Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

söndag

Vi är olika!

God morgon :)
Är det inte lite typiskt, veckans ENDA sovmorgon och jag vaknar klockan fem. Suck! Tror ni jag hade ro att ligga kvar? Icke då!
Gick upp och kollade datorn, det är så spännnade att se om jag har nya kommentarer ( i bloggen och på Facebook) och nya mail. Brukar kika om det hänt något roligt på Familjeliv och så läser jag några favoritbloggar.
Gjorde mig i ordning och detta är dagens:

Wigwam dress i vintage chalk (storlek 0)
Spoiler undertank i chocolate (storlek 1)
Jeansleggings från Vero Moda
Stövlar från InWear









Ni som känner mig vet att jag ofta tar den enkla vägen när det kommer till mat! Jag köper gärna halvfabrikat (skjut mig!). Jag kanske är naiv som 17 som inte är ett dugg rädd för tillsatser. Jag köper kött från andra länder (helt enkelt det med bäst pris). När jag är utomlands serveras jag knappast svenskt...Visst är det sjukt att köttfärs från Irland är billigare än den från Sverige! Hur kan det komma sig? Det måste vara något fel med "bonde-politiken" i Sverige! Det som är närmast borde ju logiskt sett vara billigast kan man ju tycka. Jag skall villigt erkänna att jag inte alls är insatt och det är säkert någon som har en logisk förklaring.

För att komma tillbaka till att göra det enkelt för sig. Jag har för länge sedan lagt det dåliga samvetet på hyllan. Jag köper färdigt bröd och kaffebröd. Färdigkokt julskinka och färdiga köttbullar/hamburgare. Jag har valt att lägga min energi på annat. Jag jobbar en hel del, jag har stor familj. Jag har valt att göra det så enkelt som möjligt när det går. Jag försöker hålla en nivå där det är drägligt. Inte så att tex städning tar över. Jag moppar t ex aldrig (våtservetter på fläckar få det bli). Jag dammar nästan aldrig, däremot dammsuger jag varje dag. Mest för att det är fruktansvärt obehagligt att kliva på grus. Och plockar ständigt!

Jag bakar ibland -OM jag har lust. Jag trillar inte köttbullar (där går gränsen) men gör andra saker från grunden ibland. Igår när jag var ute på Smultrongården fick jag med mig färdigriven vitkål. Så idag har jag faktiskt gjort egen coleslaw istället för att köpa färdig ;)

Jag har en väninna som är helt makalös när det kommer till mat. Hon lagar den mest fantastisk mat man kan tänka sig och gör allt från grunden. Hon gör egna fiskpinnar, hon gör egen glögg, saft och sylt. Hon har fem barn och har köpt en enda barnmatsburk på alla år.

Ja, vi är onekligen olika, vi människor. Vi lägger alla vår fokus och energi på olika saker.
Jag tycker faktiskt om att laga mat, egentligen. Men det är svårt med sju barn där alla har helt olika viljor och önskemål och det finns inget som gör mig så ledsen som när jag ansträngt mig och lagat mat och sedan vägrar de äta. Det kan nog ta knäcken på vem som helst. Man vill gärna att ens barn skall ha mat i magen. Något i alla fall. Så vi fortsätter att servera "barnmat" här hemma.



Återstår att se om denna är ätbar. Tilde lär smaka men de andra rynkar förmodligen på näsan.
Vad skall vi ha till...?
Köttbullar kanske!

Igår fick jag kantareller av en kollega som kom förbi på Smultrongården, tack söta du!!!
När jag kom hem var det rätt mycket annat som jag prioriterade, men faktisk orkade jag till slut ta tag i rensning. Stekte upp dem och frös in så kan jag använda i en paj kanske. Det är bara Tilde och jag som äter svamp i familjen så det får bli något vegetariskt till mig. Jag älskar svamp!

Idag skall vi ha släktkalas för Ludde. Innan dess tänkte jag ta med mig barnen ut till Skopunkten. Tilde behöver nya Foppatofflor att ha som inneskor på skolan. P-O kan nog behöva lite egentid. Eller rensa avloppet kanske *hmmm*

Ha en bra dag!!!!
Helénakramar

16 kommentarer:

  1. Hur tycker du wigwam är istorlek?
    Är lite sugen....


    Vilken bra blogg du har förresten, själv tycker jag det är svårt att få tid med min då jag har barn som är 2 mån, 2 år och 3 år :)

    SvaraRadera
  2. Vilken snygg höstkombo!!! *Me like*
    På tal om mat... Jag är = mat men många gånger tar jag hjälp med tex köttbullarna av en annan "mamma" ;-). Det finns ju många bra produkter och man ska hålla som människa också, eller hur? Det var ju annorlunda då när mammorna var hemmafruar. Det blev ju deras jobb att laga och ta tillvara på skörderna. Tyvärr (tycker jag ibland) lever vi ett annat liv och då är det tid med familjen som räknas. Fast man kan ju kombinera det med barnens hjälp i köket och därmed lära vidare sina matlagnings kunnskaper... Ja det går ju att vända och vrida i oändlighet.
    Huvudsaken är ju att man mår bra!
    Kram!!!

    SvaraRadera
  3. Jag undrar om du såg Wigwamen i velvet igår, vilken är finast den i velver eller chalk?
    Är den stor i storleken om du jämför med vårens Wigwam? Tacksam för svar!

    SvaraRadera
  4. Camilla: Jag tycker att den här modellen är lite större än vårens faktiskt...Jag har 0 på denna och 1 i min andra, skiljer inte så mycket...Tycker nog den är lite längre också, fungerar mer som just klänning (wigwam dress)

    Lillis: Tack!!!Jo, men precis så..ibland märker jag att äldre människor förväntar sig att man skall göra mer kring hemmet, men de kanske inte jobbade 40 timmar i veckan...

    Anonym: Ja, den såg jag, men jag tycker den i vintage chalk är finare!

    SvaraRadera
  5. Att köpa halvfabrikat är ju bra om man har ont om tid sen är ju inte alla människor roade av att stå hela dagarna vid spisen...
    Kan man spara in lite tid så är det ju toppen, det finns ju massor av halvfabrikat som smakar lika bra som hemlagat..
    Fina kläder har du idag...är sugen på att köpa mig ett Odd Molly plagg..
    kram

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Alltid lika kul att titta in hos dig, så fin varje dag!

    ha en bra dag!

    SvaraRadera
  7. Våtservetter på fläckar! Jag kunde inte låta bli att le för precis så springer jag också omkring!

    SvaraRadera
  8. Hej jättefint, du fotar ofta med skor stövel tofflor på dej inne.ÄR DET FÖR FOTOT SKULL ELLER HAR DU TOFFLOR OCH SKOR PÅ DEJ INNE ,DUM FRÅGA KANSKE.HAR SMULTRIS FÅTT IN DEN LÄNGRE MODELLEN AV KNITEN DEN MED LUVA.HA EN BRA SÖNDAG

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Måste kommentera ang.att svenskt kött är dyrare, är nämligen gift med en lantbrukare ;-)

    Ungefär så här är det, så länge vi svenskar (dock ej jag..) köper kött från andra länder så kommer det vara dyrare än det svenska, tyvärr.. Det är ju så klart inget "fel" på den danska fläskfilén, men om vi vill ha kvar våra svenska bönder och öppna marker så ska vi köpa svenskt.. Däremot dömer jag ingen som köper utländskt eftersom de flesta går efter priset, men jag tycker det är sorgligt..

    Ett tips är att göra stora satser med köttbullar och köra på ett bleck i ugnen, det gör jag och fryser sen in! Jag upplever att när jag i perioder har köpt halvfabrikat så blir det svårare att få dottern att äta mat som är "hemlagad".

    Oj vad jag svamlar.. Hoppas jag kunde bidra med något!

    Ha en jättebra söndag!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  10. Klart att man ska ta genvägar om dom finns! Livet är kort - lägg tiden på att må bra med familjen. Kasta måsten och dåligt samvete i soppåsen där de hör hemma.
    Förresten är du jättevacker i din wigwam :
    Kram, Nina

    SvaraRadera
  11. Anonym: Nej, jag år inte med skor inomhus (mer än på jobbet. Nej det är mer för att visa helheten! Just när man skall ut och iväg (och har skor på sig) då är det superstressigt här hemma så inga foton blir tagna då! Tyvärr visar jag ju sällan jackor av den anledningen...Long lovely knit har inte kommit än, den väntar jag också på!

    Emma: Titta där, jag visste att någon visste mer än jag gör :)

    Nina: Tack :)

    SvaraRadera
  12. Det som är fel med den danska fläskfilén är inte att den är farlig för oss människor utan att de danska grisarna har ett helvete. När det gäller mat är det oftast så att man får vad man betalar för, alternativt får djuren och naturen skit för vad man inte betalar för. Jag tycker att man _ska_ ha dåligt samvete för det. Du som lägger så stora pengar på kläder måste väl ha råd att betala extra för ekologiskt och närproducerat. Annars är det kanske dags att prioritera om.

    SvaraRadera
  13. Anonym: Jag har ingen lust att prioritera om, jag gör andra val. Tror ingen gör allt.

    SvaraRadera
  14. Hej fina!
    Du passar så himmelens bra i din wigwam, ikväll klickar jag hem en till mig själv!!!! Jag måste ha den. Tack för din blogg. Den har nu blivit viktigast för mig att läsa just nu bland många andra. Men du berör och du är sååå modig som törs visa det du handlar. Så fort jag har något nytt som folk misstänker är av det dyrare slaget så blir det så mycket avundsjuka gliringar.

    Kraaaaam.

    SvaraRadera
  15. Den är lika fin på dig som jag trodde! Det var så JÄTTETREVLIGT på träffen så jag har suttit småleende hela vägen hem.

    o till er som skriver anonymt så tycker jag att man ska våga stå för sina åsikter annars ska man inte skriva dem!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails