Min kärlek till klädmärkena Odd Molly & ChillNorway!!!!

fredag

Höst? Och en riktig gnällbloggerska!

Hejsan :)
Med risk för att bli skjuten, jag längtar till hösten! Jag vill andas frisk luft, se alla färgglada löv, ha på mig läckra stövlar och en snygg gosig tröja.
Lika mycket som jag brukar längta till kort kjol och sandaler på vintern (förstå mig rätt, jag vill alltså inte kliva runt i sandaler när det är minus 20 utan efter månader med dunjacka och UGGs vill jag klä mig i vårkläder).

Men just nu önskar jag att det vore höst. Att allt var igång med vanliga rutiner. Jobb, förskola, fredagskänslor. Jag är sjukt nog alltid mest utmattad när jag kommer tillbaka från semestern. Det har varit så nu, i flera års tid.


Min mamma och Kent var här nyss. Deppade lite inför allt vi har framför oss och främst badrummet. Sälj då säger mamma. Hur då? Vem vill köpa ett hus som är halvfärdigt? Vilken fasa att behöva sälja ett hus och stå kvar med lån för att flytta till en lägenhet med högre månadskostnad + lånen. Usch!

Jag känner mig så jäkla lurad på allt! Sade till mamma "jag tror att folk tror att vi har mycket pengar". Att vi bara kan säga att "okej, vi lejar bort allt arbete". Mamma svarade lite halvsnorkigt "det är väl alla dyra kläder du köper".

Straffas jag då? Innebär det att bara för att jag köper dyra kläder så har jag per automatik pengar till annat?

Kände mig mest uppgiven och sade så här "Vet du, för att jag skall orka med följande: jobba heltid på Lundbyskolan, vara ute på Smultrongården varannan helg, ta hand om fem barn och ett hem. Då vill jag ha en belöning, en morot. Mitt andningshål i livet, min passion, min hobby, mitt intresse. Det är kläder! Jag lägger inte pengar på resor, upplevelser, krogen, restaurantbesök, hudvårdsprodukter, frisersalonger, inredning eller rökning. Jag lägger mina pengar på kläder!Skall jag ta de pengar jag har över när allt är betalt och betala en hantverkare som skall lägga klinker i vårt badrum? När vi hade blivit lovade något annat?

Det känns inte okej för mig och framförallt inte rättvist.
P-O och jag har en deal. Han investerar i huset av sina pengar och den dagen vi säljer så får han ut motsvarande insats med BRA ränta! Det betyder dock inte att han har en brunn att ösa ur.

Strunt samma, P-O skall ta tag i badrummet när han känner att han har tillräckligt med tid, energi och kunskap! Det ordnar sig!

Önskar bara att min mamma kunde ge mig en kram istället för att skriva mig på näsan.

Ludde och Lovisa har varit här, jag hade köpt med mig en uppskattad blåbärstårta! P-O håller på med grunden. Har målat en gång...men jag inser ju nu till min bedrövelse att han bara gör hälften av det som är kvar på grunden. Alltså tillräckligt för att sätta upp ett plank. Men inte resten och inte fönstret. Jag som så väl skulle behöva bocka av och lägga åt sidan.

Jag inser nu vilken gnällblogg det här har varit sista veckorna. 
Sluta tyck synd om dig själv Heléna. Ta dig i kragen och ryck upp dig! 
Du har det som är viktigt, barn och hälsan i behåll!
(och en jäkligt snygg garderob ;))

Och ikväll blir det fest med grannarna!

Tack för att du finns här och lyssnar!!!

Kolla in dessa ljuva kläder från ChillNorway!
Såå underbara!





Kram kram



22 kommentarer:

  1. Önskar du fanns i närheten för då har jag gett dig en STOR kram!!!
    Förstår dig fullt och fast....
    Det jag kan trösta dig med är att du INTE blir så mot dina barn som din mor mot dig....
    Huvudsaken är att du och din man är överrens samt att barnen har det bra....
    DVS Hela rena kläder samt mat var dag.....
    GLAD mamma GLADA barn....
    Ha nu en trevlig kväll...
    En STOR kram Madde

    SvaraRadera
  2. Hm, vet inte hur jag ska säga detta utan att du tar åt dig och blir sur. Men du handlar väldigt mycket kläder. Även om det är ditt stora intresse. Att handla kläder till sig sjäv i snitt för 5000-7000 i månaden är inte ngt som andra har råd med. Sen om du väljer att göra det iallafall är ju helt upp till dig, Men det är klart att man tror att ni har det gott ställt då. Jag för min del hade gärna tagit hälften av dina OM pengar och anlitat hantverkare till en del av det som ska göras. För att slippa se min man slita ihjäl sig och ha tid att umgås och göra roliga saker när man är ledig. Obs menar inget illa, alla väljer själva hur man vill leva. Men ibland kan det vara bra att reflektera lite över sina val. Är man lyckligare om man har BARA odd molly?

    SvaraRadera
  3. Madde: Tack :)

    Anonym: Jag tar inte illa upp, jag har ju gjort ett val, att handla kläder till mig, men jag har samtidigt avstått sånt som andra har. För mig känns det inte okej att avstå det enda jag vill lägga mina pengar på...Det är inte så himla enkelt det där med hantverkare heller eftersom min man är perfektionist och är rädd för att bli missnöjd med andras arbete...Jag kan säga att jag föreslagt minst femton gånger tidigare att vi skall ta hjälp, men icke...Nej, man är inte lyckligare av BARA Odd Molly, men jag tycker om kläderna :)

    SvaraRadera
  4. Jag håller med anonym här ovan...
    Du får nog förstå att folk tror att du har mycket pengar.. Så mycket dyra kläder finns det inte många som kan unna sig... Och många gånger låter du väldigt bortskämd när du skriver.. Men jag beundrar dig oerhört för din ärlighet här i bloggen! Du verkar verkligen stå för vad du tycker -respekt!

    SvaraRadera
  5. Hej Skrutteruttan :-) Charmigt namn att kalla sig.
    Jag har nyss hittat till din blogg och är så inspirerad över alla dina mollysar. Det är superfina kläder & jag äger en rosa jacka med brunt lurv. ( Såg att du hade en likadan ) samt en jeansjacka och en väska ( bazar..) & ett armband, det är allt jag har just nu. Sålde min fonda men vill gärna köpa en ny då hösten kommer + att jag nu vet att jag behöver en 4:a. Tack vare dig har jag nu hittat till Smultrongården.
    När är deras webshop helt klar? Du får gärna flagga för det i bloggen för jag tänkte nog handla lite då.

    Kramar till Dig, som jag tycker jag känner efter att läst igenom massor du skrivit. Du är jättefin i dina odd molly-kläder och väcker säkert avund hos många men säkerligen massor som blir inspirerade. Våga och vinn...& siktar man mot stjärnorna så når man i alla fall trädtopparna, de är mina mantran.

    Kärlek
    Kicki.
    http://www.lindblomman.se/evblog/

    SvaraRadera
  6. Anonym: Oj, bortskämd :( Det tror jag aldrig att någon kallat mig, på vilket sätt menar du?
    Tack för att du tycker att jag är ärlig, jag försöker att vara det :)

    Kicki: Tack, vad roligt att du hittat hit!!!

    *kramar*

    SvaraRadera
  7. Jag kan börja med att säga att jag hoppas du inte misstolkar detta! Så "no bad feelings"

    Men i er situation hade jag faktiskt skippat att handla så mycket kläder om jag var du.... Skulle mycket hellre ha mer energi och att mannen också skulle ha det istället för att fastna i renoveringsträsket och handla saker för pengarna istället? Det går 1000 ggr fortare med hantverkare, tro mig! Sen om nån är otrolig perfektionist etc, det får man nog släppa lite på om man inte ska slita ihjäl sig och tära på familjen......

    Köp mindre och lägg mer pengar på renovering/hantverkare , det skulle jag absolut gjort i er situation!

    Sen att man gillar kläder är en sak, men kanske kan man prioritera det när de grövsa renoveringarna är klara hemma? Hoppas det löser sig vilket fall /Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Vilket problem, att behöva avstå från odd molly kläder bara för att ett badrum ska bli klart... vad är viktigast???

    SvaraRadera
  9. Malin: Jag förstår att man kan tycka det och jag respekterar det, men för mig är det inte ett alternativ att avstå "det sista" jag unnar mig..Jag har liksom plockat bort det jag kan avvara, medan kläderna för mig är så mycket mer än bara kläder...Låter ju förstås jättenaivt :(....men jag vill liksom inte ens bo i det
    här huset, än mindre lägga pengar på det...

    Ja, vad är viktigast....andra skulle väl säga boende, men jag har aldrig sett det som ett alternativ att lägga alla mina pengar på boende. Jag vill leva också och för mig är det att handla fina kläder till mig och barnen...

    Saken är den att vi hade blivit lovade hjälp med badrummet som en gentjänst och det är detta som sätter oss på pottkanten. Jag vill poängtera att min man INTE vill ta in hantverkare och att det inte är jag som hindrar det hela...Om P-O sade att "vi måste för jag kan inte", det vore en sak...och visst måste man prioritera så måste man, men det kommer ändå betyda att jag deppar på grund av det.

    SvaraRadera
  10. När vi gjorde vårat badrum alltså byggde om en lite toa till ett stort badrum anlitade vi hantverke vi valde en våtrumstapet samt lika på golvet..såå snyggt bredrandig grå/grå ton svart golv vi anlitade en firma för det och betalade endast 9900 det är bra pris och vi behövd göra var underarbetet sen det andra fixade rörfirman KLART!!!
    Du vet vad jag tycker om dig och dina O M underbara och många avis men som de skriver ovan tror nog många det finns plenty of money hos er...kallad den svenska avundsjukan bara stå med rak rygg och jaa njut av dina kläder!!

    Skickar dig en långvarm peppkram det behöver du idag sudda bort det din mamma skrev på näsan!!
    Njut av kvällen och festa loss

    SvaraRadera
  11. Hej Helena! Har du koll på ROT-avdraget, d.v.s att man endast betalar 50% av arbetskostnaden om man anlitar en hantverkar för reparation (max 50 000 kr för varje delägare i småhus). Det gör det i alla fall lite billigare att renovera! Hoppas att allt löser sig!

    Kram från en mollyälskare som jobbar på Skatteverket....:)

    SvaraRadera
  12. Hej där!
    Jag är inte perfektionist även om jag är noggrann. Mitt problem är väl snarare att jag hellre lägger pengarna på material än en rörmokare som kommer in och vänder i dörren för 1500:-. Det blir en kompromiss där man tar till hantverkare när man absolut måste eller annars fixar det man kan själv. Klädmärke eller antal plagg får Skrutteruttan bestämma över själv, bara det finns pengar till gemensamma utgifter.
    //Skrutteruttans man

    SvaraRadera
  13. Tina: I love you darling!!!

    Babarb: Jo, jag vet, tack :)

    P-O: Love you too!

    SvaraRadera
  14. Tänk att det är okej att bli så upprörd över att man lägger sina hårt förtjänade pengar på kläder? För det är ju precis som Du skriver, man gör ett val. Ditt val är att unna Dig fina, men ack så dyra Odd Molly kläder. MEN det är som sagt inte okej i allas ögon. Brukar säga till min bror, som emellanåt är sarkastisk över mina klädköp, att jag får många klänningar för hans fyrhjulingar och motorbåtar. Då blir det liksom tyst och slut på den diskussionen. Samtidigt vill jag ge Dig ett tips, tänk så här; bestäm redan innan hur mycket pengar Du vill lägga på kläder varje månad och spara också en del, t.ex. till oväntade utgifter så som bilen (om Du nu har någon) huset eller kanske en oväntad resa tillsammans med en god vän eller Din käresta. Har Du dessutom ett mål med Ditt sparande, som jag t.ex. har nu, så går det faktiskt också lättare att motivera sig och inte lägga alla pengarna på kläder. Tvingar mig själv att välja ibland, A eller B och om jag får pengar över när månaden är slut, så kanske jag köper den andra också :) Måste också berömma Dig för Din otroliga öppenhet Helena. Det är verkligen starkt att lämna ut sig så tycker jag. Hoppas och tror också att det löser sig så småningom, det brukar det ju alltid göra. Men när man står mitt upp i det, då är det inte speciellt roligt... Allt gott och Lycka till! Kram från Lisa :)

    SvaraRadera
  15. Hej Skrutteruttan.

    Jag tycker du ska köpa dina fina kläder o njuta. o så fota dem på dig så vi får se hur fin du är i dina kläder. o så kan en annan stå o drömma hur man kan se ut efter att ens kilo minskat (o nej så smal som du är lär man inte bli, men...) Kläder är viktiga för ens mående. Det gör att man orkar allt runtomkring. Så är jag ivf.

    Det med badrummet tror jag löser sig på något sätt, det brukar göra det på något sätt.

    SvaraRadera
  16. Man äger som sagt sitt eget liv och gör precis som man vill. Det är ju ingen som blir lidande av dina val så fortsätt med dem.
    Man måste få gnälla lite, det hör ju till. Vem är på topp jämt? Inte jag i alla fall. Kramis// noracilla.

    SvaraRadera
  17. Hej Kör på, du är ju är ju skrutteruttan inte någon annan .Ditt liv ditt val .Någon morot vill man väl ha att se fram emot.vad man väljer bestämmer man själv ,sov gott LENA

    SvaraRadera
  18. Hej Skrutteruttan;

    Jag kan ärligt säga att jag struntar i om du lägger en förmögenhet på kläder varje månad. Dock så är jag djupt oroad när ni tror er kunna göra badrummet själva. När det gäller badrum så behöver det göras av någon som har våtrumsintyg. Den dag det läcker eller ni ska sälja så kräver försäkringsbolag/köpar detta och då ni inte kan intyga detta kommer ni aldrig kunna få ut ett ruttet öre på försäkring och köparen kommer begära att ni bekostar ett nytt badrum utfört av hantverkare.

    Många gånger är det mycket dumt att vara dumsnål.

    Ett tips från en i husvärlden.

    SvaraRadera
  19. Har själv levt i renoveringsröra i alldeles för många år, då tar vi ett rum i taget, för vi vill ha ett boende som fungerar och som vi och våra barn trivs i. Vi står på huset båda två o därmed betalar vi båda två, och nej, absolut inte alla pengar.. Det är ett val man väljer när man flyttar till ett hus som behöver renoveras, det är jobbigt med röran, ja det är det, men då får man ju köpa ett nyare hus eller bo i lägenhet. Som någon skrev ovan så är det otroligt viktigt hur man gör grundarbetet när man gör badrum, så det är kanske inte det bästa att göra själv om man inte kan. Förstår nog att det sticker i ögonen lite på folk att du handlar OM för så mycket pengar o inte lägger pengarna på boendet, men det är ju ditt o din mans val. Du låter ganska naiv och bortskämd ibland när du skriver, att du inte vill bo i hus tex. Men har man så många barn som ni har så finns det kanske inte så mycket annat val? Nej man behöver absolut inte lägga alla sina pengar på renovering om man inte vill, men skriva här att det för dig är ok att handla OM för ofantliga summor och sen inte lägga några pengar på renovering för "jag vill inte det"... Klart att folk tror att ni har god ekonomi, inte många handlar kläder till sig själv för så mycket pengar som du gör som inte har en väldigt god ekonomi. Låter ganska naivt att säga att du inte vill lägga pengar på ert boende och än mindre bo där. Var vill du bo med alla era barn? Så att ni alla får plats och trivs?
    Menar inte denna kommentar som något elakt, men är genuint nyfiken hur du tänker, för du är ju en vuxen människa som öppnar dig väldigt mycket.

    SvaraRadera
  20. Om du mår bra av att köpa mycket odd molly kläder, så gör det! Er ekonomi har ni ju säkerligen koll på, och om du/ni känner att du har råd att handla så mycket som du gör så gör det. Just badrum är det väldigt noga att allt blir gjort på rätt sätt, det kan annars stå en dyrt senare. Ta o hyr in hjälp om ni kan, annars lär det ta tid och det blir jobbigt för er.
    kram

    SvaraRadera
  21. Oj, det är massor av kommentarer här :)

    Jag skulle vilja bo i ett nybyggt hus som inte behövde renoveras på de närmsta tio åren, jag skulle vilja ha ett rum till vardera barn och jag skulle vilja ha städhjälp. Men vi har inte ekonomi för det. För hur gärna man vill säga att jag har gott om pengar så har vi inte fem miljoner till ett hus och det går liksom inte att jämföra med Odd Molly för 50 000...
    Eller så skulle jag vilja bo i en charmig lägenhet med öppna spisar, högt i tak och stuckatur. Men vi har inte de pengarna heller. Vi bor i ett hus som är jättebilligt, som är skruttigt och som behöver renoveras. Jag vill inte bo här i hela mitt liv utan hoppas på att vi skall ha ett annat boende när vi bara har våra tre gemensamma barn hemma...därför tycker jag inte att det är roligt att lägga pengar på huset (men jag vet att vi måste och vi lägger pengar på det!) Att vi inte hade räknat med 40 000 till ett badrum när vi hade blivit lovade något annat, det är en besvikelse och en frustration.

    Hoppas jag svarat på frågor nu, påminn mig annars *kram*

    Och tack till alla som uppmuntrar mig, det gör mig varm i hjärtat!!!

    SvaraRadera
  22. Ville bara kommentera lite om arbete i våtrum.
    "För privatpersoner som avser att göra arbeten med kakel och klinker i egen fastighet gäller
    normalt att försäkringsbolagen accepterar sådana arbeten, under förutsättning att det utförs
    med utgångspunkt från funktionskraven i gällande branschregler och enligt tätskiktstillverkarens
    godkända monteringsanvisning."

    Gör det självare

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails