Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Omtanke, goda råd och igenkänning!!!

God kväll kära vän!!!

Jag vill börja med att tacka för den fina feedback som jag fick i förra inlägget. När jag väljer att skriva ett så öppet inlägg så finns det flera anledningar, den ena är att jag förstår att där ute finns det massor av kloka människor, med kloka tankar, livserfarenhet och goda råd. Det är oerhört skönt att känna att vi inte är ensamma. Jag vet att livet inte är en dans på rosor. Jag har levt i tre olika förhållanden, de har alla haft problem, dock helt olika problem.

Jag vet att vi lever i en "utsatt" situation, skilsmässostatistiken är mycket högre för sammanslagna familjer än för kärnfamiljer (och de resultaten är ju tyvärr också väldigt nedslående). Jag vill kämpa för vårt äktenskap, för våra barn. Det är viktigt för mig. Även när vi har det tufft. Det viktigaste av allt, hur mycket man än bråkar är att vi faktiskt älskar varandra. Skulle jag en dag känna att jag lever i ett kärlekslöst förhållande, så skulle jag faktiskt välja att gå. Jag tror inte på att "hålla ihop för barnen", jag tror de får en väldigt skev bild av livet om de lever i en familj där föräldrarna inte mår bra, inte är lyckliga tillsammans. Jag vet att en del vuxna "härdar ut" till dess att barnen är stora, men jag tror inte att det är värt det. Mina föräldrar skilde sig när jag var 13, då var jag lättad. Åren med ständiga gräl och tårar skapade bara en osäkerhet och en oro hos mig. Sedan blev det lugnt.

En annan anledning till att jag skriver här i bloggen är den känslomässiga befrielse det innebär för mig att få lätta mitt hjärta, att få skriva och sätta ord på mina tankar. Jag behöver få ur mig det jag känner och P-O accepterar att jag skriver om vårt förhållande, även om han blev lite bestört när han läste om familjerådgivning och skilsmässa (det är nog lätt att dra högre växlar än det som är avsett). Inget ont om familjerådgivning, jag vet flera som blivit hjälpta så (och flera som inte blivit det med för den delen).


Jag har läst igenom kommentarerna några gånger men minns inte allt, en del råd är väldigt goda och jag skulle önska att vi kunde lämna ifrån oss barnen en stund ibland och jag tror att det blir lättare om några år, då är William och Tilde lite större och jag skulle kunna "anlita" dem som barnvakter. Förhoppningvis innebär det mer tid åt oss. Samtidigt som det blir lättare för oss som familj att göra saker tillsammans när de små är lite större, gå på badhus, restaurant, resa, kultur, nöjesparker. Jag hyser stor förhoppning om att livet kommer att bli lite enklare om några år (sedan vet man ju aldrig vad som händer, men jag kan och vill ha en positiv tanke kring det!).

Några tar upp min shopping. Jag vill inte orda så mycket om det. Jag förstår bara inte varför det är så mycket tabu kring att shoppa? Vi har bekanta som reser till Thailand och bränner 50 000 på ett par veckor, det höjer man inte på ögonbrynen för, men att handla kläder för motsvarande, det är tydligen fel. En del har boendekostnader för 15 000 i månaden, andra har två bilar. Jag menar att vi alla väljer att lägga pengar på olika saker.

Jag försöker inte fylla ett hål inom mig med kläder. Däremot vill jag ha en stor familj och för mig är det ett sätt att fylla mitt liv med massor av kärlek. Jag vet att folk tittar snett på mig när det gäller den biten "varför har hon så många ungar?"

För att barn är den finaste, vackraste mest underbara gåva man kan få, tycker jag!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eftersom den här bloggen heter som den gör så skall jag faktiskt skriva ett par rader kring det ämnet också :).

Om jag bara skulle köpa ett plagg ur den här kommande kollektionen, då blir det denna!






# 177 Lotta lotta long jacket i powder.
Jag tycker den är helt underbar!
Dessutom har jag ingen vårjacka!


Vi är många som räknar ner nu, på tisdag kommer bilderna på hemsidan. Sedan är frågan när produkterna hamnar i butikerna...Någon som vet?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag har det varit en händelserik dag vill jag lova. Det var ju hur kallt som helst och i min naivitet släppte vi iväg barnen till bilen utan vantar *klantarsle, jag vet*. Tänkte att de där 20 metrarna skulle gå snabbt undan. Pyttsan, pojkarna storgrät och ville dessutom inte ha de gosiga fleecefiltarna på sig i bilen (varför?).

Åkte förbi Statoil för att tanka och först då lyckades jag lugna Luca, han fick låna mina vantar (som jag hade för att skrapa rutorna). Sedan var det knäpptyst i 3,5 mil till Gyttorp. Jag njöt av det vackra vinterlandskapet, bra musik i radion, lugna barn. Framme hos pappa mös vi i soffan, tittade på skidskytte. Luca frågade femtio gånger om han fick ta mer chips (han tog verkligen ett i taget).

Kring lunch hjälpte tvillingarna min pappa att steka köttbullar. Pappa gjorde quornburgare till mig och gratinerat mos. Alla barnen åt bra efter ett utspel av Li dock (som gick över som tur var). Vi stannade en stund till, sedan började jag på allvar oroa mig för Li´s munsår och den "finne" som hon haft på benet, vi har haft ett plåster på det för att hon vill ha plåster på precis allt som gör ont, är rött eller känns på annat vis. Upptäckte nu att det var torrt men med jättemycket var under.

På vägen hem bad jag P-O ringa sjukvårdupplysningen och be om en tid på jourvårdcentralen. Hann hem och dricka en kopp kaffe, P-O lyfte in två sovande pojkar och sedan åkte Li och jag iväg. Jodå, svinkoppor. Fick recept på an antibiotika på H....någonting. 433 kronor kostade den, är inte det dyrt? Kan inte minnas att jag någonsin betalat så mycket för penicillin. Jo, det är dyrt det här sade apotekaren...Betalade och konstaterade att vi på två dagar lagt ut 880 kronor på medicin. Säger det igen, vi klarar av att betala, men alla har ju inte den möjligheten. Varför är inte barnmedicin gratis, som sjukvården för barn? För att förhindra att barn nekas den vård som de behöver. Lite sorgligt är det allt.

Hem igen och trots utmärkta tips från Camilla om hur man får i barn flytande medicin gick det inte alls. Trots att vi höll henne näst intill upp och ner så lyckades hon spotta ut allt tre gånger. Till slut fick vi henne att ta pyttepytte lite om hon drack det själv, hon grät, men tog det och fick en bit choklad efteråt. Nu har vi 29 gånger kvar *grattis till makarna Kämpe*.

In med henne i badet, hon var genomkladdig av medicin. P-O hade badat Leon på eftermiddagen och dammsög för fullt i tvättstugan. När han kom upp ställde jag mig på Crosstrainern. Har haft lite småångest idag, för att jag vet hur motigt det känns att kliva upp på den. Efteråt är jag själaglad istället och såå nöjd med mig själv. Duschade och sedan åt vi middag, P-O hade lagat *härligt*.

NU skall jag ta rätt på massor av tvätt. Barnen kommer att vara vakna lääänge i kväll.

Imorgon vabbar jag, Li får inte gå till förskolan på två dagar, så lång tid tar det innan smittorisken upphör.

Kram på dig!!!





51 kommentarer:

  1. Det ÄR svårt att leva i en relation och konstigt vore annars för ibland kommer man inte ens överenns med sig själv och hur ska man då kunna komma överens med någon annan...
    Livet går upp och ner och vardag och rutiner med barn, hus, bil, jobb tar stor del av vår tid och lämnar så lite till övers för annat därför måste man försöka hitta det lilla i vardagen. Inte lätt jag vet!! Ibland känns det som man bara skulle vilja stänga dörren bakom sig och bara gå men det kan man ju inte. Istället måste man harva på och försöka vara så duktig hela tiden. I relation till sin partner tror jag att man ska försöka röra varandra mer, en klapp, en kram eller en puss kan betyda så mycket men ta så lite tid i anspråk. Den säger "jag ser dig". Jag och min man pratar jättebra i bilen. Ibland kör vi en runda eller tar en lite längre runda då vi varit och handlat då knoppar baranen en stund i baksätet och jag och Peter pladdrar på om allt möjligt, det tycker vi är jättemysigt!
    Tror att alla tror att andra har det så himla bra hela tiden och att gräset är grönare på andra sidan men skenet kan bedra och gör det ofta. De flesta har det kämpigt ibland och upp och ner går det hela tiden. De få gånger man kan få egentid får man vårda ömt och leva på länge. Det behöver ju inte vara å mycket egentligen, en enkel middag på restaurang, en bio eller dyl. kan göra mycket för relationen.
    Det blir bättre jag lovar!!
    Kram Ina

    SvaraRadera
  2. Ina: Tack för omtanken!!Jo, jag tycker också om att åka bil, nu när vi köpt ny bil så sitter vi båda där fram (airbag) och då kan vi plötsligt PRATA med varann, barnen är nästan alltid nöjda i bilen *skönt*. Du, nu börjar saker släppas hos Deepfling, har du klickat än ;)? Helénakramar

    SvaraRadera
  3. Antar att ni fick Heracillin, brukar vi få för svinkoppor. (Välkommen till Familjen Apotek) Jag vet, det är hur dyrt som hellst, men man får ju trösta sig med att det är gratis att gå till doktorn iaf. Och sen kommer man ju rätt snabbt upp i högkostnadsskyddet om man som vi köper mycket medicin (inom ett år). Håller tummarna för Li! /Ylva

    SvaraRadera
  4. Inte så mkt att säa om förhållanden..det är som det är motigt ibland och underbart i bland:-) Däremot undrar jag om de sa ngt särskilt om varför Li fick penicellin för svinkopporna? Min stora dotter (6 år) har haft det 2 ggr och båda gångerna har de inte velat sätta in det, utan har gett bekteriedödande salva istället och sen har vi tvättat tvättat och tvättat med alsolsprit för att torka ut det. Var det för att Li hade även på kroppen som hon fick antibiotika?

    SvaraRadera
  5. Hej Helena!
    Min dotter fick svinkoppor i somras. Jag fattade inte vad det var och tillslut hade hon i huvudet, på båda benen och några på armarna. JAg fick tipset att badda med alsolsprit, lufta och smörja med en receptfri salva. De gick bort snabbt när jag plockade bort plåstren. ( JAg hade trott att hon kliat sönder myggbett..) Kände mig som en usel mamma när vi kom till doktorn kan jag lova.
    Maria

    SvaraRadera
  6. Att jämnföra en Thailandsresa för hela familjen, där alla förhoppningsvis är med i planering, genomförandet och sedan delar minnena för livet, och att en person i familjen handlar kläder till sig själv för samma summa på ett halv år, är för mig helt absurt! Iaf när vi pratar om sådana _stora_summor! Vi snackar ju ändå flera månadslöner efter skatt under ett år, på kläder.
    För dej är det kanske samma sak, men fråga din man och dina barn. Och fråga andra IRL, håller de verkligen med?
    Du är så snabb på att rättfärdiga ditt överdrivana shoppande, men vänd på steken och säg att P-O valde att handla tennsoldater för 100 tusen varje år, och ägna sitt liv och engagmenag åt detta, skulle du verkligen inte höjja på ögonbrynen?
    Jag har däremot inte läst en endaste gång i bloggen där du blivit ifrågasatt om att ha många barn?! Men det verkar du ändå ta åt dej åt. Att du shoppar onormalt mkt har jag läst många gånger, men det verkar du inte ta åt dej av nämnvärt?
    Du har hur som haver fått många bra tips idag, och jag tror de flesta (alla) är välmenade (detta också, men det tas väl som kritik iochmed att jag ifrågasätter?) och jag hoppas att det fyller dej med positiva känslor, och kanske en och annan tankeställare.

    SvaraRadera
  7. Kan tala om att ni har tur som har gratis läkarvård för barn.
    Hos oss är det inte gratis längre. Två av mina tre barn måste besöka vården ganska ofta och det känns i plånboken.
    Tänkte passa på att säga att jag verkligen gillar din blogg också. Som jag skrivit till dig tidigare så är jag inte alls intresserad av Odd Molly ;o) men jag gillar allt annat du skriver om. Din och familjens vardag! Jag gillar att läsa bloggar där min inte låtsas att allt är toppen och perfekt jämt. Utan där man får läsa mer om vardagen och de problem som dyker upp och hur man löser det på bästa sätt.
    Du får en del påhopp och det har jag också fått massor av gånger. Numer skyddar jag mina inlägg där jag är mer personlig med lösenord.
    Jag ska också vabba imorn, här är min Novali sjuk. Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Ylva: Heracillin, ja precis!
    Maria: Ja, för att det inte hjälpte ett dugg med de råd vi fick (alsolsprit och microcid) utan blev värre och spred sig.
    Anonym: Du tycker att en resa är viktigt, det gör inte vi. Vi vill inte resa med barnen än, just för att de är så spridda i ålder och har så olika önskemål. Om P-O vill köpa tennsoldater så är det helt okej, vi har inte gemensam ekonomi. Ingen har skrivit i bloggen om att jag har för många barn, men jag får höra det OFTA i verkligheten ( t o m av min släkt :(). Det är klart att jag tar åt mig när människor tycker att jag har för många barn, det är ju som att säga att jag inte kan ta hand om dem, uppfostra dem, älska dem tillräckligt. Däremot tar jag inte åt mig av att folk tycker att jag shoppar mycket, mina barn går först,sedan kommer jag och jag tjänar mina egna pengar. Jag förstår bara inte varför andra människor skall lägga sig i vad jag gör för MINA egna pengar. Det är för mig helt obegripligt- Lika lite som jag skriver någon på näsan att den skall resa mindre, bo billigare, köpa billigare bil.
    Anna: Jag är verkligen glad för fri läkarvård för barn, men det kunde gott och väl gälla mediciner också, eller åtminstonde behovprövas för de som är utsatta i samhället.

    SvaraRadera
  9. Hej, Helena!

    Har nu läst ditt förra och detta inlägg. Vill bara skicka lite styrkekramar till dig och P-O! Svackor finns i alla förhållanden, men det viktigaste är att göra såsom ni gör, diskutera, ventilera och arbeta med de ting som kan orsaka gnissel i maskineriet.

    Försök nu ha en skön stund tillsammans när barnen är i säng, det är ni väl värda!

    Söndagskramisar,
    Mollyflickan

    SvaraRadera
  10. DU SKRIVER: Vi har bekanta som reser till Thailand och bränner 50 000 på ett par veckor, det höjer man inte på ögonbrynen för, men att handla kläder för motsvarande, det är tydligen fel. En del har boendekostnader för 15 000 i månaden, andra har två bilar. Jag menar att vi alla väljer att lägga pengar på olika saker.

    JAG SKRIVER:
    Du får ju ta och sansa dig lite. Att lägga 50000 på en resa för en hel familj är en hel del pengar men HELA familjen får något ut av det. Alla får en upplevelse. Om inte för stunden så för livet.

    Att köpa kläder, till en själv, för 50000 är bara något du möjligen mår bra av. Medlemmarna i din familj kan knappast känna lycka av att du går runt i kläder för dyra pengar eller har jag fel?

    Jag säger inte att du gör fel för var och en får göra som man själv vill, men jag säger att det är egoistiskt att göra så. Det är klart som fanken att du försöker fylla ett hål hos dig själv eller kanske dämpa något.

    Jag menar inget illa med detta inlägg. Försöker bara ge dig en version från den andra sidan som läser och tittar.

    Du kan få bekräftelse genom betydligt billigare hobbys än att shoppa massa mollysar.
    Då skulle ni kunna unna er andra saker som alla kan få vara del av. Köper man Odd Molly för 50000 på ett halvår så tillåter ju inte ekonomin några större utsvävningar typ en resa eller något annat.

    SvaraRadera
  11. Redan när man läste Lyckoslanten som liten så fick man i sig alla "rätta" värderingarna. Kommer ni ihåg hur ful slösa var? Stripigt hår, smal och klen. Spara däremot var glad och hade rosiga kinder. Alltid är det någon som sitter på "facit", det är dåligt att göra si men bra att göra så. Vi ska göra så här! Så här ska världen se ut, enligt mig. Varför är det inte så att människor kan göra det dom tycker är bäst själva så länge det inte skadar någon? Om nu Skrutteruttan handlar Odd Molly, vem är jag att lägga värderingar på det, att säga att hon gör fel? Själv lägger jag pengarna på tekniska prylar och mitt boende, är det fel?

    SvaraRadera
  12. Johanna: Du har ingen som helst aning om vår ekonomi. Vi har valt att INTE resa med barnen och det är INTE av ekonomiska skäl! Hur vet du hur mina familjemedlemmar mår? Jag tror min man tycker att det är trevligt att se sin fru glad över sina fina kläder. Nu råkar mollysar vara min hobby, varför skulle jag ändra på det? Skall jag samla på porslinstomtar för att det passar dig bättre?

    SvaraRadera
  13. Det var ett himla tjaffsande om VAD man ska konsumera. Är det ingen här som reflekterat över att man kan välja att arbeta halvtid istället för att slita heltid och sedan lägga halva lönen på shopping? Lika dumt oavsett det är kläder eller thailandsesor. Barn är bara små en gång. Du säljer din tid för billigt Skutteruttan.

    SvaraRadera
  14. Anonym: I såfall kan man ju strunta i att jobba överhuvudtaget och bara vara med sina barn? Jag tycker om att jobba, jag mår bra av att jobba, mina barn tycker om sin förskola. Jag tycker det är en bra kombination. 35 timmar på förskolan är helt överkomligt tycker jag.

    SvaraRadera
  15. Jag håller med Johanna till fullo. Du verkar faktisktt inte se skillanden på en en gångs resa till Thailand för en hel familj och att månad efter månad bränna 10 000 kr på kläder till dig själv. Allt som görs till en sådan överdrift som ditt shoppande oavsett vad, resa varje månad, dreja krukor eller träning en stor del av dygnet är att kategorisera som att vara riskzonen för ohälsosamt beteende.

    SvaraRadera
  16. Om man nu har råd med sin hobby, hur mycket pengar är det då hälsosamt att lägga på den? Vilken hobby är hälsosam och vilken är inte det? Vem är det som har rätt att bestämma allt detta? Jag tar inte på mig rollen i alla fall att tala om för andra hur dom ska leva.

    SvaraRadera
  17. Du får läsa igen Helena. Du har missat poängen fullständigt. Du tar åt dig som en omogen 13-åring. Du kör med öppna kort och kan du inte ta konstruktiv kritik så ska du inte ha några kommentatorsfält. Som sagt läs igen, snäla :-)

    SvaraRadera
  18. Det är väl ingen som gör.. (tar på sig rätten att bestämma alltså) men att ha åsikter får man väl ha? Och att bara säga Ja och amen till allt som alla säger, bara för att den minsann är vuxen och själv får göra sina val är inte alltid det bästa.
    Mår man inte bra, så kan man inte alltid göra de val som är bäst för familjen eller ens en själv varje gång. That´s it.
    Att okynnesshoppa för tiotusentalskronor varje månad om man uppenbär en normal svensk månandslön, att må bra av okändas bekräftelse om att man har snygga kläder när man är 35 år, är det kvitto på en välmående människa som gör allt för att på djupet må bra och känna sig till freds? Behöver man ens vara psykolog för att se att smärta dövas med någonting?
    Jag tycker denna bloggen är fin och personlig, men den gör mig samtidigt ledsen. Någon mår inte bra, men låter livet fortsätta snurra. Fort, fort! Och som en klok talare ovan skrev; Tiden med barnen! Var kommer den prion in? Har man så god ekonomi som man kan okynnes shoppa för tiotusentalskronor i månaden på kläder till sig själv, och samtidigt arbeta 40 h veckan, kan man samtidigt vidhålla att prio 1 är barnen? Går det resonemanget ihop? Det behöver inte vara svart eller vitt 100% eller 0%, men däremellan finns det mycket.
    Det är inget fel att lägga prio på sig själv eller inte jobb, absolut inte! Men man kan inte samtidigt säga att man har barnen som prio 1! (Äta kakan och ha den kvar, det fungerar inte)

    SvaraRadera
  19. Jag håller med dej Johanna. Men det är ju såklart lättare att ta till sig enbart Ja-sägare, som bara hurrar över hur fin du är i alla O-M plagg (för det ÄR du, det är för sanning), att ta till sig kritik är jättesvårt. Att ha en stängd blogg är såklart lättare för då kan man omge sig av Ja-sägare och på det sättet på bättre själv. Så det är väl ett tips till dej; Vill du bara ha medhåll och fina kommentarer om dina kläder, så gör något om kommentarsfältet! Vill du komma ett steg längre, så tänk över varför väldigt många ändå upprörs över dina vanor. Kan det ligga någon sanning i det som folk skriver, som tycker om dej som du _är_, men som ändå på något sätt säger stopp.
    Må gott Skrutteluttan, Ta till dej det du mår bra av! Kram

    SvaraRadera
  20. Enligt UX taxerade du 2008 för en årslön på 226000kr. Det blir ca 18800/månad och efter skatt cirka 12500kr.

    Din man taxerade nästan på siffran en identisk årsinkomst.

    Ni har IN: 25000 i månaden + diverse barnbidrag.
    Ni bor i hus, har stor bil, 5 barn som ska ha mat och du shoppar Odd Molly för 50000 på ett halvår. Har du vunnit på Lotto?

    Om inte så...vet jag inte.

    SvaraRadera
  21. Men snälla ni, det är väl ändå upp till var och en vad man väljer att göra med sina egna pengar som man jobbat ihop själv!!! Det ska väl ändå ingen annan lägga sig i!!

    SvaraRadera
  22. Johanna...
    Nu ska inte jag svara i Skrutteruttans ställe men konstruktiv kritik är inte vad du delar ut. Som jag ser det är det din subjektiva syn på vad och hur mycket Skrutteruttan ska spendera pengar på.
    "Jag säger inte att du gör fel för var och en får göra som man själv vill, men jag säger att det är egoistiskt att göra så. Det är klart som fanken att du försöker fylla ett hål hos dig själv eller kanske dämpa något."
    Egoism betyder att handla i sitt egenintresse. Självklart köper hon dessa kläder till sig själv men betyder det att hon handlar egoistiskt rent allmänt? Det vet varken du eller jag men det är väl knappast troligt. Vi har alla hål i själen, det finns dom som menar att alla relationer är en förhoppning om att "den andre" skall fylla dina "hål" och på så vis läka dig. Vi "stoppar" prylar, husdjur, kakor, bullar, godis och annat i vårt "hål", ingen är bättre än någon annan. Visst vore det bra om vi alla var hela människor men så enkelt är inte livet. Live and let live säger jag, låt andra leva som det passar dom så länge det inte skadar dig.

    SvaraRadera
  23. Herregud får man inte göra vad man vill för sina egna pengar utan att bli påhoppad och vad säger taxeringskalendern om hur mycket någon har att handla för? Nu börjar det bli lite sandlådekaraktär över kommentarerna.
    //Cissi

    SvaraRadera
  24. Visst. 12500 in per månad och handla Odd Molly för 50000 på ett halvår.
    Jättesunt. Kör på bara. Alla får görasom de vill MEN

    kom inte å gråt när verkligheten kommer ikapp.

    SvaraRadera
  25. Håller med dig Cissi. Många kramar till dig Helena som ger så mycket av dig själv genom din blogg.

    SvaraRadera
  26. Nu kommer jag in lite sent i debatten här men kan inte låta bli att göra ett litet inlägg.

    Anonym sa...
    Det är väl ingen som gör.. (tar på sig rätten att bestämma alltså) men att ha åsikter får man väl ha? Och att bara säga Ja och amen till allt som alla säger, bara för att den minsann är vuxen och själv får göra sina val är inte alltid det bästa.

    Nog är det väl så att ni faktiskt tar på er rätten att tala om vad som är rätt och fel. Det är ju inte bara en åsikt när man säger att Skrutteruttan använder för mycket pengar på fel saker som hon fyller sina själsliga hål med och i och med detta är egoistisk. Ni vill vill bara bli beundrade för hur fint och rätt NI tänker. Jag skulle tro på vad ni menade om ni ifrågasatte vårt konsumtionssamhälle i den aspekten att människor på andra sidan jorden är fattiga. I en diskussion kan man vara för eller emot men för den skull ingen jasägare.

    Tack för ordet!
    Mollybloggläsare

    SvaraRadera
  27. Skrutteruttan det är bäst du gör en blogg om hur du sitter hemma i ditt råttfärgade hår och H&M kläder och sparar krona efter krona på ditt bankkonto. Tänk på att du inte får handla så mycket att det kommer i otakt med vad du har skattat för. Lägg in lite bilder på din bankbok också. Och kom ihåg, mest pengar när man dör vinner ;)

    SvaraRadera
  28. Höginkomsttagarfamiljmåndag, januari 11, 2010

    Nu har det blivit lite för hårda kommentarer, men ta inte åt dig av det.. Ta åt dig ANDEMENINGEN.. dvs en normal dagisfröken med likadan make oavsett hur billigt man bor eller hur man prioriterar KAN inte shoppa för över 80 000 kr på bara kläder på några månader. Det är ju inte så att du inte visar att du även handlar åt dina barn, även där ser det ut att vara något överdrivet, men eftersom Odd Molly kostar en hel del så springer det snabbt iväg till kolossala summor.
    Tänk o ta åt dig av andemeningen i alla inlägg ovan:
    VAD är det som gör att du skriver här i din blogg så här pass öppet o shoppar för ofantligt mycket pengar och visar upp för allmänheten i en öppen blogg på internet?
    Vad är det du behöver fylla?
    Sen håller jag med om att det inte är rättvist att jämföra EN familjemedlems shoppande av jättedyra kläder med en HEL familjs resa/utflykter/upplevelser, vad man nu än väljer att lägga pengarna på, TILLSAMMANS...
    Egoistisk o osund är vad denna bloggen är, har följt den ett bra tag men inte skrivit förrän nu.
    Denna bloggen står för en människa som jag mycket väl kan se framför mig i Lyxfällan i framtiden..
    Denna bloggen står för ett oerhört osunt förhållande till pengar, familjeliv, hem, shopping o barn.
    Såklart finns det fler liknande..
    Sorgligt är det att samhället är så här. Man ska vara smalast, ha snyggast kläder, shoppa MEST, ha en blogg där man bara visar upp sig själv som en Odd Molly-docka. Det blir en fin utsida, men hur står det till på insidan?
    Innan har jag funderat över hur mycket en dagisfröken egentligen tjänar, när jag sett hur du shoppat fler o fler plagg.
    Är själv höginkomsttagare, specialistläkare och har jourer.
    Har två barn, billigt boende (i hus som vi inte har lån på), reser sparsamt pga mitt jobb, spenderar mycket tid med barnen.
    Ändå, trots min höga lön o relativt låga utgifter så anser ju inte jag mig att ha råd att lägga såhär ofantligt mycket pengar på Odd Molly. Har en del plagg, men känner att pengarna jag drar in (och min man som tjänar ännu bättre) går till viss del till mina nöjen men en betydligt större del till familjen.. Så att vi ska ha råd att hitta på saker tillsammans.. Lyxa till det med en helg på hotell i grannstaden, bara för att barnen ska få en upplevelse, åka iväg en långhelg o hyra en stuga nånstans bara för att få vara tillsammans ute i naturen..
    Även om jag tycker att det blev onödigt elaka kommentarer ovan, så snälla människa, ta åt dig en del av det... Du mår ju uppenbarligen inte bra, tror du verkligen att du kommer att må bättre bara av att ha STÖRST Odd Molly-garderob, ha flest besökare på din blogg?
    Nu såg jag ett inlägg ovan där era löner står, helt otroligt.. Nu behöver jag inte undra över hur mycket en dagisfröken tjänar längre, tjänar betydligt mycket mer än så och detta är INTE ett inlägg i avundsjukans tecken.. Jag KAN shoppa Odd Molly för 80 000 på några månader, men jag VÄLJER att inte göra det, för jag hade inte kunnat rättfärdiga det för mig själv..

    Har läst tidigare "påhopp" som du skriver tidigare i din blogg.

    Men snälla människa... du skriver ÖPPET på internet, VEM SOM HELST kan gå in o läsa och alla kan kommentera.. Du är inte anonym på nätet...

    SvaraRadera
  29. Kommentar till höginkomsttagarfamilj.
    Att vara specialistläkare med jourer är väl knappast en bra förutsättning för att spendera tid med sina barn men är ett val du har gjort. Ska vi andra respektera dina prioriteringar eller se ner på dom? Nej du får göra dina val här i livet.
    Du som många kommenterar vad Skrutteruttan väljer att göra med sina pengar och man nu vill resa eller bo på hotell ELLER köpa kläder av ett visst märke det är väl ändå upp till var och en. Allt vad Skrutterutan väljer att göra eller inte göra med tillsammans med sin familj kan man väl ändå inte veta av en blogg att dömma.
    Om man vill ha skildringar av semester, upplevelser eller resor får man väl gå till en annan blogg. Det här är en för oss Odd Molly inresserade men med lite familjeliv inbakat. Jag tycker mer och mer att kommentarerna verkar handlar om hederlig svensk avundssjuka hur mycket man får handla för.
    Hur pengar har hon egentligen? Hur kan hon våga visa sig på bilder varje dag med fina kläder, hon måste vara för kaxig, på henne bara.
    //Tjingeling

    SvaraRadera
  30. Var och en gör vad de vill med sina pengar!

    Kram till dig Skrutteruttan!

    // Mia

    SvaraRadera
  31. Kan förstå att mobbning existerar bland barn när vuxna människor beter sig som dom gör. Tänker inte kommentera en enda av kommentarerna ovan fast det kliar i fingrarna. Håller bara med ovanstående, var och en gör vad dom vill med sina pengar. Kram Helena!

    SvaraRadera
  32. CHOCKAD vilken debatt...gör inte var och en vad de vill med sin lön sin familj m m....resa det hinner man med barnen ska väl kunna njuta och komma ihåg sin resa!!!
    Måste man hänga ut en människa såhär helt otroligt viss det finns taxeringtabeller men ändå....blir ledsen!!

    HELENA en tanke är du kanske ska spärra din blogg så vi som ej bryr sig om resor utan bara vill läsa om ditt liv tankar och O M kan läsa så du slipper detta!!!

    Styrkekrama tina (tänker på en i min stad som blev utsatt för terror om du kommer ihåg snart 2 år sedan hon bloggade och det blev jaa KATASTROF din blogg verkar ju irritera många inte mig rädd om dig en lite tanke bara kanske skull ändra tillgången på den)

    KRAMAR TINA

    SvaraRadera
  33. *haha* jisses här vart det fullt med galen tanter ;)

    Till jessica vill jag bara säga CRAZY att sitta och kolla upp vad någon har taxerat är otroligt läskigt. HAR DU INGET LIV MÄNNISKA?

    Jag tillhör skaran som visst tycker att 10 000 för mollysar i månaden är för mycket. Men även människor som tar och lägger 50 000 på att åka med sina små barn som inte minns ett smack till thailand är en aningen vrikade dom med.

    Själv handlar jag lite mollysar, lite molosar till barnen och åker till grekland på sommaren och hör och häpnar jag är hemma med barnen hela dagarna & NEJ min man är inte super rik han heller. Men om man spar så har man eller vad är det spara nu säger ?

    Min åsikt som jag ville få fram här är VARFÖR ? läser du här om det provecerar dig så ? om du känner ett starkt behov att sparka på en annan människa eller göra dig själv så jävla viktig?
    JESSICA är ditt liv så meningslöst att du måste sitta och läsa taxerings katalogen och dessutom skriva pinsamma inlägg om det? har du inge gubbe eller barn och mysa med.

    Och JOHANNA ja vi vet att du tycker hon shoppar för mycket och att hon borde resa istället. VI VET!! det har ju framkommit ofta

    Själv läser jag bloggen men ALDRIG kommentrarena förens skrutteruttan nämner dom i bloggen & det är för jag inte orkar med alla medelålders gnällkärringar.

    Kvinnor skaffa er ett liv och alla anonyma kan ju börja skriva sina egna namn och sin egen blogg så ska jag gladeligen surfa in och gnälla lite ;)

    Och NEJ man bloggar inte för att få kritik, visserligen är det oundvikligt verkar det som men du som ger kritik vill jag fråga VARFÖR? vad har du för hål inom dig som gör att du nästan blir tokig och måste tillrättavisa och bemästra andra? man kan säga sin åsikt en gång men då man kommer tillbaka gång på gång då har man inget eget liv.

    INGEN av er som lägger dom syrliga kommentarerna eller det JÄVLA resor gnället känner skrutteruttan inte ens jag gör det så hur f*n kan man då dömma henne ?

    för det är väl ingen som inbillar sig att hon bloggar om varje minut på dagen?

    Nää nu ska jag kila ner och köpa 1000 klubbor till barnen istället för en kofta till mamma :)

    Kram Julia

    SvaraRadera
  34. höginkomsttagarfamiljmåndag, januari 11, 2010

    Höginkomsttagare svarar:
    Jag jobbar väldigt lite om man jämför med många andra.. Jobbar ca25 timmar i veckan, o ja det ger mig mycket tid med barnen ;)

    SvaraRadera
  35. Jag tycker oxå att mollysar för typ 80 000 kr är oerhört mycket, men tänker inte lägga mig i det, hur nån annan vill göra är upp till den.. Skrutteruttan o jag har haft våra diskussioner, men inte längre. Så även om säkert julia tror det (jag är ju visst kall o allt) så har jag valt att inte kommentera innan, men nu tyckte jag att kommentarerna gick alldeles för långt..
    Om du ska ha kvar en öppen blogg, Helèna, gör nåt åt kommentarsfältet, så slipper du det här.. Eller lås bloggen o gör den öppen bara för de du bjuder in!
    Helèna, om nu Mollysar gör att du mår bra, shoppa så mycket du vill o kan.. bry dig inte om vad nån annan tycker!
    kramar

    SvaraRadera
  36. Tina och Julia: Tack!!! Debatten har tagit helt ofantliga proportioner. För mig är det obegripligt att det kan göra så många människor upprörda vad jag gör med mina egna pengar.

    SvaraRadera
  37. Jojoa 75: Jo jag vet att jag brukar få det rådet...men jag vill ju fortfarande att alla människor som vill läsa min blogg skall ha tillgång till kommentarsfältet...Jag vill ju höra vad människor har att säga (även om de vill vara anonyma), men jag kunde aldrig drömma om att min blogg skulle väcka sån ilska och avundsjuka...Jag får se hur jag gör helt enkelt...Tack för omtanken!

    SvaraRadera
  38. Oj vilken debatt! Tror många ska tänka på uttrycket "när du pekar mot någon annan vänder 4 fingrar mot dig själv".

    Vad förmätet att tro att man vet något om en människa för att man läst en blogg.

    Stå på dig Helena. Du är skönt "osvensk" och det behövs!

    Kram

    SvaraRadera
  39. haha. herregud vad alla är avundsjuka på att du har råd med din hobby. kanske är så att dom andra inte har pengarna för att underhålla sina egna hobbys..
    jag tror aldrig helena skulle köpa dessa kläder om hon visste att hon inte har råd att ta hand om sin familj efter köpen?
    man blir glad av olika saker. hon gillar kläder, och det har hon väl rätt att göra. det betyder väl inte att hon inte tar hand om sin familj.. man blir ju förbannad av att bara läsa alla kommentarer.

    SvaraRadera
  40. Skakar på huvudet och förundras över hur vissa människor lägger sig andras liv....

    Tabby

    SvaraRadera
  41. Dr Molly: Så sant som det är sagt!
    Amanda: Jag tror som du, det handlar om avundsjuka, tyvärr..
    Tabby: Ja, man slutar aldrig att förvånas :o

    SvaraRadera
  42. Jag tycker att du måste ta till dig att ditt handlande inte är sunt! Oavsett om du har vunnit pengar,fått ett arv eller tjänat ihop dom på något annat sätt. En förskolelärare har en snittlön på 22000 kr enligt Dagens Industri och då lägga 80000kr på 6 månaders shopping verkar lite galet.Få hjälp i tid med ditt köpberoende!

    SvaraRadera
  43. Suck! Om Skrutteruttan skrev en provocerande blogg skulle jag förstå alla dessa, upprörda provocerade människor som bara måste tala om vad hon ska göra eller inte. Men det är ju för sjutton en helt vanlig blogg om kläder och familjeliv och hallå! Var och en gör väl som dom vill med sina pengar. Jag kan inte tänka mig att hon överskrider sina tillgångar även om hon handlat mycket sista året, förresten vet ingen av oss något om det.
    Suck!

    SvaraRadera
  44. Anonym: Men just min lön var ju inte relevant (trodde jag var tydlig med det). Jag har inte ett köpberoende, jag handlar Odd molly för att jag tycker att det är vackra kläder och för att jag mår bra av att bära dem! Jag handlar inte "av allt" som finns att handla (smink, inredning, smycken, klockor...)

    SvaraRadera
  45. Anonym: Tack, det är just det jag menar, ingen har en aning om vad jag har för pengar att röra mig med. Jag har beskrivit mitt ekonomiska upplägg, inte redovisat mina tillgångar.

    SvaraRadera
  46. jag börjar starkt undra om denna(dessa?) anonyma har en egen ekonomi/familj att ta hand om eftersom denna har så mycket tid att sätta sig in i Helenas..?

    SvaraRadera
  47. Amanda: Ja, visst undrar man...tänk vad mycket energislöseri...Kram

    SvaraRadera
  48. Hej Skrutteruttan!

    Har följt din blogg ända sedan början nästan, men har aldrig skrivit till dig innan. Jag vill bara skicka en stor kram till dig, för jag tycker att du får så mycket tråkiga kommentarer. Hoppas att du inte tar alldeles för illa vid dig. Många är nog bara avundsjuka!

    Jag tycker att din blogg är jättetrevlig och känner igen mig i mycket. Jag har bara två barn, men är en mollytok precis som du och jag har också haft ätstörningar.

    Kram på dig! / Alexandra

    SvaraRadera
  49. http://www.mollyodd.blogspot.com/

    Skrutteruttan, läs den! (inte min blogg)
    Men kanske lär du dig något av den..

    Sjukt att shoppa för såå mycket pengar, välgörenhet finns också, det mår man också bra av, visste du det?

    Finna många varianter: barncancerfonden, unicef bla..
    De hade varit sjukt glada över att få ens en tiondel av de gigantiska summor du shoppar kläder för..

    Finns många ställen där man till o med kan välja summa att skänka utefter hur mycket man kan få för den summan: 100 barn får korrekt vaccinering, 500 barn får börja skola, gravida får mödrahälsovård mm mm mm.

    Kanske dax att tänka efter??!!

    Och nej, jag är inte avundsjuk..

    SvaraRadera
  50. Anonym: Hur vet du att jag inte redan skänker pengar? Kanske t o m mycket mer än det du föreslår! Du är så snabb att döma efter vad jag skriver i min blogg, men det finns massor av saker som du inte har en aning om!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails