Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

torsdag

Energi, hur fungerar det, egentligen?

Morsning :)

Jag har funderat lite på det där med energi.....Eller känslan av att ha ork. Hur kan det variera så? Är det intaget av kalorier? Är det motion? Är det kost? Är det stimulans
Är det påfyllning (eller brist på den?)

I tisdags kväll kände jag mig dränerad, slut och orkeslös.
Igår var det precis motsatsen. Hur kommer det sig egentligen?
Jag vill ha receptet på att ALLTID känna mig fylld av energi, pigg och glad.
Det vore väl något, eller hur!

Vi hann med både det ena och det andra igår! Man får inte vara så pretentiös när man har små barn. Passa på när tillfälle ges helt enkelt, oavsett om det är egentid, sex, impulsaktiviteter eller andra roligheter. Att gå och vänta på något, bygga upp förväntningar och sedan mötas av helt andra ambitioner (från barnens sida), det blir bara platt fall!

Jag kände mig glad och framförallt pigg. Slängde tre småfisar i badet. Det blir lite si och så med inomhusbadandet när de badar varje dag i poolen. Men nu kändes det som att hår behövde tvättas och naglar klippas. Tog tag i Leons skorv med. Han blev galen (läs gärna med Göteborgs-dialekt!). Lugnade sig efter en stund och lekte med sina syskon i badet medan babyoljan luckrade upp skorv i hårbotten.

Efter en halvtimme, typ, tog vi upp Li och Luca, klippte naglar och borstade långt lockigt hår. Jag satte mig ner hos Leon och började kamma, skrapa, kamma, skrapa. Berättade sagor och vi pratade. När han började klaga över att det sved så lade jag av. Tvättade hans hår och sedan var det dags för det värsta,  "medicinen". Den superstarka lösningen som vi har fått på recept och som svider som eld på en öm hårbotten. Han skrek, men sedan lugnade det sig. P-O smorde in honom och efter fem minuter var han lugn. Allt är nästan borta nu! Kanske en upprepande behandling om någon vecka.

Gick ut i trädgården, klorerade poolen och drog över poolskyddet. P-O ställde undan grillen och blåste upp två flytleksaker som han hade lagat. Varför blir det så mycket städning i trädgården varje kväll?

Jag gick in och kollade på sista delen av Patricia Cornwell´s "I farozonen". Jag har läst många böcker av henne. Missade första delen och somnade ifrån den här, så det kunde väl kvitta egentligen...Googlade precis och nu förstår jag varför jag inte hängde med...tyckte inte namnet stämde alls och inte yrkena heller! Jag har ju läst om hennes figur Kay Scarpetta...Aha, trodde jag hade blivit helknäpp igår när alla namn bara snurrade i huvudet på mig..

Dagens outfit:
Tubtopp från H&M
Jeanskjol från Gina
Träskor från Calou (Nina i brunt)






Idag är det två arbetsdagar kvar till välbehövlig semester!

Helénakramar

2 kommentarer:

  1. ja det är konstigt ibland har man hur mycket, även om man inte borde det, o andra tillfällen borde man ha hur mycket o ändå har man det inte...

    Tack för att du gjort mig uppmärksam på Smultrongården. De var snabba o smidiga att handla från. Idag kom min underbara tunika. Nu ska det nästan (om det är möjligt) bli ännu roligare o komma dit på träffen.

    SvaraRadera
  2. Ja det där med energi har jag också funderat på de senaste dagarna. Jag har känt mig såå trött vilket jag inte brukar göra och jag vet inte varför. Vädret och värmen har säkert sin del i det men känslan av att vara trött, tung och dränerad på energi är ganska läskig faktisk. Jag vet med mig att jag borde röra på mig mer för det genererar i mer energi men bara tanken på det i denna värmen är inte lockande. Blir lite motsägelsefullt jag vet... Måste nog vara lite mer tuff mot mig själv!!
    Kram sötis!!
    Ina

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails