Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

torsdag

Jag orkar inte mer :(

Fy 17 vad livet är tufft just nu. Vi har inget flyt!
Jag mår verkligen jättedåligt över allt som skall göras på huset. Jag är inte gjord för att leva bland rivna tapeter, heltäckningsmattor och halvfärdiga saker. Det ger mig ångest och ständiga depparsvackor. Jag kan ibland försöka hålla det på armlängds avstånd, slå det ifrån mig. Jag avundas ständigt de människor som bor i lägenhet. Som ringer till hyresvärden när det är stopp i avloppen. Som får tapeter utbytta. Som slipper klippa gräs, rensa ogräs, beskära äppelträd och formklippa häckar. Jag avundas de som känner att de kan ägna semestern åt att sola, bada, umgås med nära och kära och som inte går från ett betalt arbete till ett obetalt.
Kalla mig naiv, kalla mig slö.

Jag bor i hus därför att min man vill bo i hus och därför att vi behöver ytan. Varje dag året runt känner jag att jag gör en uppoffring för att min familj skall ha det bra, men ibland slår bitterheten till. Som idag. När vi upptäcker att det regnar in i köket och att dagarna som kommer nu skall ägnas åt att byta isolering och brädor samt lägga golv på vinden (för att ens kunna komma åt att arbeta).
Just nu säger jag så här:
Jag orkar inte mer!

6 kommentarer:

  1. Det är inte bekymmersfritt liv i en lägenhet heller och pengarna du lägger på boendet där ser du aldrig röken av. Ett hus är ju en investering men visst det innebär lite jobb men även frihet från regler, sura hyresvärdar och tokiga grannar :).

    Katarina

    SvaraRadera
  2. En styrkekram kommer här!! Vet inte vad jag ska skriva mer egentligen till tröst men jag hoppas att det löser sig smidigt och att ni får tid över till att njuta också.

    Kram!
    Ulrica

    SvaraRadera
  3. Alltid hittar man fördelar och nackdelar med det man har/inte har. Kan förstå att du känner som du gör, det gör jag med ibland. Vi har hållt på med vårat hus i 15-16 år. Totalrenovering med alltifrån ny grund och nytt tak till allt innomhus. I detta har vi fått fyra barn... Ja, jag fattar precis hur du menar.
    Men jag kan trösta dig med (tror jag iallafall att det gäller även era barn)att barnen älskar huset och trädgården= frihets känsla.
    Massor av styrka till dig att härda ut lite till, snart regnar det inte in längre ;-)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Usch, det är inte kul att känna så. Hoppas du snart mår bättre. Tänk vad det är mysigt att ta en kaffe på altanen på morgonen, eller kanske ett glas vin en sommarkväll utomhus - när det inte regnar som idag... Styrkekram /Ellenor

    SvaraRadera
  5. Hade jag varit du hade jag nog gått in i garderoben (om nu det gått) o inte kommit ut på ett mycket bra tag. Usch!

    SvaraRadera
  6. Jag förstår dig mer än väl. Det finns folk som faktiskt inte vill bo i hus (trots att många verkar tro att det är en dröm för alla) och jag är som dig och tycker att det mest är jobb. Tyvärr har vi också ett hus som är under renovering och det tar tid, pengar och framförallt energi som egentligen inte finns:-(

    Är så less på eländet och längtar efter att bo i lgh eller iaf bostadsrätt. Utan stor och krävande trädgård och ett hus som ständigt måste fixas med. Tröttsamt och tröstlöst känns det som och tyvärr sliter det på relationen också. Skickar en styrkekram från en läsare som kikar in i din blogg ibland!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails