Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

Ordning och reda!

Tack för alla roliga och snälla kommentarer sedan igår! Några av er tycker jag skall ta gubben till kyrkan :). Vi får väl se!

Jo ordning och reda tycker jag är förutsättningen när man som vi har många barn. Jag skulle aldrig vilja neka något av mina barn "det andra får" för att de har många syskon eller en mamma som handlar mycket Odd Molly. Barnen först, mamma sedan!

Jag har ända sedan jag fick mitt eget barnbidrag när jag var 14 ägnat mig åt budget och jag förde kassabok i många år! Jag har sommarjobbat sedan jag var 12 år och jag är van att klara mig själv. Ända fram till dess att jag blev sjukskriven med tvillingarna har jag jobbat extra utöver mina heltidstjänster.

Först som förskollärare och samtidigt på McDonald´s. Sedan som förskollärare och ledsagare/avlösare. Valde dock att säga upp de jobben när jag väntade tvillingarna (blev sjukskriven i vecka 26 för sammandragningar). Det var en stor omställning att gå från att jobba ca 120 % till en ersättning på 80 %. Men det gick det med!

Bäst ekonomiskt hade jag det när jag var ensamstående med William och Tilde, men då hade vi ingen bil och det är ju den största utgiften efter boende för de flesta människor. Så livskvaliteten var inte så vidare hög. Storhandla med två små barn och släpa kassar på en buss...

Idag har barnen varit på ett uselt humör, de är gnälliga, skriker, gråter, bråkar. Jag var dödstrött i morse, jag bad P-O gå upp istället för mig, han fixade frukost till dem och servade. Vi låg kvar till halv nio *ovanligt*. Busade lite med barnen, låtsades använda deras fötter som telefon och ringde till deras förskolefröknar. De ville aldrig sluta! Gick sedan upp och startade kampanj RÖJA! NU har jag precis ätit min frukost och dricker kaffe.

Vi har inga planer idag mer än att vi skall till Systembolaget, till Apoteket (Leons recept hr kommit!) och handla lördagsgodis. Idag är det verkligen -25 grader här.
Jag håller mig för skratt!!!!

Vad skall du göra en lördag som denna?

Barnen leker med nya julklappsservisen. Luca i kläder från me&i, Leon har tröja från PO.P och byxor från me&i. Li helklädd från me&i.

Dagens outfit:

Hatehate tee i almost black (storlek 0)

Svart baslinne från Gina Tricot (har lånat Tildes)

Cotton twill shape skirt i dark blue (storlek 1)

Svarta leggings Gina Tricot

Jacquard longsocks i dark blue



Gillar den svarta spetsen baktill, den "lyfter" kjolen!


Hals band från Miss Dee


Ha en skön lördag!!!
Helénakramar




8 kommentarer:

  1. Denna lördag skall jag RÖJA!!! Först kl 11 så kommer det en som vill ha hjälp med bokföringen sen är det Städning som gäller.... Men vi har 2 kontaktbarn i helgen och sen jobbar gubben 13 timmar idag och imorgon så jag hinner det jag hinner... Har nu 3 sockerkakor i ugnen och en kladdkaka skall oxå in för jäntan får hit 3 kompisar i 12-års ålderd och då skall det fikas och fnittras... Tycker synd om den stackars killen som kommer oxå... Stackarn är dödlig kär i min dotter men hon VET inte =)) Hon njuter väl så länge han fjäskar runt henne...
    Nu skall jag försöka få på 2-åringen kläder vilket inte är lätt för bara jag vänder ryggen springer hon i blöja igen!!! Igår var det blöja hela dagen...
    Ha en underbar dag!!!

    Kram Madde

    SvaraRadera
  2. Jag ska slappa och förbereda inför att jag börjar jobba imorgon...fast jag vet inte om jag ska kalla det för jobb. Jag flyger med två kollegor till Barcelona. Äldsta har Innebandyträning och jag ska städa i marsvinensn bur och sedan iväg för att hämta ut ett par paket och sedan handla lördagsgodis.

    SvaraRadera
  3. Här är det handbollsträningar, tvätt och mathandling som gäller. Kjolen är jättefin, har den jag med fast inte använt än. Fint med jaquard long socks till, snor nog din idè nån dag! Ha en bra lördag! Kram

    SvaraRadera
  4. Vad fin du är! Själv hasar jag, som vanligt, omkring i myskläder (fast jag har köpt nya, lite fräschare :-D) och mår lite halvtaskigt. Vi är tre i familjen som hostar, snorar och snörvlar. Därför blir det säkerligen ganska stillsamt här idag. Min 11-åring ska åka till Fryshuset och åka skateboard med sina bästisar och sen sova över hos en av dem och min 13-åriga dotter ska också sova hos en kompis, så det blir jag och min förkylde 9-åring som får mysa tillsammans med resten av familjen idag. Ha nu en mysig lördag! KRAM

    SvaraRadera
  5. Jag fick ett trevligt samtal från en kompis som ville att våra barn skulle leka, det passar oss utmärkt! Nu är mannen ute med småttingarna i kylan, jag har precis förberett lunch, bakad potatis! Kram på er tjejer!!!

    SvaraRadera
  6. Här är det en på kalas, den äldsta fick nya inomhusskor (träningsskor) och yngsta tjejen har "bara" varit hemma och myst med mig! Det är kallt som 17 och varken hon (eller jag) gillar kyla så mycket...
    Nu ska jag leta fram lite mönster, har oerhört dåligt samvete för att jag sytt så lite åt grabbarna på sistone. Och så är det en present till en nyfödd liten kille som ska bli klar!

    Ha en bra lördag!

    Just det, själv "skrotar" jag runt i min 4 continent x-stitch i rose, som är aningens för stor tyvärr, leggings och linne under. På kvällen blir det scarf scarf i grey för då blir jag frusen. Tur att vi har ganska så varmt inne...

    SvaraRadera
  7. Jag har läst ett tag och känner att nu är det dags att lämna en kommentar! :)

    Jag tycker kläderna är jättefina(även om jag själv inte passar i dom än på ett tag, har lite extra "hull" att bli av med :D) men det är inte främst därför som jag läser din blogg varje dag.

    Det är jättebra att du skriver om vardagliga händelser och jag tycker det är jätteintressant att läsa om ditt liv med din stora familj! Jag drömmer själv om en stor familj, är nu gravid med 2an så det är väl en liiiiten bit på väg iallafall. Det känns bra att läsa om andra som har barn som krånglar, får utbrott, äter dåligt och som där emellan oftast är helt underbara! De flesta bloggar är så himla positiva och perfekta!

    Jag har förstått att du får en del påhopp här. Jag förstår inte varför, det är väl bara att sluta läsa bloggen om man är missnöjd. Folk ska skita i vad andra gör med sina pengar!

    Detta blev långt :D Men nu vet du att du har ytterligare en nöjd och trogen läsare!

    SvaraRadera
  8. Fia : :)
    Josefin: Vad roligt, välkommen!!!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails