jag är det och trivs med kroppen så är det på bekostnad av att jag inte "får" fika osv,livet blir en kamp emelllan att äta eller inte.Jag tror ett mellanting är det bästa!Hormoner och vätska varierar ju i kroppen från dag till dag, så upp till tre kg kan man pendla.En del hittar sitt rätta jag när man går isär,slut på soffätandet!Men när jag rasade i vikt i min seperation var det snarare ett tecken på att det var jobbigt, sen följde en kamp bakom stängda dörrar att behålla den vikten...Du är underbart fin nu.SMAL på ett fint sätt!Kram fina du, ha en underbar dag.

    SvaraRadera
  2. Kroppen föränndras ju med tiden. Ett naturligt åldrande! Tycker din insikt känns bra! DU ÄR SÅ FIN I DIN KROPP! Du duger så bra som du är!
    Visst, jag kan förstå dig att det känns sorgligt att "byta garderob". Men det är ju inte några XL-XXL storlekar du pendlar mellan. Du är inte medicinskt sett sjukligt överviktig på något sett.
    Äta måste man göra, annars blir man sjuk!!!
    Har själv "sparat" kläder sen tiden innan sambolivet/ småbarnsfamilelivet kom(10år sedan)... Har sparat kläder från den singel/partytiden. Kan bara le åt dem idag. Att komma i byxorna är ett minne blott :-) och topparna har av någon konstig anledning krymp och sitter på halva magen. Sparar dem endå, av någon konstig anlednig... Kan bli roliga utklädningskläder till barnen (eller åt barnbarnen om man får det ;-))att jag ska kunna komma i kläderna har jag inte på min agenda!!!
    Ha en bra tisdag!
    Lev och må bra! /Marie

    SvaraRadera
  3. GODMORGON grubblar mycket också, fast jag har det jättebra både med jobb som jag älskar,jobbar med barn,man som är toppen. Men en del personer är nog den där typen som funderar för mycket över saker .Vill ha allt i ordning och kontroll på allt.Äter som en häst men smal som en tråd alltså.Ha det gott lENA

    SvaraRadera
  4. Anna från Lysekiltisdag, november 30, 2010

    God Morgon
    Jag tycker du ser jätte fin ut !! Inte alls för stor på något sätt ! Men huvudsaken är ju att DU skall må bra ! Oavsett vad vågen visar..de finns ingen annan som kan säga till dig att du är för smal/tjock mm De är du som skall leva med din kropp o trivas i den ! Men jag tycker du verkar så sund när du nu istället väljer att köpa en strl större istället för att mådåligt över att de sitter för tajt ! Själv är jag en Stor Xl tjej som lyckats gå ner 13 kg men har en hel del kvar att ta på! Vet precis hur de är att inte ha någon som helst motivation...
    Men jag har insett jag kommer aldrig bli den smala tjejen som kan ha en strl M upptill Så jag har bestämt mig för att Gilla mig själv ändå o vara glad för att jag nu köper en strl mindre på kläderna även om jag köper stora kläder :-)
    Ha de bra o sköt om dig
    Och DU är verkligen Skit snygg o fin !
    Kram från Anna

    SvaraRadera
  5. För mig är det så att behovet av förändringen kommer först i mitt huvud, tankar, önskan om nåt annat, drivet. denna gång behövde jag minska i vikt (minus 33 kilo) från tjockis till snygg babe för mig. Mannen i mitt liv hängde inte med i min förändring, tyckte det var svårt att se mig utvecklas, bli en annan, vara snygg. Så separationen kommer nu....när jag är som bäst, men en annan i hans ögon. Så är det för mig.

    Jag tycker du är toksnygg, just nu. Fin som attan!

    SvaraRadera
  6. Tack alla ni underbara människor som stöttar och FÖRSTÅR, som ger mig ny energi och månar om mig. Det gör mig så oerhört glad och lycklig!!!!!

    Kram till er alla!!!

    SvaraRadera
  7. Tycker du är superfin som du är... Känner igen mig i det du skriver... Jag grubblar oxå en hel del och trots brist av träning går jag ner... Jag är en grubblare och det oavsett om jag mår bra eller ej...

    Fin outfit idag!!

    Kramar Mia

    SvaraRadera
  8. Hej H!
    Inte så konstigt att du grubblar och tänker..det verkar snurra mycket på agendan. Du har ju faktiskt 5 barn oxå!! Det tycker jag är jätte mycke barn (fniss), själv har jag två, en man och en hund och hinner själv inte med livet ibland.
    Prioritera måste man försöka göra och ta vara på det goda i livet!
    Du ser jättefin ut tycker jag!
    Kram Annsofie

    SvaraRadera
  9. Alltså... hur lång är du?

    SvaraRadera
  10. Jag känner igen mig själv sååå mycket i de du skriver. Tycker dock du har kommit jättelångt som kommit till insikt. Jag brukar också rasa i vikt när jag mår dåligt och det tror jag inte beror på hur mycket man äter utan att det helt enkelt tar en massa energi att gå och grubbla på saker. Men jag tycker du verkar vara en fantastisk tjej och du ser kanonfin ut nu. Du ger sååå mycket inspiration i det du skriver om både mode och det dagliga livet vi alla lever och det är alltid spännande att läsa det du skriver :-)Så kämpa på!
    Stora kramar
    /Vivvi

    SvaraRadera
  11. grubbel tar energi, men det många glömmer i ekorrhjulet är faktiskt att vardags motionen gör en hel del,bara att städa , gå till jobbet m.m bränner en hel del,träna ska man göra för att man mår bra av det,och för att det ger energi,men man ska inte ha dåligt samvete över att man tar en fika med en god vänn eller ser en film i pausen mellan städ och disk, för det ger också värdefull energi...kanske mer..vi ser alla olika ut,mår man bra så blir man vacker...

    SvaraRadera
  12. Hej!!!

    Det är jättetrevligt att höra era tankar och åsikter, förklaringar och delgivelser!!!

    Jag är 166 cm

    Tack för alla komplimanger och fina ord!!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. glömde att säga att DU är jättefin nu,tittade tillbaka på bilderna från ca ett år sedan,(har inte sett dom tidigare) och ser att leendet nu når ögonen,du strålar nu,då såg du mest trött ut..(om jag får säga så)jag tror att även du ser skillnad...

    SvaraRadera
  14. Känner också igen mig, jag var en grubblare av stora mått...funderade mycket på "om/men/hur" osv osv...det är inte kul alls. Jag gör det inte idag, men jag rekommenderar kanske inte sättet jag kom över det, heh...men idag tänker jag istället på hur lyckligt lottad jag är och vad jag HAR istället för vad som kan hända...
    Jag mår så mycket bättre :) Och boken "lyckans verktyg" kan jag rekommendera! Läs den, den är superbra! Jag kom halvvägs helt själv, men den hjälpte mig ytterligare.
    Och du är superfin :)
    *sorry för att jag är anonym nu*

    SvaraRadera
  15. Du är jättefin som du är. Behöver absolut
    inte gå ner i vikt. Jag har suttit här i min
    soffa o gapskrattat åt vad Luca sa om tandl.
    Ja, jag har barnslig humor...
    Kram Pjollret

    SvaraRadera
  16. Du är precis så fin som alla säger fått många barn inte ett spår av det...åldern börjar ju oxå göra ibland för vissa iaf sitt, förbränningen blir lägre...inte för att du ÄR GAMMAL men över en viss ålder så kan det bli så om du hajjar hihi..Grubblerier och stress full fart runt om gör säklerligen sitt till med hög förbränning m m MEN DU STRÅLAR,är så fin, mår bra,hyn är fin håret din lyster i ögonen Det finns där!! Du trivs det syns och skönt att du accepterar vikten för den är ju definitivt inte hög..men svårt att acceptera när man sätter ribban själv och vill väga mindre men då blir det inte fint..Nu sitter kläderna såå bra på dig du bär dem med värdihet!!
    S är ju inte en stor stl man SÅ får man tänka!!
    Klänningen idag wow superfin
    Cool kommentar av lillprinsen hihi...roliga är de!!

    KRAM på dig och go girl som du är precis här och nu

    SvaraRadera
  17. Var kan jag få tag på den fina klänningen du har på dig?Vill så gärna ha en!!!
    H/Victoria

    SvaraRadera
  18. Victoria: Den heter Onyx dress och jag köpte den i Danmark på Fredriksdale de luxe...

    SvaraRadera
  19. Tack söta!
    Hoppas den finns att beställa då...är aldrig i Danmark :).
    Läser din blogg varje dag och skulle kunna dö för din garderob, haha. Så mycket fint du har!!! Tack för hjälpen!!!
    Vicotria

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails