Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

fredag

Odd Molly; var handlar "0:orna".. ...?




.










...och var är 4:orna på produktbilderna?

Två kvinnokroppar, båda smala.
Hur vore det se att en modell i
storlek 4?
Jag tycker att det är bra att se olika modeller, men det vore ännu bättre att se vilken storlek som visades på bilden. Kanske ger det ett hum om vad man själv skall välja...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


God morgon vännen :)

Änligen fredag, eller hur!!! Vi har haft en knasig natt, Luca är lite täppt och har känts varm i natt, nu är han "som vanligt" igen. Kanske det var det att jag själv är som en kamin på nätterna och så ligger vi fem stycken i sängen, det blir varmt det! Han har i alla fall hållit mig vaken i omgångar. Jag känner dessutom av min sträckning efter pååkningen i förrgår. Suck.

Men nu är det fredag och då kan man ju inte vara annat än glad :).

Det blev Johan Falk igår, men jag min knäppgök sov i mitten, blir såå trött på mig själv!

Jag har funderat lite...när man tittar på modevisningar från Odd molly-släpp, då är många modeller trådsmala....Tror ni att de får kläderna insydda/häftade, nålade innan catwalk? Jag upplever mig som en rätt normal tjej, i alla fall om man tittar på förhållande mellan vikt& längd, BMI och andra "mätsystem". Jag har för det mesta storlek 0, men 1 ibland. De som är riktigt smala, kan de inte använda Odd Molly? Möjligtvis om man är låååång och smal (då brukar man "per automatik" dra större storlekar).


Jag hade inte kunnat ha många plagg i våras, det hade varit tältvarning. Jag är lite kluven till det där. På ett sätt är det bra att Odd Molly klär kvinnor med "normal" kropp (inte för att man kan dra slutsatsen att de inte uppmärksammar/hyllar smala kroppar, för i såfall skulle de väl änvända mer mulliga modeller, både på produktbilder och på catwalk...men ändå...).

Men alla som är jättesmala och också vill bära dessa kläder, hur går det? Läste i Ninnas blogg att många webbisar inte tar in storlek 0 och att hon måste hänga på låset. Smultrongården tar in ett fåtal modeller i denna storlek, just för att de är mer svårsålda. Vad innebär det? Att riktigt smala människor inte använder den här typen av kläder? När jag var som sjukast då ville jag ha så tighta kläder som möjligt, ville liksom visa den magra kroppen. Sjukt!


Jag är jätteglad att jag numer hellre visar fina kläder än min kropp (förstå mig rätt). Det är ju inte så att jag vill se ut hur som helst, men jag strävar inte efter att klä mig så att jag ser så smal ut som möjligt, utan klär mig för att jag blir glad av att bära kläderna.

Min fråga är inte så avancerad som det kan verka...Jag bara undrar...H&M t ex som ändå är en riktigt stor modekedja, de använder sig av storlek 32. Men Odd Molly börjar på 34. Vill man inte ha de som är tunnare än så i sin kundkrets? Lika mycket som jag funderar åt andra hållet. Odd Molly "klär" större kvinnor helt fantastiskt. Jag blir så glad när jag ser en kraftig kvinna med vackra OM-plagg, jag är rädd att många vill dölja sina skvanker när de har för många kilon på sin kropp, klär sig lite tråkigt och anoñymt. Varför kan inte OM då visa produktbilder på kvinnor i storlek 4. Det är samma där, vill man inte vända sig till kvinnor som är större än storlek 42? Har du någon tanke kring detta?



Dagens outfit:
Check me andress rose (storlek 0)
Spoiler underskirt i chocolate (storlek 1)
Bälte från ?
Grovstickade strumpbyxor från H&M
Jacquard longsocks i royal



Wieee, snurrar ut :)






Humanityband i midnight plum och baby pink

Ha en bra fredag!!!
Helénakramar







10 kommentarer:

  1. Vad fin du är Heléna - härligt en fredag!

    Odd Molly har valt att klä tjejer i xs-xl .. inte xxs och inte xxl. Sen är det då upp till butiken att lägga sin order och samma som nollan så var det väldigt svårt att hitta fyror ett tag "då de inte såldes". Jag tycker mig se en förändring och är man nolla så kanske man får hänga sig fast vid nån speciell åf lite mer och raggar ur deras sortiment, eller kanske tom påverka att det tas in mer.

    Det här med modellerna vore en bra grej! Men som allt - det tar tid och kostar pengar, mått på plaggen är en annan sak som skulle underlätta.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är härligt, underbart och sunt att ett starkt märke som OM på något sätt visar att man inte "ska" XXS som vuxen. Skulle som du också hellre se lite fler 2-4 i modeller på catwalks. Och att kläderna gör att alla ser snygga ut i dem, oavsett lite kärlekshandtag här och där! <3

    SvaraRadera
  3. Håller helt med dig gällande modellerna. De borde ju ha 5 modeller som står egentligen. Naturligtvis inte med samma plagg men lite blandat. Tex en 3a i ena färgen, en 2a i andra osv. Kram

    SvaraRadera
  4. Tycker att OM ska stå för ett sunt ideal. MEN det finns faktiskt tjejer som av naturen har "size zero". Ska de inte ha chansen att bära vackra Odd Molly? Det är såklart svårt att vara alla till lags, så det är väl bara att acceptera att man inte kan ha vissa modeller.
    Kramis

    SvaraRadera
  5. Bina: Tack sötis
    SanniBus: Absolut!

    Det är svårt det där med ideal...på något sätt sträcker de sig inom "normalintervalllet". Men man kan ju vara liten och smal och dra en liten storlek eller lång och kraftig (kanske vältränad) och dra en stor storlek...Så att man drar xxs eller xxl behöver ju inte vara förknippat med ett osunt leverne menar jag...

    SvaraRadera
  6. Jag startade en omröstning igår kväll angeånde storlekar på Odd Molly... ska bli intressant att se vilken storlek som är vanligast!

    (Delta gärna i undersökningen)

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Åh vilken fin kombination!!
    // M

    SvaraRadera
  8. Det är säkert så att de tillverkar provkollektionen i samma storlekar ungefär, det blir nog för dyrt att sy upp i samtliga storlekar och lite krångligt kanske. Alltid svårt med storlekar och tyvärr är det väl så att vissa helt enkelt är för smala eller för kraftiga. Det är jättetrist för de såklart om man gillar ett speciellt märke och inte kan ha det men sen kan det ju skilja sig mellan olika klädmodeller också, vissa är större och vissa mindre. Tycker ändå OM har en ganska generös spännvidd på storlekar från 0-4, helst om man jämför med många andra märkeskläder.
    Trist bara att vissa åf endast tar in vissa storlekar men de tänker ju på att sälja såklart och vet väl med sig vilka storlekar som går bäst. Trist för kunden bara...
    Fin är du som vanligt!!:-)
    Kram Ina

    SvaraRadera
  9. Bambi: Det är gjort :)
    M: Tack :)
    Ina: Tack och ja, du har säkert rätt, det har nog med kostnader att göra...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails