Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

måndag

Håll ditt huvud högt!

Har du hört den, med Marie Bergman?

Det blåser runt mig. Jag har min man vid min sida och just nu är jag verkligen tacksam för det! Vi har haft en supertuff sommar men nu skall det vända!
Tack för att du stöttar mig älskling!


Lämnade tre små glada fisar på förskolan idag! De vinkade glatt till mig när jag fick springa iväg i regnet. Var tidig på jobbet och högg tag i saker på en gång, sånt där som stressar mig ända till dess att de är ur världen. Fyllde i schema både för barn och personal. Ringde Vikariepoolen och vaktmästaren. Städade ur målarrummet och lade fram mer saker som skulle slängas. Skolade in två barn och lekte med dessa. Läste bok för ett ledset barn. Packade upp massor av leksaker och material.

Den pedagogiska lunchen är borttagen för oss pedagoger (det vill säga vi får betala 20 kronor för den). Vi har bestämt unisont på Lundbyskolan att vi skall bojkotta detta. Hur många vill betala för att äta i en miljö där ljudnivån ofta är över 85 decibel, där barn nyser i maten, kräks vid bordet bredvid. Där du får avbryta måltiden ett antal gånger för att skära upp kött, torka upp utspilld mjölk och följa med barn på toaletten för att komma tillbaka till kall mat. Maten är jättebra på skolan, det handlar inte om det. Utan principen. Vi äter pedagogisk lunch för att vara förebilder för barnen. Ingen av oss vill betala för att äta på arbetstid.
Åt därför min matlåda fram datorn.

Gick ut efter att barnen ätit och det småduggade, gjorde dock inget, behövde rensa skallen.

Kom hem till en glad man som verkligen ansträngt sig för min skull *tacksam*

Stekte fiskpinnar och kokade potatis. Vi har precis ätit. Det har gått bra på förskolan idag, ingen har sovit så förhoppningsvis blir det en mer rimlig tid i kväll. Jag öppnar imorgon och vill gärna komma i säng i tid!

Ha det gott!!!!
Helénakramar

2 kommentarer:

  1. Bakgrunden var jätteskön för ögat. Snyggt.
    De har tagit bort pedagogisk måltid för oss också i Nora kommun. Jättedåligt. Vad ger det för bild till barnen? Våra små kisar på tex 2 år. Vi kan dock inte värma maten för vi har ingen micro i p-rummet. Vi ska få så småningom.
    Såg att de ska få hem Wigwam i vinrött på Smultrongården. Är så sugen på den. Har den grå. Ska besöka Smultris för jag har inte varit där på hela sommaren. Kram o sov gott.

    SvaraRadera
  2. För några år sedan tog de bort den pedagogiska måltiden i stockholms stad inom skolan, vet ej hur det är på dagis/förskola. Jag var själv föräldraledig och hade ingen aning förrän jag kom tillbaka. Det sura är att så få sa ngt! Det är så många riktigt mesiga personer där jag jobbar, på det viset iaf. Nu betalar vi 150 kr innan skatt, dvs 180 kr i månaden men ej under juni, juli och augusti. Det är inte mycket men jag är fortfarande irriterad över det. För det är som du säger, jag äter med barnen för att vara en förebild, men min egen matro då? Att dessutom behöva betala då känns inte bra. Plus att man ju inte kan välja mat som de flesta övriga kan. Hos oss är maten dessutom lite si och så..

    Något som irriterar mig oerhört är också att i arbetstiden för oss så måste jag äta med barnen, eller åtminstone var där, men jag kan inte räkna det som undervisning/eller barntid, vilket betyder att ca 2½timme av planeringstid i veckan äts upp av pedagogiska måltiden....Gråzonstid brukar de säga. Blir såå arg på detta. Två och en halv timme är mycket tid. Fast skulle de räkna in den ni undervisning/barntid så skulle de ju få problem då minuterna inte skulle räcka till...så då löser man det med att låta äta planeringstid istället....

    Jag tycker det är roligt att undervisa, att vara med barnen, men det senaste året så har så mycket annat kommit till och attityden har dessutom varit att ni har ju "förtroendetiden". Visst, men den räcker inte till när man lägger på massa nytt utan att ta bort annat. Därför funderar jag varje år om det verkligen är detta jag vill göra. Funderar seriöst på att börja arbeta på dagis istället. Då slipper jag åtminstone jobba hemma hela tiden, kan gå hem och umgås med min familj utan att behöva ha dåligt samvete för det, slipper somna vid halvåtta helt utmattad....Men det känns också som ett stort steg att ta. Jag funderar det här läsåret ut tror jag. Sedan måste jag nog ta beslut, ny arbetsplats eller nytt yrke....

    Förlåt att jag "vräker ut" allt detta här hos dig.

    Kram, Fia

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails