Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

fredag

Vad gör Du...

....om 15 år? Vad tror du? Vad hoppas du på? Att jag började klura på det beror på att vi började prata om vårt hus, hur vi skall organisera det för att alla barnen skall känna att de har sin vrå, sina saker, sitt liv. Vi har i dagsläget 6 rum, ett kök, ett litet badrum, ett stort badrum, tvättstuga och en verkstad. Med bra planering och renovering skulle vi kunna få till det rätt bra.

P-O frågade då "hur skulle du vilja bo när barnen flyttat?" (och han menade VILKET rum jag skulle vilja ha i huset). Jag svarade "i en lägenhet i stan".

Vi är verkligen olika P-O och jag. Han älskar att påta i trädgården-jag avskyr det. Han tycker om att gå hemma och "bara vara", jag vill ha fart och fläkt. Han struntar i kläder (köper bara det som är nödvändigt)-jag älskar kläder. Han tycker om att träna-jag gör det inte. Han vill bo i hus-jag i lägenhet. Han tycker om te, det avskyr jag. Han dricker öl och "sprit". Jag vill ha tjejslisk. Han gillar mörk choklad-jag ljus. Ni förstår va? Men vi har ju saker som binder oss samman, vi ville båda ha många barn! (Å andra sidan gör det oss olika igen eftersom jag vill ha fler-han inte). Jag älskar min man , trost helkonstiga värderingar och idéer ;) ;)

Undrar om vi bor kvar i vårt tegelradhus i Lundby?


Eller så har jag förköpt mig på Odd Molly och bor i den här ;)



Eller så har jag en fin paradvåning med ljusa trägolv, vita väggar, stuckatur och kaminer i varje rum *dröm*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Det är mycket prat nu i olika bloggar om ekonomi och hur man finansierar sitt Odd Molly-handlande. Jag vet inte om jag skall lägga mig i debatten, var och en prioriterar det den vill. Jag är dock fullt medveten om att många människor inte ens kan "prioritera", de lever under existensminimum och har fullt sjå med att ställa mat på bordet varje dag.

Mitt finansierande handlar enbart om full kontroll (och en snäll man!). Min ekonomi är totalt uppstrukturerad. Jag gör årsbudget och månadsbudget. P-O och jag har ett gemensamt konto. Från det dras allt som har med huset att göra (amortering, ränta, samfälligheter, försäkring, vatten, el, bredband, telefoni, tv) och bilen (avbetalning, skatt, försäkring, besiktning, service/reparationer, bensin). Vi lägger samma summa varje månad och en gång per år räknar jag ut de kommande kostnaderna på ett helt år och den summan delas med 12. Denna summa (+ några hundralappar som "buffert") läggs varje månad.

Sedan lägger vi en summa var (lika stor) till vår gemensamma "matkassa". Därifrån handlar vi mat, hygienartiklar, blöjor (inte "utemat"). Sedan betalas halva förskoleräkningen var från våra egna konton. Där upphör vår gemensamma ekonomi (alla barnen har då redan fått pengar utpytsade på sina "konton" via barnbidraget).

Sedan har jag ett eget räkningskonto med samma princip som huskontot, samma summa varje månad. Från det dras mitt CSN-lån, a-kassa, livförsäkring, mobil och småkostnader.

Sedan sätts pengar in på mitt sparkonto och på mitt pensionskonto. Sedan har jag ett presentkonto (har bestämt hur mycket pengar varje barn + vuxna i min närhet skall få för i julklapp, present o sv), varje månad sätts samma summa in på det kontot.

Pengarna som blir över går till Odd molly :). Varje månad är jag garanterad att det står mat på bordet, räkningar och avbetalningar är betalda, barnen har kläder på kroppen, hobbys betalade, veckopeng i plånboken. Handlar de flesta mollysarna kontant, men ibland på vårt mastercard som vi har kopplat till Statoil och då får det skrivas upp som en kommande post månaden därpå. Aldrig avbetalningar eller ränta på kläder! Big no no!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Måste bara slänga in en bild...vem skulle inte vilja gifta sig så här? Jag som gift mig två gånger har för det första aldrig blivit friad till (jo, egentligen, när jag hade gjort slut med min första pojkvän och han ville ha tillbaka mig så ville han att vi skulle gifta oss och skaffa barn BUMS, och jag som hade tjatat innan *hmmm*). Jag har dessutom gift mig i Rådhuset BÅDA gångerna (snyft, inget vacker kyrkobröllop här inte), till samma sång (man kan och bör hålla sig för skratt här!) ena gången gravid i vecka 32 (som en enda stor kokosboll i petrolfärgad klänning med arsle som en lagårdsvägg). Andra gången i en vacker lånad uppsydd röd sidenklänning från Thailand men med ett missfall två veckor före i bagaget och i ösregn.

Jag tror på äktenskapet, jag tror på vackra håruppsättningar, fransk manikyrerade naglar, vackra vigselringar. Jag tro på ett princessbröllop, jag hoppas innerligen att mina döttrar får vara huvudpersoner på ett sånt.

Och kanske i en molly-brudklänning ;)

Kram på dig!!!



PS!!! Luca är bättre, men inte helt okej...måste amma nu!!!



8 kommentarer:

  1. Om du drömmer om kyrkligt bröllop så gör det :-).
    Behöver inte vara stort eller dyrt.

    Kram Tabby

    SvaraRadera
  2. R-E-S-P-E-C-T som Aretha Frankling sjunger. Du är en äkta Molly!!!! Du har tänkt allt i förväg för andra och sen unnar du dej själv! Pengarna räcker till-till vad som helst om man kan planera, räkna, hålla till sina planeringar som du gör etc. kramar: en likadan med syster;)

    SvaraRadera
  3. Jag är grymt imponerad över att ni har organiserat er vardag så bra! Jag tycker om att organisera jag med, men du är nog mycket bättre på det. :)

    Ha en fin helg!
    Kram
    Erika

    SvaraRadera
  4. Åh ja! Den klänningen skulle jag gärna gifta om mig i, fast med samma man då! ; )

    SvaraRadera
  5. Snacka om att ha koll! Blir lite impad. Så organiserad är inte jag....

    SvaraRadera
  6. Oj, jag är imponerad. Jag tycker att jag är strukturerad men borde göra mer som du vad gäller att spara till födelsedagar/julklappar/semester mm.
    Borde kanske ta tag i det? Någon gång... ;-)

    SvaraRadera
  7. Håller med! Dra gubben till kyrkan! ;) (Säger hon som har 10 år under bältet, 2 ungar och gemensamt sparkonto och INGEN ring) Men japp. Jag hade GÄRNA gift mig så! Gärna barfota på en öde strand någonstans med bara barnen vid min sida...

    SvaraRadera
  8. Jag är väldigt förtjust i din blogg, men jag kan inte läsa den längre pga ditt färgbyte. efter att jag läst den ser jag svartvita streck i luften en lång stund. snälla byt till mjukare färger!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails