Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

lördag

Vegetarian vs Alchemistry tunic

God morgon!!!

Visst blir man dagvill när det är röda dagar om vartannat! Känns inte precis som lördag idag. Men jag gillar lördagar så visst blir jag lite extra glad när jag tänker på att det är just den dagen idag!

Igår...*tänker så det knakar*. Jo, det blev bestämt att William skulle sova över hos Karl och Emma skulle sova här hos Tilde. Jag förberedde lite middag, dukade, tog tvätt och sedan följde tjejerna med mig när jag skulle skjutsa William och Karl. Åkte förbi pizzerian med ett berg av återvinning *suck*. När vi kom tillbaka åt vi, en salig blandning av tacos, paj, pizza., skinkmacka Det är så bra med rester! Man slipper laga mat och dövar det dåliga samvetet (jag mår verkligen dåligt av att slänga mat, tänker på alla människor som svälter i världen och här lever vi i överflöd).

Jag är (som beknat) vegetarian, av många olika skäl. Det skulle aldrig falla mig att döma någon annan för att den INTE är vegetarian, men själv vill jag vara det! Här kan man läsa mer om defintionerna. Jag blir lite trött när man beställer något vegetariskt och får t ex räkor. Jag kan förstå att man inte orkar/vill/kan hålla reda på alla begrepp, men när man jobbar inom restaurantbranschen?

Det finns en aspekt som jag tycker är viktig. Tydligen finns det forskning som säger att maten skulle räcka till alla på jorden om samtliga vore vegetarianer. Vad tror du? Jag vet inte faktiskt, den primära anledningen till att jag inte vill äta kött, fisk, skaldjur är att jag upplever mig som friskare, piggare och hälsosammare när jag utesluter det ur min kost. Däremot skulle jag inte vilja att barnen vore vegetarianer, de är för dåliga på att äta varierat med grönsaker och frukt, de är inte förtjusta i andra proteinkällor som bönor, mejeriprodukter o s v. Min kunskap kring barnvegetarianism är för dålig!

Om Tilde däremot skulle vilja bli det när hon blir äldre så skulle jag stötta henne till 100 %. William är en riktig meatlover så för hans del skulle det aldrig komma på frågan! Enda nackdelen med att vara vegetarian är att ersätningsprodukterna är så mycket dyrare. Quornfärs kostar 110 kronor kilot istället för 49-59 kronor kilot som vanlig färs kostar. Det är som i början när alla miljövänliga tvättmedel kom, de var dubbelt så dyra som de vanliga. Nu är det däremot annorlunda. Ekologisk mat är ju också mycket dyrare, det är synd. Många väljer bot det av den anledningen! En dag kanske de miljövänliga, ekologiska alternativen är billigare (vore inte det smart?)

Från "djupare" frågor till något ytligt :)

Dagens Outfit:
Alchemistry tunic i white (storlek 0)
Spoiler underdress i powder (storlek 1)
Jeanskjol från Gina Tricot
Grovstickade strumpbyxor från H&M
Jacquard longsocks i royal
Stövlar från In Wear







Idag skall vi åka till Karro med familj i Askersund, det skall bli trevligt! Vi har inte setts sedan i somras *sanslöst*. Innan dess skall flickorna och jag hämta William, handla lördagsgodis på Maxi och sedan skjutsa hem Emma. Det blir enkel lunch idag, köttbullar och makaroner, det äter alla barnen! Idag skall jag försöka se klart "Olycksfågeln" som jag började se igår men somnade ifrån. Det skall bli roligt att se avsnittet efter direkt i kväll!
Vad skall Du hitta på idag?
Helénakramar




11 kommentarer:

  1. Här blir det väldans lugnt i dag. Stora tjejen är till Falun på handbollscup och både jag och lillkillen är snoriga. Ska försöka plocka bort julen idag. När det gäller köttätande skulle jag enkelt kunna leva utan rött kött, däremot skulle jag sakna kyckling. Har stått och kollat på olika quorn-produkter i frysdisken men det skulle ju bli skitdyrt om vi allihopa skulle käka det. Du är jättefin i din Alchemistry tunic. Var jättesugen på en sådan, men jag tror inte att jag får plats med tvillingarna däri ;) Ha en riktigt bra dag!

    SvaraRadera
  2. Du är så fin! Hoppas ni får en härlig dag med din vän!

    KRAM i massor!

    SvaraRadera
  3. Hej! Vad fin du är! Jag har länge funderat på att bli vegetarian på heltid (är bara halvt än så länge) eftersom jag också upptäckt att jag mår så mycket bättre av att utesluta iaf kött ur kosten, fisk och kyckling går dock bra. Sen är det ju miljöaspekten också, jag försöker leva så miljövänligt som möjligt och handlar ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt och satsar hellre på kvalité och sådant jag verkligen vill ha än kvantitet. Ett av mina nyårslöften är att jag ska äta mer vegetariskt, jag lider av två sjukdomar som ger mig konstant värk och jag märker att när jag låter bli kött så mår jag bättre. Nehe, tebax till röran i tvättstugan...Kram

    SvaraRadera
  4. Linda: Åh menar du att du väntar tvillingar? Underbart!!!!Det häftigaste jag gjort! Att få vara gravid med två och glädjas med dem under uppäxten!

    Bina, Tina, Madeleine:Tack!!!

    SvaraRadera
  5. Nej förihelsike! Är inte gravid med tvillingar. Jag menade min E-kupa. Ursäkt om jag lurade dig. Jag har en 11-månaders kille hemma som är sjövild så just nu funderar vi inte ens på fler barn! Kram

    SvaraRadera
  6. Vad fin du är och Gott Nytt År på dig också! När det kommer till att vara vegetarian så är jag också det. Främst därför att jag aldrig varit förtjust i kött och det känns sundare utan och sedan känns det bättre för djurens skull också. Kram på dig!

    SvaraRadera
  7. ÅH! I Askersund bodde sonens farfar. De hann bara träffas några gången innan farfar gick bort...Fint är det där iaf!
    Vi har varit på Kupolen och handlat finskor åt sonen, vi ska på julfest på onsdag. Sen kollade vi in han IdolKalle som uppträdde där men Gud vad folk det var!
    Hemma var vi ute o pulkade en sväng o sen kollade vi Ice Age 3 o åt choklad o macka.
    Sen du Heléna åt vi KÖTT!!!;-) Jag älskar en redig köttbit så vegetarian skulle jag aldrig fixa....
    Nu väntar fruktfat(nytt år- nytt liv du vet) o Robinson!
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Haha: måste förtydliga lite. Vi skulle alltså inte köpa landskvinnor till Malena o Emma utan fin-s k o r!
    :-D

    SvaraRadera
  9. Linda:Aha LÖKARNA :)

    Katinka: Tack, åh vad roligt med en likasinnad!

    Evalena: Ät du ditt kött, bara jag slipper ;). Jag läste faktiskt finskor först...sedan förstod jag :)

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Jag äter vegetariskt, har gkort sedan jag föddes (mamma har varit veg hela livet, mina morföräldrar blev det på 40-50-talet.) Så det går att äta veg som barn, jag är ingen bönfantast, men äter linser, nöteer och quorn ibland. Quorn smakar för övrigt precis som (bättre?) än kyckling. Vet jag efter att ha blivit serverad kyckling på restaurang av misstag. :)
    Min dotter är veg, inget lätt beslut dock. Hon äter som en kratta (allt utom godis och glass...), men växer och mår bra ändå. Jag kan ju dock inte laga köttmat, och då skulle hon få äta mamma scan hela tiden, det känns inte som ett alternativ det heller. Sen är det ju dock inte alltid roligt att vara veggis. Min mans föräldrar bor på Nya Zeeland och har en fårfarm där de producerar kött. Och de äter ju inte speciellt vegetariskt..så det är lite jobbigt ibland. Är faktiskt där just nu, och maten är sådär, det är jobbigt att laga i andras kök två gånger om dagen. Man känner sig ofta besvärlig, när man är bortbjuden (mina vänner är dock underbara och tänker alltid på mig) och på jobbet äter jag ofta ute med andra i representationssammanhang/på möten. Och då är det jobbigt att alltid utmärka sig som "speciell". Jag vill dock inte äta kött, och tycker det känns hemskt med döda djur. Precis som du skriver så får alla andra dock göra som de vill, jag lägger inga värderingar i det. (För övrigt kompenserar jag min brist på kött med att äta choklad istället :) )
    Ha det bra - kramar från Down Under!
    /Sara

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails