Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

torsdag

Denna kombination, ja tack!

Hallå där :)

Idag fick jag ett ryck! Jag gillar dessa ryck för det får mig att tänka på annat! Jag vill gärna känna att jag använder mina semesterdagar till något, känns som att jag "slösar" bort dem annars. 

Egentligen började det redan i morse när jag stod på crosstrainern. Jag gillar INTE vårt matrum. Det är mycket i vårt hus som jag skulle vilja göra om, om JAG fick bestämma. Nu är det inte så, vi är nio personer i det här hushållet som alla vill tycka till. Barnen sliter grymt på våra saker och då är det liksom ingen större idé att lägg tid eller pengar på omfattande renoveringar eller möbelinköp. För mig är det inte så vidare värst roligt att köpa små söta lyktor i shabby-chic stil, eller skyltar i vintage stil. Det är ungefär som att klä sig i den vackraste mollyklänningen och sedan dra på sig ett par foppa-tofflor till....
....det passar liksom inte...

Jag tycker att vårt hem är lite så där lagom hemtrevligt och jag tycker om färgerna i vårt matrum, benvita väggar och detaljer i mörkrött (matta, kudde, gungstol med dyna, gardiner). Det jag INTE gillar är den anskrämliga bokhyllan med sjuhundraåttiotre böcker, typ! Inte heller spritsamlingen som står där...eller alla spel som varit staplade på hyllan...eller pappersoredan i ekhyllan, eller alla fotografier huller om buller. Eller blandningen av träslag...(ek och körsbärsfärgat trä).

När jag stod där på Crosstrainern i morse så undrade jag stillsamt för mig själv "varför köpte jag den här skänken egentligen?". En skänk i ek från IKEA med cromade ben (what!) som passade utmärkt i mitt gamla kök med ekmöbler och tuffa cromade redskap från Bruka...

Nu står den mest där och samlar damm, kort på barnen, P-O och mig...Finservisen i skåpdelen med frostade glasluckor. Suck. Blev deppig och rättade till gardinerna och tänkte att "när barnen är utflugna och vi bor i en trevlig lägenhet med högt i tak och stuckatur, DÅ, då skall jag inreda mer i min stil!"

I alla fall så fick jag ett ryck och frågade P-O om vi inte kunde ta bort skänken....Till slut kom vi fram till att den faktiskt skulle få plats i Williams och Tildes rum! Sagt och gjort! Jag tömde den på servis och fotografier. Gjorde rent den och vi baxade ner den för trappen. Fick göra rent golvet i deras rum, slängde en skruttlampa och bar ner eklampan från matrummet istället. Vi ställde deras tv och dvd på skänken istället och flyttade lite på deras nuvarande "tv-möbel". Tilde kom hem och hjälpte till!

P-O gjorde rent golvet efter skänken och vi flyttade crosstrainern närmare väggen (obs, den skall bara stå där några år till dess att badrumsrenoveringen är färdig, inte längre!). Ställde lampan som stått på skänken i fönstret istället. Tog ner alla spel och dammade av dem, bar ner till de stora barnens rum. Tog ner korten på barnen och satte dem i deras pärm. Slängde en trasig ram och satte upp två kort på Ludde och Lovisa i hallen istället. Organiserade om i sängskåpen så att jag kunde få in P-O´s kamera-tillbehör och alla papper i dem istället! Organiserade om i köket för att kunna få in servisen i ett köksskåp.

Det blev mycket luftigare och trevligare nu! Bort med sådana där irriterande småsaker, det är rätt skönt! En dag kanske vi kan köpa dörrar till bokhyllorna och klä med tapet så att böckerna inte syns, kanske?

Sedan var jag rätt slut. Vi beställde mat från pizzerian, kebabtallrikar och en veg-kebab. Såå gott och såå skönt att slippa laga mat!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Kunde inte låta bli att drömma mig bort en stund, skulle gärna vilja ha den här kombinationen!

Klänningen har jag ju i grått med med fjäril på ryggen. Rosen är ju bara sååå läcker! 
Jeansen tycker jag är riktigt snygga! 
Och en Chrysalis i cabaret vore inte helt fel!

Ha en trevlig kväll!
Kramar


2 kommentarer:

  1. Kjolen med rosen er bare et must-have! Også selvom man har den fra sidste år ;))
    Kram

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails