Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

onsdag

Tilde 9 år

Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Tildes födelsedag. Hurra hurra hurra! Önskar förstås att jag hade min tös hos mig idag, men nu är det som det är och då är det ingenting att göra åt! Jag skall dock få träffa henne en stund i eftermiddag. Micke ringde igår och sade att det är friluftsdag på skolan på fredag. Barnen skulle ha med sig bob eller skridskor. William är som Bambi på hal is (han har verkligen aldrig lyckats få till det där med skridskor), Tilde däremot, första gången hon åkte började hon snurra och ha sig.

Micke skall hämta Williams bob och jag har varit uppe på vinden på morgonen och letat skridskor, hittade ett par hockeyrör i storlek 36, det blir toppen med sockar i! Micke skulle leta upp barnens JOFA-hjälmar som skall vara hos honom! Cykelhjälmar känns inte säkert även om jag vet att många föräldarr har det på sina barns huvud (och självklart är det bättre än ingenting alls!)

Ja, det är alltså 9 år sedan jag krystade fram min första dotter. Jag var så säker på att jag väntade en liten Elliot. Hade småvärkar på förmiddagen, Mickes bror Stefan med familj var hos oss, vi skulle byta lite sena julklappar. Jag klockade, höll mig för ryggen och de tyckte det var spännande, hjälpte mig att skriva upp klockslagen.

De åkte till lunch och Micke gjorde kycklingwok (vad man minns :o) men jag ville inte ha. Micke började bli nervös och åkte med William till min mamma. Kom tillbaka och vi satte på en film för att tiden skulle gå, jag fick mer och mer ont. Klockan tre ringde min mamma och sade "nu kommer jag med William" (Hur tänkte hon då?). Jag fann mig inte. Kvart över tre sade jag till Micke att nu ringer du taxi (Taxi? Vi bodde 500 meter från sjukhuset och hade tänkt ta en promenad). Jaaaa taxi! Han ringde taxi och till min mamma och sade att vi skulle åka in. 15:30 skrevs jag i på förlossningen. 16:06 såg Tilde dagens ljus.

Värsta förlossningen (smärtmässigt) jag genomfört, som att bli överkörd av ett tåg. Inte en chans att pusta emellan, hämta kraft. De tog hål på hinnorna och hon "kom med badvattnet" som de sade. en krystvärk! Ringde mamma och sade att hon var dubbelmormor. Hon fattade ingenting. Redan? Ringde pappa som var i Thailand "det blev en Tilde" "En kille?".
Nej en TILDE!

Tilde Astrid Stina Edberg 49 cm 376o gram!

Dagen därpå åkte vi hem och då kom Mickes bror och familj tillbaka för att hälsa på henne. Märkligt va´! På ett dygn hinner de se mig med värkar, komma tillbaka och få hålla i sin lilla kusin.

Tänk vad tiden går...Känns lite overkligt att hon är 9 år redan. I helgen som var hade Micke släktkalset för henne, hennes farmor, rara Åsa, min mamma med Kent, min bror med fru. Vilken tur att Micke fortfarande har så bra kontakt med min släkt, då slapp jag tänka på det jobbiga med "hur gör vi nu när mamma och jag inte längre pratar med varandra".

På fredagkväll har Tilde bjudit sina tre bästa vänner, Emma, Emma och Moa. De skall äta tacos, jag skall köpa läsk, chips och godis. Fest för en liten kicka. Hennes första "mini-party". Jag föreslog att de skulle sova över, men det ville inte Tilde. På lördag skall hon och jag ha en
mor-och -dotter dag. Det är hennes önskning till sin födelsedag från mig. Vi skall gå på stan, äta lunch och hon skall handla för sina födelsedagspengar och sitt presentkort som hon fick i julklapp. Gissa om vi längtar, båda två!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Igår fick jag ett sms från Karolina, hon undrade om vi kunde träffas och om jag kunde hämta henne och flickorna. Jag skrev och berättade att jag vabbar med Li, att det är gränsfall men om hon ville kunde jag hämta henne efter jobbet halv ett. Nu blir det så. Li är inte så närgången av sig så jag tror inte att det är någon risk att hon skulle smitta OM hon nu fortfarande smittar (läkaren sade 2-3 dagar och det är fjärde dagen idag).

Innan dess måste jag få i barnen lite lunch och sedan tänkte jag att Luca skulle sova i bilen. Hämta Karolina och sedan hennes döttrar. Det skall bli mysigt att ses, jag har bakat en kladdkaka här på morgonen också. Det blir dessutom perfekt att ha något att göra i eftermiddag för barnen, P-O stänger idag. Jag vet inte om hon vill ha skjuts hem eller om hennes sambo hämtar. Annars får de nog vänta till dess att P-O kommer hem, orkar inte ta med alla barnen en gång till (det är stor risk att de somnar då och då blir det inte till att komma i säng i tid i kväll).

Dagens outfit:
Hearted tunic i powder (storlek 1)
Spoiler underdress i powder (storlek 1)
Kjol från Esprit
Strumpbyxor H&M
Jacquard longsocks i pink











Nu väntar tvätt, disk och röj!
Kram på dig!




16 kommentarer:

  1. Grattis till stora tjejen=)=

    Ja vad tiden går fort...min stora tös fyller 8 i år, jösses!
    Mysigt dem ska ha det med tacos, skönt att ha såna kalas nu istället för barnkalas där man måste ha lekar o sånt hihi, det är jag värdelös på=)!

    SvaraRadera
  2. Härligt med födelsedag och mor-dotter-dag att se fram emot! Ja visst går tiden otroligt fort, min äldsta tös fyller 22 i höst och det känns som igår hon fyllde 9...

    SvaraRadera
  3. Grattis på födelsedagen Tilde.

    Tabby

    SvaraRadera
  4. Tjejer: Tack å Tildes vägnar..Time flies .) Kramis

    SvaraRadera
  5. Stort grattis till Tilde!
    Min son fyllde 9 år i lördags, han var också hos sin pappa då så vi firade honom i måndags. Nu fyller dottern 8 år om tre veckor. Förstår inte hur jag kan ha så stora barn! ;o)
    För 2½ år sedan trodde jag också att jag skulle få en Elliot men det blev en liten Novali istället.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Hipp Hipp Hurra för Tilde!!!

    Så fin i dina kläder...den står på min vill-ha-lista...

    Kram MiA

    SvaraRadera
  7. Stort grattis till Tilde! Då har du snart en blivande tonåring hema. Tjejerna börjar tidigt;) Snygg är du som vanligt! Kram

    SvaraRadera
  8. Grattis Tilde på födelsedagen!! Tänk vad tiden går fort. Ibland vill man bara stanna tiden. Har själv tre barn varav en redan är utflugen (20 år) samt två små kottar (2,5 år) och (4 mån).

    SvaraRadera
  9. Grattis till stora tjejen. Konstigt det där men varje gång mina barn har födelsedag så tänker jag alltid på hur det var när de föddes. Man kommer precis som du skrev ihåg alla möjliga smådetaljer som man inte annars lägger på minnet. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att det är de bästa dagarna i livet.
    Kram på er

    SvaraRadera
  10. Grattis till Tilde idag hon är 1 mångad och 2 dagar äldre än min första flicka Felizia 9 år 15/2!!! Varje år kl 15.04 tänker jag på hur det va när hon föddes som alla säger då kommer tebacka blicken och var tiden går fort med de små!!!
    Denna tunika du har ida är verkligen en av mina favvosar kolla på den massor men tycker den är för dyr men ack så vacker!!!

    Fin som alltid är du!!

    Ha en bra dag med din kompis dagen kommer svitcha förbi!!

    kram Tina

    SvaraRadera
  11. Hej! Grattis till tösen!!
    Vilken trevlig blogg du har! Har kikat in här i några dagar nu och blir så himla inspirerad!!! Älskar odd molly!! Har inte super många plagg, kanske 5 st, men älskar de jag har!!!

    Vad fin du var i kläderna!

    SvaraRadera
  12. Halloj och grattis till Tilde.
    Visst minns man barnens födelsedagar! Våra killar är snart 18 och 17 och 8år.
    Grattis även till att du har bra pappor till dina barn.
    Gillar att läsa din blogg och andra Odd Molly bloggar men är inte ägare till något plagg själv.

    SvaraRadera
  13. Grattis till stora tjejen!
    Hoppas du haft en bra dag. Fin som alltid :-).
    Är svinkopporna bra på Li nu? Det är tråkigt när barnen får det, vi hade det i flera omgångar för 1½år sedan och det var ett helsike att bli av med trots medicin.

    Kram!

    SvaraRadera
  14. Tack för alla gratulationer och komplimanger *ni förgyller min dag* Helénakramar

    SvaraRadera
  15. Ulrica: Nästintill bra, lite grann kvar vid ena mungipan...antibiotika i fem dagar till..Kramis

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails